Jump to content

Jetija s


 Share

Recommended Posts

Nu ļūk, beidzot realizēju savu uberkūlo moddingu, redziet kāds

smuks logs ar elegantu rāmīti un kantains. Varu derēt ka nevienam Latvijā tāds nav. Ar šito esmu īpaši lepns,

ilgi mocīju to caurumu, zāģēju ar dzelzs zāģīti un tad stundām ilgi apvīlēju

maliņas, kamēr bija ļoti gludas, tad pagatavoju no koka līstītēm

tādu mazu rāmīti un nokrāsoju klasiski melnajā.

Un vēl aiz cauruma orgstikls.

Nu kā jums mans jaunais moddings? :mrgreen:

 

displejsbigais.jpg

 

Jokus pie malas, ja godīgi, tad tas nemaz nav nekāds logs, bet gan tikaj šitā bilde (kuras daļu Instigater bija jau paspējis nopublicēt :twisted:) , kas attiecīgi tiek parādīta uz keisa sienā iemontētā LCD displeja.

 

displejssmall1.jpg

 

Sākšu no paša sākuma. Ilgi domāju ko tādu smuku un inčīgu lai uztaisa, jo viena keisa puse man vēl bija kā balta lapa, tā teikt. Nu lūk, sākumā bij doma izveidot pilnīgi apaļu caurumu, bet tādu lielu, ka pa to var devaisus mainīt. Jo neesmu es redzējis pilnīgi apaļus caumurus. Tad tam caurumam varētu pielikt apaļu orgstikla vāku, kuru uztaisīt veramu, tipa kā durtiņas uz eņģītēm. Un tam visam apkārt saliekt apaļā formā orgstikla stieni, tā lai viņš der apkārt tam vākam un nomatēt viņu, pēcāk ieliekot abos stieņa galos diodes izgaismotos viss stienis tipa kā tā sauktās eņģeļacis bmw mašīnās, vot būtu smuki tas viss kopā, tipa kā kosmiska veļas mašīna.

 

Bet vispār jau bija arī vēlme izveidot pašam savu projektoru no LCD un kodoskopa, kā to izdarīja Varonis, taču tā kā ar naudām tā i kā i, tad pirmo nopirku LCD displeju un kamēr man nav kodoskopa, domāju kā lai to LCD lietderīgi izmanto. Vot domāju un izdomāju, še tev Mirtante! Iemontēšu ka es to displeju keisa sienā, kā biju to redzējis ārzemju moddinga lapās. Vot šitā. Ņēmu un atvēru viņu (to LCD displeju) vaļā un konstatēju ka tur jau nekā nava, visa tā plāksne ar krāsu matricu un aizmugures gaismām ir tikai ap 1cm bieza, un vēl tur tik klāt divas plāksnes ar visādiem kondiķiem, mikrenēm utt. Tā ka nebūs nekāda smadzeņu ķirurģija :) Tagad ķēros pie keisa sāna cauruma griešanas, nu nesanāca man tāda ķirurģiska precizitāte kā Runcio, bet nu tāpatās bij labi.

 

Šo caurumu izgriezis konstatēju ka šur tur ir noskrāpēta krāsa, mēģināju pārkrāsot, taču oriģinālā krāsa bija biezāka, tāpēc uzklājot plānāku krāsas kārtu bija ļoti redzma tā vieta, nu ļoti uzkrītoša, tāpēc nācās visu veco krāsu nomatēt nost, ko arī izdarīju. Taču ziniet matējamais aparāts tev nav nekāds burbuļpūšamais, un spēks jamam liels, viss tas sāns man izlocījās kā tāds puņķis, jo pagatavots no ļoti ļoti plāna bleķa. Baigi sūdīgi... saskumu, bet mēģināju palocīt atpakaļ, tomēr palika kropļojuma pēdas, tāpēc nevarēju likt to LCD keisa iekšpusē, jo tādā gadījumā baigi redzamas kropļojumu vietas. Izdomāju likt to LCD tā, lai tā plāksne ar krāsu matricu un aizmugures gaismām ir tipa keisa ārpusē un jā, tā izskatījās manāmi labāk. Taču būtu es to ātrāk zinājis, man būtu nepieciešami tikai pāris urbumi keisa sānos vadiem, nevis liels kantains caurums, bet nu mūdži dzīvo mūdži mācās. Pielīmēju to to visu diezgan primitīvi - ar silikona līmi, ar domu, ka kādreiz ņemšu jamo ārā, lai var pagatavot projektoru.

 

No otras puses tas izskatās šitā:

 

displejssmall2.jpg displejssmall3.jpg displejssmall4.jpg

 

Izdomāju ka tās plāksnes ar mikrenēm jāuzliek aptuveni tajās vietās kur no iekšām nekas netraucē, tb ūdensdzeses trubas nespiežās virsū. Atradis īsto vietu es tās piestiprināju ar līmi uz mazām orgstikla plāksnītēm, lai tur nekas neiet uz īso, saspraudu vadus kā vajag, nācās pagarināt aizmugures gaismu vadus, lai tiek pie spraudņiem uz plāksnītēm, usjo. Tagad apgriezu to visu otrādīgāk un pieslēdzu strāvai. Eurīka :D Rāda kustīgas bildes :) un izskatās labi. Tagad sāku risināt ekrāna spīdīgā rāmīša problēmu - tas jāpadara mells. Risinājums vienkārši elementārds, uzlīmēju rāmim pa perimetru mello izolācijas lentu un izskatījās ļoti labi.

 

Taču lai neredzētu to līmējuma vietu un mazās buktītes, kas radās locīšanas rezultātā, nolēmu ka vajadzīgs tāds kā rāmis ap displeju, kas tos visus nesmukumus nosedz. Krājumos atradās gabals sekojoša materijāla, ko parasti izmanto stāvošo ūdenmoču grīdas iztapsēšanai. Tā kā bračka aktīvi darbojas ūdenmoču jomā, tad viņam tādu materiālu daudz.

 

displejssmall5.jpg displejssmall6.jpg displejssmall7.jpg

 

Nu tad arī izgriezu attiecīgu gabalu ar caumuru vidū. Tikai vēlāk konstatēju, ka sanācis nedaudz šķībi, tā teikt ne gluži pa spalvai, jo mērīju un griezu no otras - gludās puses. Bet nu nekas, nav jau pasaules gals. Lai to visu uzliktu uz keisa sāna, iztapsējo to sānu ar abpusējo līmlentu, ar domu, ka kādreiz gribēšu to draņķību arī dabūt nost. Nu un pielīmēju to materiālu un atzinu par labu esam. Tagad tas viss bija gatavs uzmontēšanai.

 

displejssmall8.jpg displejssmall9.jpg displejssmall10.jpg

 

Taču pirms tam jāsaved kārtībā tas trubu bardaks kas man kompī darās, jo dažu trubu līkumi man pa keisa sāniem ārā lien un tādā veidā spiestos uz displeju no iekšpuses. Lai šo problēmu risinātu, izmantoju savus uzticamos štucerus un alumīnija atgriezumus, kā rezultātā pagatavoju samērā pieņemama izskata leņķīšus, ar kuriem tad savedu visu bardaku kārtībā.

 

displejssmall11.jpg displejssmall12.jpg

 

Tomār izrādās, ka bardaks tikai palika lielāks, taču galvenais ka nekas nespiež uz displeju :)

 

displejssmall13.jpg displejssmall14.jpg

 

Nu tad saliku to visu un palaidu ūdeni, tad piemontēju to sienu keisam klāt un slēdzu iekšā un ko domājies - kautko jau rāda.

 

displejssmall15.jpg displejssmall16.jpg displejssmall17.jpg

 

Nedaudz paeksperimentēju ar dual diplay režīmiem un tagad var uz katra displeja darīt ko savu, piemēram man uz galvenā monitora tiek browsēts internāts un skatītas filmas, bet uz sānu displeja rādās e-pasta kients un temperatūras, vai arī winamp vizualizācijas fulskrīnā, ja tiek klausīta mūzika - baigi meditatīvi. Nu lūk, šitāds man tas moddings, man jau ļoti ļoti patīk, temperatūras labas, trokšņa nav un miers mājās un siltas kājas, vaj kautkā tā. Var arī izmantot bez papildus ārējā monitora :mrgreen:

 

displejssmall18.jpg

 

Šeit vēl dažas bildes ar interesantām winamp vizualizācijām un keisu kopumā no dažādiem rakursiem. Ar visu šito arī es piesaku savu kandidatūru boot.lv modding konkursam.

 

displejssmall19.jpg displejssmall20.jpg displejssmall21.jpg displejssmall22.jpg displejssmall23.jpg displejssmall24.jpg

 

displejssmall25.jpg displejssmall26.jpg displejssmall27.jpg displejssmall28.jpg displejssmall29.jpg displejssmall30.jpg

 

displejssmall31.jpg displejssmall32.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 90
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • deff_ins

    4

  • Jetijs

    23

  • vimba_zlobnaja

    4

  • Polarbear

    4

krishxxx

tu jau man ZB esi..... KUR SHITAADI GJEENIJI RODAAS???? aarpraaCCCC!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Sky_High

Truukst vaardu - vienkaarshi super! Imho modinga konkursa uzvareetaajs jau ir zinaams...

Nezinu, cik tas izmaksaaja, bet cilveeki noteikti buutu gatavi maksaat bargu naudu par shaadiem keisiem. Vismaz es jaa. Kaads nezin, vai kaut kur kaut ko taadu jau nevar nopirkt gatavu? Winampa vizualizaacija fuulskriinaa buutu tik, tik kruta!

 

EDIT: a kaa ar skatiishanaas lenkji? Nav taa, ka jaaskataas tieshi virsuu lai kaut ko redzeetu?

Link to comment
Share on other sites

tagad tev sanāk takā MAC.(laikjam iMAC tas bij?!) Monis kopā ar case :DD

Labs, NU malacis :)

Link to comment
Share on other sites

Guest KEPKE

Guru, tu kā parasti nepielic cenas... lai var redzēt vai parastam trūcīgam studentam tas arī ir pa kabatai.

Bet darbs jau protams lielisks (tas pat maigi teikts) :)

Link to comment
Share on other sites

Recpect! Bet man liekas ka shis ir viss bezjeedziigaakais ko tu uztaisiji :p

Link to comment
Share on other sites

Jetijs

he he, šitas jau ir viens no lētākajiem projektiem, ja vien izņem LCD monitora cenu. Jo cik gan maksā izgriezt caurumu, nokrāsot un pielikt to oderi? Katrā ziņā zem 5 lati, tikai tik cik darbs. Tā ka ja vien vari dabūt kaut vecu lētu LCD tad galvenais štrums kas tev vajadzīgs ir fleksis :mrgreen:

 

Edit: skatīšanās leņķis ir normāls, var skatīties no visām pusēm un ir ok, a tagad varu zvilnēt dīvānā un skatīties mūvijus vai arī uzmanīt temperatūras un sekot līdzi e-pasta klientam :)

Link to comment
Share on other sites

Man vienkaarshi truukst vaardu!

atliek tikai piekrist someonesick

VAAAKS! Moding Guru! Moding Guru! !!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

jurgis_L

jaaaa, shis ir labs . Tikai taads jautaajums :

KUR TU SHIM VISAM RAUJ NAUDU, IZDOMU UN PACIETIIBU??????????

Starp citu, arii doma par "kosmisko veljas" mashiinu nav peljama 8)

Link to comment
Share on other sites

KNOPPiX

Viekārši PSC. Man trūkst vārdu. :twisted: :twisted:

Link to comment
Share on other sites

Jetijs
jaaaa' date=' shis ir labs . Tikai taads jautaajums :

KUR TU SHIM VISAM RAUJ NAUDU, IZDOMU UN PACIETIIBU??????????

Starp citu, arii doma par "kosmisko veljas" mashiinu nav peljama 8)[/quote']

 

Es jau piedzimu pacietīgs :mrgreen: , un esmu jau teicis ka piemēram to pašu barokli var izveidot jebkurš, un izmaksā tas zem 20 latiem, savukārt šis projekts neskaitot lcd cenu paveicams pa naudu kas zem 5 lati. :D

Link to comment
Share on other sites

labs, tiešām labs!!! skaisti un patikami šito story bija lasit! nav kaa dazs labs izgriezh caurumu saanaa, ieliek gaismas un pac priecajas. suuuda Jums, leetie!

 

šis ir kronis visam! skaisti :)

Link to comment
Share on other sites

Jetijs
labs' date=' tiešām labs!!! skaisti un patikami šito story bija lasit! nav kaa dazs labs izgriezh caurumu saanaa, ieliek gaismas un pac priecajas. suuuda Jums, leetie!

 

šis ir kronis visam! skaisti :)[/quote']

 

Paldies,

bet nevar jau citus tā noniecināt, ir jāatīsta moddinga kustība Latvijā. Cilvēki jau taisa arī labus caurumus keisos, piemēram, tas pats Runcio ar savu ķiruga cienīgo griezumu keisā :mrgreen: Taču ja taisa caurumu tad arī iekšai jābūt sakārtotai, lai ir prieks skatīties, nevis kā man - bardaks iekšā, za to vismaz varu uzlikt kādu iekšu gribu :D

Link to comment
Share on other sites

deff_ins

njaaa... man bija taada ideja... bet es ne tik lielu lcd taisos iebuuveet - ka atrastu kaukaadu 10 vai mazaak collu lcd vga compatible

Link to comment
Share on other sites

Kloons

Punkts uz i :D

Aiziet... nākamā kaste :?: :!: ;)

 

Kopumā iekš LV manuprāt nopietnākais SelfMade mods...

 

 

Baroklis ar pasīvo SelfMade eļļas dzesi...

Viss pārējais ar SelfMade ūdensdzesi...

SelfMade radiators

LCD Ekrāns sānā :)

Gan jau kautko piemirsis esmu...

Link to comment
Share on other sites

Jetijs

Vispār uz doto brīdi aptrūkušās idejas. Mož kāds var ko pasviest :)

Link to comment
Share on other sites

mrlobber
Vispār uz doto brīdi aptrūkušās idejas. Mož kāds var ko pasviest :)

 

Izstudē refrižerātoru/aukstumiekārtu principus un sāc būvēt savas kaskādes. Vispirms pietiks ar MachII/Vapochill LS līmeņa iekārtu, pēc tam varēsi pāriet uz -90C :D Tikai tas nu gan tad vairs nav lēts prieks.

Link to comment
Share on other sites

Jetijs
Vispār uz doto brīdi aptrūkušās idejas. Mož kāds var ko pasviest :)

 

Izstudē refrižerātoru/aukstumiekārtu principus un sāc būvēt savas kaskādes. Vispirms pietiks ar MachII/Vapochill LS līmeņa iekārtu' date=' pēc tam varēsi pāriet uz -90C :D Tikai tas nu gan tad vairs nav lēts prieks.[/quote']

 

Hmm, laikam neerēs, jo tādas tempermententūras man nav vajadzīgas, nenodarbojos ar pulksteņošanu. Un no šķidrā slāpekļa man arī bail :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

vimba_zlobnaja

8) COOOL!!! 8)

Man te visu laiku gribās ūdens skaitītāju ielikt keisā, bet par monitoru pat aizdomājies nebiju :wink: Tagad tev nāksies padomāt par transportēšanas problēmām, viens piesitiens un monim beigas. Tiko iedomājos ka tu varētu moni pārlikt otrā pusē, tur kur MB atrodas. Tad no vienas puses filmas blenz + otrā vari detaļas skrūvēt iekšā.

Ledus taisāmo mašīnu negribi iebūvēt, lai aliņu atdzesētu?

Link to comment
Share on other sites

Jetijs
Ledus taisāmo mašīnu negribi iebūvēt' date=' lai aliņu atdzesētu?[/quote']

 

Ē a šito varētu, tipa no peltēm alus dzesekli pagatavot :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Ledus taisāmo mašīnu negribi iebūvēt' date=' lai aliņu atdzesētu?[/quote']

 

Ē a šito varētu, tipa no peltēm alus dzesekli pagatavot :mrgreen:

 

vot ja iemācīsies šito iebūvēt portatīvajā tad varēsi nākt man taisī :D :D

Link to comment
Share on other sites

Guest KEPKE
Katrā ziņā zem 5 lati' date=' tikai tik cik darbs. Tā ka ja vien vari dabūt kaut vecu lētu LCD tad galvenais štrums kas tev vajadzīgs ir fleksis[/quote']

vecu lētu LCD pa 5Ls?

Link to comment
Share on other sites

Jetijs
Katrā ziņā zem 5 lati' date=' tikai tik cik darbs. Tā ka ja vien vari dabūt kaut vecu lētu LCD tad galvenais štrums kas tev vajadzīgs ir fleksis[/quote']

vecu lētu LCD pa 5Ls?

 

eeee... nu neskaitot LCD :?

Link to comment
Share on other sites

Guest KEPKE
eeee... nu neskaitot LCD :?

tad tā arī raksti 5Ls + LCD (xxLs)

Vienkārši škrobi rauj, ka pats atļauties nevaru, pagaidām :)

Link to comment
Share on other sites

Mārtiņš Lūsis

A tu vinju kaa main monitoru izmanto vai kaa vienk prikola peec??? :) Labs skats - speelee igras un skataas uz case!!! :)

Link to comment
Share on other sites

vimba_zlobnaja

Un vispār, nevarēji pagaidīt līdz piektdienas 10:00 kā parasti ar jaunumiem ;)

Vai arī piektdien arī kaut kas būs?

Link to comment
Share on other sites

Jetijs
Un vispār' date=' nevarēji pagaidīt līdz piektdienas 10:00 kā parasti ar jaunumiem ;)

Vai arī piektdien arī kaut kas būs?[/quote']

 

Nu suarii!! nenocietos, bet nav nemaz tik viegli nedalīties ar pasauli, ja tev šitāds brīnums diendienā uz galda stāv un mirgo :(

Piektdien nekas nebūs gan.... vismaz pagaidām tāds plāns :mrgreen:

 

A tu vinju kaa main monitoru izmanto vai kaa vienk prikola peec??? Labs skats - speelee igras un skataas uz case!!!

 

Pagaidām man viņš kā papildu monis prikolam, kad sanāk iedzeršana un sanāk ļaudis, ir uz ko pablenzt :)

Link to comment
Share on other sites

ieksh hackaday jau bija raksts par alus dzeseejamo no pelteem taisiitu. tiir efektiiva dzese sanaak, tur visas sheemas iekshaa utt, pat termometrs blakus, cik graadus veelies, tik nez cik ieksh LV taada pelte maksaa. btw, interesants raksts ieksh hackaday shodien -> http://www.markusleonhardt.de/en/oelbilder.html

 

normaala dzese :D ieksh akvaarija :D a tev tajaa trakajaa radiatoraa iekshaa neveidojas taada sava veida siltumniica? nu kur ir nekraasotaa ieksha? tur nevajadzeetu kaadu puuteeju? mosh samazinaas veel t? :D just curious. buutu man pieejami liidzeklji shaadi, ahh :D peec savas pieredzes spriezhu - tev teevam ir labs tehniskais nodroshinaajums, vai arii tavs teevs ir bijis kaads ar dzelzhiem saistiits. vai arii pats straadaa kaadaa labaa firmaa, kur viss pieejams!

Link to comment
Share on other sites

Jetijs
ieksh hackaday jau bija raksts par alus dzeseejamo no pelteem taisiitu. tiir efektiiva dzese sanaak' date=' tur visas sheemas iekshaa utt, pat termometrs blakus, cik graadus veelies, tik nez cik ieksh LV taada pelte maksaa. btw, interesants raksts ieksh hackaday shodien -> http://www.markusleonhardt.de/en/oelbilder.html

 

normaala dzese :D ieksh akvaarija :D a tev tajaa trakajaa radiatoraa iekshaa neveidojas taada sava veida siltumniica? nu kur ir nekraasotaa ieksha? tur nevajadzeetu kaadu puuteeju? mosh samazinaas veel t? :D just curious. buutu man pieejami liidzeklji shaadi, ahh :D peec savas pieredzes spriezhu - tev teevam ir labs tehniskais nodroshinaajums, vai arii tavs teevs ir bijis kaads ar dzelzhiem saistiits. vai arii pats straadaa kaadaa labaa firmaa, kur viss pieejams!

 

Zini ja tev vajag tad varu tev sagādāt 80W peltes, man choms pa 18 latiem tirgo, ja nu gadienā kas... a siltumnīca tur nemaz nevar veidoties, tā kā siltais gaiss ceļas uz augšu, tad viņš tai tunelī tiek forsēts uz augšu dēl siltuma (konvekcija), ja būtu tikai redeles tad jams kautkur pusceļā varētu aizplūst neceļos, līdzarto dzesējot nedaudz švakāk. Nu apmēram tā. Pats strādāju par viskautko firmā kas nodarbojas ar kravas mašīnu pārbūvi kokvedējos, tāpēc jau ir pieejama visāda tehnika.

Link to comment
Share on other sites

deff_ins

jetij tu esi vecis kas reaali pavilktu -90C aparaata izveidi... skumji tev nav taa oc azarta...

Link to comment
Share on other sites

tev uz elektroniku nevelk? chota daargi sanaak pa 18 ls 18w pelte, ieksh ebay pa 15$ bija, bet nu shippings. cik tu esi tagad tajaa PC iegaazis? 1k latus? :D vispaar, ja man buutu mazliet vairaak laika, gribeetos kaut ko salodeet, jaapabeidz tie eksaameni, tad jau kaut ko sameistaroshu, atradu vienu labu modu ko vareetu uzmest uz PC, tikai prasa elektronikas skillus :)

Link to comment
Share on other sites

Guest sKC

hehe smiekliigi vai ne bet es tieshi vakar par shito iedomaajos :D skatiijos taas juusu lp buldes un padomaaju ka baigais 4akars ar monituriem ir .. vajag iebuuveet saanaa ;)) un redzko dienas laikaa idejas iistenojas :D

shitaa ideja ir laba ( respect protams ) bet manupraat tas jau ir par daudz :D labaak patika ellas dzese baroklim :) nu tas taa subjektiivi .. bet idejas jau teu ka maz neliekas:D un rokas arii taisnas un un un un un taa taalaak :D

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...