Jump to content

Esošā setup novērtējums


ninja
 Share

Recommended Posts

Sveiciens, bootiešiem!

Parādījusies vēlme būvēt jaunu sistēmu ap DDR4 un GTX 10. sēriju. Tāpēc starta finansēm doma pārdot esošo setup. Ilgu laiku neesmu sekojis tirgus cenām, tādēļ vēršos pēc lietpratēju padoma un novērtējuma. Kāda ir adekvāta tirgus cena sekojošam datoram:

 

proc: i7 4770

dzese: Corsair H80i

māte: MSI z87 gd60 gaming

PSU: 600W 80+gold ar pilno aizsardzību tabulu

RAM: DDR3 Corsair XMS 1600mhz CL9 - 2gb+2gb+4gb

Case:TT V9 Black edition ar 23cm ventilatoru sānu panelī un augšā

Storage:ssd - Corsair GT 60gb

             hdd1 - WD caviar black -1tb

             hdd2 - Samsung Spinpoint F1 -1tb

             hdd3 - Seagate Barracuda - 2tb

videokarte - nav

 

Ceru, ka vismaz jaunai mātei un procim sanāks :)

Paldies, par veltīto laiku!

Link to comment
Share on other sites

A kapēc diskus neatstāsi? Jo kaut kā pēc pārdošanas sludinājuma pagaidām vairāk izskatās...

 

Un vispār - apskaties manu pavisam nesen tapušo topiku (man līdzīgs setups tavējam), kad pats domāju par apgreidu, un beigās secināju, ka no tā nav nekādas jēgas. Arī tev iesaku vienkārši iepirkt to GTX1060/1070, un dzīvot tālāk ar savu i7 vēl gadus divus vai trīs.

Link to comment
Share on other sites

Principā doma ir pārdot kamēr vēl tam ir vērtība (ja tā vēl ir), zem pārdošanas topika nevarēju rakstīt, jo 1)nav nojautas par summu, tapēc tas ir zem šīs sadaļas, 2) tas vēl nav dienu jautājums, drīzāk nākam mēness vai kaut kas ap to  Runājot par Hdd, domāju triju vietā ņemt 1 lielu.

 

Paldies, viens viedoklis jau ir, ka nav rentabli to pārdot :), un topiku ievērtēšu

Link to comment
Share on other sites

Ņem vērā, ka lai gan man ir 4770K nevis parastais 4770, kā tev, bet tie ļoti maz atšķiras jaudas ziņā (ja nav klokoti), tādēļ tu uz savu setupu vari attiecināt principā visu to pašu.

Atļaušos nocitēt no tā topika savu verdiktu vēlreiz:

 

 

  • Dotajā brīdī mainīt 4770K uz kādu no adekvātās cenās esošajām alternatīvām (6800K par 409Eur vai 6850K par 590Eur) ir finansiāli neizdevīgi, jo tie dod attiecīgi tikai 25 un 30% jaudas pieaugumu, bet maksā attiecīgi divas vai trīs reizes vairāk par lietota 4770K tālākpārdošanas cenu.
     
  • Neviens procesors zem 500+ Eur uz doto brīdi nepiedāvā pietiekamu jaudas pieaugumu (vismaz trešdaļu ātrāks kā esošais), lai būtu jēga apsvērt apgreida price/performance aspektu
     
  • Ja vien nav akūta nepieciešamība mainīt platformu, lai tiktu pie kādas no jaunajām čipseta fīčām, kā native USB 3.1 kontrolieris, vai, manā gadījumā, M.2 diska pieslēgvieta, tad mainīt esošo mātsplati ar Z87 vai Z97 pret Z170 vai Q170 ir bezjēdzīgi. Un vispār - ir jāgaida Union Point gada beigās.
     
  • Izskatās, ka taisnība tiem, kas saka, ka nevajag pirkt pašu ātrāko iznākušo dzelzi, bet kādu no TOP gala gan - kā redzams, trīs gadus vecs hi-end procis lieliski turās pret konkurenci vēl joprojām, un izskatās, ka tā arī paliks vismaz līdz Cannonlake 10nm proču iznākšanai 2017-tā gada beigās, kas, iespējams, dos beidzot vēlamo performances lecienu un cenu kritumu.

 

 

Labots - J.Reinis
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Tieši izlasīju tavu topiku un daļu komentāru. Tiešām ļoti laba viela pārdomām, parādījušies varianti. Labi, ka šodien te iegriezos :)

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Pietiks vērtēt, jo tēma autors acīmredzot nav lasījis šīs sadaļas noteikumus. 

Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...