Jump to content

Alkometrs


Ronalds
 Share

Recommended Posts

Sakarā ar kārtējiem svētkiem ir kārtējo reizi radusies vēlme nopirkt labu alkometru lai nākamajā dienā būtu 100% skaidrs drīkst stūrēt vai nē.

 

Rūpīgi ievācu info internetā un rezultāti nav iepriecinoši.... 

 

LV alkometrus tirgo un pārbauda tikai divas firmas (labi - atmetam tos, kas piegādā alkometrus policijai - tur cipari tādi, ka lētāk būs braukt ar taksi)

drosibai.lv un

www.alcoscan.lv (SIA  ROVICO) 

 

Runājot par pēdējiem  ROVICO - viņi vienkārši ir pataloģiski meļi! 

Tēma plaši apspriesta http://www.bmwpower.lv/forum_topic.php?topic=11363&start=20

Viņi tirgo Korejā ražotus aparātus, bet apgalvo ka ražoti Igaunijā! 

Bez tam ir izdomājuši kaut kādu asociāciju, kas "sertificē" viņu pārdotos aparātus.

Nedaudz pagoglējot  atradu ROVICO pārdoto alkometru ražotāju www.alcovisor.com Principā jau aparāti nav slikti. Tomēr jebkuram alkometram vajag kalibrāciju. ROVICO apgalvo ka varēšot gandrīz jebkuru alkometru nokalibrēt! Tomēr ražotājs savā lapā saka sekojoši:

https://www.alcovisor.com/faq.html 

 

Is recalibration needed?

Mark X, Mercury & Jupiter needs recalibration in every 6 months or 500 tests, depending on which one reaches first.The sensor of Mars, Mars BT, Satellite & Pluto needs to be changed in every 6 months or 300 tests.
 
Pēc ROVICO skalas - A klases alkometrs jākalibrē 2x gadā, bet B klasei jāmaina sensori. Bet Revico piedāvā kalibrēt alkometru kuram ražotājs kalibrāciju nav paredzējis! Nu kā var pirkt mērierīci no šādiem meļim? 
 
Bet runājot par drosibai.lv - 
Bet poļi to pašu alkometru tirgo par 
 
Savācot vēl info atradu ka ir alkometri ar 3 veidu sensoriem: (Klases pēc revico)
C klase - pusvadītāju sensori - +/- precīzi tikai pirmajos pūtienos Nekāda kalibrācija nav paredzēta, dažiem var mainīt sensorus. Pēc būtības spēļu mantas, lai tusonā noskaidrotu kurš lielāko krutuma pakāpi sasniedzis. 
B klase - prastie elektroķīmiskie sensori - jāmaina sensors ik pa 1/2 gadam
A klase - krutie elektroķīmiskie sensori - jākalibrē ik pa 1/2 gadam.
 
Atradu kas tirgo elektroķīmiskos sensorus
 
Potenciāli jāpērk kāds lētucis ar elektroķīmisko sensoru un sensors 2x gadā jāmaina.....  
 
 
 
 
Link to comment
Share on other sites

Labs alkaša pūtiens, tam dēvējam ir pisec, uz ceļa viņiem tas ir retums, tādēļ kalibrācija 1x gadā! Ja pats regulāri ierāvis testēsi, neko viņš ilgi nedzīvos  :sorry:

90 gados menti uz remontu bija iedevuši, vēl analogo, bija iespēja paņirgāties, mēs tur purni 5 veselu pasākumu uztaisījām!

Ja ir aizdomas, ka rādīs, nah tad riskēt!

Link to comment
Share on other sites

Kuiviņzin. Es šorīt atradu sievieti sievas paskatā, kurai labi pārstrādājas smalkie vīniņi, kamēr man vēl šnabēns izelpā. Un mājās tikām veiksmīgi.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Tev laime, mana sieva vakar labi ja 50 grami ruma paņēma, bet lauzta labā roka, nu šoferis nekāds! :sorry:

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Šoferis sievas izskatā ir pat ļoti ok variants. (Bez tam manējā brauc pat ļoti labi, dažreiz, kad velk pāri simtam pa  granteni ir tā drusku bailīgi blakus sēdēt, bet nu nē, brauc tiešām labi un jūt auto, māk bremzēt, savākt sānslīdes, ir bijusi ekstrēmās braukšanas kursos) 

 

Bet diemžēl šim variantam ir pāris ļoti nopietni trūkumi ;) 

Link to comment
Share on other sites

Nav jau teikts ka arī pa diennakti vari atiet :)

Link to comment
Share on other sites

Ja kārtīgi satempjas alu un viskiju

Nav sakars ko sadzeras, bet gan cik promiles esi noķēris. Organisms spēj pārstrādāt noteiktu alko daudzumu stundā, tā tas ir fizioloģiski. Tā ka nav problēmas iedzert arī tik daudz(piemēram stipros alko - konjakus, šnabi etc), ka arī pēc diennakts "atturēšanās" braukt nedrīkst.

Labots - rubb
Link to comment
Share on other sites

Par tām diennaktīm - nu nevajag pārspīlēt! Normālam, veselam cilvēkam promiles krītas ar ātrumu apmēram 0,15/ stundā. Pie lielām promilēm pat vēl ātrāk. 

Pieņemot ka gribam dzīvi palikt - pāri pa 4 promilēm nez vai sanāks. (3 promiles jau ir pamatīgs pālis, kad nevar uz kājām nostāvēt un trūkst filma)  Lai drīkstētu braukt līdz 0,5 jānokrītas - tātad par 3.5 promilēm, tīri teorētiski pat no vissmagākā pāļa pēc diennakts drīkst  braukt! 

Praksē 4 promiles reti kad kāds sasniedz. (Es te nerunāju par īpašiem gadījumiem kad tiek lietos daudz un pamatīgi vairāku dienu garumā neataižot) Parasti pēc ~12h pēc pēdējās glāzītes diezgan droši ir pie stūres sēsties. 

 

Kas ir interesanti - praktiski visiem cilvēkiem reakcija uz promilēm ir vienāda! Piemēram pie 0,5 visiem būs +/- līdzīgs stāvoklis. Atšķirās tik alko daudzums kas jāuzņem, lai tās promiles sasniegtu! Mazai sievietei ar svaru 50 kg jau no viena alus var būt vairāk par 0.5, bet smagam vecim kg kādi 120. pat pēc 4 aliem var būt zem 0,5..... 

Labots - ronalds_
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

ronalds_, runa nav par pārspīlēšanu bet gan par zinātni. Ir tak kalkulatori - ņem un sarēķini. Protams, tie dos tikai teorētisku rezultātu. Pareizais variants ir alkometrs, vismaz būs kaut kāda garantija. Tomēr arī kalkulatori der lai aprēķinātu cik ~drīkst dzert ja zini, ka būs jābrauc.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Nedzert, ja nākošajā dienā jābrauc, neesat domājuši?

 

Esam! Bet tas nav variants! :D :D :D 


 

 

Ir tak kalkulatori - ņem un sarēķini.

 

Bet protams  ka zinu par kaukulatoriem.

Piemēram http://car-use.lv/a/index.htm

 

Pie maniem parametriem pēc 0,7 var droši braukt pēc 14h ;) Bez tam teorētiskais minimums būs nulle.

 

Šīs topiks ir vairāk par to, ka ir vēlme nopirkt alkometru lai nebūtu pēc teorijas jāvadās. Bet izskatās ka LV nevar nopirkt tiešām labu un uzticamu alkometru, tādu lai nebūtu situācijas kad manējais rāda 0.3, bet policijas 0,51.....

 

Atceros gadījumu pirms gadiem ~10. Ar čomu tā nedaudz "pasēdējām". Tika lietots alus. Daudz. Izdzēru vismaz 10l. Bet moš arī vairāk, kurš skaitīja.... Sēdējām līdz kādiem 4 no rīta....  Nedaudz pagulēts, kādi 10 no rīta. Pašsajūta - nu kāda gan var būt ja tik daudz alus izdzerts + vēlu iets gulēt! Bija doma atstāt auto un sab. trans. Neko - čoms izvelk savējo alkometru - tipa jauns un spīdīgs, ar uzlīmēm aplīmēts. Es iepūšu - opā! Tikai 0,5!!!! Neko, stundu padzēru ūdeni, paēdu - 0,3! Braucu...... 

Bet ja tā padomā - tīri teorētiski nevarēja būt tik maz...  

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

ronald, met mieru tam ROVICO, es jau bmwpowerī ar jamo pārstāvi savulaik salecos, jo viņiem ir citus apliekošs mārketings. Iesaku drošibai.lv. Pirms kādi 6-7 gadi iepirku alkometru no jamajiem pa kādi nepilni 40 Ls akcijā. Pats kalibrējās pirms katra pūtiena - uzslida un attīra sensoru. Reizi 1/2 gadā vedu pie viņiem kalibrēt - kļūda bij 0,05 promiles robežās. Tipiski tādi iet max 2-3 gadi, manējais kaut kā baig turējās. Pagājušgad apnika, atdevu draugam ~pirms ZS, jamais joprojām lieto un rudenī bij aizvedis uz kalibrāciju - viss kulē. :D

 

Pats apgreidojos uz AlkoSure K-5

 

151_125888672.jpg

Normāli strādā, iekšā ir skaitītājs un ik pēc 300 pūtieniem jākalibrē. Cik ir salīdzināts ar mentu klases verķiem, 0,1 robežās sakrīt.

 

Jāatcerās, ka nevajag jamo čakarēt, tb, iedzert un uzreiz pūst; pūst uzreiz vairāk kā 5 reizes (kādas 5 min jānogaida) un pūst uzreiz pēc pīpošanas - ar kādas 5 min jāpagaida.

 

Kalibrēšana notiek ļoti vienkārši - jamajiem ir verķis, kas no spirta maisījuma pūšļa imitē pūšanu - iepūš no sākuma svaigi kalibrētā precīzi tādā kā poličiem alkometrā, pēcāk - pārbaudājamā un salīdzina. Reāli nokalibrē, lai pie 0,5 rādītu starp 0,55 - 0,6 (līdzīgi kā ar mašīnas spidometru). Skaidrs, ka labāk braukt, ja pa nullēm, bet pie 0,3 toč ir ticami.

 

Par kalkulatoriem - baig vienkārši. Uzkrāto promiļu daudzums, pie viena un tā paša apjoma būs atšķirīgs dažāda svara cilvēkiem, savukārt ārā alkohols iet praktiski vienādi - ~0,15 promiles/h. Pārbaudīts. :) Faktiski, ja nedaudz iedzer un paskaita, tad alkometrs praktiski nav vajadzīgs. Es, piemēram zinu, ka pie maniem nepilniem 80 kg, 1 alus (5 grādi) ir apmēram 0,35 promiles un ar stiprajiem, tas ir ~70g. Labā ziņa - jāsāk skaitīt no brīža kad sākts lietot, nevis kad beigts, jo arī dzerot, iet ārā. Alkometrs dikti noder, kad ir bijis tuss ar jāņošanu līdz vēlai naktij un pludijis ir viskautkas neatminamos daudzumos, jo no rīta sajūtas var pievilt - liekas, ka forši un možs, bet 0,7, vai sajūtas briesmīgas, bet reāli - 0,2 promiles. Apmēram tā. :)

Labots - Racer
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Kind of Offtops

Emm.. izstās, ka visi tādi baigie pieredzējušie dzērāji, ka nevar ne dienu nociesties un vajag alkometrus lai zinātu, vai var rullēt, vai nē... :spruce_up:

Labots - rubb
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Vislabākais alkometrs ir iekšējā sajūta ;) ~16h pēc smaga dzēriena (uz bezfilmu velkošs) jau var sākt domāt par stūri... Un alko pārstrādājās man lēni ;)

Kaut kad bij nopircis, nokalibrējās, tā arī mētājās. Jaunu pirkt netaisos.

Papildus wazīte noder ;)  

Link to comment
Share on other sites

Vislabākais alkometrs ir iekšējā sajūta

Nav gan! Pēc tās iekšējās sajūtas var smagi ieberzties....  

 

 

 

Pats apgreidojos uz AlkoSure K-5

 

Hmm. Domāju ka paņemšu no poļiem http://alkomat.eu/en/alkomaty-elektrochemiczne/alkomat-ca9000-professional-sg

 

67.72€ + 14 Eur šippings. Un ta nesīšu viņu uz drosiba.lv pārbaudīt un kalibrēt. Viņi paši šo modeli tirgo (tik jūtami dārgāk) - cerams ka varēs pārbaudīt un sensoru nomainīt! 

Labots - ronalds_
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Man tāda nekad nav bijusi lai cik izdzertu

 

No alus bezfilmu dabūt ir grūti. Bet pamēģini kādus 1.5l šnabja nolikvidēt :D  

Link to comment
Share on other sites

 

 

žēl, ka pie mums ar likumu nav noteiktas 0 pieļaujamās promiles
 

 

Izskalo muti ar zobu skalojamo, un būs Tev laime, u.t.t. Tās promiles ir no pirksta izzīstas. Tā pat vēl jo projām lielākā daļa avāriju notiek skaidrā. Pareizi, jo skaidrā arī visvairāk brauc un mauc.

Link to comment
Share on other sites

alusbundza

 

 

Kas ir bezfilma?Man tāda nekad nav bijusi lai cik izdzertu.Tāpat nav saprotams variants kā var netikt mājā? Vienīgi ja par daudz tiek tad panes uz korķi bet bezfilma nekad nav iestājusies.

ak tu jauniņais ..........................., tev vēl dafiga jāaug ...., veči nekad nevemj .....,  

Link to comment
Share on other sites

Es jau varētu šeit ko pateikt, bet nu labi, lai jaunuļi mērās :p

Link to comment
Share on other sites

Laikamtak, pamato.

ronald, ņem no poļiem, tik ko darīsi garantijas gadījumā? Ja nu kas, paņēmu iepriekš minēto, nevis šo, jo jamie ir cimperlīgāki un prasa konsekventāku apkopi. Tev tiešām precizitāte 0,1 promiles robeżās ir bùtiska?

Link to comment
Share on other sites

 

 

ar ko mēs esam sliktāki par Krieviju?

 

Pie mums ne katrs katram policistam mācēs vzjatku iedot. 

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

 

 

nē, tas bija pavisam nopietni

 

Par šādiem  izteicieniem laikamtak ir jānoņem pieeja piektdienas topikam!

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Ronald, poļos var atrast alkometru ar elektroķīmisko sensoru cenā pat zem 60 eur. Par tādu cenu nedomāju, ka ir jēga čakarēties ar kalibrēšanām utt, bet gan reizi gadā nopirkt jaunu. Otrs variants - nopirkt čupiņu ar vienreiz lietojamajiem Statoil vai pa tiešo no rovico.

 

 

Visas tās alkometru klases utt - tu taču pats saproti, ka tas ir milzīgs bullshit. Būtībā ir svarīgs tikai sensora tips...Racer minētais alcosure arī ir lietots, bet tagad kā jau minēju - ir pieejami alkometri jau ar fuel cell sensoru, lētāki par šo.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ronald, poļos var atrast alkometru ar elektroķīmisko sensoru cenā pat zem 60 eur.
 

 

 

LPC iemetīsi linku?

Link to comment
Share on other sites

Tāks, uzmecu aci, varu iepriecināt vēl vairāk :)
 
AlcoDigital ražotāja alkometrus tirgo arī viens no poļu lielākajiem datordaļu vairumniekiem. Tā ka vari pat pasūtīt caur LV internetveikaliem :) Otrdien pasūtīsi - trešdien-ceturtdien saņemsi
Iemet salidzini.lv :
 
 
AlcoDigital BAC1
AlcoDigital AD-10
AlcoDigital A200
 
Visi rādās Polijā pieejami :)

 

 

Ronald, ņem no poļiem, tik ko darīsi garantijas gadījumā? Ja nu kas, paņēmu iepriekš minēto, nevis šo, jo jamie ir cimperlīgāki un prasa konsekventāku apkopi.

 

 

Man ir sanācis kārtīgi notestēt, palietot diezgan daudz dažādu alkometru. Cimperlīgi ir tieši Alcosure/Alcosafe - nespēja attīrīties, utt, utjpr. Agrāk Drošības piedāvātie bija patiešām labākais price/performance ziņā - bet kopš parādījās pavisam lētie fuel cell neredzu īsti jēgu, fuell cell teore'tiski ir vienīgais pareizais, atzītais sensora tips, un arī pavisam lētajiem fuel cell nemanīju tādas problēmas, kā Alcosure.

 

P.S. Interesanti pēc cik ilga laika šajā topikā parādīsies rovico pārstāvis un sāks visiem borēt par EATA, Buerau Veritas, sertifikātiem, laboratorijām un viltojumiem?  :yahoo:

Labots - LPC
Link to comment
Share on other sites

4 veči sēzot un iemetot aliņus policijas alkometru vienā vakarā tiešām var sačakarēt nepārtraukti pūšot un mērotos ar "krāniņiem". Un - pēc pieredzes - varu teikt, ka viss viltīgākais dzēriens ir alus (normāls 4.5 - 4,7).

Ar šnabīti ir Ok pēc kalkulātora. Bet alus ir viltīgs - un ja vēl aliņš plus vīniņš, tad neuzticieties savai pašsajūtai.

Esmu iekritis - ar velosipēdu, bet draudzīgi izrunājām :)

Link to comment
Share on other sites

LPC, nestrīdos, neesmu baig sekojis līdz. Paldies par info, papētīšu.

 

Par to čakaru - man un paziņām, kas lieto dažādus verķus ir diametrāli pretēja pieredze, bet tas nu tā.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Nedzert, ja nākošajā dienā jābrauc, neesat domājuši?

Traks esi, vai? :D 

Link to comment
Share on other sites

 

 

sevi kontrolēju.Varu dzert un dzert bet nekad neizslēgšos.

Nu neticu, agru vai vēlu parubīsies.... :)  

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...