Jump to content

TomTom GO 6200


igi
 Share

Recommended Posts

Sveiki

Ir ieinteresējis šis navigators, bet ir neskaidrības.

Gribētu dzirdēt lietotāju vai tirgotāju komentārus un atsauksmes.

Specifikācijā nemana latvian balsi, ... vai tiešām nav?

Kas ar iebūvēto SIM karti, vai LV pirktam vai EU darbojas vienādi, vai sadalīts pa valstīm kas kam pienākas. Saprotu ka LV traffic neatbalstās, bet ar LV pirkto Polijā, Vācijā viss darbosies? Kā vispār ar to SIM ir? Saprotu ka papildus abonēšanas izmaksas nekādas nav. Kā ir reāli, ir kāds braucis un novērtējis šo priekšrocību apbraukt korķus?

Pagaidām Paldies. Gan jautājumi radīsies.

 

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Ņem kādu Garmin ar piebildi pie modeļa "LMT", kas apzīmē lifetime maps un traffic. Maps gan ir vismaz 1x pusgadā jāatjauno, lai nepazustu šī opcija.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

TomTom taču sen jau bija "Turi muti" un vēl visādi latviskojumi. Tad kāpēc lai tagad nebūtu.

 

Ja jau domā likt SIM, t.i. arī internetu ar viesabonēšanu, tad kāpēc neizmantot kaut kādu Waze uz viedtelefona vai pat planšetes?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Viņš runā par iebūvēto SIM, kaut kādu virtuālo IMEI, kas nodrošina TomTom datu saņemšanu par laika ziņām un citu šņagu. Pirmo gadu ir bez maksas, pēc tam kaut kādi 70 eiro bija... Neatceros.

Link to comment
Share on other sites

kāpēc neizmantot kaut kādu Waze uz viedtelefona vai pat planšetes?

 

+1

 

un pie nepiecieshamiibas ne tikai Waze, GoogleMap, Here utt

Link to comment
Share on other sites

TomToms ir nejēgā dārgs (ja vien negrib zagt kartes) un paši viņi vispār neinteresējas par izmaiņām satiksmē. Iedzīs tevi "pret spalvu" ielā kur 3 gadus jau vienvirziena kustība.

Bet ar tiem lētajiem beckeriem arī uzmanīgi. Pirms pāris gadiem redzēju tādu modeli, lietotājs no Windowsa izdzēsis atmiņu, lai ieliktu jaunas kartes, un viss, ieslēgt vairs nevar. Pilnīgi muļķīgi. 

Cik esmu redzējis, pabalstu ieteikumu par Garminu

Link to comment
Share on other sites

Netaisi te demagoģiju! Kur tas laiks, kad TomTom'iem kartes jau sen jaunajos aparātos ir "lifetime". Cena - adekvāta, izvēloties adekvātu modeli. Turklāt, nav jācepās, jārausta. Nekas nenotiks, ja pametīsi mašīnā.

Ja jāizvēlās kā standalone ierīce un nav vēlēšanās mocīties ar kaut kādiem androīdiem, weiziem un online datiem, planšetēm, nav nemaz tik slikts variants. Tīri subjektīvi, šovasar braucot pa Eiropu, TomToms likās vissakarīgākais. Garmina kartes man nepatika, IGO - pilns ar rupjām kļūdām. Itālijā vienkārši var nojūgties.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Donkeyhot

TomToms vienmēr bijis labākais Eiropā, te nav domāta Latvija. Un runa par Latviju te nemaz neiet. Jā, labi iet arī uz Android bezsaistē, bet tad nebūs pārredzama situācija uz ceļa priekšā. Ir testētas visas pieejamās navigācijas pa Vāciju, sākot no Becker un uz leju.

Link to comment
Share on other sites

 

 

IGO - pilns ar rupjām kļūdām. Itālijā vienkārši var nojūgties.
Nu jau nu, IGO ir tikai softs, un var izmantot TomToms kartes, vienkārši LV TomToms karte ir maza ja salīdzina ar HERE.
Link to comment
Share on other sites

Tātad, sveiciens Žakam:), sen no tevis pirktais TomToms 1005 Life šancē godam. Ar Latvijas ceļiem problēmas ir tajā, ka satiksmes departaments ntās reizes gadā (tb bieži) maina ielām virzienu utt utp.. Bet pa lielam Tomtom kartes ar to tiek galā. Gadā izlaiž 4 karšu atjauninājumus. Šobrīd Latvijas ceļu pārklājums TomTomā ir diezgan pietiekams, blīvs - ir pat meža stigas kaut kādas takas iekšā :D...

Par to GO6200-to vēl neesmu čekojis, bet pagājušo gadu Vācijā, kolēģis iegādājās GO6100 ~320eur, kas pēc būtības ir iepriekšējais modelis, tikai bez Wifi, tas pats lifetime maps un traffic. Ja salīdzina iepriekšējos tomtomus, tad šie ar jauno softu darbināmie ir diezgan atšķirīgi, adrešu ievade citāda POI savādāk tiek attēlots utt.

Par SIM, tas domāts Life traffic funkcijai - baigi labā fīča, žēl ka Latvijā tā nedarbojas (kaut gan GSM zona pilna)- Anglijā, Vācijā, Holandē,  Austrijā, Šveicē - lieliski, (par poliju, čehiju neatceros, mēneša beigās braukšu uz Austriju caur Čehiju, iečekošu) par avārijām, korķiem, ceļa remontiem un citiem šķērsļiem, tajā skaitā pārvietojamiem foto radariem!  - it kā ātrāk un labāk darbojas mob. tīklā nekā RDS. Tur laikam tomtoms īrē no operatoriem kādu kanālu...ne par kādiem datiem galalietotājam nav jāmaksā.

Vēl, ja atrodies "kaut kur r-eiropā" tomiņā parādās papildus servisi - tripadvisors, laika prognozes (Latvijā šī fīča arī darbojas)

Ja pērk (iesaku) dārgā gala tomtomu, tad ir forši, ka ir iekļautas bezmaksas kartes atjaunināšanas, kā arī tie Traffic Life, jo citādi par to trafficu japiķo ~28eur/ gadā vai tml, a tā viss iekļauts... Manējam tomtomam ir tikai karšu atjaunošana "mūžīgā" par pārējo jāmaksā atsevišķi, tajā skaitā arī par foto radariem

Labots - DeEK
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

www.MistersPimpausis.lv

Neiesaku jaunos tomtomus , softs vinjiem ir palicis pilnigi nelietojami tizls- vot vecajiem bija naiz, un bija prieks lietot vinus un nebija nekas labaks pieejams. ir iepircies viens jaunais un jebal cik sudigs (nebija no leeta gala ari) , Tagad izskatas ka ir taisits prieks pokemoniem lai tikai smuki izskatas, daudzas funkcijas ir nonemtas nost, partaisitas loooti tizili,pats aparats lago visulaiku , respektivi - dumbed down lai varetu jebkurs penzionars uzlikt vietu kur braukt un gatavs un smuki izskatitos- bet funkcionali Pilnigs murgs, pat nav tadas iespejas kaa uzlikt koardinates vinjam manuali ierakstot ciparinus-wtf?

nokachaju no piratebay vecajam savam jaunas kartes/ nomainiju bateriju un lietoju to tagad, jaunais stav plaukta..

 

Pat nezinu ko varu ieteikt, varbut ar dabut pavecaku tomtomu un nomainit bateriju pret jaunu? Telefona Gps nafigacijas ari nav isti lietojamas salidzinot ar tomtom parasto, parsvara delj tizlajiem /nepraktiskajiem dizainiem kas tagad visiem ir.

 

Izskatas baigi brivaa vieta tirguu,itkaa ir 101 navigacijas bet neviena reali taa isti nav lietojama ja negrib nerealos lagus, neprecizas kartes, tizlus softus utt..


Japiekrit par live traffic  , baigi labaa fiicha ja nedzivo LV :) katru ritu izvairos no korkjiem un izbraucu pa mazajiem celjiem atkariba kur ir korkji.

Link to comment
Share on other sites

Paldies DeEK un Volters par info. Jūs esat pirmie kas uzrakstījāt par tēmu. Jā 6100 [5100] un 6200 [5200] ir gandrīz tas pats, uz ko es tēmēju. Man galvenais ir tā papildus iespēja iebūvētā SIM kas nodrošina bezmaksas ''Real-Time Traffic''. Es jau kādu laiku atpakaļ sāku ievākt info par 6100, kad vēl 6200 nebij ienācis, Labi kad nesasteidzu, jo 6200 ir jau ar krietni jaudīgāku procesoru un + vēl  WiFi un kkādi sīkumi. Neesmu nekāds iesācējs ar gps, gadiem ir lietots iGO, protams ir lēti, bet apnicis jau ņemties, ir tiešām bijušas kļūdas kopējot iGo ik pa laikam jaunākās kartes, visādi fatal error un tt. Pārskatījis esmu par ''subjektu'' visādus apskatus, viss vilina, cena protams augsta, bet par labu mantu var arī maksāt.

MPausi nevajag jau man neko ieteikt citu, netērē savu laiku, ja nav bijusi darīšana tieši ar šo modeli. Kā jau es rakstīju, mani interesē lietotāju vai tirgotāju viedokļi, kam ir bijusi darīšana. Kam nav bijusi darīšana, netērējat laiku, neinteresē man Jūsu viedokļi, man tas viss jau ir zināms.

 

no tomtom discussion - The new TomTom GO are powered by a Quad-core A7@1.3GHz, 512MB LPDDR3 @519MHz so have nearly double the processing power of the previous devices.

Labots - igi
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Labrīt, kolēģis interesējās, kur varētu dabūt jaunāko fotoradaru karti Tomtomam? Atradu tik šo, bet tā ir 29.08.2016. Nav kādam jaunāka?

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...