Jump to content

Iesakiet Linux dist. pavecam kompim bērnu lietošanai. Vēlams latviski


Oskars Feldmanis
 Share

Recommended Posts

Ir doma likt linux mint. Vai viņam ir pilna instalācija latviešu valodā vai arī valoda pēc tam jāpārslēdz? 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 19 minūtēm , Maris77 teica:

Vai viņam ir pilna instalācija latviešu valodā vai arī valoda pēc tam jāpārslēdz? 

Ir!

Link to comment
Share on other sites

Neaiedziļinoties niansēs - nekāda lielā. Mate ir turpinājums vecajam Gnome 2, Cinnamon ir jaunais Gnome 3 pataisīts līdzīgāks Windows (start menu, taskbars etc.)

Ja patīk viss kājām gaisā, tad liec Mate, savādāk Cinnamon.

Pats iesaku Cinnamonu, lietoju jau vairākus gadus, nav ne vainas. Pie tēmām uzliec visur Mint-Y-Dark un izskatās diezgan glīti. 

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , Maris77 teica:

MATE vai Cinnamon

Nedaudz atšķirīgs interfeiss, pamēģināju abus, paliku pie Cinnamon (patīk labāk), bet tā gaumes lieta. Skatoties kādi dzelži - visrijīgākais ir KDE, Cinnamon un Mate apmēram vienādi, visātrākais, sevišķi ja švaki dzelži Xfce.

Un jā - ieteiktu LTS versiju - tām suports ilgāks.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

INTRASERVERNET

Man sekundaari ir uzlikts OpenBSD ar Gnome 3, jaatziist ka ienremzee reizeem GUI, lai gan dators nav nekaads leenais. Likshu XFCE un buus OK. Bet kaads ir lietojis no peedeejaam E17?

Link to comment
Share on other sites

VebKamera

Senčiem savlaik lauku mājā Windows XP (uz pavāja kompīša) aizstāju ar Linux Mint XFCE LTS. https://www.linuxmint.com/rel_sarah_xfce_whatsnew.php

Iet kā smērēts, sūdzību nav jau 3 gadus. Labums tāds ka latviski, interfeiss ļoti vienkāršs un saprotams pēc XP; pēc apdeitiem nav "viss pa jaunam jāmācās".

Link to comment
Share on other sites

Kā jau te teica, MATE ir uz Gnome2, Cinnamon uz Gnome3, pie kam Cinnamon ir pašu Mint developeru uzturēts projekts. MATE ir stabilāks un labāk darbojas uz vecākiem dzelžiem. Nekādu "kājām gaisā" tur neesmu manījis, tieši MATE ir tuvāks klasiskajam windows desktopam nekā Cinnamon. MATE ir atsevišķu developeru projekts, kur piedalās arī Mint komanda, bet attiecīgi nav skaidrs, cik ilgi tiks uzturēts uz Gnome2 bāzēts desktop.

 

"Tīrākais" Mint, pēc manas saprašanas, sanāktu LMDE2+Cinnamon, ja kompis to Cinnamon "ņem pretī" un nekaras. Man te kautkādi Pentiumi D ar uzšūtajām videokartēm labāk tomēr darbojas ar MATE desktopu. Un LMDE ir subjektīvi atsaucīgāks, nekā ubuntu bāzētā versija.

 

Protams, ka ir "vieglākas" linux distribūcijas par Mint, vienkārši Mint, manuprāt, ir nepieradušam lietotājam visdraudzīgākā versija. Vismaz man tā palīdzēja tikt vaļā no pilnīgas windows hegemonijas manos datoros

Labots - Prodigy
Link to comment
Share on other sites

Viens no desktopiem kas man patīk ir Badgie, daudz visādu sīkumu, kuri nostrādāti labāk kā Cinnamon, kopumā patīkamāka lietošana. Vienīgi lai paīstam viņu lietotu vajag pārliet uz Solus Linux, uz Mint viņs tolkam nestrādā un trūkst lielākā daļa funkcionalītātes. Slinkums pārcelties uz Solus dēļ desktopa. 

Link to comment
Share on other sites

canis_lupus

Nu jau ir jauns mēness ienācies un lietotāja liiiiiiiiiiii vārdu savirknējumi man liek pašūpot galvu. Par Linuks distributīviem uz vecas aparatūras - tīra debian instalācija, pēc tam Xorg serveris un XFCE logu pārvaldnieks tīri žiperīgi darbojas pat uz S478 ligzdas 2.4GHz celeron procesora ar 512MB DDR 400MHz RAM. Linux Mint XFCE logu parvaldniekā gadās problēma ar datu kopēšanu no datora uz ārējām atmiņas ierīcēm, jo thunar failu pārlūkam reizēm uznāk apnikums un failu kopēšanas progresu nākas aplūkot ik pa laikam atsvaidzinot atmiņas ierīces satura informāciju citā failu pārvaldniekā, piemēram, mc.

 

Link to comment
Share on other sites

Nu trollis taču, palasiet viņa citus postus, ja nav vēl nav skaidrs. Un izskatās, ka lieto Googles tulkotāju.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...