Jump to content

"Parastais" ūdenssūknis + hidrofors vs "gudrais" ūdenssūknis


binary
 Share

Recommended Posts

Nākamgad plānojas pamainīt ūdens apgādi mājai+dārzam. Šobrīd ir AGC 800/22 sūkņa un hidrofora komplekts, kas ievietots pusotru metru dziļā bedrē blakus spicei. Ūdens apgāde nepieciešama mājas pirmajā stāvā.

 

Trūkumi šā brīža variantam:

* mazs hidrofors.

* staigā spiediens - pirms sūkņa ieslēgšanās spiediens jūtami samazinās, pēc ieslēgšanās - sekundes-divu laikā pieaug līdz maksimumam (pēc sajūtām; hidroforu, protams, piepilda ilgākā laikā). Gaisa spiediens hidroforā +/- atbilstošs specenei (2-3 reizes gadā tiek "atjaunots").

* ieslēdzoties sūknim, pamainās ne tikai spiediens, bet arī ūdens temperatūra - jaucējkrāns ar termostatu pāris sekunžu laikā nomet temperatūru uz aukstu, tad uz karstu, tad normalizējas. Dušā tas nav pārāk patīkami, it īpaši mazam bērnam… Nemācēšu teikt, kas notiek ar temperatūru "parastajā" jaucējkrānā…

* apgrūtināta hidrofora apkope, jo atrodas šaurā, pusotru metru dziļā bedrē, kura uz ziemu tiek "nopakota".

* skaļš :) Par spīti tam, ka atrodas bedrē ārpus mājas, mājās pienākošā ūdens trubas vibrē un dūc :) Šis gan tāds "simbolisks" trūkums, kurš dzīvi netraucē. Drīzāk otrādi - ļauj pārliecināties, ka sūknis vēl strādā.

 

Līdz šim pēc apgreidiem biju domājis atstāt to pašu (vai līdzīgu) sūkni bedrē, bet hidroforu nomainīt uz lielāku un izvietot mājā. Nesen sākās pārdomas - varbūt skatīties "gudro" ūdenssūkņu virzienā bez ārējā hidrofora? Kaut kāds Grundfos MQ 3-35, piemēram?

 

Jautājums gudro sūkņu lietotājiem:

0) Kāds brends, modelis?

1) Cik ilgi tie kalpo? Kādos apstākļos - bedrē vai telpā?

2) Kādi ir trūkumi?

3) Vai spēj nodrošināt nepieciešamo spiedienu?

4) Vai nodrošinātais spiediens ir konstants?

5) Vai pareizi saprotu, ka elektrības patēriņš viņiem ir atkarīgs no uzpumpētā spiediena? T.i., ja krāns būs atvērts par 1/4, tad elektrības patēriņš būs krietni mazāks nekā tad, ja būs pilnībā atvērti 2 krāni?

Labots - binary
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Ar līdzīgām problēmām cīnījos un uzliku jaudīgāku sūkni no 800W uz 1300W un hidroforu 50L. Problēma gan vairāk bija tur, ka spiediens pietrūka otrā stāvā un tagad pie sūkņa tiek uzturēti vidēji 2-4 bar. Spiediens jebkurā gadījumā mainīsies, jūtams tas ir tad, kad sūknis ieslēdzas. 

 

Es gan neticu, ka kaut kāds gudrais sūknis bez akumulatora spēs spiedienu izlīdzināt. Tas nav produkts privātmājām, kur ūdeni vajag 10x dienā. 

 

Tiem lētajiem hidroforiem, kas nāk līdz ar sūkņiem, ir tendence izlaist gaisu un tad spiediens raustās. 50L balonu tikai vienreiz pa 2 gadiem esmu uzpumpējis, bet iepriekš to darīju reizi mēnesī.

Link to comment
Share on other sites

@@Knaabis, ir būtiska atšķirība starp ražotājiem, pārdevējiem un patērētājiem - reāla lietošanas pieredze ir tikai pēdējiem.

Ja ražotājs spētu piedāvāt standartā 10 gadu garantiju, tad varētu vērsties pie ražotāja, bet nu viņi tos pašus standarta 2 gadus vien dod, kas liek domāt, ka viņiem pašiem nav pārliecības par viņu piedāvāto produktu ilgmūžību.

 

@@Mezavecis, manā gadījumā jaudīgāks sūknis diez vai ko līdzēs - kad sūknis ieslēgts, tad arī tie 800W spēj nodrošināt pietiekošu spiedienu.

50L hidrofors - tas jā, tas problēmu samazinātu. Pareizāk sakot - nevis samazinātu, bet padarītu retāku. Man gan ir doma par vēl lielāku hidforou, ja palikšu pie parastā sūkņa + hidrofora.

Par "spiediens jebkurā gadījumā mainīsies, jūtams tas ir tad, kad sūknis ieslēdzas" - redz, "gudrā" sūkņa gadījumā tas ieslēdzas brīdī, kad patēriņš sasniedz kaut kādu litru minūtē (vismaz tam grundfos specenē tā norādīts). Kā tas izskatās dzīvē - nav ne jausmas. Dušā netraucēs, tur patēriņš ir būtiski lielāks. Bet cik maza strūkla ir tas litrs minūtē (cik litri minūtē ir roku mazgāšanas, zobu tīrīšanas laikā?) - nav ne jausmas.

Par "Es gan neticu, ka kaut kāds gudrais sūknis bez akumulatora spēs spiedienu izlīdzināt" - es gan ticu. Viņam ir sīks iekšējais hidrofors. Kā paši grundfos apgalvo, tas domāts, lai padarītu retāku sūkņa ieslēgšanos sīkas noplūdes gadījumā. Man gribas domāt, ka tas nepieciešams arī sūkņa darbības algoritmiem spiediena regulēšanai. Man vismaz gribētos tam ticēt… Tāpēc te nu jautājums reāliem lietotājiem, kā tur īsti ir.

Par "Tiem lētajiem hidroforiem, kas nāk līdz ar sūkņiem, ir tendence izlaist gaisu un tad spiediens raustās" - jau rakstīju, ka tur spiediens +/- atbilstošs specenei. Spiediena raustīšanos tas iespaido vien tad, kad gaiss pilnībā izgājis, bet man problēma ir novērojama arī ar svaigi uzpumpētu hidroforu.

Labots - binary
Link to comment
Share on other sites

Izklausās. ka tev sistēmā kaut kas nav kārtībā ar spiedienu. Tur nevajag nekādus gudros sūkņus, lai ūdens tecētu ar +/- konstantu spiedienu un nemainītos temperatūra.

 

Ja tev ir 1-2 stāvīga privātmāja, tad jābūt apmēram šādi:

*) izplešanās trauks un spiediena relejs pēc iespējas tuvāk spicei (tev tā ir - ļoti labi)

*) izplešanās trauks tāds, kas speciāli paredzēts dzeramajam ūdeni nevis apkurei (nedrīkst būt saskarei ar pliku metālu, jābūt membrānai)

*) spiediena relejs noregulēts uz ieslēgšanos pie 2 Bar un delta 0.6-0.8 Bar t.i. izslēgsies pie +/-2.7 Bar

*) pretspiediens izplešanās trauka membrānā noregulēts uz 1.8 Bar un tas nav jāpapildina(!!). Ja tur kaut ko laiž garām, tad maini membrānu.

*) izplešanās trauks uz 24 litriem ir pilnīgi pietiekams (ja pretspiediens noregulēts pareizi)

*) aukstā un siltā ūdens trubu spiedieniem jābūt vienādiem. Ja tā nav, tad skaties, kas tev bloķē siltā ūdens caurplūdi

*) pie vienādiem spiedieniem aukstā un siltā ūdens trubās tev būs vienāda izejas temperatūra no termostatiskā jaucējvārsta (tas nekas, ka spiediens staigās 2-2.7 Bar, galvenais, lai tas staigā paralēli).

*) jaucējvārstā temperatūra uzreiz pēc krāna atvēršanas var nostaigāt dažus grādus pirmajās 10 sekundes, pēc tam tai jābūt konstantai

*) ūdens spiediena izmaiņas (0.7 Bar) praktiski nevajadzētu just vispār.

*) ja var just sūkņa vibrācijas, tad varētu būt problēmas sūknī vai arī kaut kas bloķē caurplūdi

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ja tur kaut ko laiž garām, tad maini membrānu.

 Ja membrāna pušu, to jūt uzreiz, bet gaisu pamazām laiž ārā man tāpat un vienmēr, pie dažādiem izplešanās traukiem ar membrānām. Acīmredzot tas gaisa ventilis mitrumā laiž garām gaisu. Vai arī starp membrānas un metāla bunduļa salaiduma flančiem. Man jāuzpumpē reizi gadā, pusgadā.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

VebKamera

 

 

*) izplešanās trauks un spiediena relejs pēc iespējas tuvāk spicei (tev tā ir - ļoti labi)

 

Es teiktu, ka nav nozīmes - man ir diezgan tālu un VISPĀR nav jūtamas problēmas ar spiediena maiņām un aukstā / karstā ūdens pārslēgšanos.

 

 

 

*) pretspiediens izplešanās trauka membrānā noregulēts uz 1.8 Bar un tas nav jāpapildina(!!). Ja tur kaut ko laiž garām, tad maini membrānu.

 

Man ir tāds gadījums, ka laiž papildināšanas ventilis. Un tad ir jāpapildina. Pie tam, dažkārt viņš nostājas tādā pozīcijā, ka gaiss turas 4 mēneši, dažkārt tukšs 2 nedēļās. Diemžēl ierūsējis, maita, izskrūvēt un nomainīt nevar. A kamēr bundulis funkcionē, es ārā nemetīšu :)

 

Bet vispār - ja svaidās karstais un aukstais - kas ir ar cauruļvadu diametriem? Uz un no boilera iet vismaz 3/4" ??? Ir redzēts, ka tauta ieliek 1/2" caurulīti uz boilera barošanu, vēl ar kaut kādu saspiesto līkumu, un brīnās, ka atgriežot 2. krānu 1. ūdens kļūst auksts.

Link to comment
Share on other sites

Kaste pareizi saka, uzstādi mazāku deltu starp ieslēgšanos un izslēgšanos. Cita lieta, ar orģinālo mehānisko spiediena releju to izdarīt grūti. Pa to naudu neko jau nevar gribēt. Man tas sūds noklemēja un sūknis neizslēdzās. Labi, ka biju mājā. Uzliku, acu augstumā, krievu kontaktmanometru un kā cilvēks varu tagad iestādīt vajadzīgo spiedienu. Citādāk tupi pie tā sūkņa un grozi bezjēgā spiediena releja skrūvītes. Itkā jau viss skaidrs, bet dzīvē tā mehānika neprecīzi darbojas.

Nedomāju, ka privātmājā vajag nez kādu gudro sūkni un pie spices vēl ne tik. Pareizi sakārtots sūknis ar spiekatlu pietiekoši labi notur ūdens apgādi. 

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Nomaini vispirms hidroforu  un tad domā par gudrajiem sūkņiem. Kāpēc vajag visu uzreiz?

 

 

50L hidrofors - tas jā, tas problēmu samazinātu. Pareizāk sakot - nevis samazinātu, bet padarītu retāku. Man gan ir doma par vēl lielāku hidforou, ja palikšu pie parastā sūkņa + hidrofora.
 
Link to comment
Share on other sites

Filtri sistēmā ir? Kur tie atrodas un vai tiek regulāri mainīti. To caurlaidība arī ietekmē spiedienu un var radīt vibrācijas.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Ja iemet uz māju 5mkm filtru (svaigu), tad 800W ir par īsu, lai varētu nodrošināt jēdzīgu spiedienu :)

Link to comment
Share on other sites

@@VebKamera, par diametriem nemācēšu teikt - kādus iepriekšējais saimnieks salicis, tādi ir. Uz aci - jā, visticamāk ir nepietiekami.

Tas gan nemaina faktu, ka aukstajam ūdenim ūdensvads ir daudz īsāks nekā karstajam, kā arī 90 grādu savienojumu ir mazāk - ja aukstais iet nosacīti pa taisno uz krānu, tad karstajam ir gana lieli līkumi (gan horizontāli, gan vertikāli), lai tas varētu iziet caur boileri.

 

Ja paliks hidrofors, tad tie būs kaut kādi 100-200 litri un ~20m attālumā no spices (hidrofora pluss - ūdens rezerve gadījumā, kad pazūd elektrība, tāpēc lielāks = labāks, pieņemot, ka ūdens tajā nepaspēj sastāvēties). Caurules - jā, tās būs jāliek normālas, bet tas ir neatkarīgi no sūkņa izvēles.

 

@@Didzis, tavu pieredzes stāstu ar mehāniskā spiediena releja regulēšanu jau lasīju :) Tāpat lasīju arī citu cilvēku pieredzi, kas ir pretēja tavējai.

Par "Nedomāju, ka privātmājā vajag nez kādu gudro sūkni un pie spices vēl ne tik" - nav jau starpības, spice, dīķis vai dziļurbums. Vai tad ir? Un kas būs, ja spici izdomāšu nomainīt pret urbumu?

Cenas ziņā principā nav starpības, vai ir "tupais sūknis" ar hidroforu un krievu kontaktmanometru, vai arī "gudrais sūknis". Nēnu var nopirkt kaut vai to pašu AGC 800/22 komplektu zem simta, bet tad jārēķinās, ka laiku pa laikam jāpapumpē, laiku pa laikam jāpaskrūvē, laiku pa laikam jāpametina un jāpavirpo (pērn no tās savas bedres izcēlu identisku sūkni ar beigtiem gultņiem, kuriem komplektā nāca sabeigta motora ass; tagad mājās ir viens izjaukts sūknis ar restaurētu asi un jauniem gultņiem, un viens strādājošs sūknis). Ja skatās ko jēdzīgāku, tad tie paši 300-400 vien saskriesies.

 

@@Mezavecis, nav jau tā, ka vajadzētu visu uzreiz. Vajag saprast, kurā virzienā iet - populārajā "parastais sūknis + hidrofors" vai "gudrais sūknis bez hidrofora". Ja būs pirmais variants, tad iesākumā nomainīšu hidroforu un, domājams, ieslēgšanas/izslēgšanas mehānismu. Ja būs otrais variants, tad mainīt hidroforu ir pilnīgi bezjēdzīga naudas izmešana, jo otrajā variantā hidrofors vispār *nav* vajadzīgs (vēl vairāk - otrajā variantā sistēma ar hidroforu nemaz nefunkcionē).

 

@@e = d, pašreiz ir parastais šķiedras filtrs mājā (hidrofors pašreiz atrodas bedrē). Jaunajā risinājumā papildus būs kādi nopietnāki filtri (atkaļķošana un tā…).

 

@@Mezavecis, nemācēšu teikt, 5mkm vai cik - pēdējo reizi ņēmu smalkāko no trim, kas depo bija pieejams. Jā, cik atceros, agrāk spiediens uzleca uzreiz pēc sūkņa ieslēgšanās, bet pēc jaunā filtra palēnām 1-2 sekunžu laikā.

 

----

 

Galvenokārt šā topika ietvaros interesē pieredzes stāsti ar "gudrajiem" sūkņiem.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Filtrs var būt arī iemesls, kāpēc trubas aiz sūkņa vibrē. Man uz māju ir 50 mikronu filtrs. Reiz uzmetu 10 mikronus un bija par smalku un spiediena kritums bija jūtams. 

 

Hidrafors tomēr maksā lētāk nekā tas gudrais sūknis. 

Labots - Mezavecis
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Tak tieši tā filtra dēļ jau arī spiediens staigā! Ieliec lielākas caurlaidības filtru un gandrīz visas problēmas pazudīs.

 

 

 

nemācēšu teikt, 5mkm vai cik - pēdējo reizi ņēmu smalkāko no trim, kas depo bija pieejams.
Link to comment
Share on other sites

Man ir Grundfoss SQE 3-65 pastāvīgā spiediena komplekts, tas gan dziļurbumam paredzēts, bet par dikti pastāvīgu to spiedienu nevarētu nosaukt, jo izslēdzas sūknis pie 3,5 bar tad ieslēdzas zem 3bar (precīzi neatceros)... Tiesa gan dušā to sūkņa slēgāšanos nejūt un sistēmai līdzi nāca 8l hidrofors.un sūkni vada ar spiediena devēja (analogā) palīdzību nevis plūsmas . Ar pliku plūsmas devēju, ja plūsma nesasniedz minimālo, udens izpil un sūknis paliek izslēgts. Gan jau visi tie automāti strādā uz tiem pašiem spiedīena devējiem nevis plūsmas .

 

Tās temperatūras maiņas drīzāk saistītas ar spiediena nepietiekamību pie lielākiem patēriņiem, kur par iemeslu varētu būt nepietiekami cauruļu diametri, filtru aizsērēšana/vai vienkārši par mazu, arī pretvārsts pirms boilera var traucēt.

Link to comment
Share on other sites

VebKamera

Vēl piebildīšu no pieredzes - cilvēki jauc ūdens plūsmu (daudzumu) ar spiedienu. Tas, ka ir spiediens nenozīmē ka var mazgāties dušā. 10 atmosfēras var panākt un uzturēt arī caur adatas aci, tik nomazgāties tādā plūsmā nebūs iespējams.

 

Lasot komentārus man gribās likt uz piesērējušu filtru un nepareiziem cauruļu diametriem. Jāsāk, protams, ar filtru.

Link to comment
Share on other sites

Gan jau visi tie automāti strādā uz tiem pašiem spiedīena devējiem nevis plūsmas .

No Grundfos MQ sērijas specenes - The MQ is equipped with both an internal flow switch and pressure switch.

 

Lasot komentārus man gribās likt uz piesērējušu filtru un nepareiziem cauruļu diametriem. Jāsāk, protams, ar filtru.

Galvenokārt šā topika ietvaros interesē pieredzes stāsti ar "gudrajiem" sūkņiem.

Link to comment
Share on other sites

nē nu var jau mainīt auto, kad pelnutrauks pilns. cik dzirdēts, kaut cik gudri cilvēki tā nedara.

Link to comment
Share on other sites

Arī bijuši visādas dīvainu loku santehnikas veidojumi mājās un dažādas izcelsmes sūkņi, bet tādi joki nav novēroti. Varbūt trubas vai boileris aizaudzis ar kaļķi un pamainījies trubu diametrs dēļ tā ?

Link to comment
Share on other sites

VebKamera

 

 

binary, 22 Nov 2016 - 10:16, teica: Galvenokārt šā topika ietvaros interesē pieredzes stāsti ar "gudrajiem" sūkņiem.

 

Un ja sistēma ir "ciet" vai nepareizi izbūvēta, Tu domā, ka sūkņa nomaiņa to atrisinās? Jebvai risināt nemaz neplānoji?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

No Grundfos MQ sērijas specenes - The MQ is equipped with both an internal flow switch and pressure switch.

 

Viņi paši to sauc par "konstanta SPIEDIENA sistēmu" , jo spiedienu tur jācenšas uzturēt vienmērīgu, bet plūsma tur visu laiku mainās (ja kāds nolaiž ūdeni Tavas dušošanās laikā), tur nav ko mērīt ar pūsmas, vēl jo vairāk slēdzi.

Jau rakstīju ka dikti konstants nav tas spiediens Grundfoss "konstantā spiediena sitēmām" , vakarā varu paskatīties precīzus cipatus

Labots - Dils
Link to comment
Share on other sites

Cik nācies ar spicēm saskarties, tad ar laiku aizsērē pati spice un tad sūknis mokās un taisa gļukus. Tapēc jau teicu, ka gudrais sūknis diez vai spicei derēs. Protams, filtri arī rada problēmas. Cita lieta, spice nav aka un tur īpaši nav ko filtrēt. Ja nu vienīgi kāda sīka smilšu daļiņa, bet nedomāju, ka tā ipaši skādē. Man ir aka uz avota un arī nav nekādu filtru. Septiņpadsmit gadus eksplotēju un nevienu ''vardi'' neesmu ierāvi ūdens sistēmā.

Labots - Didzis
Link to comment
Share on other sites

Minimizēt ūdens spiediena "staigāšanu" var ar spiediena redukcijas vārstu . Ieregulējot sūkni piemēram 3-4 bar, bet "reduktoru" uz 2 bar, spiediens aiz reduktora turēsies uz tiem 2 bar, neatkarīgi no spiediena uz sūkņa (hidroforā), un ūdens patēriņa mājā.

Link to comment
Share on other sites

Baigi neizpūldīšu

  1. normālam hidroforam diez vai jebkad būtu jāpumpē gaisu. Es savējam nekad to netiku darījis (50l) Tātad, nopērc normālas jaudas sūkni ar normālu hidroforu
  2. ja mainās karstā/aukstā ūdens attiecība tad esi ielipis pa pilnu programmu - maini trubas uz normāliem diametriem vai vismaz kaut kādus atsevišķus posmus. Tas viss trekno gadu rezultāts - kad no bomžiem pēkšņi kļuva daudz santehniķu utt.. :D
Link to comment
Share on other sites

nē nu var jau mainīt auto, kad pelnutrauks pilns. cik dzirdēts, kaut cik gudri cilvēki tā nedara.

Iesaki atstāt sīku, aprūsējušu hidroforu bedrē un turpināt 2-4 reizes gadā līst tai bedrē, lai to bunduli uzpumpētu (arī ziemā, kad bedre nopakota, vāks piesalis pie betona apmales un atrodas zem pusmetrīgas kupenas)?

Iesaki atstāt lētā gala sūkni, kuru ik pēc 2-3-5 gadiem jāmaina (precīzi nepateikšu, bet tāds ir aptuvenais iepriekšējā sūkņa kalpošanas ilgums)?

Varbūt vēl kādi ieteikumi?

 

Tu domā, ka sūkņa nomaiņa to atrisinās? Jebvai risināt nemaz neplānoji?

Ja tas sūknis nodrošina vienmērīgu plūsmu un vienmērīgu spiedienu, tad tas arī aprakstītās problēmas atrisinātu.

Bet vispār vecajā būdā, kur ir tās aprakstītās problēmas - ne plānoju, ne neplānoju risināt. Vells viņu zina. Ilgtermiņā tur ir arī citas problēmas, ko var risināt, ja uznāk iedvesma.

Saimniecība tiks paplašināta, apdzīvotas tiks jaunas telpas, ūdens apgādi jebkurā gadījumā jāpaplašina.

Lai nu kā, tā kā normāls komplekts "sūknis + hidrofors + relejs" maksā tik pat cik "gudrais sūknis", tad nolēmu painteresēties, kāds ir tas gudrais sūknis lietošanā - cik ērts, cik neērts, cik ilgmūžīgs, cik problemātisks utt. Pagaidām gan izskatās, ka visi ielīduši pusgadsimtu senā komforta zonā un neredz risinājumus, kas atrodas tālāk par viņu degungalu.

 

Cik nācies ar spicēm saskarties, tad ar laiku aizsērē pati spice un tad sūknis mokās un taisa gļukus.

Jā, pērn bija doma, ka varbūt spice aizsērējusi un tāpēc sūknis mokās. Izrādījās, ka sūknis beigts. Nomainīju sūkni - sūc ātri un labi. Cik tā spice vēl nokalpos - nav ne jausmas. Kas būs pēc tam, cita spice vai urbums - arī nav ne jausmas. Var arī sanākt, ka ierīkosim urbumu vēl pirms spice būs "izbeigusies". Bet nu tas šobrīd nav prognozējams…

Pavisam bez filtriem gluži nevarēs. Kad ievācāmies, mainīju to šķiedras filtru - filtra korpuss līdz pusei bija pilns ar reāli smalkām smiltīm vai ko citu. Filtru nemaz normāli ārā dabūt nevarēja, nācās skalot ārā visu to drazu, lai nomainītu filtra iekšas.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ja tas sūknis nodrošina vienmērīgu plūsmu un vienmērīgu spiedienu

 

Aplams apgalvojums, jo plūsma ūdensvadā nevar būt vienmērīga , brīžam (lielāko daļu laika) tās nav vispār , brīžam kaut kur drusku pilina kāds krāns, brīžam atvērti vairāki krāni līdz galam .... Plūsma var būt tikai nepietiekama pie noteiktā spiediena, nevis vienmērīga. Un vēl jāņem vērā ka paugstinoties spiedienam samazinās plūsma ko konkrētais sūknis var nodrošināt un augstāk minētajam AGC800  pie 4bar plūsma ir apaļa 0 ko tas spēj uzpumpēt ....

Link to comment
Share on other sites

zeltaporteris

Nu man ir personīgi MQ sūknis. Spiediena maiņa ir minimāla ari ja kāds nolaiž ūdeni. Plus sūknis stāv aptuveni 50 m no akas. Strādā jau 4 gadu bez problēmām. Liels plus protams ir klusums. Ieliku kastē un nopakoju ar vati. Aiz durvīm vispar nevar dzirdēt.

Link to comment
Share on other sites

Viņi paši to sauc par "konstanta SPIEDIENA sistēmu" , jo spiedienu tur jācenšas uzturēt vienmērīgu, bet plūsma tur visu laiku mainās (ja kāds nolaiž ūdeni Tavas dušošanās laikā), tur nav ko mērīt ar pūsmas, vēl jo vairāk slēdzi. Jau rakstīju ka dikti konstants nav tas spiediens Grundfoss "konstantā spiediena sitēmām" , vakarā varu paskatīties precīzus cipatus

Tev tas SQE sūknis ir aprīkots ar CU 301 kontrolieri? Vai ar CU 300 kontrolieri, spiediena sensoru un flow switchu?

MQ sūkņa aprakstā gan neatradu, ka būtu pieminēta "konstanta spiediena sistēma" kā tas ir SQE sūknim. Nez vai var tā 1:1 salīdzināt.

 

Aplams apgalvojums, jo plūsma ūdensvadā nevar būt vienmērīga , brīžam (lielāko daļu laika) tās nav vispār , brīžam kaut kur drusku pilina kāds krāns, brīžam atvērti vairāki krāni līdz galam .... Plūsma var būt tikai nepietiekama pie noteiktā spiediena, nevis vienmērīga. Un vēl jāņem vērā ka paugstinoties spiedienam samazinās plūsma ko konkrētais sūknis var nodrošināt un augstāk minētajam AGC800 pie 4bar plūsma ir apaļa 0 ko tas spēj uzpumpēt ....

Vienmērīga plūsma ir kaut kādā apskatāmā laika posmā. Loģiski, ka mani neinteresē vienmērīga plūsma 24 stundas diennaktī, 7 dienas nedēļā, 365 dienas gadā. Mani interesē, lai vienmērīga plūsma un vienmērīgs spiediens būtu laika posmā, kad mazgājos dušā. Vai laika posmā, kad tiek laistīts dārzs. Vai laika posmā, kad virtuvē tiek mazgāti trauki, kamēr paralēli strādā veļasmašīna.

Runājot par "pie 4bar plūsma ir apaļa 0 ko tas spēj uzpumpēt" - kādā sakarā tu to piemini? Vai tu saproti, ko tie skaitļi ("4 bar" un "apaļa 0") šajā gadījumā nozīmē?

Labots - binary
Link to comment
Share on other sites

 

 

Tev tas SQE sūknis ir aprīkots ar CU 301 kontrolieri? Vai ar CU 300 kontrolieri, spiediena sensoru un flow switchu? MQ sūkņa aprakstā gan neatradu, ka būtu pieminēta "konstanta spiediena sistēma" kā tas ir SQE sūknim. Nez vai var tā 1:1 salīdzināt.

 

Tie kontrolieri atšķiras ar to ka vienam ir pogas ko spaidīt, bet otrs tikai no datora vadāms. Man protams ir ar pogām, ciparu neatceros. Ir spiediena sensors . Plūsmas kontrole ir tikai tik lai sūknis izslēgtos, ja beidzas ūdens urbumā (iegremdējamie sūkņi nodeg bez ūdens, jo dzesējas ar to)

Un ūdensapgādē vissvarīgākais parametrs ir spiediens, bet plūsmai ir jābūt tikai pietiekamai, jo tā visu laiku mainās atkarībā no patēriņa no 0 lidz max, taču spiedienam visā šajā diapazonā jābūt vienmērīgam .

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Obligāti jāfiltrē. Nesen kaimiņš bija urbis spici un pēc tam manā būdā pilns hidrofors un filtrs bija ar smiltīm. Ja to žampu ierauj iekšā mājā, tad visa tehnika pilna, dušas klausuli var izmest. 

 

spice nav aka un tur īpaši nav ko filtrēt.
Link to comment
Share on other sites

Man no dziļurbuma arī nāk smalkas smiltis. Un kā reiz, kad sāk zust spiediens zinu, ka laiks iet filtrus mainīt.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Problēmas jārisina kompleksi un no pareizā gala. Pašlaik ir par maz datu, lai varētu pateikt, ka gudrais sūknis būs risinājums uzskaitītām problēmām.

 

Ja nauda kabatu spiež, protams, var nomainīt sūkni un pēc tam iet skatīties filtru un visu pārējo.

Link to comment
Share on other sites

@@Mezavecis,

Iesaki atstāt sīku, aprūsējušu hidroforu bedrē un turpināt 2-4 reizes gadā līst tai bedrē, lai to bunduli uzpumpētu (arī ziemā, kad bedre nopakota, vāks piesalis pie betona apmales un atrodas zem pusmetrīgas kupenas)?

Iesaki atstāt lētā gala sūkni, kuru ik pēc 2-3-5 gadiem jāmaina (precīzi nepateikšu, bet tāds ir aptuvenais iepriekšējā sūkņa kalpošanas ilgums)?

Varbūt vēl kādi ieteikumi?

(..)

Saimniecība tiks paplašināta, apdzīvotas tiks jaunas telpas, ūdens apgādi jebkurā gadījumā jāpaplašina.

Galvenokārt šā topika ietvaros interesē pieredzes stāsti ar "gudrajiem" sūkņiem.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

binary

Neko jaunu nepateici - bunduli vajag jaunu. Punkts.  2 gadu laikā 2 gab. 24L hidroforus esmu izmetis ar vienu to pašu defektu - laiž nost gaisu, līdz nopirku normālu hidroforu. Savukārt sūkņa maiņa 2-3-5 gados nav ne ar ko pamatota - ja filtrs ciet, automātika čupā, bundulis tukšs, tad sūknis arī pat to laiku nekalpos slēgājoties iekšā ārā.

 

Vajag cēloņus meklēt, nevis šaut ar lielgabalu uz zvirbuļiem, jo problēmas izklāsts nu nekādīgi nesaistās kopā ar to, kāpēc  vajadzētu vispār mainīt sūkni.

Link to comment
Share on other sites

Savukārt sūkņa maiņa 2-3-5 gados nav ne ar ko pamatota - ja filtrs ciet, automātika čupā, bundulis tukšs, tad sūknis arī pat to laiku nekalpos slēgājoties iekšā ārā.

Nu… Kā to ņem.

(pērn no tās savas bedres izcēlu identisku sūkni ar beigtiem gultņiem, kuriem komplektā nāca sabeigta motora ass; tagad mājās ir viens izjaukts sūknis ar restaurētu asi un jauniem gultņiem, un viens strādājošs sūknis)

Gultņus nekādā veidā neietekmē ne "filtrs ciet" (gultņi neatrodas ūdenī), ne "automātika čupā" (ar to viss OK), ne "bundulis tukšs" (tas tiek uzpasēts; sūkņa darbībā netiek novērotas anomālijas, kādas ir tukša bunduļa gadījumā).

 

Starp citu, kā tiem bunduļiem telpā ir - kondensējas uz viņiem gaisa mitrums vai nē? No vienas puses - ūdens pie paša bleķa netiek, līdz ar to bleķa virsma nebūs gluži ūdens temperatūrā. No otras puses - tas aukstais ūdens tādā 100-200 litru bundulī pavada gana daudz laika, lai to atdzesētu.

 

Par mehāniskajiem filtriem runājot - cik mikroni būtu optimāli? Tie 5mkm ir overkills, savukārt 100mkm (0.1mm?) jau šķiet diezgan rupjš.

 

Nu man ir personīgi MQ sūknis. Spiediena maiņa ir minimāla ari ja kāds nolaiž ūdeni. Plus sūknis stāv aptuveni 50 m no akas. Strādā jau 4 gadu bez problēmām. Liels plus protams ir klusums. Ieliku kastē un nopakoju ar vati. Aiz durvīm vispar nevar dzirdēt.

Vai tev ir iespēja pamērīt sūkņa patērēto jaudu pie dažādiem ūdens patēriņiem?

Par sūkņa likšanu telpā - it kā jau varētu nopakot, lai nedzirdētu, bet tad jāskatās, kāds ir ūdens līmenis. Manā gadījumā sūkņa likšana telpā nozīmētu pacelt sūkni par kādiem diviem metriem, kas ir diezgan daudz.

Labots - binary
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Rūsa uz bunduļa neietekmē sistēmas darbību. Siltās telpās būtu jāsiltina, citādi grīda būs slapja un bundulis rūsēs pastiprināti. Katlu telpā, kur ir visas trubas, visas aukstā ūdens trubas nācās nosiltināt, pretējā gadījumā visa grīda slapja.  

 

Es neliktu istabā hidroforu, lai nevairotos nelabi mikrobi, jo ūdens apmaiņa ir lēna. 

Link to comment
Share on other sites

Kam jums tie krutie fitri, ja ir savs urbums?

Link to comment
Share on other sites

alusbundza

 

 

līdz nopirku normālu hidroforu.

kas ir normāls bundulis?, man arī pēdējā laikā 1x mēnesī jāpumpē .... 

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

jema

Šitais skaitās krutais filtrs?

ba086dfd05086f68324814bb6f672629.jpg

 

alusbundza

Esmu izjaucis tos hidroforus, kuri laida gaisu - vienam ventīlis sabruka, kad mēģināju attaisīt, otram pūslis vispār bija defektēts un šķībi ieskrūvēts. Tāda sajūta, ka kopā ar sūkņiem nāk vienreizējie bunduļi. Nopirku parasto Aquasystem hidroforu.  

Link to comment
Share on other sites

Ja staigā spiediens:

 

1) pārbaudi sietiņus visās klausulēs,

2) nomaini smalko filttru mājas ūdens ievadē,

3) varbūt, ka Tev ir tas lielais zilais filtrs, kas laiku pa pa laikam pats mazgājās - tas arī nav mūžīgs,

4) ja nē, tad lien savā bedrē un regulē ON - OUT spiedienus - ne visām pavecām sistēmām tās rezerves daļas būs pieejamas, bet var sakombinēt,

5) aizņemieies no kaimiņa pumpi un uzkačā hidroforu,

6) protams - to pats esmu izkodis ar sāpi, bet: ja viss pirms tam strtādāja, tad good lyck!

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...