Jump to content

meklētājprogramma kas tiek meklēta no universālā lodziņa. mailru viruss


oshelz
 Share

Recommended Posts

Labs vakars kompjūteru profiņi.

Par cik pats nespēju tikt galā un esmu izmēģinājis tik daudz cik māku,bet ar to nav gana,vēršos pie jums pēc palīdzības. 

 

Jā.kaut ko saspiedu next-next-next-finish vai arī nejauši esmu ielīdis,nav ne jausmas,kā rezultāta dabūju ''mailru'' sūdu savā chrome browserī. 

Tātad,Virsrakstu lasot,universālajā lodziņā vairāk nevaru meklēt vajadzīgo info pa taisno uz googli,kā tas bija iepriekš,tagad pa taisno met uz krievu saitu. Izmēģināju chrome cleanup tool,visu darot punktu pa punktam,rezultāta nav.Izmantoju cc cleaneri,izdzēšot browser plugins,kas saistīti ar krievu drazu,neko nedod,(nezinu vai tas vispār varētu palīdzēt,nēsmu eksperts) ,control panelī pie programmam viss tīrs,nav nekā lieka,chromi parinstalēju miljons reižu,nekāda panākuma. 

 

Tālāk nezinu un nespēju iedomāties,ko man darīt,tapēc griežos pie jums pēc padoma. Paldies jau iepriekš.

Link to comment
Share on other sites

darklight

Gan jau ne tikai Chrome, bet arī pārējos pārlūkos, ja tādi ir. Sen nav šitā zaraza trāpījusies, tāpēc precīzi neatceros, bet: instalēto programmu sarakstā nav nekas lieks parādījies? Kā arī pārlūka paplašinājumos šim būtu jāparādās. Un tad vēl https://www.malwarebytes.com/

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 Iznāca saskarsme. Pa brīvdienām ciemos radinieki bija, uz pāris stundām, paciemoties. Radu bērnam dators līdzi, iedeva man paskatīties, tur šitā herņa. Bērns instalējis kaut kādu spēli, it kā pēc tā tas sācies, tā teica. Jebkuru pārlūku atverot, kā pirmā lapa atveras mail.ru, Edge tas nebija. Atinstalēju kaudzi programmiņu visādu, kas aizdomīgi, visas vienā datumā (tās spēles instalēšanas dienā) instalētas. Tad izrādījās Programmu mapē kaut kāda Sputnik.Mail.ru mape, izdzēsu. Internet Eksplorerī pie pievienojumprogrammām bija naher tas mail.ru, atspējoju, Meklēšanas nodrošinātājs bija mail.ru, izdzēsu. Iztīrīju temp mapes, iztīrīju reģistrus, find mail.ru, tupa dzēsu visu, kur tik piestāja meklētājs pēc meklējamā vārda mail.ru. Iespējams rīkojos neprofesionāli, iespējams varēja gudrāk lietai pieiet, bet pēc manas darbošanās, nebija vairs tas mail.ru. Šodien zvanīja kā reiz tā bērna mamma, apprasījos par to datoru, teica, ka viss labi. Redzēs, kā būs vēlāk, ļoti iespējams, kaut kas izleks, tad to datoru atkal vedīs man rādīt. Tāpēc, ja kāds biedrs zina risinājumu šai problēmai, uzrakstiet, var izrādīties, noderēs vairākiem.

Link to comment
Share on other sites

Vito Ventura

Pirms kāda mēneša, pielietojot vvv izmantoto metodi, no tā mail.ru atbrīvoju vienas paziņas datoru. Līdz šim tā draza nav likusi par sevi manīt. Meitene arī, šķiet, iemācījusies lasīt pirms next next next.

Link to comment
Share on other sites

Īsā laikā esmu saskāries vairākkārt ar šiem draņķiem. Vēl ir variants, kad komplektā ir "Amigo" brouzeris un "odnoklasņiku" aplikācijas. Pilnībā izkvēpināt un satīrīt nekad man nav izdevies. Kaut kas tik un tā vēl paliek, tai skaitā reģistrā. Iespējams, tam visam ir kaut kāda saistība ar vietņu un aplikāciju lietošanas paradumiem, bet radies iespaids, ka tā draza datorā izveido kaut kādu savu "caurumu", caur kuru, apmeklējot kādu "bezmaksas labumu" vietni atkārtoti, tā atkārtoti ieperinās atpakaļ. Ir aizdomas uz kaut kādiem "krievijas online tv" resursiem. Vairāk info nav.

Link to comment
Share on other sites

skolnieks_2

 

 

Pilnībā izkvēpināt un satīrīt nekad man nav izdevies.
 

Pievienojos šim.

Mail.ru, komplektā nāks yandex, kurš ir arī jandex, vai jandeks, vai mailru, vai sputnikmailru, vai ... reģistra ierakstos un pilnībā izsvēpēt to zarazu ir ilgs process, ja godīgi, ātrāk ir pārinstalēt kompi, nekā meklēt un pa vienam  raustīt ārā tā sūda saknes...

 

Ir bijis laikam viens vai divi gadījumi ,kad atinstalējot mistiskas programmiņas pazūd lielums no zarazas, bet tas ir reti. Malwarebytes arī netiek gala'ar visu zarazņiku.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Tur ne mail.ru ir vaina. Visticamāk Yandeks vai Amigo! Man sieva ar bija kautkā dabūjusi Amigo iekšā. Un meta ārā pirmo pārlūku no mail.ru.

Googlē atradu infu kā tikt no Amigo vaļā un vairs nekādu problēmu. Lietoju mail.ru pastu, aģentu un nekas netraucē! Vienkārši, šad tad iztaisnojam rokas.

Link to comment
Share on other sites

Kādu laiku atpakaļ arī uzrāvos, čakars ne pa jokam. Neatceros vairs, kā tieši tās drazas saucās, bet atinstalēju kādas 3 - 4 (lieki teikt, ka pēc restarta atkal bija), tad atinstalēju vēlreiz, izmetu no Program files un lietotāja konta mapēm (slēptās) visu, kas ar tādiem nosaukumiem, iztīrīju visas Temp mapes, uzrīdīju Mbam (arī kaut ko izķēra).  Vairs neparādījās, bet no meklētāja (FF) to papildus joslu nu nekā. Atrisināju elementāri - saglabāju grāmatzīmes, nonesu FF ar visām ķeskām (kas Program files, un lietotāja kontā) un uzliku svaigu. Viss OK.   Bet varbūt tikai paveicās, jo tās drazas var būt visādas.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Reptīlis

  Bija tāda pieredze. Līdzīgi risināju problēmu kā "vvv".  Bija jāiztīra arī visi meklētāji u. t. t. un neskaitāmas reizes meklētājs ar vārdu mail.ru 

Ja kas, esmu pilnīgi atteicies no "rudās lapsas", jo caurāka programma ir tikai IE.  Kādu laiku atpakaļ rudo lapsu lietoju Torentu ielādei, jo tā atceras meklēto (izdevīgi pie seriāliem), bet tad vairs nevarēju atkauties no uzlecošajiem logiem. Neskatoties uz aizliegumu. Sāku pētīt kā nobloķēt konkrētas adreses rudajā lapsā. Izrādās tādas funkcijas nav!!!! , piedāvā kādu no adblokeriem - labi. Bet kad sāku pievienot to uzbāzīgo lapu adreses, tad sāka gumstīties pats brovzers. Iegāju rudās lapsas lapā un OPS !!!! tur malā jau visi tie uzbāzīgie reklāmisti arī zīmējas !! Viens otru atbalsta. Tagad lietoju ikdienā tikai un vienīgi vecāku OPERU. Kopā ar adblokeru pilnīgs miers, tikai daži video neiet, priekš tiem lietoju SAFARI.

Link to comment
Share on other sites

Mani arī šī zaraza bija apsēdusi.

Manuāli iztīŗju reģistru, izdzēsu šaubīgos failus, pēc tam MBAM. Tad vēl drošības dēļ noņēmu HDD, pieslēdzu pie cita datora un noskenēju ar AVIRA. Protams, pārlūks (Chrome) arī tika iztīrīts.

Vēl viens mēsls, no kura grūti tikt vaļā, ir Kingsoft, kurš arī sainstalē lērumu visādas drazas, pie tam ķīniešu valodā.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

google konts tam chromam nav pielicis to meklētāju kā noklusēto?

 Jā,ta herņa uzmesta kā noklusējums!  

 

https://failiem.lv/u/2dyku77b#_bilde,ar draņķību. 

 

Caur visiem searchiem izmeklēju-tukšums. izmantoju MBAM gan ADWcleaner,katrs izķēris savus draņķus un iztīrījies no tiem,bet par labu nekas nav nācis. varbūt kaut kur kaut ko nemāku atrast vai daru nepareizi! 

Jejbogu,šitādu zarazu dabūt!!! 

Labots - oshelz
Link to comment
Share on other sites

Patīri reģistros. Tikai esi uzmanīgs.

Nospied un klaviatūras Windows poga + r, ieraksti regedit, kad tiksi reģistros, Edit -> Find, ieraksti mail.ru, lai meklē... redzēsi, tur daudzās vietās būs ar to zarazu saistītās atslēgas, dzēs tās ārā... Find next..., kamēr neatrod vairs neko. Varbūt jāpamēģina arī citi vārdi meklēšanai (sputnik, amigo...), es izravēju, kas pēc mail.ru tika atrasts.

Labots - vvv
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...