Jump to content

Siltumsūknis Panasonic FTXS20K


defs
 Share

Recommended Posts

Sveicināti! Lūdzu,kurš lieto virsrakstā redzamo ierīci ? Ir doma tādu iegādāties kādā citā adresē, bet jautājums,ko šis sūknis dara apsildes laikā,kad tiek sasniegta uzstādītā temperatūra ? Piemēram,es lietoju Mitsubishi sūkni,kurš minētajā gadījumā ārējā blokā aptur kompresoru, bet iekšējā blokā turpina lēnām darboties ventilators. Un tieši tas nav tas patīkamakais laiks,kad ziemā tiek pūsts virsū gaiss,kad atrodies pāris metrus no šīs ierīces. Otrs variants ir izvēlēties kādu no Daikin,jo tie apsildes laikā aptur arī iekšējo ventilatoru tieši tādā pat situācijā. Bet Panasonic ir labāk cena. Paldies!

Link to comment
Share on other sites

Ceram neesi noticējis tirgotāju pasakām, ka lv klimatā gaisa siltumsūknis ir derīgs kā pamata apkure!

 

Un google neatrod tādu Panasonic FTXS20K. 

Atrod Daikin FTXS20K - tas ir inventors - māk jaudu samazināt.

Link to comment
Share on other sites

http://mikroklimats.lv/?page=86&language=1 es šeit skatos. Es neesmu vis noticējis pasakām, bet rēāli pats gadiem lietoju to Mitsu. Ja sals ap -20,tad ir švakāk ar efektivitāti, bet standarta ziema -5...+5 ir super labi.Sorry,laikam to tipu ne to iepostēju tam Panasonic.


Z9SKE   vai   Z12SKE  modelis interesē.

Link to comment
Share on other sites

Šitie arī inventori, tik padārgi. Paskaties york vai midea piedāvājumu.

Link to comment
Share on other sites

Redz,no tiem,kas pērkami, ir Daikin, LG, Mitsubishi, Panasonic un Toshiba. Par tiem lētākiem kāds meistars teica,ka nav vērts. Un es vel skatos 2 lietas-minimālā darba temperatūra un cop /tas ir koeficients sildīšanas režīmā,ko vajag pēc iespējas lielaku ciparu/.

Link to comment
Share on other sites

Man atkal meistari teica ka midea/york salikts no tām pašām daļām, kā dārgie, pēc kvalitātes neko neatpaliek.

Man pašam ir midea, jau 3,5 gadi - pagaidām problēmu nav bijis. Tiesa gan izmantoju tikai rudeņos/pavasaros un vasarā.

Kaimiņam ziedu veikalā ir york. Kādi gadi 2 iet bez problēmām praktiski 24x7 režīmā  - vasarā dzesē līdz 18 grādi lai puķēm labāk, ziemā sildās. 

Link to comment
Share on other sites

"Tiesa gan izmantoju tikai rudeņos/pavasaros un vasarā."  bet tur,kur plānojas uzstādīt to,kas vel jāsameklē, ir plānots izmantot arī ziemā,kad laukā ir sals. Un tās minimālās temperatūras tiem sūkņiem ir dažādas,kam -5 grādi,kam -15, bet citam -25, bet ir arī vel dārgāki,kas -30 grādos strādā.Es orientējos ,ka vajag ziemā ,kas līdz -25 strādā. Pagājušās ziemas janvārī bija kāda nedēļa ,ka bija -20 naktīs.

Link to comment
Share on other sites

Manējais vismaz pēc papīriem bija līdz -25 vai pat -30.. Un kaimiņam yorks 2 ziemas 24x7 ir nostrādājis.

Bet jau pie -20 cops ir tuvu 1, reāli tā vai tā uz elektrību sanāk sildīties.

Link to comment
Share on other sites

Ziemā pie - 20 šitie pùtēji ir čau. Pie +7 - 0 ok. Pie mìnusiem jau zùd jauda un ir pauzes defrostam. Màjai labàk zemes ss. 2 istabu hatai ok arì pùtèjs.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Saprotiet pareizi, neiet runa par to likt/ nelikt to sūkni. Protams,ka likt. Atkārtošu,ka runa iet par Panasonic,kurš lieto, kā tas darbojas? Vēlāk nofočēšu /man šeit nav šajā mājā, bet citur/ kāds izskatās Daikin. Tam ir labs "+ ",ka ārējais radiators karājas gaisā,tas ir apakšā nav tā panna,kas jāsilda,lai nekrātos ledus kā tas ar Mitsu. Un sūknis,kāds planojas pirkt nebūs mans, tā nav mana nauda arī. Tā kā es mazliet cenšos palīdzēt izvēlēties.


Šitāds izskatās Daikin. Tika uzstādīts sī gada janvārī,kad lielais sals bija beidzies.Pēc tam bija kādi -5..-7 un strādāja lieliski. Viņam pēc instrukcijas jāstrādā arī pie -25. Vēl tāds sals nav bijis pēc uzstādīšanas, bet šitas ir jaudīgs, nom, siltuma jauda 4kw.


Un no piriekšpuses.Iepriekš rādu to aizmugures radiatoru.Un šis no commodus, bet tagad vairs nav tā atlaide,kas bija ziemā.

Sorry, uz mana datora viss bija pareizi, šeit kaut kā sagriezies pa 90 grādi.

Un velreiz atvaonojos,tie tipi,ko iepostēju iepriekš no Panasonic, nav zemām tempertūrām, viņi tikai līdz -15 grādi, tāpēc tādus arī nevar pirkt.Jāskatās no "siltumsūkņiem",bet es laikam tur skatījos "kondicionieri" sarakstā.


Un vēl svarīgs faktors ir trokšņu līmenis,kas jāskatās.Lētie ir diezgan skaļi,ja salīdzina kaut vai tās tabulas,kur tehniskie rādītāji. Ja doma ir sildīties vai dzesēt gaisu naktī,tad vajag pēc iespējas klusāku aparātu.

post-86540-0-59694700-1471934423_thumb.jpg

post-86540-0-69100000-1471934494_thumb.jpg

Labots - defs
Link to comment
Share on other sites

Kā tiem gaisa sūkņiem ar vairāku telpu apsildi? Ir reāli kaut kā iemenedžēt?

Link to comment
Share on other sites

Vairāku telpu apsildei ir švaki ar tiem pūtējiem. Ja noliek pret durvīm lai trāpa arī otrā telpā tad vēl daudz maz. Un ja durvis aizver - siltumu arī.

defs, kādai platībai un cik kw tu plāno uzstādīt? Palielam jāņem 1kw uz 10m2 vai pat vairāk. Ja ir māja ar vairāk par 100m2, tad iedomājies cik tev tos štruntus vajadzēs?

To rezervi vajag, lai pie -10 nav jāsēž kažokā ar pižiku un jādrebinas.

Dzīvoklim ar plašu plānojumu vai mazai privātmājai līdz 80m2 ok.

Bet mājai virs 100m2, labāk zemes ss. Tie taču nav tik dārgi - meklējot pa 3KE var atrast. Ar radžu uzstādīšanu un rakšanu + apsaisti - kādos 6KE var iekļauties.

Bet var jau arī par to naudu uzstādīt 2 vai 3 šitos ventilatorus un zāģēt.


 

 

Atkārtošu,ka runa iet par Panasonic,kurš lieto, kā tas darbojas?

Tā arī darbojas - kad tuvojas 0, tad sākas defrost ar 5-10 min pauzēm, jauda samazinas. Rudenim/pavasarim ok. Kaut gan, ja ziema ir 2 nedēļas, un pārējais ir šļura ap 0 - 10 grādi - tad jau kaut kā izvilkt var.

Link to comment
Share on other sites

Dzincha, nezinu,ko esi nopircis, bet man Mitsu strādā jau 6,5 gadus bez bēdu. Tas ,kas plānojās nav privātmājā bet dzīvoklis ap 25-30kvm, tāpēc sūknis jāņem ar nominālo jaudu uz 4kw.Tajā mājā ir viena liela istaba kopā ar virtuvi,pagaidām tur notiek remonts.Par zemes siltuma sūkņiem neiet runa vispār. Ja istabas vairakas,tad protams jādomā,ka katrā vajag tādu verķi likt. Par Mitsu varu konkrēti teikt,ka tikai slapjdraņķis,kad nāk no gaisa, tad tas viss kondensējas un sasalst uz ārējā radiaotra-tad bieži slēdzas iekšā atsaldēšana. Ja gaiss ir sauss, vispār reti kad ieslēdzas atsaldēšana. Ar efektivitāti nav tik traki.Esmu jau izrpovējis,ka laukā +5. Slēdzu tīklā w-metru un tad ieslēdzu sukni.Sūknis sākumā paņem ap 750w,kad sāk pūst siltais gaiss,tad jauda nokrīt ap 500w un tā turās,kamēr aparāts strādā.Ja laukā ir -10...-15 grādi, tad sākumā jauda no tīklā ap 1kw, bet vēlak 750w,kamēr pūš. Un smuki pietiek siltuma, telpā parasti ap 22 grādi vidēji.Un manam Mitsu ir 2,7kw nominālā jauda, telpa ap 23kvm, nesiltināts dzīvoklis,koka māja.

Link to comment
Share on other sites

defs, nu re 4kw uz 25m2 ir baigi ok.

Man ir kaut kāds panapana ~ 5kw. Pirmais stāvs ~ 60m2. Nu līdz 0 ok, pēc tam švaki. Zem +2 sākas defrost. Bet nu mitrs jau ir ārā parasti, kad ir tie +2, vismaz zemgalē.

Link to comment
Share on other sites

Es tāpēc to saku,ka šo aparātu nekad nevar skatīties no lētā gala,jo mēs esam ziemeļu zeme patiesībā,kur sals ziemā. Un traki,kad nauda izdota,viss uzlikts un ziemā atjēdzies,ka siltuma nepietiek. Es pašā iesakumā gribēju kaut kādu lēto Alpic Air, bet man uzreiz meistars tieši to pateica,ka pie plusiem būs labs, ne ziemā. Ņem Mitsu,ja gribi siltumu ziemā.

Link to comment
Share on other sites

Panasonic jau nav nekāds lētais gals. Tajā laikā ap 1000 Ls maksāja. Lētie būtu pa 300 Ls aļa alpic air utt.

Link to comment
Share on other sites

Nu jā,es skatos,ka tagad virs 1.5 štukām jārēķinās.

Link to comment
Share on other sites

Panasonic_top-1.jpg

 

Rekā paši tirgotāji iesaka 0.5kw uz 10m2. Un pēc tam pie mīnusiem iestājas haladuns.

 

 

 

Labots:

 

Šitie ir gaiss-ūdens, tad tie 0.5kw/10m2 arī izvelk.

Labots - dzincha
Link to comment
Share on other sites

e=d, vēl ar vairākam telpām ir tāda lieta,ka kaut kur pārdošanā no commodus.lv ir Mitsubishi ārējie bloki,kuriem var pieslēgt 2-6 iekšējos blokus. Meklē šeit http://www.commodus.lv/lat/mitsubishi-gaisa-siltumsukni/ un skaties zemāk MITSUBISHI MULTI SPLIT TIPA MODEĻI 


Dzincha, tāpēc jāņem ar jaudas rezervi šitas. Ir tā,ja telpa ir piem. 25kvm, tad labāk,ka nominālā jauda ir visi 5kw,lai pie -15 grādiem būtu 2,5kw siltums,lai pietiek. Siltākā laikā aparāts vairāk stāvēs, nekā strādās,jo viņs momentā piesilda telpu.

Link to comment
Share on other sites

Privātmājā vēl var domāt.Tur vajag visu apkures sistēmu ar ūdeni.Ja tas ir, tad var domāt, bet tik un tā dārgāk,nekā gaiss-gaiss.

Link to comment
Share on other sites

Gaiss-gaiss jau tāds lētais variants ir. Stūros, tālākās telpās dubaks.

Apkure tomēr ir komfortablāka ar grīdām/radiatoriem, kur cirkulē siltumnesējs.

Link to comment
Share on other sites

Ja vairākas telpas,tad  nu tā.Ja manā gadījumā viena dzīvojamā istaba, tad siltums ir visur.Kā ieslēdz forsāžu,tā Taškenta. Gaisa temperatūra ap 53 grādi nāk ārā, es mēriju pagājušajā ziemā.Un vējš arī. Es konkrēti runāju par to savu Mitsu modeli SRC/SRK20ZM-S

Link to comment
Share on other sites

Tie gaiss-ūdens ir apsverams variants.

 

Nu varbūt variantā, ja nu galīgi nav kur ierakt zemes kontūru un citi apkures veidi nav pieejami. Piemēram dzīvoklis ar malkas apkuri. Negribam būt kačegari, gāze nav pieejama - uzliekam siltumsūkni un kurinām ar malku tikai tad, kad tiešām auksts.

Bet arī tad domājams ka gaiss/gaiss būs labāks variants, var takš var lūciņas ar kanāla ventilatoriem salikt, lai silto gaisu dzenā vai multisplit sistēma (vairāki iekšējie bloki, viens ārējais) Bez tam gaiss/gaiss arī dzesē vasarā, kas ir ļoti liels pluss! 

 

Un vēl, tā tevis dotais saraksts ar top modeļiem, nezinu no kurienes esi viņu ņēmis, bet acīmredzami ka tur atrodamie dati ir klajā pretrunā ar fizikas likumiem (un tāpēc nav ņemami par pilnu)! Redzi, siltumsūknim ir motors, pēc enerģijas nezūdamības likuma visa elektrība ko viņš patērē, tā vai citādi pāriet siltumā un pa lielam nonāk telpās sildīšanas režīmā. Tālāk nāk klāt tas siltums, kas tiek "pārsūknēts" no āras! Bet jo lielāka temperatūru starpība, jo mazāk siltuma sūknis var pārsūknēt! Tāpēc pilnīgi visiem siltumsūkņiem pārsūknētais siltuma daudzus, palielinoties temperatūru starpībai siltajā/aukstajā pusē krītas! 

 

Līdz ar to 

"Siltumjauda pie +7 = 5kw

Siltumjauda pie -15 arī vienāda 5kw"  ir tīra melošana vai arī papildus jauda tiek rupji iegūta ar tena, jeb elektriskās spirāles palīdzību!  Bet lai sildītu māju ar elektrību nav jāpērk kondiška pa 1000EUR, pietiek nopirkt siltuma ventilatoru pa 15 eur. 

 

 

Par Mitsu varu konkrēti teikt,ka tikai slapjdraņķis,kad nāk no gaisa, tad tas viss kondensējas un sasalst uz ārējā radiaotra-tad bieži slēdzas iekšā atsaldēšana

 

Tas tā ir pilnīgi visiem kondiškām! Kā lielāks mitrums, tā rodas kondensāts un kā ārā temperatūra tuvojas nullei viņš sasalsts - fizika un tur neko nepadarīsi!  Un atkausēšana pamatīgi samazina efektivitāti! Jo ārā gaiss mitrāks, jo biežāk siltummainis jāatkausē! 

 

 

 

Atkārtošu,ka runa iet par Panasonic

Es īsti nesaprotu, ko esi ieciklējies uz to PANASONIC... Pirms pāris gadiem laboju datorus firmā, kura liek kondiškas.  Visādas sākot ar mazajiem variantiem līdz pat rūpnieciskām saldētavām. Un kad prasīju meistariem, ko man mājās likt viņi teica midea/york ne par matu nav silktāki par panasonic, tik jūtami lētāki. Nedomāju ka viņi man meloja, jo savējo kondišku ņēmu citur - viņi bija noslogoti ar citiem darbiem, nebija nekādas jēgas melot. 

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

Tā lapa ir no siltumnieks.lv

Ja jau pie -15 tiek rubīts klāt tens, tad kā var iegūt COP 2.56.

Ja jau tens silda, tad cop=1

Redz gaisa ss ir tādas ekstras kā invertors nevis on/off un defrost, kolektora apsilde.

Lētučiem šitās ekstras nav, man domāt.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Roland, "

Līdz ar to 

"Siltumjauda pie +7 = 5kw

Siltumjauda pie -15 arī vienāda 5kw"  ir tīra melošana"  -šitas nav vis melots,jo normālā režīmā kompresors neiet ar 100% jaudu. Piemēŗam, kompresora jauda 1kw, bet cop=400%, tad sūkņa nominālā jauda būs 2kw , bet no tīkla terēs 0,5kw pie +5...+7 grādiem lauka. Lidzko sētā būs tie -15,tad cop būs tie 200%,lai vieglāk rēķināt. Un tad kompresors strādās ar jaudu 1kw no tīkla, bet telpā pūtīs 2kw siltuma.Karoče, viņš 2x vairāk paņems no tīkla.

Un šitos teņus,ko pierubī klāt,tie silda pašu kompresoru.Es neesmu nevienu nekad izjaucis, nezinu kā tur izskatās, bet tā raksta,ka tiek sildīts kompresora karteris, nevis ārējais radiators.

Labots - defs
Link to comment
Share on other sites

Nu labi, lai būtu..... 

 

Izmantojot savējo SS un pasekojot līdzi elektrības patēriņam, es esmu nonācis pie secinājuma ka kamēr ārā ir >5 grādi, tikmēr viss ir kruta un ekonomiski, ja mazāk, tad sāk slēgties atkausēšana un apkure ar gaisa ss paliek diezgan dārga! 

Teoloģijas ierobežojumi, un tur nav nekāda sakara ar iekārtas ražotāju! 

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Bet fakts ir viens,ka tērējot 0,5 kw no tīkla telpu uzsildīt nevar  ar parasto sildītāju, ir jau provēts.  Sūknis tērē 0,5 kw un telpā pūš siltumu, pēc tam pa laikam slēdzās ārā. Vienīgi par ko domāju,ka jāstrādā pie telpas siltuma izolācijas vairāk,lai siltums saglabājas, bet tā jau cita tēma.

Labots - defs
Link to comment
Share on other sites

Sūknis tērē 0,5 kw un telpā pūš siltumu,

 

Viss ir atkarīgs no āras temperatūras! Ja ārā +5 vai vairāk, viss ir kruta! Ja mazāk, COP krītas un ap -10 / -20  sasniedz viens - reāli sildāmies ar elektrību!

Ko tas tens silda - kompresora karteri vai izplūstošo gaisu - tas nekādi nepalielina COP, jeb iesūknēto siltumu! 

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

Defs tevī neviens neklausās, jo tu neeksistē (visiem gaiss-gaiss siltumsūkņu lietotājiem ir jābūt nosalušiem) :> Tas nekas, ka ir gaisa siltumsūkņi, kas  pat pie -15C spēj nodrošināt COP 2+.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

-20 ir pārāk reti sasniedzama temperatūra ziemās, lai par to uztrauktos. Vairāk aktuāli tiem, kas dzīvo Vidzemē un Latgalē. Pārējā Latvijas daļā nospļauties. Pat, ja tās dažas dienas gadā verķis strādā ar COP tuvu nullei, tas siltums tev ir (ja izvēlējies atbilstošas jaudas). Pēc šis diskusijas esmu par 99% pārliecināts, ka sev mājas daļā, kur nav centrālās apkures, likšu kā reiz šo gaiss-gaiss risinājumu.

Link to comment
Share on other sites

Galvenais lai ir pietiekama jauda uz m2. Tas 1-1½kw uz 10m2 jāievēro.

Par mitsu ir dzirdēti labi vārdi.

Vislabāk ziemā sarunāt tikšanos ar kādu lietotāju, kam ir noskatītais modelis. Firmači to var noorganizēt.

Link to comment
Share on other sites

Man tieši sāk likties,ka esmu iegādājies to Mitsu modeli,kas strādā vienmēr līdz tiem -20 gradiem.Citiem laikam nav bijuši tik veiksmīgi pirkumi. Šķiet,ka nav vērts tai meitenei ieteikt Panasonic,jo to neesmu dzīvē pats novērtējis. Daikin ir tur,kur fotografēju,tur arī viņš ir.manuālī teikts,ka līdz -25 strādā, bet pēc uzstādīšaans tādu salu vairs nebija .Nu tad laikam ,lai viņa izvēlas strapt tiem modeļiem.

Link to comment
Share on other sites

Man tas pana ir no 07 gada un nav tie kw/m2(5kw uz 60m2 + 2 stāvs), tagad jaanie droši vien ir daudz labāki.

Vislabāk ir ievērtēt verķi darbībā ziemas apstākļos.

Link to comment
Share on other sites

Dzincha,tas jā,ka ziemas apstākļos.Es tāpēc te rakstu,ka tuvumā nevienam neredzu uzstadītu,kam pajautāt-kā strādā ziemā. Arī Mitsu ar septembri laižot ārā jaunu modeli.Es vakar vēl piezvaniju uz vienu firmu,saku,ka Mitsu tas vējš man nepatīk.Man cilvēks atbildēja,ka jaunajam Mitsu arī it kā būšot temperatūras mērīšana telpā ar infrasarkano. Septembris nav tik talu. Vēl tikai cena interesē.Ja cena būs laba,tad iespejams,ka tāds jāņem būs.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...