Jump to content

Sapņu darbs IT&T


anthropophagus
 Share

Recommended Posts

Nevēlos reizi gadā mainīt darba vietu, lai būtu iespēja profesionāli augt, kā arī celt savu labklājību. Vēl jo vairāk nevēlos mainīt darbu tikai tādēļ, lai pelnītu vairāk, taču darītu to, kas nepavisam nav manu spēju griesti. Pašreizējais darbs mani garlaiko, jo pienākumu paveikšanai nav nepieciešams domāt, nav nepieciešams radīt neko jaunu. Es vēlos darbu, ko varētu saukt par sapņu darbu. Vēlos darbu, kurā augt, kļūt labākam, kurā nepārtraukti domāt un no kura mājās pārrastos ar gandarījumu par dienā paveikto.

Lai atrastu savu sapņu darbu, esmu radījis nelielu lapu - sludinājumu. Tajā var aplūkot manu motivāciju, ko lielā mērā arī šeit izklāstīju, kā arī novērtēt daļu no praktiskajām iemaņām. Kā novērosiet, dizains nav mana stiprā puse, jo neesmu mākslinieciska dvēsele, un tas mani tik ļoti arī nesaista, taču funkcionālās daļas izstrāde man ļoti patika.

Šobrīd darbojos telekomunikāciju jomā. Diemžēl tā nav dzelžu konfigurācija, jo tādā gadījumā es nesūdzētos par garlaicību. Tie, kuri ir apgrozījušies šajā sfērā, zina, ka ļoti liels procents visu telekomunikāciju nozarē strādājošo darbojas ar klientu apkalpošanu, bet katrā uzņēmumā ļoti neliels skaits cilvēku, kas konfigurē tīklu (ar šo es domāju tikai konfigurēšanu, nevis helpdesk funkcijas - monitorēšanu, komunikāciju ar dažādu līmeņu klientiem). Viss, kas saistās ar klientu apkalpošanu, monitorēšanu, nozīmē darbu maiņās, kam jau esmu gājis cauri un zinu, ka tas nav tas, ko vēlos. Tā kā sevi neredzu klientu apkalpošanā, taču man interesējošo vakanču ir maz un tās atbrīvojas reti, kā arī nesaista tas, ko daru šobrīd, es vēlos mainīt darbības jomu. Datori, programmēšana, serveru instalēšana savam priekam, programmēšanas vajadzībām - tas viss man ļoti patīk, taču man nav ieraksta CV - 5 gadi java vai kādas citas valodas programmētāja amatā, kā arī ne datortīklu administrēšanā vai tamlīdzīgi. Man ir tikai patika, interese un doma, ka tas ir tieši tas, kas mani darīs laimīgu profesionālā ziņā. Vairāk vai mazāk koda rindiņu esmu uzrakstījis diezgan daudzās valodās, taču ne par vienu nevaru teikt, ka to pārvaldu ļoti labi vai pat labi, taču, kad darbā bija nepieciešamība izveidot excel macros un ieraudzīju Visual Basic pirmo reizi, sapratu, ka valoda nav problēma. Galvenais ir galva. Tad nu saskāries esmu ar HTML, PHP, CSS, JS, jQuery, SQL, Python, C/C++, java (arī android sakarā), MATLAB, Visual Basic.

Ir vēlme, ir motivācija, taču diemžēl nav skaidrības, kādā virzienā vēlos iet - web, mobile vai varbūt pat spēles, jo interesants ir viss. Lai gan savā sludinājumā minu, ka apsveru iespēju strādāt arī citās jomās, tomēr tehniska rakstura darbs ir tas, kas mani saista visvairāk.

Ja kādam šķiet, ka neesmu tikai sapņotājs, bet gan no manis kas varētu sanākt, un ir kādi piedāvājumi, ieteikumi, kritika, ļoti labprāt uzklausīšu, jo es vēlos darīt to, kas sniedz prieku.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Ja neesi mākslinieka dvēsele, tad uzreiz met pie malas HTML, PHP un jebkuru front-end.  Iespējamie tavi virziens ir datu bāzes, algoritmi, dzelži, bet nāksies krietni pasvīst.  

 

Derētu zināt, cik ātri spēj reāli kaut ko iemācīties no jauna. Tieši vecajiem krabjiem pārprofilēties ir problēma, jo vismaz 0.5-1g tas prasa diezgan niknas virsstundas ārpus darba.  

 

Ātrākais veids ir pieteikties par junior programmētāju interesējošā kantorī. Protams, kādu laiku būs jānolaiž algas latiņa, bet pie liela gribasspēka, vēlmes iemācīties un smaga darba var sasniegt labus rezultātus. 

Labots - Mezavecis
Link to comment
Share on other sites

Ja neesi mākslinieka dvēsele, tad uzreiz met pie malas HTML, PHP un jebkuru front-end.

Kāpēc? :)

Ja ir interese par mobile izstrādi, tad es varētu ieteikt pamācīties Xamarin, kas ļautu veidot iOS un Android aplikācijas vienā vidē, izmantojot C#.

Šādas tādas vakances sāk parādīties arī Latvijā, un Xamarin speciālistu mums nav daudz.

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
itanium

Ja cilvēkam nav daba ielikusi visu uztaisīt  smuki, tad priekš kam sevi mocīt?

Link to comment
Share on other sites

Nez, normālos uzņēmumos izskatu veido UI dizaineri vai analītiķi (protams, sliktāk, bet mums tā ir).

Programmētājam tikai jārealizē.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Tasteris

Tas ir normāli, ka nezini ar ko gribi nodarboties. Ja interesē sports vai pasākumi, tad var arī fokusēties uz to. Bet, ja vairāk interesē programmēšana, tad es ieteiktu fokusēties uz to, vismaz sākumā, līdz labāk sapratīsi vai tas ir tavs sapņu darbs. Man šķiet, ka potenciālais darba devējs šādu nepārliecību par mērķiem uzskata pat trūkumu, tāpēc, iespējams, tu varētu no sapņu lapas izņemt nodaļas par sporta pasākumu organizēšanu, citām jomām, vai noformēt šīs lietas kā hobijus, lietas, kas reklamē tavu personību. 
Ja gribi darboties programmēšanā, tad varētu mēģināt sākt kā jaunākais programmētājs, iespējams, par zemāku algu, vai apmeklēt ko līdzīgu Accenture vasaras skolai un tad īsā laikā sākt strādāt. Labāk sākt ar konkrēto tehnoloģiju: php un js, vai java, vai ko citu, nevis mācīties 10 valodas un mēģināt kaut ko darīt visās. Vēlāk pie lielas gribēšanas šo specializāciju var nomainīt: labs Java programmētājs daudz ātrāk apgūs PHP valodu, nekā cilvēks, kurš slikti programmē. Ieteiktu pēc iespējas ātrāk sākt strādāt jomā, nevis ilgi mācīties kursos vai augstskolā, vai ilgi mācīties paralēli esošam darbam, piemēram, vakaros. Mācoties darbā iegūsti gan zināšanas, gan algu, gan nekrīt motivācija noguruma dēļ, ka nostrādājot 8 stundas vakaros jāizstrādā personīgie projektus vai jāskatās apmācības video, jālasa grāmatas.
Vai esošajā darba vietā nevar pamainīt nodaļu, pienākumus? Citi darba dēvēji palīdz šādos gadījumos.
Noteikti var strādāt ar web un php, ja neesi mākslinieks. Normālajā komandā ir pienākumu sadalījums, kad programmētājs neveic dizainera funkcijas.
Veiksmi meklējumos!

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Tur, kur notiek attīstība un rodas jauni produkti, primāro dizainu tomēr veido pats programmētājs. Dizaineri pēc tam uzzīmē vajadzīgo dizainu, kuru pēc tam jāpārtulko programmēšanas valodā. Sistēmanalītiķi savukārt tikai apraksta koncepciju. No UI nekad neizbēgt, bet maizes darbam vajag regulārus skillus. 

Link to comment
Share on other sites

Tur, kur notiek attīstība un rodas jauni produkti

Mums notiek, mums neveido.

Ar to gribēju teikt, ka daudzās darba vietās programmētājam savs UI nebūs jāgudro, vien jārealizē pēc prasībām (UI dizainera, analītiķa vai jebkura cita), tāpēc varbūt nav vērts uzreiz norakt visu ar front-end izstrādi saistīto.

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

itanium

ir dažādi darba devēji. Bet mūsdienās izdzirdot maģisko atslēgas vārdu ASP.NET, var ar 95% varbūtību iegūt nāvīgi garlaicīgu darbu ar UI :) To pat uz savas ādas esmu pārbaudījis.  Analoģiski ir ar šitiem citiem "webiskiem" risinājumiem. 

Link to comment
Share on other sites

Dārgais Anthropophagus! (Dear Antropophagus :) )

 

Izlasot Tavu vēstuli, par Tevi uzzināms daudz kas, galveno kārt par to, ko Tu NEVĒLIES darīt, bet gandrīz nemaz par to, kur varētu būt savam potenciālajam darba devējam un viņa klientiem derīgs. (ar domu - kā Tavs sapņu darbs ienesīs darba devējam naudu, vai kā tas risinās konkrētas klientu problēmas un vajadzības). gandrīz jājautā - cik esi gatavs maksāt par to, lai Tev kāds nodrošinātu iespēju augt, mācīties, izklaidēties ar tev interesējošiem gadžetiem un tehnoloģijām?

 

Tā nopietni runājot, saproti, ka viss reālais darbs ir palīdzēt klientiem - risināt viņu problēmas, atvieglot viņu dzīvi, respektīvi, palīdzēt viņiem pelnīt naudu. ja to nevēlies darīt, un pašam nav unikālu (tavuprāt) ideju par to kas citiem varētu būt derīgs, un ko nevar / tuvākā laikā nevarēs veikt roboti un automatizētas sistēmas, tad...

 

Tas viss ir vienkāršs rūpnīcas cehs, vienalga vai tu maketē grāmatas, vai konfigurē tīkla iekārtas, vai naglo kopā koka kastītes, vai ravē cukurbiešu vagas (padomju bērni atcerēsies :) ). šodien tu saklapē tik, rītdien tik, pa mēnesi tik, un tā tālāk, nemainīgi gadu gadiem.

 

Protams, arī pārdošana un darbs ar klientiem ir tāds pat cehs, kas ilgākā laikā ieiet tādā pašā rutīnā, vismaz tur ir vienkāršāk savu radošumu transformēt kaut kamī makā skanošā...

 

piedod, ja aplaužu, bet tā es to lietu redzu.

rv

IT risinājumu pārdošanā kopš pirmsdivtūkstošā gada :)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

anthropophagus

 

 

Vai esošajā darba vietā nevar pamainīt nodaļu, pienākumus? Citi darba dēvēji palīdz šādos gadījumos.

Strādāju valsts uzņēmumā, kurā vēlme kaut ko mainīt nav vēlama. Ir pozīcijas, kuras mani interesētu, taču vairs nav vēlēšanās strādāt valsts uzņēmumos.

Par Accenture skolu domāju, kad vēl biju students un nebija darba, taču šobrīd, kad pašam jāmaksā īre un rēķini, vienīgais variants ir darbs. Izņemšu daļu par sportu. Lai gan ir viens kantoris, kurā ražo softu, kas noder tieši sportam. Es viņus uzrunāju, tādēļ laiks rādīs, vai viņiem būs interese.

 

Nezinu, kā novērtēt mācīšanās ātrumu, taču uzskatu, ka man lietas pielec gana ātri. Protu meklēt informāciju.

Skaidrs, ka nepretendēju uz senior amatu. Domāju, ka mana šī brīža alga varētu būt ne žīdu kantora junior programmētāja algu līmenī, tādēļ ar to es uz kādu laiku samierinātos. Tas, ko iemācītos un tas, ka būtu nonācis attiecīgajā vidē, būtu nenovērtējami. Ja laicīgi būtu pieņēmis pareizos lēmumus, būtu varējis visu apgūt kādas praktikanta vakances ietvaros, taču šobrīd diemžēl darbs bez atalgojuma neder. Virsstundas kādu laiku es varētu paciest, ja reiz tagad, kad pieķeros pie kā interesanta, varu arī pēc darba līdz naktij pasēdēt sevis interesējošās problēmas risināšanai, neraugoties uz to, ka no rīta sešos jāceļas. Kad tapa mans maģistra darbs, es pamodos naktī ar algortimu galvā, kas bija nepieciešams datu apstrādei. Tādi nieki sagādā prieku, tādēļ arī šķiet, ka programmēšana ir tas, ko man vajag.

Kad veidoju lapu, domāju, ka darba devējam varētu šķist tīkams veids, kā es šo darbu meklēju. Iniciatīva. Diemžēl ar lapas izplatīšanu ir problēmas, jo acīmredzot par to nebiju pietiekami daudz domājis - ar dažas dienas vecu twitter kontu nekas nenotiek. :/

Par UI runājot, mani interesē, kas tieši ir tas, kas ir galīgi garām. Manuprāt, mana lielākā problēma ir krāsas, to kombinācijas, bet domāju, ka arī ar to var tikt galā.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Darbs, kurš pilnīgi visos punktos patīk, ar laiku sagādās nopietnas problēmas privātajā dzīvē.

Tāpēc jāprot atrast vidusceļš. Vislabāk, ja par saprātīgu ieguldītā laika daudzumu un vairāk nekā 50% no darba pavadītu sev patīkamos procesos, saņem pietiekoši daudz naudas, kuru tērēt brīvā laika pavadīšanai sev 100% tīkamos veidos.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Ja darbs patīk, tas nenozīmē, ka jākļūst par darbaholiķi. 

 

Es gan zinu. Ātrumu var novērtēt kaut ko darot. Ja tiešām gribi programmēt, tad dari un to - uzstādi konkrēti mērķi, izdari to un saproti, vai tas ir pietiekami. Man te daži kolēģi studenti ārpus sava laika nodarbojas ar dažādiem projektiem, kaut ko realizē. Teoriju studējot nekur nevar tikt (lasīt Raimonda stāstu, kā gadiem var muļļāties). Ja reiz tajā valsts darba vietā sanāk veģetēt, tad izmanto laiku lietderīgi, līdz kamēr būs 100% skaidrs, ar ko tālāk vēlies nodarboties. Pagaidām tiešām neredzu skaidru vīziju, jo neesi tā arī neko pamēģinājis. 

 

Nezinu, kā novērtēt mācīšanās ātrumu
Link to comment
Share on other sites

Varu piebilst ka programmētāja darbs nebūt nav tik viegls un patīkams kā sakumā izskatās! 

Galvenā problēma vismaz man ir tāda ka 90% procentus laika aizņem rutīna - sēdi pie pc un drukā kodu..... Jā, 10% laika paņem izdomāt kā kādu konkrētu problēmu atrisināt, kas ir interesanti. Izdomājam algoritmu, tad tehnisko risinājumu, un tad iestājas rutīna... Galvenais, ka ar gadiem un pieredzi izdomāšana prasa arvien mazāk laika bet rutīna paliek.

Protams ka pluss ir tas, ka programmētājiem labi maksā!  Var strādāt no mājām netērējot laiku un naudu ceļam. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Var strādāt no mājām netērējot laiku un naudu ceļam. 

Ja paveicas ar tādu darba vietu. Mūsējiem neļauj :D

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Datori, programmēšana, serveru instalēšana savam priekam, programmēšanas vajadzībām - tas viss man ļoti patīk, taču man nav ieraksta CV - 5 gadi java vai kādas citas valodas programmētāja amatā
 

 

Tagad treknie gadi ir atgriezušies - saderam, ka atvēršu LikeIT.lv un tur būs vairākas Junior vakances, kas to apliecina? Tur 1 gadu, max 2 prasa - lai atsijātu pilnīgus luņus. Parādi uztaisīto-uzprogrammēto, un jau būsi viens no krutākajiem uz to vakanci, pat ja nebūs 2 gadi VSAA reģistrēti programmētāja amatā. Jo pieredzējuši un ar "5 gadi" jau uz tādām vakancēm nepiesakās.


 

 

Tad nu saskāries esmu ar HTML, PHP, CSS, JS, jQuery, SQL, Python, C/C++, java (arī android sakarā), MATLAB, Visual Basic.
 

mums augstskolā rīkoja diskusiju klubiņu viens jauns puisis. tur teicamu frāzi pateica - pastāstiet par sevi. bet nevis valodas nosaucot, bet uztaisītos darbus! Lūk, kāpēc neesi vēl LinkedIn uztaisījis profilu, kur sarakstījis visus projektus - kaut kursadarbus katrā no vidēm? Hedhanteri sameklēs pēc atslēgas vārdiem un kaut ko piedāvās, ja nebūsi pats līdz tam LikeIT atradis ko interesantu.

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

 

 

to, ka tu esi gariigi atpalicis, nav jaapieraada katru reizi. pietiek vienreiz. 

 

Es uz provokācijām parasti neatbildu, bet to, ka tu esi ar dzīvi neapmierināts īgņa, nav japierāda katru reizi. pieteik vienreiz. 

Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis

Ja patīk lūrēt jutubi, tad ej darbā pie lo)(iem kas ar dmca complaints piesutisanu nodarbojas.. varesi luret jutubi un reportot saturazaglus.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ja neesi mākslinieka dvēsele, tad uzreiz met pie malas HTML, PHP un jebkuru front-end.  Iespējamie tavi virziens ir datu bāzes, algoritmi, dzelži, bet nāksies krietni pasvīst.  

 

php nav front end, html nav programmēšana. un ar mākslinieciskumu tur vispār nekāda sakara. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

kroop

Ir webisti un visi pārējie programmētāji. PHP klasiskā izpratnē ir tīrākais front un programmētājs lielāko laika daļu līmē kopā html, js, css kontentu, kas tālāk formē vizuālo daļu. Māksliniecisms (lasīt: marasms) izpaužas tur, ka uz visiem pārlūkiem, ierīcēm lapai jāizskatās smuki ņemot vērā visas dizainera, klienta nianses. Bieži vien ar JS/CSS jāuzbur visādi grafiski fifekti utml. Tas pats notiek ar ASP.

 

Megaliela risinājuma gadījumā PHP core developers varētu nodarboties ar DB, freimworkiem un neko nezināt par UI, bet tas vairāk ir izņēmums.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

varbūt tavā uzņēmumā tā ir.

 

pie mums programmētājs dara visu, sākot no serveru konfigurēšanas, datubāzes arhitektūru un beidzot ar tevis minēto marazmu, css un html lipināšanas, kas ir ļoti viegli, ja neesi slims cilvēks.

 

hz par kādu klasisko izpratni tu runā, pēdējās 2 nedēļas jaguāram integrēju point of sales un orderu apstrādi ar php, FE esmu pieskāries tik daudz, ka caur templating valodu uzģenerē tabulu ar logiem.

 

darbs man liekas interesants, ļoti strauji mainās, daudz jāmācās un jābūt interesei par to ko dari. citiem gan jau liekas, ka neko vairāk par html lipināšanu nejēdzu, bet pa lielam poh. tiem kam tā liekas, gan jau nejēdz datubāzē tabulu bez DB arhitekta palīdzības pielikt, jo ir tik kruts BE programmētājs, ka neko vairāk par savu .net nezin.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ja patīk lūrēt jutubi, tad ej darbā pie lo)(iem kas ar dmca complaints piesutisanu nodarbojas.. varesi luret jutubi un reportot saturazaglus.
 

 

Es darbu nemeklēju, pats tagad esmu darba devējs. Bet pirms tam es daudzus gadus nostrādāju IT kompānijā kur man godīgi sakot lielu daļu laika bija dīkstāve. Ja parēķinātu cik procentus es no visa tā laika reāli nostrādāju, tas būtu šokējošs skaitlis, varbūt pat cipars, tapēc jutube bija mans draugs.

Link to comment
Share on other sites

wailjdii

Iesaku iet uz Accenture. Visi, kas no mana paziņu loka tur nonākuši, ir apmierināti pēc pāris gadu pavadīšanas. Man šķiet, ja gribi augt, tad tā ir laba vieta kurp doties - liels uzņēmums ar dažādām nodaļām katrai gaumei un iespēju braukt komandējumos uz citām valstīm. 24 gadi manuprāt vēl ir OK vecums, lai tur dotos. Es saprotu ka ir jāmaksā rēķini utt. Nezinu situācijju, bet ja ir iespēja, ej kautvai pie senchiem padzīvot kamer ieskrienies vai iekrāj naudiņu lai vari pāris mēnešus nesaņemt algu. Iekš facebook pieseko uzņēmumiem, kas tev liekas simpātiski un vari cerēt , ka kāds ieposto kādu darba piedāvājumu . Es pats nedarbojos programmēšanas nozarē, bet vismaz manā jomā itin bieži redzu piedāvājumus.

PS. manuprāt tavai lapai nav ne vainas - programmētājiem par dizainu toch nav jāuztraucas. Un ja kas krāsu gammas pašam nav jāizgudro, var panjemt gatavas, vai ari ja gribas pašam mācēt smuki salikt krāsas, iegūglē "how to create color scheme" un tev jau būtu šis skills, kurš tev liekas , ka nav , rokā.

Labots - wailjdii
Link to comment
Share on other sites

Apsveicami, ka autors ir vismaz centies nodefinēt, ko grib darīt.

 

Es Tev ieteiktu būt precīzākam tajā ko raksti. Šobrīd no Tavas lapas nerodas skaidrība, ko Tu proti vai gribētu prast.

Piem.

- Telekomunikāciju nozare ir gan rakt grāvjus un vilkt vadus, gan optimizēt algoritmus 6G tīkliem. Ko tad no tā visa Tu šobrīd dari?

- Ja raksti, ka esi mācījies kaut ko programmēt, tad uzraksti vismaz valodas/tehnoloģijas. Vēl labāk, ja vari norādīt konkrētus Lynda/Cursera kursus un kaut ko no sava paveiktā.

- "Vēlos izmantot savas prasmes, zināšanas, atjautību, lai palīdzētu citiem;" -> Kādas tieši ir Tavas prasmes un zināšanas, kas būtu noderīgas citiem?

- "Vēlos realizēt savu potenciālu" -> Kas tad ir tas Tavs potenciāls? Ko tieši Tu savam sapņu darba devējam varētu dot?

- Programmēšana no sistēmu konfigurēšanas ir tik pat tālu kā algoritmi no grāvjiem un prasa pilnīgi dažādas zināšanas. Nosliecies uz kaut ko vienu. 

 

 

Aprakstā pietrūkst kaut kas Tevi raksturojošs, kaut kas ar ko pats lepojies un kas dotu signālu darba devējam, ka nēsi galīgs l0hs.

Piemēram:

- Kopš 4 gadu vecuma nodarbojos ar sportu, skolā biju labākais augstlēkšanā, tagad ar čomiem izremontējām daudzstāvenes pagrabu un uztaisījām sporta zāli visam ciemam.

 

Ar šadu teikumu arī parādītos Tavas prasmes, aizrautība un attīstība.

 

 

Šis nav mēģinājums Tevi nolikt, drīzāk aicinājums pašam padomāt par to, ko vari dot pasaulei.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Slaucamas govis ir jāslauc. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Latvijā visi kāro ekspluatēt IT strādniekus par smieklīgu samaksu.  

Ja vien cilvēkam nav kāda iedzimta kaite, kas ļauj strādāt tikai ar datoru, tad ,  pēc manām domām,  ir izdevīgāk apgūt kādu citu profesiju. 

Link to comment
Share on other sites

  Varbūt man arī darbs jāpameklē;  :)

  Manas prasības būtu pieticīgākas - darbs var nebūt īpaši aizraujošs, izaicinošs, prātu nodarbinošs, attīstošs un gandarijumu sniedzošs. Vēlams lai tas būtu labi apmaksāts, samērīgā daudzumā un savietojams ar relaksētu dzīvesveidu un apātisku pieeju dažādiem stresa faktoriem kā termiņi, grafiki, kvalitātes, kvantitātes kontrole. Labu atalgojumu uzskatu par svarigāko motivatoru sava laika un enerģijas veltišanai darba pienākumiem un ciešākai, angažetākai līdzdalībai kolēģu kolektīvā.
  Nekādu īpaši izceļamu zināšanu / iemaņu / pieredzes man nav, protu no visa pa druskai. Uzskatu ,ka labākais veids jaunu iemaņu apgūšanai ir strādājot. Varu pildīt prasīgus / komplicētus darba uzdevumus, uzreiz pēc tam, kad tiks pienācīgi apstāstīs un parādīts, kas darāms.
 

Labots - camel
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Es jau nemaz neparakstījos par tiem 300ls 60h/nedēļā strādāt.   Varbūt tagad tur ir kautkas mainījies uz labo pusi.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Labs atalgojums un mīkstā likšana uz termiņiem (it sevišķi pievienoto vērtību) rezultējas uz ātru darba vietas maiņu. Parasti uzreiz pēc pārbaudes laika. 

 

 

labi apmaksāts, samērīgā daudzumā un savietojams ar relaksētu dzīvesveidu un apātisku pieeju dažādiem stresa faktoriem kā termiņi, grafiki, kvalitātes, kvantitātes kontrole
 

Bet strādāji, turklāt bija tik bail kaut ko iebilst un par to runāt. Ja nav mute, tad ir rokas un kājas.  

 

 

Es jau nemaz neparakstījos par tiem 300ls 60h/nedēļā strādāt.  
 
Link to comment
Share on other sites

AndrisBB
Es jau nemaz neparakstījos par tiem 300ls 60h/nedēļā strādāt.   Varbūt tagad tur ir kautkas mainījies uz labo pusi.

Ko tu vari čīkstēt, labāk pastāsti cik tev Londonā maksā, lai ir ar ko salīdzināt.

Ja var ticēt algas.lv, tad viduvējs "javists" saņem 1.5k uz rokas, apmēram tik cik students/praktikants Londonā, bet tur izmaksas pavisam citas.

Labots - AndrisBB
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Es nezinu cik patiesa ir tā statistika, jo iekš Accenture viņi gribēja, lai es strādāju par 330ls. 

Es biju spiests pamest valsti, jo es biju zaudējis cerību atrast kautcik normālu darbu!   :)

 

Bet šeit ir salīdzinājums.  

 

https://www.oreilly.com/ideas/2016-european-software-development-salary-survey

 

The highest salaries are in Switzerland, the UK, Ireland, Denmark, and Norway.

 

 

Vēl draņķīgāk nekā LV diemžēl ir tikai Krievijā!

Link to comment
Share on other sites

Tas ir saistīts ar valsti, nevis "novērtēšanu".   Iekš UK tas pats kantoris man piedāvāja tikpat daudz dienā!  Starpība ir vairāk kā 20 reizes.

Labots - MarisO
Link to comment
Share on other sites

Nevajag aizmirt sapņu darbs LV nozīmē arī sapņu nodokļus - 45,2% no 1500 eur, UK no šīs summas tikai 7.8%. Domā pats vai tev tas ir izdevīgi vai nē.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...