Jump to content

Pēc pērkona negaisa nevar ieslēgt PC


edza09
 Share

Recommended Posts

Betonētu pieliekamo nevajag, vajag faradeja būrī ar atsevišku zemēju, ja nu pirmais zemējuma spainis aizmirsts apčurāt.

Link to comment
Share on other sites

Ko tad nu, kā ūdeni mutē ieņēmuši,  klusē visādu mikrokontrolieru programētāji. Slabo uztaisīt automātiku, kura pērkona laikā atslēdz elektrību mājai, bet kad briesmas garām, ieslēdz atpakaļ Skaidrs, ka lielākoties cilvēki, pērkona laikā, nav mājā un nav neviena, kurš var štepseli izraut. Tāda automātika tiešām būtu noderīga, bet "klozetpoda vāka virinātāji", kurus pārsvarā programē, nafig nevienam nav vajadzīgi

Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis

Kas tur ko darīt uzliek decibelu mērītāju un gaismas sensoru un lieta darīta - lidzko troksnis lielaks par n decibeliem vai baigi sāk mirgot raujam elektribu ara.. ;-)

Link to comment
Share on other sites

Problēma nav uztaisīt automātiku, kura pērkona laikā atslēdz mājā elektrību, problēma ir iekš tā, ka drošai atslēgšanai komutācijas aparātam ir jābūt lielam pēc izmēra. Elektrības atslēgšana ar dažu milimetru pārrāvumu pret zibeni nepasargās. Droši atslēgšanai vajag vismaz pāris centimetru lielu atslēgumu kā padomju laika "rubiļņikos", bet tādu lielu atslēgšanas ierīci būs grūti kādam pārdot.

Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis

Ar tadu iekartu var nodetektet ari visādus citus zibenszellus..

Link to comment
Share on other sites

Garāmbraucošs auto uztaurē, paspīdina gaismas un tu paliec tumsā :] Starp citu vairāk kā gadsimtu atpakaļ radot radio konstatēja, ka ar to var "dzirdēt" zibens izlādi,  ja gribās pa moderno paņem datus no zibens ķērāju mājaslapas.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Mielestapa

Pērkona laikā par zibens spērienu VAS „Latvenergo" aprēķina zibens lādiņā esošo enerģijas apjomu, un klientam ir jāsamaksā, ja spēriens akurāt trāpījis energoapgādes sistēmā. Savukārt lodveida zibens ir īsta laime geimerim, ja izdodas to iedabūt, piemēram, Thermaltake Core 5P korpusā vai citā puscaurspīgajā korpusā. Nav vajadzīgas nekādas Revoltec modinga lampas vai LED virtenes!

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...