Jump to content

Kokmateriālu impregnēšana


Ze Baarda
 Share

Recommended Posts

Buenos dias..

 

Nepieciešams padoms šādā lietā > Būvēšu lapeni, pašam jau ir nesošās brusas 8 gab 9x9cm, kas tiks sēdinātas virsū uz dzelzs mietiem, kas ir iebetonēti pamatos. Starp pamatu un brusu, protams likšu kkādu ruberoīdu vai ko. Lai izvairītos no mitruma iekļūšanas koksnē domāju tos impregnēt mājas apstākļos ar kādu līdzekli. Vai kādam ir pieredze ko labāk pirkt un kādēļ, emsu dzirdējis, ka citreiz cilvēki tupa izmanto atrabotku, tāpat ir arī lētāki un dārgāki līdzekļi, ko var dabūt bodēs.. Vēl variants ir augstspiediena impregnēšana, tad būtu jāpērk citas jau tādas sagatavotas brusas.. Ko labāk izvēlēties un kādēļ? Tās brusas ir jau nokrāsotas pelēkā krāsā, domāju ar slīpmašīnu un smilšappīru to krāsu dabūt nost un tās brusas tad apstrādāt.. NEzinu vai tā eļļas krāsa vai kas, dzirdēju, ka ja eļļas krāsa, tad ir kā ir ar to krāsas noņemšanu.. ir idejas, ieteikumi...?

 

Vajadzētu ieteikumus tieši par impregnēšanu, nevis par lapenes būvēšanu, konstrukciju! :)

 

p.s. nav zināms kas tā par koksni tām brusām ir.. vai tas ir no svara impregnējot?

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

jā, atrabotku var kādiem aploka mietiem, ko tiešām laukos piekopj, bet lapenei garām.

 

Lābākā impregnēšana notiek vakumā, mājās neīstenojama bez papildus izmaksām, ar otu klāt nav efektīvi, lai mērcētu vannās daudz šķidruma nepieciešams, to apakšējo vainagu ērtāk nopirkt maksimāli gatavu un miers.

Link to comment
Share on other sites

Nopērc normālus augstspiediena impregnētus kokmateriālus un miers. Dabūt nost eļļas krāsu no lietotiem ir diezgan bezcerīgi. Tikai ar kaut kādu biezumēveli reāli noņemot pa puscentimetram katrā pusē.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Apčakarēsies to krāsu dabūt nost un vai vajag. Tāpat koka porās paliks un antiseptiķis iekšā netiks. Atstāj kā ir un būvē tik augšā. Vertikālos stabus skrūvē virs pamatiem tā. lai paliek pāris centimetu sprauga. Tad koka gals vēdināsies un nekas tur nepūs. Likt starpā papi vai ruberoīdu nevajag. Udens satek uz papes, tālāk netiek un koks sāk pūt. Hidroizolāciju liek virs pamatiem slēgtai telpai, kur ūdens no augšas klāt netiks. Antiseptiķi visizdevīgāk pirkt pulvera veidā un izšķidināt ūdenī. Nafig pirkt gatavu kanniņa un maksāt par ūdeni. Ja par krāsojumu, tad neēvelētu virsmu vislabāk krāsot ar Rīga slaku un krāsu rūpnīcas tekstūrdekoru. Pārbaudīts, man malka sšķūnis jau 16 gadus stāv kā jauns. Pasarg Dievs no Pinotex. Tas ir apsolūts sūds, kurš tur pāris gadus. Arī pārbaudits, māju nokrāsoju ar Pinotex un kapitāli ieberzos. Vispār, ja konstrukcija pareiza, tad nekas nepūst. Paskat brīvdabas muzejā mājas simtiem gadu stāv, bet toreiz nekādu antiseptiķu nebija.

Link to comment
Share on other sites

Ze Baarda
(labots)

Vārdu sakot, jāmēģina pirmāmkārtām saprast vai tā tiešām ir eļļas krāsa, ja nav eļļas krāsa, tad nav tik traģiski vai ne? Tad var mēģināt dabūt nost un klāt virsū kkādus to antiseptiķi... Jebšu it doesnt matter, krāsa ir krāsa un nav prātīgi dabūt to nost un tad klāt virsū antiseptiķi, jo tā būs paļube dziļi ieēdusies koksnē..!?

Ēveli no kaimiņsētas varētu dabūt! bija doma maksimāli izmantot to, kas pašam jau ir, jo..

Man finanses baigi ierobežotas ir, jo tur citu darbiņu arī pietiek pa vasaru, atvaļinājums tieši laikā būs un čakarēšanās un liels darbs mani nekad nav baidījis..

 

Paskatījos ss.lv nu tur liekas, ka man 8 brusas neviens tāpat nepārdos, bet m3'os un velns padārgi gatavas sanāk teiksim 10x10 + transports uz pāķiem 200km no rīgas. Varbūt pāķu galā kādā gaterī var savādāk sarunāt.. ko tik reizēm pa ein nullzieben nevar dabūt gatavu, it sevisķi visādos dziļos pāķos :D būs jāpabraukā un jāparunā ar večiem..


p.s. gribētos jau lai labi ceļās un ilgi stāv.. :) lasiet starp rindām.. :D

Labots - Ze Baarda
Link to comment
Share on other sites

 

 

Paskatījos ss.lv nu tur liekas, ka man 8 brusas neviens tāpat nepārdos, bet m3'os un velns padārgi gatavas sanāk teiksim 10x10 + transports uz pāķiem 200km no rīgas.

 

Vari pie šiem painteresēties - anipsis.lv - ņēmu terasei/nojumei pagājušogad materiālus, sanāca lētāk un daudz kvalitatīvāk nekā gatavie materiāli plačos. Bet nu - jābrauc uz vietas un pašam jāatlasa arī! 

Link to comment
Share on other sites

Ja tiec pie normālas  eveles, tad pusstundas laikā iegūsi lielisku materiālu, kas būs jau nostāvējies, īpaši vairs nevērpsies. Kā jau te rakstīja, ņem Tekstūrdekoru, stabu galus pacel uz metāla iebetonētiem enkuriem un lapene kalpos kamēr jumts būs vesels

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ze Baarda
(labots)

Es domāju to pārsedzi arī normāli garu uztaisīt lai pat vēja laikā īpaši lietus nepūš apakšā un jumta malas būs tuvāk zemei nekā standartā kā parasti vidēji taisa..

 

 

Ja par krāsojumu, tad neēvelētu virsmu vislabāk krāsot ar Rīga slaku un krāsu rūpnīcas tekstūrdekoru.

Bet ja tomēr ēvelēšu, tad šis variants neder? es vienkārši skatījos rilak aprakstu un tur it kā bija rakstīts, ka arī derot ēvelētām virsmām..!?

 

vēl stulbs jautājums viens... -> ja apstrādā ar antiseptiķi vai to pāsu tekstūrdekoru, bet man sagribēsies to būdu baltā krāsā, cik prātīgi ir pēc tam pa virsu krāsot balto krāsu?

Labots - Ze Baarda
Link to comment
Share on other sites

Ir antiseptiķi, kurus var krāsot, bet nu īsti prātīgi tas nav. 

Link to comment
Share on other sites

Man garāžas piebūve, no "vagonkas" celta, tika nopūsta ar sakarsētu lineļļu, gan izskatās skaisti, koka tekstūra izceļas, gan arī saglabājas labi, nu jau 8 gadi kā.

Link to comment
Share on other sites

Ze Baarda
(labots)

nu es saprotu laikam arī kādēļ...

tu cilvēks uzliec koksnei aizsargslāni un tad mauc pa virsu krāsu.. nav dzirdēts, ka prezervatīvam pa virsu kāds velk dzimumorgānu :D

Labots - Ze Baarda
Link to comment
Share on other sites

Sveiki.

Mans komentārs.

1. Brusas ir vecas, lietotas UN nokrāsotas ar eļļas (alkīda) krāsu:

a) gribi redzēt koka struktūru- ēvelē un izmanto iepriekš ieteikto pārklāšanu;

b) negribi redzēt koka struktūru- nokrāso ar alkīda krāsu vēlamā tonī.

2. Brusas ir krāsotas ar nesaprotamu pārklājumu- ēvelē vai apstrādā ar krāsas noņēmēju (Larofēns?) un dari iepriekšējo, jo, piemēram, alkīda krāsas ir neelpojošas- mitrumu neuzsūkstošas.

Link to comment
Share on other sites

vēl tās vecās "eļļas" krāsas ar karstajiem celtniecības fēniem kausē nost...Krāsa paliek mīksta un, tad to ar špakteļlāpstiņu nokasa nost.. bet nu zināms čakars tas ir :)

Labots - DeEK
Link to comment
Share on other sites

Koka būdai veiksmīgi pagājušvasar veco krāsu ar augstspiediena mazgātāju Karčeri izdevās noņemt. Slīpēšana baig ķēpīga un laikietilpīga sanāk.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Racer, tev daargaa gala Karčers?

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Ruberoīds ir mēsls, kas sadalās laika gaitā un pēc tam laiž garām mitrumu. Vismaz depo ir tāds piķveidīga masa, ko var uzsmērēt vietās, kur paredzēta saskarsme ar mitrumu/betonu.

 

Starp pamatu un brusu, protams likšu kkādu ruberoīdu

 

Tik traki nav. Es 10 gadus vecu žogu krāsoju un jau 4 gadus stāv lietū/saulē/sniegā un droši vēl izturēs 5 gadus. Protams, ar 1 reizi nepietiek krāsot, vajag 2-3 reizes, kas sadārdzina un paildzina pasākumu.

 

Pasarg Dievs no Pinotex. Tas ir apsolūts sūds, kurš tur pāris gadus.
Link to comment
Share on other sites

Augstspiediena mazgātājs tiešām labi der krāsas noņemšanai.

Link to comment
Share on other sites

Mežavecis, man jau arī gadus četrus Pinotex izturēja, bet kad sāka jukt, tad pilnīgs pipec. Sētu var viegli pārpervēt, bet ar māju ir problēmas. Vēl jau atkarīgs no  toņa,. tumšie toņi tur ilgāk. Lai kā arī nebūtu, nav iespējams koku saglabāt gaišu, kā tiko ēvelētu. Pinotex man arī tur vietās. kur saule un lietus klāt netiek, bet citur tas ir sūds un nevienam nekad to neieteikšu. Neba nu es vienīgais ar to esmu ieberzies, Daudz negatīvas atsauksmes dzirdētas.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Es arī tā domāju, ka problēma ir ar neīsto krāsu. Tur stendā viņas ir dažādas un cena atšķiras arī vairākas reizes. Arī komposta kasti  nokrāsoju ar to pašu krāsu - nekas nav sapuvis un neredzu, ka krāsa bojātos, lobītos nost.  

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...