Jump to content

Logitech Performance MX lietotājiem


Usins
 Share

Recommended Posts

Labdien!

 

Pēdējos topikos ievēroju, ka šeit daudzi lieto Logitech Performance MX.

Ņemot vērā tās cenu, tas nav produkts, ko pirmo problēmu gadījumā mainītu pret citu vēlējos padalīties ar savu pieredzi un, iespējams, uzklausītu citu. 

 

Iegādājos EURONICS Molā, pēc ~ dienas , divām sapratu, ka man ir brāķis, ar, vairs neatceros, kura taustiņa (vai rullītis spiedās "ne-tā", vai, kas cits) spiešanas problēmām, kas plaši aprakstītas internetā tobrīd bija. Vērsos euronics, samainīja uz vietas, bet īpaši daudz jautājumiem.

 

Vēlāk pamanīju, ka pele slikti strādā uz gaiši brūna koka, koka imitācijas galdiem :O , kas pārsteidz, jo uz stikla tik tiešām strādā. Tā kā dēļ izmēriem tā netiek izmantota kā apkārt nēsajāmā par šo jautājumu neiespringu. 

 

Vēl ar laiku sākās problēmas, ka pele pati sāka skrolēt uz augšu vai leju lielā ātrumā, šādu problēmu aprakstu praktiski internetā neatradu, pēc pāris dienu novērošanas pele jau iegūla "rezerves daļu/hlamu" kārbā, vēlāk konstatēju, ka pie vainas ir akumulatora lādēšana ārpus peles. Lietoja  BC700 tipa lādētāju/testeri un izrādās, akumulatora spriegums (pieņēmums, uzlādētu neesmu mērījis, tur gan ir brīdinājums tikai 1,2V Ni-Mh akumulatoru likt, lai neieliek 1,6V bateriju) ir par augstu un izraisa skrollēšanas gļuku. Kopš lādēju ar vadu pie pašas peles, problēma nav novērota jau vairākus mēnešus.

 

Varbūt kādam noderēs, vai kāds var padalīties ar citām problēmām un to risinājumiem. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Man draudzene tādu lieto. Nesūdzas. Es agrāk lietoju tās peles priekšgājēju un tur viss bija ok, ja neskaita Omron slēdžu nolietošanos (gan jau Diablo II dēļ), kas izraisīja dubultklikšķa problēmu. Slēdzi salaboju un tad pāris mēnešus problēmas nebija.

Link to comment
Share on other sites

VebKamera

 

 

Omron slēdžu nolietošanos (gan jau Diablo II dēļ), kas izraisīja dubultklikšķa problēmu. Slēdzi salaboju un tad pāris mēnešus problēmas nebija.

 

Stāsti kā laboji? Vienkārši nomainīji? Ja jā, tad kur pirki? Man te vienai līdzīga problēma - pele ļoti laba, bet aizgāja pilnīgā dubultklikšķī.

Link to comment
Share on other sites

Ir šī pele. Kā ikdienas galveno peli nolietoju vairāk kā trīs gadus. Tiku pamēģinājis arī parasto AA bateriju (1,5 V), darbojās bez problēmām. Akumulators man aptuveni nedēļu turēja, parastā baterija dažas dienas ilgāk, tik parastā baterija vienai reizei. Atceros, bija kaut kāds softa apdeits, pēc kā parādījās šādi tādi gļuki, pēc tam nāca labojums. Citādi pele ļoti laba.

Link to comment
Share on other sites

Gadus trīs lietoju šo peli. Salīdzinoši ērta, darbojās lieliski, bet akumulators..... Pie diezgan intensīvas izmantošanas vidēji bija jālādē ~ ik pēc 5 dienām.

Link to comment
Share on other sites

Par akumulatoru taisnība. Diezgan tērē. Nav tik traki kā bezvadu spēlētāju pelēm, bet viņu Marathon Mouse (diezgan ilgi tiku lietojis) baterijas turēja gadu, vairāk... Tagad man kā galvenā pele vadiniece, pie stacionārā datora nekāda vaina, savs čakars ir bezvadniecēm dēļ tās lādēšanas.

Link to comment
Share on other sites

konstatēju, ka pie vainas ir akumulatora lādēšana ārpus peles

Priekš kam to vispār darīt? Priecājies, ka nenokāvi pavisam.

 

Pats gan darbā gan mājās lietoju Performance MX jau kopš tās iznākšanas, nu jau gadus sešus (pirms tam bija MX Revolution) - lieliskākā pele pasaulē. Man intensīvi lietojot joprojām aķis ar vienu uzlādi tur aptuveni pusotru līdz divas nedēļas. Sākumā bija drusku grūti pierast pie dīvainā scroll click (peles scrollwheel ļauj arī kustēties pa labi/kreisi, kas pirmajās dienās sagādāja grūtības to uzklikšķināt, nepakustinot uz sāniem, bet ātri piešāvos). Inertial scrolling freewheel funkcija ir ārkārtīgi ērta - nespēju pat iedomāties vairāk garu PDF vai koda fragmentu scrollēšanu bez šīs fīčas.

 

Un, visbeidzot, kad pēc sešu gadu lietošanas peles jau izskatās pavisam nobružātas, tai tieši iznāca cienīgs pēctecis - Master MX, uz ko tad attiecīgi uzticamie grauzēji drīzumā tiks nomainīti. Katrs cents tās diezgan ievērojamās cenas ir pilnībā attaisnots.

 

 

919GC-5CXxL._SY355_.jpg

Labots - J.Reinis
Link to comment
Share on other sites

 

 

Stāsti kā laboji? Vienkārši nomainīji? Ja jā, tad kur pirki? Man te vienai līdzīga problēma - pele ļoti laba, bet aizgāja pilnīgā dubultklikšķī.

 

Man kā latvietim praktiskajam iekšējais jūds ieslēdzās - slēdzi izjaucu un atsperi pārspriegoju. Tas ir čakars. Sīkāk šeit - http://www.instructables.com/id/Repair-mouse-with-double-click-problem/

Link to comment
Share on other sites

VebKamera

 

 

iekšējais jūds ieslēdzās

Nu, manī viņš arī sēž. Jaukšu un mēģināšu.

Link to comment
Share on other sites

Man gadu atpakaļ piegriezās tas, ka  Performance MX akumulators izbeidzas pašā nepiemērotākajā brīdī, ka pārgāju uz veco labo  Razer Deathadder (ar vadu). Vads īpaši netraucē. 

Link to comment
Share on other sites

 

 

akumulators izbeidzas pašā nepiemērotākajā brīdī
Vai tas ir tik sarežģīti piespraust to peli pa nakti/pusdienas pārtraukumā, it sevišķi ņemot vērā, ka pāris dienas pirms tam uz ekrāna tiek rādīts milzu uzraksts "Battery level low" un pēdējā dienā "Battery level critical", turklāt katru reizi pieskaroties pelei, tās sānā iedegās indikatori par baterijas līmeni? Slinkumam laikam nav robežu... 
Link to comment
Share on other sites

Es zinu, ka geimeri pārāk nejūsmo par bezvadniecēm. Tieši dēļ tā, ka pašā nepiemērotākajā brīdī (spēles karstumā) var iznākt, ka beidzas baterija. Nez, tādi riktīgi geimeri vairākas stundas no vietas nonstopā spēlē. Performance MX varbūt nav tas gadījums, bet, piemēram, G700s, tai ražotāja specifikācijā darbības laiks no uzlādes vien nieka 8 - 10 stundas, ja vēl uz augstākiem iestatījumiem, tad geimerim tas var nepietikt.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pie laptopa, jā, bezvadniece ir tas, kas vajadzīgs. Pie stacionārā datora vienalga, pele ar vadu nav neērtāka, vads netraucē nemaz.

Tu saki, dažu sekunžu jautājums... Spēles laikā pa dažām sekundēm zaudēsi. :D GAME OVER

Link to comment
Share on other sites

Kāpēc slinkums? Var arī dažreiz aizmirsties pielikt pie vada, vai arī situācija kad akumulators ir bijis izsēdies un tikai ir mazliet pabijis pie lādētāja. 

Link to comment
Share on other sites

Pats diezgan nopietni spēlēju online pokeru uz daudziem galdiem, uz salīdzinoši augstām likmēm un ar šo peli ir bijušas situācijas, kad  ir steidzami jāpieņem lēmums, bet pele ta nedarbojas.  :rus_roulette:

Link to comment
Share on other sites

vvv, par to Cadmouse interesanti, būs jānopērk. Šo Spacenavigators man jau ir, darbojas perfekti jau kādus piecus gadus... iespējams, ka laiks arī peli apgreidot uz ko labāku :)

Link to comment
Share on other sites

Nepārprotiet, es neesmu ne par bezvadniecēm, ne par vadiniecēm. Pirmām kārtām skatos peles funkcijas, ērtumu... Ja pele pie stacionārā datora, tad bezvadu pele - OK, pele ar vadu - OK. Priekš laptopa gan izvēlos tikai bezvadnieci, ja ar laptopu kaut kur jāaizbrauc, jāieliek somā, nav papildu krāmēšanās ar vadu.

Link to comment
Share on other sites

 

 

par to Cadmouse interesanti, būs jānopērk.

Ļoti kvalitatīva pele. Pats esmu sajūsmā. Prasa kaut kādu laiku, kamēr iemācies tās trīs pogas, peles labais taustiņš zem zeltneša. Pati lielākā vērtība - softs, var sakonfigurēt pašu vellu tai pelei. Tādā ziņā Performance MX ir daudz daudz švakāka. Kaut vai tas, ka katrā programmā var saveidot visas pogas pa savam, Performance MX saveido iestatījumus, tie būs tie paši visās programmās, Cadmouse automātiski pārslēdz iestatījumus atkarībā, kurā programmā strādā. Softu tu jau zini, par cik lieto Space navigatoru.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

kā arī tās rada pašsajūtai un veselībai kaitīgus traucējumus

Lūk, lūk. Ja starojums vispār, rodas nogurums, sāp galva... bezvadu peles gadījumā ir trakāk - roka nokalst... :sarkasms: Bail pat padomāt, kas notiek, ja lieto bezvadu klaviatūru... nu tā atpūšoties, dīvānā, klaviatūra klēpī... :shok:

Labots - vvv
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Bezvadu pele + klaviatūra = geimo pērkona laikā un zibens nevar iespert caur kompi!

Link to comment
Share on other sites

Kad tas zibens ies caur kompi tur viss lidos pa gaisu un ar USB raidītāju var pa aci noraut, tā kā bezvadu nav ideāls risinājums! :)

Link to comment
Share on other sites

Ir bijušas ļoti daudzas Logitech peles pēdējo 5 gadu laikā un jāsaka, ka kvalitāte tikai rūk un rūk, kā dēļ pēc Performance MX vispār izvēlējos Corsair peli, vismaz pagaidām, nu jau teju gada lietošanas, nekas nekur neļogās, neviena krāsas kripata nav nodilusi un logo- arī tas ir savā vietā, kur uz Logitech tas izplēn jau pēc mēneša...

Pēc gada lietošanas Logitech pele izskatās kā sū- thumb taustiņš iekritis, agrāk bija šīs peles priekštecis un tam pēc ntajiem gadiem tas taustiņš neiekrita iekšā, tad tas pats logo- nodila aizmugurē jau pēc mēneša varbūt diviem, nu dikti ātri- pelei par tādu cenu tas ir vienkārši absolūti nepieņemami. Tad tas hroms- alumīnijs ap scroll- tas arī viss noplucis, varētu padomāt, ka ar to peli sienas slīpē vai ko tik vēl ne. Kreisais taustiņš- nez cik klikšķiem tas ir reitingots, bet nu izjājas jau pēc gada, manāmi zemāks un spiežas kaut kā šķībi. Kā teicu, tagad ir Corsair pele un pēc 10 mēnešu lietošanas, nav ne mazākās pazīmes par nolietojumu.

 

Te daudzi strīdas par tiem vadu/bezvadu - man domāt, ka pie stacionārā datora, nu ja vien nav nezin kāds uber dizains vai kā, nav lielas jēgas no bezvadnieces. Agrāk dikti priecājos par bezvadu pelēm, pirmās pašam bija jau vēl tad, kad tās tikko sāka parādīties un wireless savienojumu nodrošonāja infrasarkanais stars- nenormāli neērti salīdzinot ar mūsdienu tehnoloģijām, bet tad, laikam kādus 15 gadus atpakaļ vai vairāk jau pat, tas likās baigi forši- pele bez vada! Laika gaitā tās bezvadnieces ir pamatīgi progresējušas un principā esmu izgājis cauri tam visam evolūcijas ceļam šajā ziņā, nav vairs tā, ka bultiņa raustītos vai vēl kas, bet tas, kas reāli ir apnicis, ir šis te lādējamo ierīču apjoms, tiešā nozīmē- pieriebies līdz nelabumam! Šodien ir tik daudz lādējamo ierīču- telefons, planšete, pulkstenis, austiņas, pele, klava, kameras, gopro, elektroniskie stabilizatori, gaismas utt, ka iespēja tikt vaļā no vismaz divām ir tīrais atvieglojums. Tagad esmu aizstājis bezvadu peli/klavu ar vadu tām un teikšu godīgi, ka šobrīd nemaz negrasos atgriezties atpakaļ, ja vēl klava tā nerija bačas, tad pele gan ir pamatīga rīma :D un baterija jālādē visai regulāri. 

Link to comment
Share on other sites

 Piekrītu biedram kappa. Par to, ka Performance MX tāda apdilusi pēc kaut kāda laika kļūst. Es savā gadījumā tur par iemeslu saskatīju visai intensīvo peles lietošanu. Par vadu/bezvadu arī. Pats kādreiz jūsmoju tik par bezvadu pelēm, klaviatūrām, nemaz neskatījos uz tādām ar vadu. Tagad, ja būs identiski modeļi variantos ar vadu un bezvadu, priekš stacionārā izvēlēšos drīzāk ar vadu, tieši dēļ tā, ka vada variantam nebūs jānoņemas ar akumulatoru lādēšanu. Kad lietoju Performance MX, rakstāmgalda atvilknē stāvēja lādētājs, it kā štrunts, bet savu vietu aizņēma, arī lādēšana bija, nu labi, nedēļā reizi - tas ir sīkums, bet tomēr... Vada peles gadījumā, nekā tāda nav. Ar laptopu gan ērtāk bezvadu pele, ja tas laptops jāvadā apkārt.

 Vadu vs bezvadu... tur jau tas skaistums - katrs izvēlas, kas pašam labāk tīk. Galvenais, lai būtu izvēle, un, jo lielāka izvēle, jo labāk.

Link to comment
Share on other sites

Atvainojos par atkārtošanas, mana pele šobrīd praktiski nestrādā uz baltas papīra loksnes, ikdienā par peles paliktni tiek izmantots melns kartona vāciņš.

 

Tad sanāk visiem pārējiem lietotājiem Performance MX teicami strādā uz balta papīra loksnes? 

 

Nupat atvēru skaneri, uz stikla strādā - ciešami, bet strādā, uz baltās virsmas skanera vākā - nestrādā. :D

Link to comment
Share on other sites

 

 

Kad tas zibens ies caur kompi tur viss lidos pa gaisu un ar USB raidītāju var pa aci noraut, tā kā bezvadu nav ideāls risinājums!

 

tapēc es lietoju mx master un k380 klaviatūru- abi bluetooth, nekas nevar pa aci trāpīt 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tad sanāk visiem pārējiem lietotājiem Performance MX teicami strādā uz balta papīra loksnes? 

 

Strādāt strādā, bet nu uz gaming mouse pad ir labāk, tāda kā aizture kursoram uz baltās papīra lapas. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Kungi, klaviatūra+pele  CORDLESS  MX™ 5000 ir nozaudēta bluethoot  raidīt/uztv. USB fiška.  Vietā ir obligāti nepieciešama oriģinālā, vai pietiek ar piem. ko tādu   http://www.semicom.lv/Datoru_aksesuāri_UPS/IRDA_Bluetooth_adapteri/_BT0006_Bezvadu_Bluetooth_raidītājs_uztvērējs_20m_547833_748.html ?

  • Kādas šausmas! 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...