Jump to content

ScreenSaver nomaiņa visiem lietotājiem


Ze Baarda
 Share

Recommended Posts

Vai kādam nav pieredze sekojošā lietā un zināms risinājums?

 

Ir nepieciešamība nomainīt darbstacijas (ievērojiet, ka PC NAV DOMĒNĀ!!! GROUP POLICY NEDERĒS !!! + + caur gpedit / administrative templates nederēs !!! vbs vai powershell skripts, kas glabājas uz datora lokāli arī nedērēs) visiem parastajiem lietotājiem defaulto screensaver pēc manas izvēles caur REGISTRY.. Googli studēju vakar, šodien, sakarīgu risinājumu nevaru atrast!

 

1. Vajag izdarīt tā, lai taisot jaunu lietotāju uz STANDALONE darbstacijas, viņam caur reģistriem iebarojas screensavers pēc manas izvēles uc settingi (timeout uc..):

 

2. reģistros vai kāds zina kur iekš HKLM to var izdarīt nevis HKCU/HKU? Jo current user maina settingus tikai tam konkrētajam lietotājam, kas patlaban ieielogojies, bet HKLM stetingi liekas defaultā visiem useriem, kas logojas iekšā!

 

cik tālu tiku?

 

 

cd C:\Users\Default\                                                                                             (jo šis ir defaultais profils, kura iestatījumi tiek likti defaultā visiem nākamajiem useriem, kas tiek veidoti uz datora lokāli)

reg load HKLM\itdoesntmatteruser\ C:\Users\Default\ntuser.dat                          (itdoesntmatteruser tiešām doesnt matter + ntuser.dat fails satur šī default profile settingus)

 

reg add "HKLM\itdoesntmatteruser\Control Panel\Desktop" /v SCRNSAVE.EXE /t REG_SZ /d "C:\windows\system32\scrnsave.scr" /f                       (norādam, ka defaultajam screenseiveram jābūt "blank")

reg add "HKLM\itdoesntmatteruser\Control Panel\Desktop" /v ScreenSaveTimeOut  /t REG_SZ /d 600 /f                                                                  (norādam timeout)

reg add "HKLM\itdoesntmatteruser\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System" /v NoDispScrSavPage /t REG_DWORD /d 1 /f     (liedzam userim patvaļīgi mainīt settingus)

reg unload HKLM\itdoesntmatteruser                                                                  (noņemam ierakstu no reģistra, bet.. ntuser.dat paliek apdeitots un no tā turpmāk izveidotajiem useriem tiks paņemti setingi)

 

- Izveidoju jaunu lietotāju, ielogojos, skatos, ka useris nevar mainīt settingus, bet defaultais sreensavers uz blank nav nominaīts timeout nestrādā, noteikti tādēļ, jo, pirmkārt, default scrensaver neuzlikās, rādās "none"! Jaunā tikko izveidotā userī reģsitros zem HKEY_Current_User\Control Panel\Desktop redzu ierakstus, kas IR tomēr izveidoti 1. ScreenSaveActive (1) nozīmē ENABLED! 2. ScreenSaveTimeOut (60) nozīmē 1minūte, BET neuzrādas REG_DWORD par blank scrensaveru.. tātad neizpildās 3 komanda (reg add "HKLM\itdoesntmatteruser\Control Panel\Desktop" /v SCRNSAVE.EXE /t REG_SZ /d "C:\windows\system32\scrnsave.scr" /f 
)..kādēļ?

 

vēlreiz atgādināšu:

1. Domēns nav un nebūs - tā ir standalone darbstacija!

2. iekš gpedit Computer Configuration\Administrative Templates un User Configuration neder, jo tie settingi ne exportējas sakarīgā veidā ne arī saglabājas visiem useriem

3. skripti, kas lokāli glabājas uz datora cietā un palaižas pie startup/boot nederēs!

 

 

ir varianti? ieteikumi? Varbūt defaulto seiveru vari nokonfigurēt iekš HKLM? Ja jā, tad kurā vietā?

Labots - Ze Baarda
Link to comment
Share on other sites

Izveido Default User profilu. To var izdarīt vai nu pēc datora instalācijas ielogojoties audit mode un tur mainot iestatījumus vai ielogojies kā administrator un pēc tam ar user profiles tooli pārkopē un saglabā kā Default lietotāju. 

 

Šis variants tev derēs visiem jauniem lietotājiem, jo tiem tiek ņemts Default profils kā pamats. Ja ir vairāki datori un nepieciešams visiem nomainīt un ir visiem datoriem viena un tā pati Win versija tad šo default user profilu var pārkopēt uz attiecīgajiem datoriem. 

Link to comment
Share on other sites

Ze Baarda

tiku galā, pievienojot klāt :

 

reg add "HKLM\itdoesntmatteruser\Control Panel\Desktop" /v ScreenSaveIsSecure /t REG_DWORD /d 1 /f

 

tagad lai gan screensavers nestrādā, tā vietā pēc timeout pc nolokojas uz login/psw, arī tas būs ok variants..

 

katru useri kopēt, čakars daudz lielāks, nekā vienkārši izveidot jaunu, kas aizņem 1min! anyway paldies!

Labots - Ze Baarda
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...