Jump to content

Baseina apkalpošana


lcd
 Share

Recommended Posts

Pie pirts laukos novietoju baseinu Intex. Saliekamo tilpums 4 tonnas.. Kā ir ar baseina kopšanu, lai neaug aļges un ūdens ir tīrs. ir bērniem piepūšamais baseins, bet tas par 2 nedēļām zaļš pie plus 30 grādiem.. Vai tādam baseinam atmaksājas pirkt ūdens sūkni, hloru? Hloram lasīju, ka nepieciešams ph baseinā attiecīgi.. Lai kontrolētu ph tur ir nepieciešamas vēl kādas papildus ķīmijas? Vēl mājās ja ūdens pastāv 2 dienas krūzē, krūze paliek tāda kā ar kaļķi vai nedaudz tumšākā krāsā ūdens. Vai pret to palīdzēs tas pats hlors?

Link to comment
Share on other sites

DEPO var nopirkt tabletes 3-1, hlors, pretalģu un koagulants, bet ja tev nav sūknis ar filtru, tev ātri aizaugs ar āra netīrumiem. Vajag skrīmeri, kas no ūdens augšas sūdus nosūc. Baseins tā ir mocība, līdz ko netīri, čau! Rīt ielikšu ķīmijas foto, tagad slinkums ārā vilkties.


Izlasīju ka tev sūkņa nav, uzreiz iesaku vai nu pērc ar smilšu filtru vai nepērc neko, tie papīra ir baigie sūdi, var jau pamocīties gadu, bet ātri apnīk.


http://www.cenuklubs.lv/lat/iveikals/baseinu_piederumi/Udens_suknis_220240V_1200gal_h.html


Šim vācietim ir labas cenas un sūta uz LV, es šo to ņēmis no viņa. http://www.miganeo.de/Pools---Zubehoer-Poolreinigung-Sandfilteranlagen/c379043_u104_z7387fa17-f03e-4924-a109-7697642e0d14/

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

(labots)

 Bija doma pirkt http://www.easyshop.lv/index.php?route=product/product&product_id=54593

Un kā ar skābes līmeni hloram. Urbuma ūdenim derēs hlors, nevajadzēs ar kaut kādu vēl speciālo ķīmiju regulēt. 

 

hlors, koagulants ūdens sūknis. Lētāk laikam sanāks nomainīt nedēļā reizi.. Sūkni un koagulantu gan vajadzēs pievienot. Jo šodien piepildīju un ūdens jau vakarpusē bija gaiši iekrāsojies brūns... Atceros pagājušo gadu sīko baseins atstāvēja nedēļas 2 vēsā laikā nelietots un visa apakša bija kā ar kaļķi brūno..

Labots - lcd
Link to comment
Share on other sites

VebKamera

 

 

šodien piepildīju un ūdens jau vakarpusē bija gaiši iekrāsojies brūns

Tas ir dzelzs, kas āra gaisā oksidējas no Fe2 uz Fe3. Tur "parastie" filtri nepalīdzēs, vismaz ne uzreiz. Tad, kad viš ir oksidējies, lēni un pastāvīgi filtrējot viņu var izvākt no baseina. Man tas notiek ~~ 2 nedēļu laikā - ūdens paliek dzidrs.

 

Es ar hloru neņemos - āra baseinā uzturēt Ph ir ļoti liels čakars. Es lietoju:

 

1) Hygisoft, Depo viš bija ~~ 16 EUR. Viena pudele baseinā, nav jāpapildina - paliek visu laiku, man, vismaz, kalpo ~1,5 - 2 mēnešus āra baseinam;

2) katru nedēļu - šoka terapija ar aktīvo skābekli. Atbilstoši instrukcijām.

 

Ir "parastais" sūknis ar filtru, darbojas ~~ 2 stundas dienā, pēc sīko pēršanās. Smilšu filtrs būtu labāks, bet bija žēl naudas.

Link to comment
Share on other sites

Brūns tas ir dzelzis!

Link to comment
Share on other sites

Vislabākais risinājums ir sālsūdens hlora ģenerators, ieber vārāmo sāli baseinā un viss notiekas automātiski un der pat ļoti alerģiskiem cilvēkiem.

http://www.miganeo.de/Pools---Zubehoer-Poolreinigung-Sonstiges-Intex-Chlorgenerator-Chlorinator-fuer-Pools-bis-26-500-Liter/a1015928504_u104_z49ecf0e0-8deb-4d0c-847a-567f103f4102/

Labots - jema
Link to comment
Share on other sites

J.Reinis

Offtopic: es biju jau iepriekš lasījis, ka baseinu kopt ir tīrais negals, bet tiešām nebiju domājis, ka tas ir TIK dārgi, laikietilpīgi un čakarīgi. Un pēc tam vēl tajā visā ķīmijas kokteilī līst peldēties?.. Fui.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Nevelti filmās, baseinu tīrītāji ar mājsaimniecēm izklaidējās :)! Vispār baseins darbu prasa un pie kājas kāds laiks ir ārā un vai tur vispār kāds peldas. Kārstā laikā vēl sūdīgāk. Man ir neliels 14m3, bet nu ir ko pačakarēties, it sevišķi aukstā laikā, kad tev jālien viņam grīdu sūkt.

Link to comment
Share on other sites

VebKamera

 

 

tajā visā ķīmijas kokteilī līst peldēties

 

Stipri apšaubu vai tas ir daudz sliktāk, kā, piemēram, visu mūžu lietot Fairy trauku mazgāšanai.

Link to comment
Share on other sites

Vislabākais risinājums ir sālsūdens hlora ģenerators, ieber vārāmo sāli baseinā un viss notiekas automātiski un der pat ļoti alerģiskiem cilvēkiem. http://www.miganeo.d...a-567f103f4102/

Šis ir bez filtra. Varbūt labāk pirkt šo?

http://www.intexcorp.com/support/28679eg.html

Tikai www.miganeo.de tādu nav.

Labots - Lieta
Link to comment
Share on other sites

mana pieredze 3,6m diametra baseinam

 

iepildot ūdeni, tas jau ir dzeltens no urbuma, un šo dzeltenumu palīdz noņemt "kola...." līdzeklis, kas sabiezē daļiņas un tās nokrīt baseina dibenā vai iesprūst filtrā, savādāk caur parasto 1mk filtru viss iet cauri. 

 

tas ekoloģiskais līdzeklis pudelē neko nepalīdzēja, viss aizauga peldēja visādiem brīnumiem pilns

 

ļoit labi strādāja multitablete, kur gan hlors gan tas sabiezinātājs bija, tai tabletei vajag speciālo trauku kur peldēt un vajag uzmanīties, jo ja tabletes drupačas birs uz baseina dibena, tajā vietā no hlora tas nesmuki izbalēs. 

 

obligāti vajag to skimeri, vai kā viņu caur, skrūvējas malā un savāc ūdeni no baseina virsmas, sūkni vajag pēc iespējas jaudīgāku. Tad visi mēsli kas iekrīt baseinā peld uz skimera pusi un nokļūst tā grozā vai iesprūst filtrā. Sūknim jāiek taimeris lai tas slēdzas iekšā pēc atpuveni sāda grafika 30min on 1h off vajag eksperimentēt, ja naudas elektrībai nav žēl lai rūc visu laiku, pārāk garas pauzes nedrīkst taisīt, iekriušie sūdi paspēs pielipt pie sienām un vai nogrimt dibenā. 

 

Zem baseina jāliek slānis ar grīdas putuplastu, daudz labāk uzsilss, savādāk pēc visa smagā darba dzidra ūdens nodrošināšaanai varēsi lūgties bērniem lai kāpj tajā baseinā.

 

ar pārsegiem ir tā ka standarta uz apaļā baseina uzlikt noņemt ir diezgan čakarīgi un viņam vidus no svara iekarājas uz iekšu, visi putekļi un sīkumi, sabirst pārsega vidū, un tur pat ir caurumi pa kuriem viss sabirst baseinā, nu no lielām lapām varbūt tas pasargās, bet vispār ar to standarta vāku čakars lielāks kā jēga. Kantainam varbūt tādu rullējamu nospriegotu var uzmeistarot tad vēl ok. 

 

SVĒTDIENĀS, Tu ņem tādu cauruli ar birsti kā putekļusūcējām pievieno elastīgo vakuma šļauku 1" ko piespraud skimera groza vietā un LĒNĀM sūknē baseina dibenu no tā kas tur tomēr paspēja nogrimt, ja ātri kustināt , tad tie mēsli paceļas ūdenī un vairs nav savācami.  Vajag garu kātu un šļauku lai to var nedarīt nekāpjot baseinā, jo ūdens nevienmēr būs patīkami silts. 


papildināts, lietoju sūkni, kas bija paredzēts ūdensapgādei kopā ar hidroforu, t.i. nopietns izstrādājums, ko papildus laikam zemēju, plastmasas brīnumu gadījumā laikam bija ieteicams neskarties ūdenim kamēr sūknis pie elektrības. Tur, iespējams, papildus noplūdes automātu varbūt jāpievieno, Lai nebūtu kā Gulbenē notika. 

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

 

 

Varbūt labāk pirkt šo?
Jā tas ir tas ko vajag, bet tas ir ASV variants. Godīgi sakot pirmo reizi redzu visu kopā. 

rodrigez - ideāls stāsts, precīzi visu atspoguļo! Es uz sūkņa uzliku programmējamo taimeri un miers mājās, tabletes es metu skrīmera grozā.

Link to comment
Share on other sites

Intex'iem visu ko var skatīt cenuklubā. pats tur iepērkos, vislabāk tajā, kurš Rēzeknes ielā, visplašākā izvēle.

http://www.cenuklubs.lv/lat/iveikals/baseinu_tirisanas_lidzekli.html

Manam 3.66 baseinam pietiek ar parasto pumpīti, kurā filtrs, jo pildās no ūdensvada, kurš tīrs.

Pretaļģu līdzekļa dozu reizi nedēļā un viss. 

Pārvalku vajag jo citādi mans baseins pastiprināti slepkavo kamenes, nezinu, ar ko viņš tās tik ļoti pievelk.

Protams, arī siltumu naktīs saglabā labāk.

Par tīrīšanas rīkiem @@rodrigez jau visu pateica.

Labots - Pirkss
Link to comment
Share on other sites

Jā tas ir tas ko vajag, bet tas ir ASV variants. Godīgi sakot pirmo reizi redzu visu kopā. 

 

Ar to sālsūdeni pēc tam laikam pat zāli nevar laistīt.

Link to comment
Share on other sites

Nezināju ka ar baseina ūdeni zāli laista!

Link to comment
Share on other sites

Divas nedēļas patur bez ķīmijas, šis paliek zaļš un tad nelielu pašteci iztecina pa zāli.

Link to comment
Share on other sites

Ja paliek zaļš uz kurkuļi skraida, nekāda dižā ķīmija tur vairs nav :)


 

 

Ar to sālsūdeni pēc tam laikam pat zāli nevar laistīt.
Uz 14 tonnām ūdens vajag apmēram 40 kg parasto vārāmo sāli, nu tā koncentrācija jau nav pārāk liela, vienreiz gadā notecinot zāle nu neizdeg, bet regulāri nu nezinu.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

2 nedēļas kā baseinā stāv ūdens 1.5 tonnas (kop tilpums 4)...Problēma Nr.1 dzels oksidējies un pārklājis baseina apakšu,1x reiz nedēļā slauku baseina apakšu un atkal nedēļa tīra plus mīnus. Nedaudz uzmanīgi iztīrās, daļa izšķīst un ar laiku nogulsnējas atpakaļ . Otrs vajag sūkni jo pilns visādu knišļu un zāles stiebriņu kas pielidojis pa gaisu.. Ūdens vēl tīrs, aļges neaug..Būs jāpamēģina benzīna sūknim (10t/h) noņmt filtru kur iesūc un jāuztaisa kāds no marles izejā vai jāpamēģina pieslēgt kādu veļas mašīnas filtru. 

Link to comment
Share on other sites

Nja... arī manam paziņam no sākuma bija baseins ārā. Beigās apnika čakars un uzbūvēja atsevišķu piebūvi kurā bija baseins ar normālu attīrīšanas iekārtu, pirts, dušas - čakars principā vairs nav.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
(labots)

Domāju nopirkt aktīvo skābekli. Vai viņam ir npieciešams kontrolēt ph līmeni. Krauta bija tikai hlors un komplekts ar testeri un ph līmeņa regulēšana ap 20 euro... Varbūt vienkāršāk iemaukt aktīvo skābekli un vai viņš pilda tādu pašu funkciju kā hlors? 

 

Šodien atnāca no vācija skrīmeris, tā gan ir noderīga lieta..https://images.vidaxl-cdn.com/woger_image/90741/main_im?channel=webshop&action=hd

Labots - lcd
Link to comment
Share on other sites

baseinu tīrītāji

attiecīgā žanra filmās tas laikam otrs izplatītākais amats aiz "santehniķa ar lielo krānu" :D

Link to comment
Share on other sites

Izmantoju vasaras mītnē ārā baseinu, 3,5m diametrā un 80 cm augstumā. Tilpums sanāk ap 8 kubiem. Uzsilst samērā lēni, tāpēc štukoju kā dabūt ātrāk siltu. Ir jau caurdzenošie ūdens sildītāji, bet tie ir padārgi un 3kW ar ir pasālīti. Pieredzes ar ar tādiem nav ne man, ne kādam paziņam. Varbūt te kādam ir? Domāju ~ šādu:

 

intex_835775_.jpg_15274.jpg

 

Šobrīd izmantoju līdzīga izpildījuma filtru, kurš faktiski ne tik daudz filtrē, cik nodrošina cirkulāciju, lai ūdens nesastāvas. Dārza šļūtene saulē ātri uzsilst un var karstu ūdeni uz laiku dabūt. Attiecīgi radās spalvaina ideja - kā būtu, ja es vienas oriģinālās sūkņa caurules vietā ieliktu pārdesmit metru garu melnu šļauku, kas varētu to uzsilšanas padarīšanu paātrināt? Ir kāds ko līdzīgu mēģinājis? 

Link to comment
Share on other sites

Ir jau nopērkami tādi melni speciāli "matrači" ar ko saulē baseinu ūdeni sildīt ... gan jau būs efektīgāki par šļauku zālē ....

Link to comment
Share on other sites

Nu jā, kaut kas līdzīgs Jemas ieteiktajam tikai mīksts un 3x-4x lētāks , bet  tagad nevaru atrast, redzēju pirms pāris gadiem kad sev baseina aprīkojumu meklēju ....

Link to comment
Share on other sites

papildus iesaku izlaist ūdeni un apakšā izveidot klājumu no putuplasta. izmantoju ~50mm, ne gluži grīdas zilo jo par dārgu likās.

 

mērijumus pirms/ pēc neveicu, bet atšķirībai jābūt.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...