Jump to content

Kādu urbšanas / slīpēšanas / griešanas mini instrumentu izvēlēties?


midix
 Share

Recommended Posts

Reizēm rodas vajadzība izurbt kādu papildus caurumu kādā montāžas platē, izgriezt mazu caurumu plastmasas vai koka korpusā, nopulēt organisko stiklu utt. utml. Līdz šim mocījos ar visu, kas pagadās pie rokas - īleni, naži, lielā urbjmašīna, bet nolēmu, ka laikam jau ar diegiem nav aršana.

 
Tad nu skatos, kā varētu dabūt par saprātīgu naudiņu (gribētos jau iekļauties līdz 50 EUR) kaut cik stabilu elektrisku multi instrumentu. Vēlams ar "šlangu" (vai kā to daiktu sauc, ko var uzmaukt galā un strādāt precīzākus darbus, lai nevajadzētu turēt rokā visu smago urbjmašīnu) un ātrumu regulēšanu. Zinu, ka profesionāļi ciena Dremel, taču tas ir pamatīgi dārgs, turklāt reizēm tā iespēju klāsts ir krietni nabadzīgāks nekā konkurentiem.
 
Izrādās, ka izvēle nav nemaz tik liela. Latvijā uz ātro atradu tikai šādus variantus:
 
Šim, šķiet, ka liels pluss ir speciāla elektroniskā ātrumu regulēšana, kas nozīmējot, ka arī uz maziem apgriezieniem netiek zaudēts spēks. Ja nu tā tiešām ir...
 
 
Ir vēl arī ķīniešu Dremel kloni - 
 
ar labām atsauksmēm, tikai tauta sūdzas, ka diezgan stipri nokarst (laikam tāpēc, ka "universāls" motors 110-220V lough.gif ) un kvalitāte ir loterija. Bet nu nezinu, uz kādu kvalitāti un kalpošanas ilgumu varu cerēt no tiem Velleman un Bort. Reiz mēģināju šādu Velleman 
pilnīgs krāms, no 6V nu galīgi neko nevar izspiest, pat mīkstu plastmasu normāli negriež, nez, kur gan ražotājam bija prāts izlaist tādu štruntu - un skatos, ka tas jau ir noņemts no tirdzniecības. Bet nu šādi štrunti bojā Velleman prestižu, tāpēc nezinu, ko domāt par citiem viņu produktiem.
 
Ja jums ir laba / slikta pieredze ar kādu no minētajiem rīkiem vai arī varat ieteikt kādu citu, viegli nopērkamu, nelielu universālu urbi + visu-ko-vien-vajag zem 50 EUR, tad būšu pateicīgs par idejām.
 
Jeb tomēr ir vērts skatīties uz Dremel:
?
 
Kaut gan nez, vai mūsdienās Dremel vēl ir ar kaut ko stipri labāks par Velleman un Bort?
Link to comment
Share on other sites

J.Reinis
Jeb tomēr ir vērts skatīties uz Dremel:

 Es noteikti ņemtu oriģinālo Dremel. Cik daudz gan savā laikā nav ar tiem fleksēts, slīpēts un gravēts, uhh... Garantija arī lieliska - vienu reizi nobeidzu ātruma regulatoru, samainīja uzreiz, bez jebkādiem jautājumiem. No citiem arī labas atsauksmes dzirdētas.

 

Protams, ka ja nav paredzēts lietot profesionāli, bet tikai šad tad kaut ko hobija līmenī un mājās padarīties, tad var mēģināt arī kādu no taviem minētajiem alternatīvajiem variantiem - cenas ziņā sanāks ietaupīt, bet kā ar ilgmūžību - loterija.

Labots - J.Reinis
Link to comment
Share on other sites

Ņem proxxon - ja slīpējot izmanto šķidrumus tad 12voltus, citādi protams ar vadu 220(FBS240E).

Kas ir labi proxxon - viņam ir kvalitatīvi aksesuāri pieejami - urbšanas galdiņš(MB 140/S),koordinātu galdiņš(KT70).

Dremel statīvs raisa domas par rotaļlietu veikalu. Neesmu dremel fans - viņš ir labāks par lētajiem ķīniešiem, bet tas arī viss.

Link to comment
Share on other sites

Kaut Proxxon ir padārgs, bet tā ir manta.  Šim nāk komplektā sešu dažādu diametru metāla cangas . Attiecīgi vēlāk var lietot dažadu ražotāju  pričendalus. Nu nopērc depo pa 13 euro veselu komplektu, kur visādi iespējamie slīpējamie, pulējamie utt.

 Var pameklēt vācu veikalus-sanāks lētāk . Uz rāvienu, piemēram šis . 

http://www.satberlin.de/en///PROXXON-Professional-drill/grinder-IB/E-NO-28481

Nu piegāde ar DHL uz Latviju 16 eur

 Nezinu ka Dremelim, bet Foxxon baigi labais ir ātruma stabilizācija . Nu nemainās no slodzes .Kādu uzliec ar regulatoru , tādu arī tur zem slodzes ( nu saprāta robežās, jo jauda jau ir 100W. , parslogot arī ir iespējams)

Labots - oxygen
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...