Jump to content

Laptops uzkarst pēc jauna OS instalēšanas


MrDavids
 Share

Recommended Posts

Sveiki,

Nolēmu pārinstalēt savu OS W7 64B home. Izmantoju to pašu OS kas bija pirms tam. Problēma ir tāda, ka pēc jaunas instalācijas laptops uzkarst. Cooleri darbojas visu laiku ātrā režīmā. 

CPU temperatūras svārstās no 70c līdz 95c.  Lēkā ar 20 grādu starpību. Pirms jaunas OS instalācijas tik augstas temperatūras nebija, kaut arī nebiju ievērojis, bet zinu to, jo cooleris nedarbojās visu laiku pilnā jaudā.

Ir kādi ieteikumi?

Link to comment
Share on other sites

nospiest Ctrl+Shift+Esc un paskatīties kas slogo procesoru. nu un iepriekšejais ieteikums ar.

Link to comment
Share on other sites

Es nedomāju, ka tur ir kāds sakars ar putekļiem, jo pirms pārinstalēšanas viss itkā bija normāli.


Kas ir filce?

Link to comment
Share on other sites

erikonkulis
Kas ir filce?

Kādreiz Limbažos bija tāda filca fabrika, tur ražoja cepures un citus filca izstrādājumus. Katrā porķikā ir pa filca fabrikai. Apskaties gunčas bildē.

Labots - erikonkulis
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Drīzāk mēģina vilkt apdeitus. kas septītajam var vilkties mūžību. Tikai mazliet mulsina tie 95 grādi, lai gan ja kāds antīks c2d un aizaugusi dzese tad nav neiespējami.

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

tak defs! gan jau vecs un leens dators, update fona velkas, kas win7 notiek gadu un liidz ar shvakajaam komponenteem arii viss noslogojas.

ieteikums pacietiiba gaidot update + iztiiriit no putekljiem(iespeejama termo pastas mainja dereetu, kgan hz cik vecs lapsis)

Labots - Verneris
Link to comment
Share on other sites

Draudzenes laptopam bija līdzīgi. Uzliku legālu W10 Home no nelegāla W7 un abi kodoli nepārstāja griezties. Domāju, ka sistēmas atjauninājumi pie vainas.

Pagaidīju kamēr atjaunojās, bet tik un tā bija gatavs pacelties debesīs un figurēja ~ 74°C. Vēl pie tam, viss pasākums tika taisīts uz Intel 500-tās sērijas SSD.

Ieliku atpakaļ veco W7 ar 5400 rpm HDD, klusums un ~ 54°C. Čo za?

Link to comment
Share on other sites

Laptops ir jājauc un jātīra! D_L ielika bildi kā tipisks radiators izskatās. Skaidrs ka gaisa plūsmas nav un dzesēšana nenotiek!

Link to comment
Share on other sites

Iemesls tik parasts, cik vien var būt - līkas rokas.

Paldies, ka atgādināji paskatīties uz rokām. :)

 

Atļāvu W10 pilnībā atjaunojies un instalācijas laikā caur Express ( vai Custom ) atslēdzu spiegošanu un citus nevajadzīgus agregātus. 

Tāpat caur shell atinstalēju nevajadzīgās aplikācijas + atslēdzu Cortanu, bet rezultāts tas pats - laptops it kā uz skrejceļa atrodas.

Jāpiemin, ka aparāts nav no jaunajiem ( Sata II ), darbinās ar AMD, paplidus softs netika instalēts un operatīvā ielikta uz max. - 8Gb.

Vieglāk šim uzlikt Linux, atdot kādam radagabalam un iegādāties jaunu / mazlietotu nekā jāties ar šo pisli.

Pasākums tika mēģināts, jo Microsoft sludināja, ka iešot labāk uz veciem dzelžiem nekā W7. Mhm.

 

EDIT: typo

Labots - Faustit
Link to comment
Share on other sites

Daži cilvēki laikam ir īpaši stulbi! Nu labi, teikšu ietiepīgi! Takš apskatiet D_L postā #4 ielikto bildi! Tā nav nekāda eksotika, vismaz pusei laptopu iekšas šādi izskatās! Ja netīra - pārkarst un nocepās! Un ir pilnīgi po, kas par OS tur ir uzinstalēts! Ja pašam zināšanas par maz lai izjauktu un iztīrītu - aiznes pie meistara! (Es arī varu iztīrīt, tik dzīvoju pie Ogres) 

Link to comment
Share on other sites

Nezinu kas par lietu bija, bet es uzliku citu OS un tas aizgāja bez nekādām problēmām. Vai nu kaut kādi vīrusi, jeb domāju, ka nepareizi draiveri kaut kur bija sainstelēti. Tagad temperatūra svārstās ap 50 -60 visiem kodoliem.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...