Jump to content

Palīdziet izvēlēties TV guļamistabai un ērti lietojamu vecākiem cilvēkiem


midix
 Share

Recommended Posts

Sveiki.

 

Meklēju pilnvērtīgu aizstājēju gandrīz 20 gadus vecajam JVC 51cm CRT kastei.

Televizoru lietos cilvēki pensijas gados, kopā ar Lattelecom interaktīvo dekoderi.

 

Dažas lietas tā kā ir daudzmaz skaidras:

 

- izmērs 32" (augstums atbilst vecajam, un neko lielāku konkrētajā istabā neprasās)

- ir jābūt pieņemamai skaņai, nevis tādai, ka uzreiz prasās slēgt klāt kaut ko citu. Tēvam problēmas ar dzirdi, tāpēc gribētos, lai var saregulēt, ka balsis ir īpaši labi dzirdamas; nekādus basus nevajag

- vajadzētu sienas stiprinājuma iespējas (VESA)

- piņķerīgs moments - mamma man ir principiāla, ja pamanīs, ka bilde kaut kādā ziņā ir sliktāka nekā vecajam TV, tad pukstēs, ka nav jēgas no tāda "apgreida". Tātad, gribētos kaut cik sakarīgus melnos toņus, iespēju dabūt mierīgas, nepārsātinātas krāsas; spilgtums nav īpaši svarīgs, jo TV skatās vakaros un istabā ieslēdz nelielu fona gaismu. Pikseļi - gribas tomēr Full HD (1920 x 1080), jo reizēm skatāmies arī filmas no mana datora un gribas, lai vecāki izbauda bildi bez pikseļiem, cik nu var atļauties. Bet varbūt labāk ņemt ar zemāku izšķirtspēju un labāku ekrānu? Piemēram, kādu vecāku Sony modeli?

- kvalitāte - te nu gribētos, lai darbojas gludi, bez visādiem mistiskiem uzkārieniem, un būtu labi arī, ja pults būtu kaut cik ilgmūžīga. Vecajam JVC gan pults ātri nodila, pāris reizes mainījām, bet pēc tam atradām, kā var izlīdzēties ar universālo saprogrammējamo

- nav jēgas maksāt par "smart" fīčām - tās tikai sarežģī dzīvi, it īpaši zinot, kā mani vecāki lieto TV; bet nu ja neko īpaši netraucē un nebremzē, tad var arī būt, ja vien visi pārējie punkti atbilst

- budžets - gribētu ielīst zem 250 EUR.

 

Izvēle nav diez ko liela, nedzīvojam Rīgā, uz vietas ir tikai RD Electronics un arī Lattelecom centrs (kurā cenas ir par ~50 EUR lielākas, neskatoties uz dalītā maksājuma iespējām).  Tagad skatāmies variantus solīdākajos Latvijas interneta veikalos.

 

Tātad, visvairāk interesē jūsu pieredze ar firmām - kura firma ražo normālus budžeta klases 32" aparātus? Kā ar pašu ekrānu (paneļu jeb matricu) tipu un kvalitāti? Cik dzirdēts, Samsung vairāk spiežot uz MVA, kas nodrošina dziļāku melno toni, bet mazliet izkropļo krāsas tieši pretī, savukārt Philips un LG laikam pārsvarā lieto IPS, kam melnie toņi varētu būt sliktāki. It kā par šādu budžetu laikam nav daudz ko kasīties, nekāds OLED nesanāks, bet nu negribas arī ņemt kaut ko pavisam švaku.

 

Par Philips pēdējā laikā ir dzirdētas ļoti negatīvas atsauksmes, kaut gan pārsvarā Smart TV modeļos, kuri pamatīgi bremzējot. Bet ir arī dzirdētas sūdzības par sliktu skaņu - veikalos pat uzreiz iesakot slēgt klāt kinozāli utml., jo pašam TV esot švaki. Žēl gan, jo tieši Philips ir daudz modeļu, kuri pēc fīčām, izskata un cenas šķiet ļoti labi, bet diemžēl neesmu redzējis dzīvajā.

 

LG - vēl pirms kāda laika uz šo firmu skatījos skeptiski, bet izskatās, ka TV jomā tai ir labāk nekā Philipam?

Samsung - šis izskatās zelta vidusceļš, varētu ņemt, kaut gan skatos, ka dažiem modeļiem ir pieņemti ne pārāk labi dizaina lēmumi - nav VESA, nav austiņu izejas (reizēm tomēr noder).

Sony - maz variantu, cenas lielas, bet bilde, protams, ir ļoti laba, šo biju redzējis vietējā veikalā.

 

Kāda jūsu pieredze? Vai tiešām Philips 32" ir jūtami sliktāki nekā LG un Samsung?

 

 

Principā, izvēle laikam ir starp šādiem konkrētiem modeļiem:

 

Philips 32PFT4101, 32PFH4101, 32PFH4100

http://www.philips.lv/c-m-so/televizori/4000-serija/latest#filters=4000_SERIES_SE%2CFK_OV_PQ_FULL_HD&sliders=FG_SCREENSIZE_TV%3A32%3A38&support=&price=&priceBoxes=&page=&layout=12.subcategory.p-grid-icon

 

Samsung UE32K5100 / UE32K5102

http://www.samsung.com/lv/consumer/tv-av/tv/full-hd/UE32K5102AKXBT

dizains pārmudrīts, bet par to cenu neko diži labāku no Samsunga it kā neatradu.

 

LG 32LH530V

http://www.lg.com/lv/televizori/lg-32LH530V

Labots - midix
Link to comment
Share on other sites

To filipsu atmetam uzreiz, Filips jāskatās 6. sērijās, bet budžets būs par īsu, LG lētais gals ir nelietojams, ja prasas melna krāsa .... No shiem laikam Samsung, bet skana arī nebūs nekāda dieva dāvana, slinkums meklēt, bet paskaties vai nav pieejams Samsung 32j6202 kaut kur, laba matrica bija. VESA būs pieejama visiem Samsung, austinju izeja nebūs 4. Sērijai.

Link to comment
Share on other sites

CRT tiešām bija 51" vai cm? 

 

 

Ooops, domāju par vienu, uzrakstīju otru. Cm, protams.

 

Mjā, tātad tomēr laikam jāpaliek pie Samsung. 32j6202 atradu tikai ap 350 eur, par augstu tomēr.

 

Varētu vēl arī budžetu pavilkt līdz šim:

http://www.samsung.com/lv/consumer/tv-av/tv/full-hd/UE32K5502AKXXH

 

Zem 300 eur. Ir gan arī nevajadzīgais Smart iekšā, bet šķiet, ka varētu būt arī attēla ziņā kaut cik labāks par jau minēto UE32K5100, jo dārgākajam ir micro-dimming (ja vien tā nerada vairāk gļuku nekā labuma) un mistiskais papagaiļu indekss PQI ir 400 pret lētāko 200.

Labots - midix
Link to comment
Share on other sites

Stepselis

 

 

mamma man ir principiāla, ja pamanīs, ka bilde kaut kādā ziņā ir sliktāka nekā vecajam TV, tad pukstēs, ka nav jēgas no tāda "apgreida".

Par Tavu cenu bilde noteikti būs sliktāka. 


 

 

Es gan tā neteiktu...

Es gan to apgalvoju no pieredzes. 

Link to comment
Share on other sites

Es arī. Guļamistabā TV vispār IR lieks. Tur jānotiek citiem procesiem :)

 

Ja kas, sīkāk prasi psihologiem...

 

Nav runa par TV izmēriem dzīvojamās istabās, bet istabās, kur cilvēkiem ir jāguļ utt.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Micro dimming ir shtelle, ja atstaj uz minimumu :) var uzmest pft5501 filipsam aci, bet būs iekšā android

Link to comment
Share on other sites

Stepselis

 

 

Guļamistabā TV vispār IR lieks

Ja nu tā ir vienīgā istaba, kur cilvēki ne tikai guļ.

Link to comment
Share on other sites

nevertell

 

 

Pikseļi - gribas tomēr Full HD (1920 x 1080), jo reizēm skatāmies arī filmas no mana datora un gribas, lai vecāki izbauda bildi bez pikseļiem, cik nu var atļauties. Bet varbūt labāk ņemt ar zemāku izšķirtspēju un labāku ekrānu? Piemēram, kādu vecāku Sony modeli?
 

Man šķiet, ja pērk TV, nevis kautkādu paneli kastē no Maksimas, tad nopirkt mūsdienās kautko ar mazāku izšķirtspēju par 1080p būs diezgan pagrūti.

Link to comment
Share on other sites

nopirkt mūsdienās kautko ar mazāku izšķirtspēju par 1080p būs diezgan pagrūti.

 

Tā gan nav - visos interneta veikalos vēl arvien ir lērums ar 1366x768 (ar apzīmējumu "hd ready") no tiem pat LG, Samsung, Philips, un nākas speciāli filtrēt, lai atlasītu 1080p. Pie tam daži veikali apzināti vai nejauši šmaucas, uzliekot 1080p modeļiem, kas ir 720p. Datoru monitori gan ir cita lieta.

 

Par guļamistabu taisnība ka TV nevajadzētu, bet vecāki ir apzinīgi, ejot gulēt vienmēr izslēdz, lai nelīstu pusmiegainā zemapziņā pa taisno visādas reklāmas, un tā kā viņi tajā vien istabā pārsvarā dzīvojas, tad tur sanāk visērtāk turēt vienīgo TV :)

 

Istaba nav liela un skatīšanās attālums arī sanāk no īsākās sienas, tā ka ar 32" pietiks.

Paldies visiem par padomiem, tad principā noignorēju LG un Philips un paliku pie Samsung UE32K5502 - šķiet, ka zem 300 EUR tas ir labs variants. Smart it kā nav svarīgi, bet nu kādu reizi var noderēt, ja sadomāju parādīt kādu filmu, foto no datora, telefona vai Youtube, neķimerējoties ar vadiem un kopēšanu.

Labots - midix
Link to comment
Share on other sites

no pieredzes.. 32" tiešām ir maziņš.. komfortablāk būs 40" 

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Man kaut kā 32" pilnīgi pietiek, tik cik es to skatos.

Ir pieredze ar LG Ipirkts šogad) un Samsung (pirkts pirms pāris gadi). Abi kaut kādi sākuma līmeņa smarti ar full HD. 

LG skaņa ir labāka, t.i. ir pat tīri sakarīga. Samsung basa nav kā tāda, sākas kaut kas no vidējām frekvencēm.

Samsung, toties, labāk patīk saskarne. 

Neesmu laikam baigi prasīgs, bilde abiem apmierina, ja nu vienīgi LG krīt acīs tas, ka sarkanā krāsa ir ļoti diskrēti attēlota uz virszemes TV. Tas kaut kā nespēj to smuki izplūdināt (apstrādāt). Rādās tādas kā pilnīgi strīpas.

Link to comment
Share on other sites

@,kādi gan basi ar tv iebūvētajiem skaļruņiem? :D 

 

priekš autora vajadzībām Samsung būs ideāls. 

Link to comment
Share on other sites

Esmu jau nobriedis uz projektoru, kad 46" Plazma nosprāgs, jo šobrīd nav līdzīgas q piedāvājuma pa kaut cik sakarīgu cenu. Lēts LCD rīta un vakara ziņām un projektors ar norullējamu ekrānu filmām. Offt., atvainojos.

Link to comment
Share on other sites

Aha, es priekš sevis arī domāju projektoru kaut kad, kad paliks lētāki un jaudīgāki LED utml. projektoru varianti. Kaut gan līdz tam laikam varbūt arī OLED (vai pat QLED) aizies jau līdz pat budžeta līmenim...

 

Pasūtīju Samsung UE32K5502, pēc pāris dienām būs klāt, tad padalīšos ar iespaidiem un kritiku (cerams, ka vecākiem patiks) :)

Labots - midix
Link to comment
Share on other sites

 

 

@ju.,kādi gan basi ar tv iebūvētajiem skaļruņiem?

Protams, ka tur nekā īpaša nav, bet uz tā LG vīrieši vismaz pēc vīriešiem izklausās. 

Link to comment
Share on other sites

TV saņemts, pieslēgts. Krāsas noregulētas, mazliet palīdzēja šis video:

 

Vienīgais, pamanīju, ka fona apgaismojums mazliet mirgo, ja salīdzinu ar Viewsonic datora monitoru. Zinu, ka vairums cilvēku to visbiežāk neredz, bet man ir "īpatnēja" redze, un ar perifēro skatienu bieži uzķeru mirgošanu. Samsung būs ietaupījuši uz backlight PWM frekvenci, bet nu nekas traks, nav jau nekāds Apple, kam daudzos ekrānos backlight ir vispār bez PWM...

 

Beeeet... mamma ir šokā par 32 izmēriem. Kaut gan augstums ir tāds pats, kā vecajam CRT, platuma dēļ rodas efekts, ka "bilde skrien virsū, un pagaidām nav iespējas pārkārtot sēdvietu tālāk. Beigās palūdza man pārslēgt uz 4:3 režīmu :D  TV pārslēdzu, attēls pa horizontāli saspiedās, bet, protams, sejas ir izstieptas. Tur vajadzētu signāla avotam arī ieskaidrot, ka ir jādod laukā 4:3 bilde, bet nevaru īsti atrast, kā Lattelekom interaktīvās TV dekoderim to iestāstīt. Viņam pie video iestatījumiem ir trīs opcijas - Boxed, Unscaled, Cropped, bet neviens no tiem nedod efektu. Īsti nesaprotu, kā tas dekoderis zina, kādā formātā rādīt - 16:9 vai 4:3. Vecais TV taču bija 4:3, bet likās, ka sejas nav tik garenas... bet varbūt tikai likās. Kaut gan ja skatās uz LTC ITV izvēlnes tekstiem, tie šeit arī šķiet saspiesti pa horizontāli - noteikti dekoderis nesaprot, ka es gribu, lai tas uzvestos it kā būtu pieslēgts pie 4:3.

 

Iespējams, ja pieslēgtu nevis pa HDMI, bet analogo video, tad būtu pieejami citi formāta iestatījumi un varētu manuāli forsēt 4:3. Ja skatās rokasgrāmatu šeit:

https://www.lattelecom.lv/images/Majai/Komplekti/PDF/Interaktiva-TV-lietotaja-rokasgramata_LV.pdf

 

37.lpp. raksta, ka ar SCART ir citas opcijas, kaut gan nav detalizēti pateikts, kādas. Ar tām modernajām tehnoloģijām traks var palikt - kāpēc gudrākajam HDMI nevar panākt to, ko var ar SCART...

 

Jebkurā gadījumā, gribētos jau iegūt apmēram tāda izmēra attēlu kā vecajam 4:3 TV bez kropļošanas. Zinu, ka mazliet stulbi, bet šoreiz "klientam ir vienmēr taisnība", kamēr varbūt neizdomās, kā pārkārtot istabu.

Labots - midix
Link to comment
Share on other sites

Mjā, Mammas neizvēlas... Kautkad pie LTC interaktīvā dekodera stāvēja 4:3 LCD monis. Šķiet normāli dabūju  tikai ar melnām joslām augšā uz apakšā, tā kā, laikam nekā. Tie dekoderi arī visiem nav vienādi.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Vēl instrukcijā atradu "biedējošus uzrakstus", ka nav ieteicams ilgstoši skatīties 4:3 formātā, jo tad centrs var ātrāk izdegt, bet apmales paliks tumšas, un vēlāk arī 16:9 būs redzamas tumšākas malas. Bet nu, zinot, ka vecāki neskatās ilgi un parasti tas ir vakaros, ar zemu spilgtumu un kontrastu, tad domāju nekas traks. Tomēr ceru, ka izdosies "vest pie prāta" un kaut kā pārkārtot istabu, lai var skatīties normāli.

Labots - midix
Link to comment
Share on other sites

Nobijos, ka K5500 sērijai nav audio ekvalaizera, bet izrādījās, ka latvieši to ir nosaukuši par Stabilizatoru :D  Laba lieta, noderēja, lai pieregulētu skaņu tēva pašvakajai dzirdei (basus noņemt, balss zonu piepacelt).

Labots - midix
Link to comment
Share on other sites

 

 

Beeeet... mamma ir šokā par 32 izmēriem.

Tici man, pāries. Man iesākumā gāja līdzīgi, virsū gan nekas neskrēja, bet to platumu savākt nevarēju, pieradu.

LTC ITV dekoderim uzlieku croped (lai nebūtu jāņemās ar tv pulti), tas izvelk bildi ar melnām augšām un plakaniem ģīmjiem pa visu ekrānu un iztaisno sejas (taču nez kapēc ne visiem kanāliem), bet tos, kas ir 16:9 neaiztiek. Vienīgais mīnuss, ka reālais 4:3 arī tiek iztaisnots un apgriezts tā, ka daudz ko vairs neredz.

Link to comment
Share on other sites

 

 

tici man.. cilvēks ātri pie visa pierod un aprod

Arī pie cilpas ap kaklu - paraustās kādu brīdi un tad nomierinās... :shok:

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...