Jump to content

Office licencēšana


Kri
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

Jau iepriekš atvainojos, ja kādam šis liksies smieklīgi vienkārš  jautājums. Bet es esmu nedaudz sapinies jautājumā par ms office licencēšanu. Man jānopērk iestādei 5 datori, un prasība arī tāda, ka vajag  5 office licences. Ar open ofisiem nevar izlīdzēties, jo sistēma ar kuru strādājam veidota tā, ka drukājot ārā izmanto wordu, un ja nav ms words tad rodās visādi gļuki. 

Varbūt kāds var ātri atbildēt, kā labāk tās licences iepirkt?

Ņemot vērā, ka pie mums neko ārā nemet un viens dators strādā bez maz vai 10 gadus, tad labāk laikam vienreiz nopirkt, nekā katru gadu abonēt. Vai tad man jāpērk 5 atsevišķas licences un katrai vēl jātaisa microsoft konts lai uzinstalētu, vai ir kaut kāds advancētāks veids kā šito sakārtot.

Liels paldies.

Link to comment
Share on other sites

 Nemācēšu teikt, kā ir ar licencēm lielākam daudzumam datoru, bet līdz pieci datori, jā, tur jāpērk 5 atsevišķas licences. Izrunā, ko galu galā gribēs, abonēšanu vai pastāvīgo licenci. Ir savi plusi abonēšanai, bet es sev savulaik izvēlējos pastāvīgo licenci, pirku Office 2013, ja toreiz būtu iepinies abonēšanā, uz šo brīdi par Office atdotā nauda būtu lielāka, un nekas vēl nebūtu beidzies, turpinātu tik maksāt. Sākotnēji tā Office Retail licence bija tik vienam konkrētam datoram, vēlāk tika pamainīti nosacījumi, ka Retail Office var pārlikt arī citā datorā pēc tam, tur bija kaut kas, ne biežāk kā reizi sešos mēnešos, vai kas tamlīdzīgs, bet nav tā, ka pastāvīgo licenci var tik uz viena kompja, kā kompis mainās, pērc jaunu.

 Par atsevišķu MS kontu katram ofisam forumā bija diskutēts. Spečuki gudrojās, paliek zem viena konta visus ofisus, tad kaut kādas neērtības. Mans viedoklis - taisi katram ofisam savu kontu. Nav grūti izveidot šim nolūkam MS kontus, tad arī katrs lietotājs varēs pilnvērtīgi izmantot Office, pie kura viņš strādā.

Link to comment
Share on other sites

ja tik vien bēda iepsējams, kāds var pielabot to "sistēmu, kas drukā ārā izmantojot wordu" un tas būs lētāk kā pieci office

 

cits jautājums, ka cilvēkiem ir labāk un ērtāk pierastāk tomēr tieši ms office

 

uzzvani microsoft, kādreiz pirku OLP vai ko tādu uz uzņēmumu, bija viens disks, un piecas licences, tas gan bija 2003 office

 

btw wordu var mēģināt nopirkt atsevišķi ap 100 euro, un tā sistēma kas "drukā ārā" varbūt strādā ar kādu 2003 office un office paliekot modernākiem, arī kautkas var atšķirties, tā kā ieteiktu pamēģināt kā strādā pirms pirkt piecus office. 

 

pamēģināt var legāli, man vismaz win 10 regulāri uzbāžas ar office trial

Link to comment
Share on other sites

Jebkurā sev tīkamajā datrobodē ir nopērkams MS office home and business - ap 250 eur gabalā maksā!

Irēt - ilgtermiņā noteikti sanāk dārgāk - divos gados tiek samaksāta office cena, tālāk jau lieki izdevumi.  

 

MS volume licenzes  (vairumā) ir krietni dārgākas par parastajām. Par aktivizāciju - vienīgais kaut cik sakarīgais variants ir taisīt feiku MS kontu katram datoram, konta nosaukumu un paroli rakstīt uz lapiņas un līmēt uz datora. Savādāk ir problēmas ar aktivizāciju, ja vajag pc pārinstalēt. Par šo sūda ms izdomāto sistēmu visi admini čortojās, bet neko nepadarīsi. Ja aktivizē visus ofisus ar vienu ms kontu - nevar pateikt kurš ofiss kuram datoram pienākas. Ja uz darbinieku kontiem - ja darbinieks aiziet no darba ar paroli, vairs netiek klāt aktivizācijai - ofisu nevar uz citu kontu pārnest! 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Īrēt naudas ziņā ir dārgāk, bet ir arī ieguvumi, ja izmanto dokumentu koplietošanu - pieeja no visurienes. Protams, ja tas ir vajadzīgs un vēlams.

Neaizmirstam, ka maazm uzņēmumam iesaldēt 5*250 eur var nebūt viegli norijams lēmums.

Link to comment
Share on other sites

ronalds - 15GB = 1TB ?

 

Lai nu kā - es ņemtu volume licenzes. Jā, ir dārgāk, toties nav jājājas ar feikajiem acountiem un citu šnagu, visi opisi instalējas ar vienu seriālo, aktivizēt var tik, cik pirkts. Ja jāparinstalē, liec kaut uz cita kompja - pofig. Ja vēlāk vajadzēs vēl opisus - piepērk klāt. Jā, un pieejamas versijas kādas tik vēlies, kaut vai aizvēsturiskās. Galvenais lai kopējais instalēto un aktivizēto opisu skaits atbilst tam, cik pirkts.

Labots - rubb
Link to comment
Share on other sites

 

 

ja tik vien bēda iepsējams, kāds var pielabot to "sistēmu, kas drukā ārā izmantojot wordu" un tas būs lētāk kā pieci office

+1

Link to comment
Share on other sites

Pielabotāji, var just, ka nav jēgas no programmēšanas!

 

Varu salīgt, ka attiecīgais softs izmanto kādu gatavu komponenti, kurā drukā uz word izmantojot Word OLE, vai vēl kādā līkā veidā, kā printeri. Pārtaisīt šo pasākumu uz citu komponenti - stipri šaubos, ka normāls kantoris šo darīs bez konkrēta piķīša, kas noteikti būs dārgāk par pieciem opisiem. Īpaši, ja autora kantoris nav vienīgais, kurš to softu lieto - kāpēc ieviest izmaiņas, kuras ir ar potenciālu risku salauzt esošos mehānismus, kuri pārējiem klientiem strādā!

Link to comment
Share on other sites

 Tur nav kaut kāds minimālais vietu skaits, lai volume licenci būtu jēga pirkt? Nez vai tikai 5 datoriem ir kaut kādi volume licences varianti.

 Un kāpēc jūs saskatiet jāšanos apstāklī, ka katram ofisam jāuztaisa MS konts, tas ir vienreizējs pasākums, dažas minūtes un gatavs, pēc tam pirkstu nevajadzēs pakustināt. Avot pārgudrie admini ieberzās sākumā saliekot zem viena konta, pēc tam naids uz kontiem.

 Tie konti ir arī tādam AutoCADam, parastā variantā. Protams, ja pērk tīkla licences, tad jau ir cits stāsts.

Link to comment
Share on other sites

MS raksta, 5+... Lai nu kā - ofisa licenzes ir iespējams pirkt caur kantori, kurš Tavā rīcībā nodod tikai tik, cik Tev pienākas. Pagājušo gan tieši piecas licenzes pirku. Pārdevējs bija DPA, tā ka gan jau pārdevējs pats iegādājās vairāk pa piecām un var piedāvāt arī vienu. Šogad vēl trīs ņēmu, šīs bija jau ar citiem numuriem.

Link to comment
Share on other sites

Ja godīgi, neatceros :(
 
Šogad pirku Office Std 2016 SNGL OLP NL - tās maksā ~400EUR gabalā... Bet nu tas ir Standart, nevis Home... Lai nu kā, man patīk izvēle - ir datori, uz kuriem lieku 2010, ir kur 2013, un ja vajag - var arī 2016 opisu uzlikt un viss smuki un legāli :) Vienkārši ir useri, kuri ir baigie konservanti - tad nu arī attiecīgos opisus lieku, lai mani lieki netrobelē.

Labots - rubb
Link to comment
Share on other sites

400 eur par volume licenzi vs 250 par parasto... Ir nedaudz vai ne? Un kas dīvaini, ka pērkot vairumā ir jūtami dārgāk.... 

Domāju ka pa 150 eur var feiku ms kontu uztaisīt! 

 

Un 15 GB domā nepietiks ofisa doķiem? ;)

Link to comment
Share on other sites

Kā jau rakstīju - 400 ir par standart nevis home :)

A tā, protams, ja ir tikai pieci opisi var uztaisīt arī feikos kontus.. jautājums, kā kantoris domā augt...

 

15GB... nuu.. ir gadījies redzēt poverpointa prezentācijas kuras sver pāris GB :) Tā ka viss ir relatīvi...

Link to comment
Share on other sites

Nu redz, iekš dateks.lv MS Office H&B maksā 230 € gabalā. Tu gribi teikt, ka vienreizēja darbība - MS konta izveidošana ir tik atbaidoša, lai maksātu 170 € dārgāk par katru Office licenci. Labi, ir vēl tur klāt Publisher... varbūt vēl kaut kas, bet ja to nevajag, vajag tikai Word, Excel, PowerPoint, priekš kam maksāt dārgāk.

Link to comment
Share on other sites

Home ofiss nav izmantojams komerciālai lietošana, tāpēc šeit to pieminēt ir lieki!

Link to comment
Share on other sites

Tie, kas taisa 2 GB PowerPoint prezentācijas, tie lai pērk dārgākus variantus, ja vajag, tad vajag.


Home un Business var lietot komerciālām vajadzībām.

Link to comment
Share on other sites

HB opisu - vai tikai tur nebija limits, cik lielā kantorī to var lietot... kādreiz tok bija.

Labots - rubb
Link to comment
Share on other sites

Nu taču. Tēmas autors uzrakstīja - 5 datori. Nēnu, var jau būt, ka kāda megafirma piepērk sev papildus 5 datorus.

Neesmu dzirdējis, ka ierobežojumi būtu H&B ofisam pēc kantora lieluma. Nav tur vienkārši iekšā visādi korporatīvie labumi, ko lielos kantoros, pieļauju, ir ļoti labi lietot. Tāpāt nav ierobežojumu lietot lielos kantoros Windows Home.

Link to comment
Share on other sites

Ok, es jau nesaku, ka uzreiz jāpērk dārgais opiss. Pašam adminam ir jāizvērtē kura versija ir piemērotākā un būs legāla. :) Manā gadījumā - ir tieši vajadzīgi tieši tie korporatīvie labumi.

 

Ja kas - skaidri atceros, ka vēl dažus gadus atpakaļ Home versiju legāli varēja likt tikai ja bija noteikts PC skaits kantorī. Iespējams, ka tagad tā vairs nav.

Link to comment
Share on other sites

rubb, nejauc. Home nekad nav drīkstējis lietot kantoros. Iet runa par Home & Business. Senāk tāda nosaukuma nebija, bija Office Small Business vai kā tur viņu, sākot ar Office 2010 ir tā vietā Home & Business. Nosaukums cits tagad. MS to pozicionē kā ideāli piemērotu versiju mājas biznesam vai mazajiem birojiem.

Link to comment
Share on other sites

"mazajiem". Tas, ka autors saka, ka opisu vajag pieciem kompjiem, nenozīmē, ka tur vēl nav kāds desmits kompju uz kuriem opiss nav vajadzīgs ;) Tas arī var mainīt to, kāds opiss jāpērk...

Link to comment
Share on other sites

Nu tad ieteiksim autoram uzreiz Enterprise versiju, nav ko sīkumoties... :D

Tik kaut kā dīvaini, ka atbildīgais par MS Office licencēšanu uzņēmumā ar 500 + datoriem prasa padomus par MS Office licencēšanu boot.lv forumā.

Link to comment
Share on other sites

Diemžēl pašlaik autors klusē, nestāsta kādas ir reālās vajadzības. Tā ka mēs te visi nodarbojamies ar minēšanu, tātad pilnvērtīgu padomu sniegt nav iespējams :)

 

Lai nu kā - šeit atbildēs ir pietiekoši daudz infas, lai admins varētu to procesēt un izdarīt pareizos lēmumus.

 

Pēc manām domām tēma ir slēdzama :)

Link to comment
Share on other sites

Starp citu, tikko apskatījos MS mājaslapā, Office plāni mazajiem uzņēmumiem. Tur parādās info par maksimālo lietotāju skaitu, tas skaits ir 300. Iedomājies, kas MS izpratnē ir mazais uzņēmums, mūsu acīs tas ir liels uzņēmums, ļoti liels.

Link to comment
Share on other sites

Ja 300, tad OK, der arī lētākais opiss :)

 

Lai nu kā, tas gan jau tikai mārketings - uzsēdināt uz MS adatas :)

 

Jā, un ja arī lētie opisi piedāvā volume licenzing, tad, IMO, ir vērts iet šādā virzienā.

Labots - rubb
Link to comment
Share on other sites

Vēl ir variants - nafig nepirkt to MS Office, pirkt konkrēti MS Word. Autors runā par Word tikai. Ja nu tikai tas tiek lietots. Tad Excel un pārējie ir lieki. Būs vēl lētāk. :) MS interneta vietnē pliku Word par 135 € var nopirkt.

Link to comment
Share on other sites

Pie mums legalitāti norāda PP-R nevis aktivizācijas kods.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

INTRASERVERNET

Shis pirkums neapstiprina tavu office legalitaati. Buutiiba, kaa vairums tirgo savas atslegas, uznjemums ar lielu skaitu darbinieku njem VL. (Office Pro Plus ir dabujams tikai - Technet, MSDN, EDU, Office 365 abonenti.) Iegadaties veikalaa, var tikai Professional.

Link to comment
Share on other sites

J.Reinis

Ieleja - tava iegādes metode ir tikpat legāla, kā no kāda nopirkt vecu keisu ar OEM uzlīmi, vai, vēl atbilstošāk - norakstīt to seriāli no uzlīmes keisam datorveikalā. Kā jau augstāk Jema un Rizla pareizi raksta - ja tev pretim nav pavadzīmes uz konkrēto uzņēmumu par konktēto programmatūras pakotni, tad tas viss ir kaķim zem astes, un BSA tevi pakārs pie zvana tā kā tā.

Labots - J.Reinis
Link to comment
Share on other sites

iegādājos MS Office Professional Plus 2016 par €85.00

Un šis:

But if you head to Kinguin—a sort of eBay for software
man ir Order uz konkrēto pakotni konkrētam pircējam

  Lieliski. Arī "romietis" Merķeļa ielā tev zelta pulkstenim var pirkšanas orderi uzrakstīt, bet tas jau nepadarīs pulksteni, pat ja tiešām būtu zelta, par nezagtu.

  Tiešām tev pašam par sevi smiekli nenāk ? Softs, kurš ne tikai Latvijā, bet arī pie paša M$ maksā gandrīz 4 x dārgāk, par €85 var būt tikai muļķu ķeršanai. Personīgām vajadzībām, iespējams, problēmu nebūs (BSA jau nenāks, un cerams, ja neapdeitosi, neatklāsies, ka vēl 3785 lietotāji ar to pašu key un nenometīs atktivizāciju), bet ja kantoris - par BSA nezinu, bet VID un EP gan sajūsmā berzēs rokas :)

Labots - raiviic
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

J.Reinis

 

 

Softs, kurš ne tikai Latvijā, bet arī pie paša M$ maksā gandrīz 4 x dārgāk, par €85 var būt tikai muļķu ķeršanai.
Excactly. Pat ar labāko iespējamo VL līgumu no M$, nav iespējams to office tik lēti iepirkt, tā ka šitais noteikti ir appisiens. 
Link to comment
Share on other sites

INTRASERVERNET

Ieleja - iesaku palasiit return policy, vai ir iespejams dabut naudu atpakalj. Bet nu neizskataas daudzsoloshi. Vari meginat iekopeet product key google paverot, cik publisks tas ir internetaa. Ja atminja nevilj tad zem dazhadam licensem ir iespejams iegadaaties no www.cdw.com

Labots - Rizla
Link to comment
Share on other sites

VIsticamāk, tā ir lietota programmatūra, kas tiek tirgota tālāk kaut kādu iemeslu dēļ. Un iemeslu var būt daudz arī pavisam legālu. Varbūt uzņēmums bankrotējis un tiesu izpildītājs izpārdod mantību. Vai tas apvienojas ar citu un pavelk visas licences zem kopējā līguma. Ko iesākt ar pārējām? - ja var pārdot, tad kapēc ne?

Link to comment
Share on other sites

INTRASERVERNET

Pat ja uznjemums bankrotee, tam ka tiek paardota programmatuura ir jaabuut pavadziimei.

Link to comment
Share on other sites

Tak vienalga kāpēc pārdod! Kamēr pastāv risks, ka konkrētā licenze var tikt banota/bloķēta, tikmēr IMO šī izmesta nauda! Tad jau drošāk būs ņemt pirātu līcī, nevis šādi izmest naudu.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

nevertell

Patiesībā jau tur viss ir legāli. Ķīnā maikrosofts pārdod savu programmatūru stipri lētāk, kā citur, jo tur neviens neiest tērēt baiso piķi kautkam, ko var nopirkt torrentu lielveikalā. Taču Mjakijsofts juridiski ierobežot no kura izplatītāja pisness/patērētājs pērk nevar. 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ķīnā maikrosofts pārdod savu programmatūru stipri lētāk, kā citur, jo tur neviens neiest tērēt baiso piķi kautkam, ko var nopirkt torrentu lielveikalā.

 

Drīzāk MS saprot, ka dēļ Ķīnas tirgus lieluma no pircējiem vairāk piķi dabūs pārdodod Ķīnā pa lēto, nekā pārdodot to pašu softu pie mums par piecas reizes lielāku cenu.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...