Jump to content

Nelegāla telpu pārbūve, vajag legalizēt.


Swain
 Share

Recommended Posts

Sveiki forumieši!

 

  Iegādātai mājai, iepriekš ir veikta nesaskaņota (nelegāla) pārbūve. (bankas nosacījums 1 gada laikā to legalizēt). Ir nojauktas pāris sienas un mainīts telpu novietojums, vannasistaba atrodas nedaudz citur. Gribētu ievākt informāciju, kā šo pasākumu (legalizēties) ir iespējams veikt, ar ko ir jārēķinās, cik varētu izmaksāt, un, uz kuru pusi sākt skatīties sākumā?

Labots - Swain
Link to comment
Share on other sites

Ja nav aiztiktas ēkas nesošās sienas/konstrukcijas tad uztaisi svaigu inventarizāciju un miers mājās. 

Link to comment
Share on other sites

Kava, nebūs gan tik vienkārši!

 

Būvvalde zina par pārbūvi? 

Jebkurā gadījumā projektu vajadzēs, meklē arhitektu. 

Link to comment
Share on other sites

Swain, Uz 3-jās rindiņās rakstīto atbildu arī trijās rindiņās :) Pa lielam tā ir loterija. Var iziet cauri, kā kava ieteica, un viss ir štokos. Ja sanāk misēklis, tad rēķinies arī ar tiesvedību, kas var vilkties gadiem ilgi.  Cik noprotu, ja jau esi parakstījies uz Bankas hipotekāro aizdevumu iegādātajā īpašumā, tālāk Lūdzu katru punktu, nosacījumu, 7xizlasi, izanalizē, un tikai tad pieņem lēmumu tālākai darbībai. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Ja nav aiztiktas ēkas nesošās sienas/konstrukcijas tad uztaisi svaigu inventarizāciju un miers mājās.

Tā nevarēs. Inventarizāciju Zemes dienests netaisīs tik dēļ tā, ka tu viņiem paprasīsi... Nē, vajadzēs saskaņotu projektu vai vienkāršotās atjaunošanas dokumentāciju, kaut ko, uz kā pamata inventarizāciju veiks.

Pareizi biedri saka, sāc ar būvvaldi. Būvvalde pateiks, ko vajag, tad arī tālāk, soli pa solim. Vieglākais gadījums, ja tur nav nekas daudz nelegāli pārbūvēts, paprasīs būvvalde vienkāršoto atjaunošanu, smagākais gadījums - būvniecība pēc pilnas programmas (iesniegums, būvprojekts, būvdarbi, nodošana ekspluatācijā...). Visos gadījumos, cik es zinu, būvvaldes tādās reizēs prasa tehniskās apsekošanas atzinumu arī.

Link to comment
Share on other sites

Es sāku nesaprast kāpēc es-mēs maksājam valstij nodokļus. Kā tik aizej uz kādu valsts iestādi tā tik maksā. Par viena papīra uzrakstīšanu ~20euro, ja jau viņš tik dārgs, es viņiem veselu paku varu aizstiept. Un vēl "klaipiņu" jādod. Tā arī pats var pasēdēt uz valts putras un "kieģeļa". 

Link to comment
Share on other sites

 

 

var sanākt uzprasīties uz soda sankcijām.Sūdi sāk smirdēt ja tos kustina

Šajā gadījumā, sūdi jau ir iekustināti - banka pieprasa gada laikā legalizēt... Ja tas nebūtu, tad, protams, klusētu lupatiņā, neietu uz iestādēm uzprasīties, nevienam nekādas daļas...

Link to comment
Share on other sites

Es teiktu, ka šeit ir daudz kas atkarīgs no pašvaldības. Jūrmalā tā būtu elle, Rīgā droši vien arī, bet mazākā pašvaldībā hvz. Ķekavā, kad pārplānoju dzīvokli, vispār bija īzī pīzī. Iesnidzu arhitekta zīmētu plānu ar sienu izmaiņām un dabūju parakstu. Bet tas nebija gluži vakar.

 

Es rekomendētu būvvaldē neteikt, ka pārbūve jau notikusi, vienkārši noskaidrotu , kādi dokumenti nepieciešami, lai tādu veiktu. Var gadīties, ka vienkārši jāuzzīmē izmaiņas vecajā inventarizācijas lietā, kur atzīmētas nojauktās sienas un iezīmētas jaunās. Aiznestu to papīru, dabūtu parakstu un tad jau ar šo papīru taisītu jauno inventarizācijas lietu, ko iesniegt bankai.

 

Jā un atceries - pašvaldībās ir pilnīgi cita attieksme, ja tu aiznes kafijas paku vai šocenes konfektes. Tas lieliski strādā arī šodien. Kaut vai tā iemesla dēļ, ka atšķirībā no smalkiem ofisiem pašvaldības iestāžu darbiniekiem kafija sev jāpērk pašiem. Uzreiz kļūsi par labu cilvēku ierēdņa acīs :) - kā teica viens mans draudziņš, kāda novada izpilddirektors - tikai idiots iet uz pašvaldību bez končām. Var protams stiept visīti vai konīti, bet tas jau labāk ejot pēc paraksta, tā teikt nākotnes labajām attiecībām, ja vēl ko vajadzēs. 

Labots - Smii
Link to comment
Share on other sites

Banka lūdza inventarizāciju un tajā parādās sarkans zīmogs "patvaļīga būvniecība"? Ja tā, tad attiecībās ar likumu vairs neko nesaglabāt, būs vien bonusā arī soda nauda jānoskaita.

Link to comment
Share on other sites

par viena papīra uzrakstīšanu ~20euro,

Kāpēc nebļausties, ka piemēram notārs nav par velti jeb par papīra cenu? Papīra izsniegšana ir atbildība, maksā par to, ne jau par papīru.

Labots - rubb
Link to comment
Share on other sites

Atrodam arhitektu. Viņš kopā ar Taviem dālderiem visu izdarīs.

 

Ja gada laikā to nepaveic, tad banka papildus paņem ikmēneša naudiņu, bet arī tas ir variants.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...