Jump to content

Cik gadus jums ir pieejams dators?


Despacho
 Share

Cik ta gadus jums ir pieejams?  

109 members have voted

  1. 1.

    • 3
      10
    • 2
      6
    • 1
      5
    • 5
      17
    • Vairaak par 5, mazaak par 7
      27
    • Vairaak par 8
      44


Recommended Posts

Pirmo reizi pie BK tiku skolā ~1991. gadu

Savu pirmo ZX Spectrum 48K iegādāju 1993. gadā

Pirmā pieskaršanās PC - 1995. gads (486 dx50)

Link to comment
Share on other sites

Despacho

wow 91 ;) es tik pirmo reizi laikam 95 vai 96 saaku chakareeties, maajaas nopirku tikai 2001, liidz tam laikam jau taadas vajadziibas nebija, darbaa viss bija... ;)

Link to comment
Share on other sites

uhh laikam buus kaadi 8-9 gadi. pirmais kompis (diemzheel sencis bija tikai aiznjeemies uz kaadiem paaris meeneshiem) bija 10 gadu vecumaa- taads kruts nav ne jausmas par konfigu bet bija 12" vienkraasas monitors. es tur baigi krutaas speeles rubiiju- tjip burtinji braukaa pa ekraanu un saskrienoties izniicina ljaunos : )

taa kapitaali kompis paraadiijaas pirms 8 gadiem un kopsh taa briizha vairs bez PC nevar : )

Link to comment
Share on other sites

Man pirmais PC bij laikam ap 1997. gadu. Shis bij monstrs ar savu win 3.11 un naaviigo 8 mb ram, cietais (ap 100mb) veel shodien straadaa kaa liela diskete :D Saskarsme ar shamiem laikam bij paaris gadus ieprieksh :roll:

Link to comment
Share on other sites

ap 1994 vai 1993 gadu manaas maajaas jau bija kompis... ja man tagad ir 15 tad sanaak ka ar tiem luuzniem neemos 4 vai 5 gadu vecumaa... toreiz neko nerubiiju. 1996 gadaa tiku pie normaala pc kur vareeja speeleet 23 speeles un taisiit multenes... bet taa nopietni ar pc saaku nemties 1998 gadaa kad sencis nopirka AMD k-3 400Mhz kompiiti ar384 MB raami

Link to comment
Share on other sites

uj, uj, uj 4-ajaa klasee mmm... taalajaa 1993 gadaa gaaju uz informaatikas pulcinju beisiku kost (: vairaak gan, lai dosiskaas games rubiitu, bet nu eniivei. Peec tam... mmm... visu laiku biku ar kompjiem kkaac sakars bijis. Vārdusakot - man ir kkaadi gadi 11.

Link to comment
Share on other sites

Guest No-man

Pirms kaadiem 5 gadiem atveda pirmo kompi kursh darbojas veel shobalt dien, bet taa paiistam PC saaku lietot tikai pirms pusotra gada kad atveda jaunu kompi, bet tagad atkal ir jauns vietaa. :)

Link to comment
Share on other sites

netici? man ta ir po un nosplauties uz kaukaadu despacho kas vienaa forumaa kauko ierunaa....

Link to comment
Share on other sites

Guest reza

Pirmais kompis manās rokās nonāca 94. 286 ar 1 MB ram un 40 MB HDD, ar Win 3.1. Ta laika spēles gāja nebremzējot un neviens nesūrojās par sliktu videokarti vai lēnu CPU. Wolfenstain 3D gāja kā pa sviestu.

Link to comment
Share on other sites

Laikam te drūmais bērnudārzs novācies, ja 8 gadi skaitās daudz :) Kāpēc nav varianti - 20 un vairāk?

Link to comment
Share on other sites

Guest Jazz

Peronīgo Athlon XP 1800+ iepirku pirms gada, tieši pēc Jāņiem, bet darbā PC pieejams jau kādus gadus 2,5, kopš strādāju. Pirms tam jau pie draugiem, pie sencīša, u.t.t.

Link to comment
Share on other sites

Despacho

heh nexodus, tev laikam bija jaasaprot ka tas nav kaarteejais kraaninju meeriishanas topics, kur var droshi teikt taisniibu nevis jaastāstih kaut kas ne pa teemu...

Link to comment
Share on other sites

soundstream

he he - pirmais kompis, ko senciits atveda maajaas (1989.g) - ja to var saukt vispaar pa kompi.. :) - bija baigais `monstrs` ar savu divukraasu monitoru, `digerus` pavilka taa kaa iists nezveers.. :))

Link to comment
Share on other sites

Schiet tas bija 90gads... 286 briinums no ASV atceljojis :)

Link to comment
Share on other sites

despecs

A kur tie laiki, kad PC HDD vispār nebija un gāja tas brīnums uz divām lielajām disketēm(1,2 MB laikam). Tad vēl bija saskaršanās ar kautkādu brīnumu, kas griezās uz 286tā un kuram bija cietnis ar ārējo galviņas piedziņu, interesanti bija vērot kā tas to dzenā pa 20 MB ripu :). Bet nu tā, pirmais PC, nē tas bija termināls - beka, kā tos mēdz dēvēt, manu acu priekšā parādījās 1992. gadā, mūsu skola bija viena no pirmajām, kas uztaisīja kompīšu klasi Latvijā. BASICam līdzīga vide griezās uz vella paraušanu, gudrākie uzprogrammēja paši savas spēles(pokeris bija topā), es tikmēr zīmēju tanciņu un vēl visādas vektorgrafikas. Toreiz tas likās tehnoloģiju kalngals, tad 1995. gadā mums uztaisīja reālu PC klasi ar 486tajām mašīnām, 4 un 8 MB RAM, liekas bija 200 MB HDD, tad jau doom2 lidoja tīklā kā nelabs, žēl bija, ka tikai 4 spēlētāji varēja vienlaikus. Vienlaicīgi panesās CIVILIZATION. Nu tāds bija mans sākums.

Link to comment
Share on other sites

Bet nu tā' date=' pirmais PC, nē tas bija termināls - beka, kā tos mēdz dēvēt, manu acu priekšā parādījās 1992. gadā, mūsu skola bija viena no pirmajām, kas uztaisīja kompīšu klasi Latvijā.[/quote']

 

Ko nu stāsti - "viena no pirmajām". Savā dzimtajā skolā Siguldā mēs BK-0010 kompju klasi likām augšā ap 1986-87 gadu, vidū kā centrālais stāvēja kaut kāds EC-kautkas. Drīz pēc tam vēl paši savilkām tīklu, lai nav ar magnetafoniem jāčakarējas :)

Link to comment
Share on other sites

Guest blindg

nju man pirmais :) bija ap 20 gadiem kad saaku pelniit un pats ar nopirku..tikai zjeel ka toreiz cenas visiem dotooriem peec paars meeneshiem nokritaas uz pusi:)

Link to comment
Share on other sites

es savu kompi tik pirms diviem gadiem dabuuju... un tad taa arii bija man taa pirmaa nopietnaa saskare ar kompjiem...

Link to comment
Share on other sites

Man pirmā saskare ar datoru bija skolā 93.g. - tie bija kautkādi krievu ražojumi, mums ar tiem mācīja BASIC, labākais bija tas, kad moņus vajadzēja ieslēgt 2h pirms nodarbības, jo savādāk bija miglaini.

Pēc tam jau bija 300 procesori ar Windows 1.3, tie jau likās tiešām monstri.

Pats savu nopirku 98. gadā 483 proci, ar 24Mb RAM 1GB cieto, tākā nauda nebija labākam, tad tas tika noslogots līdz max (Kādas 10x nokārās Wins)

Tagad man arī nekas sevišķis, bet priekš progām labs Celeron 1.1 Ghz 256 Mb RAM

Link to comment
Share on other sites

Ū, man ZX Spectrums 48 bija jau kaut kad, liekas '92. - lāgā vairs neatminos, bet Instiņā (Sākumā Rīgas Politehniskais Instutūts, vēlāk Rīgas Tehniskā Universitāte) mūs jau no '89. gada mocīja ar tiem lielajiem skaitļošanas skapjiem :-) ...tiem kas ar perfokartēm rukāja - nu kas i' jaunatne, kāds no jums vispār ir redzējis/turējis rokā/dzirdējis par perfokarti?!

Pēc tam mūs spīdzināja ar XT-eškām (8086). No '94. gada sāku darboties ar kompi regulāri... un tā līdz pat šodienai. ;-)

Link to comment
Share on other sites

Murmulis

1994 iegaadaajaam ZX Spectrum. Kas tas bija par aparaatu! Lentees seivojaam savas progas. 1995 skolaa saaku pie DOS un melnbaltaa ekraana. Tad nopirkaam maajaas BK - riktiigs meesls (spektrumam netur pretii). 1996 skola dabuuja 486 33MHz. Tad saakaas rulleeshana. Raavaam Doom un Warcraft pie tiem 60 Hz, kameer acis kluva sarkanas. Jaa labi bija. Maajaas kompi nopirkaam 1998 (PII). Tagad jau ir otrais kompis P4 no 2002.

Link to comment
Share on other sites

1994 iegaadaajaam ZX Spectrum. Kas tas bija par aparaatu! Lentees seivojaam savas progas. 1995 skolaa saaku pie DOS un melnbaltaa ekraana. Tad nopirkaam maajaas BK - riktiigs meesls (spektrumam netur pretii). 1996 skola dabuuja 486 33MHz. Tad saakaas rulleeshana. Raavaam Doom un Warcraft pie tiem 60 Hz' date=' kameer acis kluva sarkanas. Jaa labi bija. Maajaas kompi nopirkaam 1998 (PII). Tagad jau ir otrais kompis P4 no 2002.[/quote']

Pastāsti noslēpumu, kādēļ, ja mājās bija spectrum, Tu iegādāji beku?

Viena doma: spectumam bija 8bit procis, bet BK =16. Savukārt spektrumam bija 48K rams, bet bekai 16...

Link to comment
Share on other sites

Zachary

Ar ZX Spectrum paveidiem niekojos no 93 līdz 97 gadam, ar PC veidīgajiem datoriem no 97.

Link to comment
Share on other sites

Murmulis

Par tiem prochiem nezinu veel tagad. Vienkaarshi patiik man tie dzelzji. Gribeejaas paskatiities kaada ta beka ir un ko ar to var izdariit. Bet ar to lietu jau saslimu vareetu teikt pirmajaas klases - tipa biblioteekaa vienreiz panjeemu graamatu neatceros preciizi (laikam Peecis kaut kam programmeet maaciija). Graamaata bija latviski ar bildeem kaa programmeet Beisikaa. Peec tam es ZX spectrumu ieraudziiju kaadaa '94. 1995 ieraudziiju kaa dziivee izskataas PC. Saaku njemties ar tiem - prikols liidz kaadam '94 domaaju, ka kompis ir tikai taadaa konsoles veidaa ar pogaam virsuu :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Praktiskais

nu jau kadus 3 gadus majas stav..darba stradaju jau kadus 5 gadus...

Link to comment
Share on other sites

Guest Praktiskais
Ū' date=' man ZX Spectrums 48 bija jau kaut kad, liekas '92. - lāgā vairs neatminos, bet Instiņā (Sākumā Rīgas Politehniskais Instutūts, vēlāk Rīgas Tehniskā Universitāte) mūs jau no '89. gada mocīja ar tiem lielajiem skaitļošanas skapjiem :-) ...tiem kas ar perfokartēm rukāja - nu kas i' jaunatne, kāds no jums vispār ir redzējis/turējis rokā/dzirdējis par perfokarti?!

Pēc tam mūs spīdzināja ar XT-eškām (8086). No '94. gada sāku darboties ar kompi regulāri... un tā līdz pat šodienai. ;-)[/quote']

perfokarte- laba lieta...Ogre bija tads skaitljosanas centrs,- laika kad vinu demonteja, drusku aizravos ar elektroniku un tur drusku komponentes palasijos...ka uzzinaju no vecakiem cilvekiem, tad ka Ogres skaitljosanas centru palaida, tad Kjeguma HES stradaja uz parslodzes slieksna:))

jauda tajos laikos laikam bija ka tadam 386...

Link to comment
Share on other sites

Guest fufelBOY

Ahaa par 4 gadiem esi aizmirsis, ko man tagad dariit? :)

Es saaku lietot pirms 4 gadiem datoru, ar kuru veel darbojos sho baltdien :)

Link to comment
Share on other sites

ChiekuRs

taa kaa man sencis datoru jomaa straadaa jau sen, tad mana pirmaa satikshanaas bija ap kaadu 91 gadu kad bijaam ciemos pie sencha darba koleegja un vinjam maajaas bija kautkaads briinumns kursh gaaja uz parastajaam audio kaseteem (cik atceros katrai speelei bija sava kasete), vinjam veel bija taada dikti raiba un kosha klaviertuura.. pirmoreiz dators maajaas bija kaadu gadu veelaax (92), atceros tur veel bija paaris speeliites kuras rukaaju pa dienaam kad sencis nebija maajaas un pac neseedeeja pie taa kompja..tad kad ap 94 gadu senchi izskjiiraas, kompis maajaas nebija un to pat neredzeeju liidz ~97 gadaam, kad skolaa iekaartoja datorklasi. maajaad dators atkal paraadijaas ap 98 gadu (P MMX, 32Mb rams, 2,5 Gb cietais). naakamais dators bija ar PII, 64Mb,Voodoo Banshee 16Mb un tagad - 3ais dators ir Athlon 1700+ 256Mb raame, R7000 64Mb

Link to comment
Share on other sites

Guest Directors

buus jau kaadi 11meeneshi apkaart kad pirmo reizi ar peli saaku braukaat :D

Link to comment
Share on other sites

perfokarte- laba lieta...Ogre bija tads skaitljosanas centrs' date='- laika kad vinu demonteja, drusku aizravos ar elektroniku un tur drusku komponentes palasijos...ka uzzinaju no vecakiem cilvekiem, tad ka Ogres skaitljosanas centru palaida, tad Kjeguma HES stradaja uz parslodzes slieksna:))

jauda tajos laikos laikam bija ka tadam 386...[/quote']

a tu par kuru skaitļošanas centru? Par veco bijušajā Z.Ozolas ielā aiz autoostas vai par to kas Mālkalnes prospektā? Atceros ka perfokaršu pakas bija izmētātas pie vecā skaitļošanas centra, bet Mālkalnes prospektā jau bija Robotroni 1715, čoms man uz tiem tur kautko programmēja...

Link to comment
Share on other sites

Kashelz

Eh kautgan esmu veel skolnieks, pie PC seezju jau no kaada 94 gada, atceros kaa veel uz 386 kompja raavu Prince of Persija, tajaa laikaa taa bija viena no reaalaakaam speeleem icon_twisted.gif He he tagad laika gaitaa ir paaris PC nomainiijushies un tagad uz AMD Athlon baazes seezju un esmu apmierinaats grin.gif Maajaas veel kautkaads 386 un 486 kompiitis meetaajaas, viena Penjkjika maatene ar proci arii meetaajaas :lol:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest vējš

Vai tik nebija kaut kāds 1987 prakses laikā Rīgas Industriālais politehnikumā.

Bet tas diez ko vis neskaitās.

Link to comment
Share on other sites

tagad atceros ka 1995 gadaa sastapu pirmo kompi kurs bija mutriitei prieks darba lietaam iegaadaats. tas bija portatiivais at laikam 386 8Mhz, rams 4Mb, cietnis 125Mb toreiz uz taa kompja tikai pie ms painta tiku.

Link to comment
Share on other sites

Sifozais

Man bralis ap 1990. atveda majas kompi ar kuru lai speletu speles bija jaraksta kasetes, laikam 8bit. Atceros vel miljako speljuku Batty. Vajadzeja ar tadu desu braukat un atsist bumbinju ksa dauzija kvadratinjus. (Tagad shareware mazas spelites ir daudz variaciju par sho geimu). Pec tam ilgs laiks pagaja lidz tiku pie pilnvertiga kompja P233MMX 32Mb ram 3.2GB hdd un 2Mb S3 video. Tagad jau esmu nomainijis divas reizes pilniba + upgreidojis.

Link to comment
Share on other sites

Bet nu tā, pirmais PC, nē tas bija termināls - beka, kā tos mēdz dēvēt, manu acu priekšā parādījās 1992. gadā, mūsu skola bija viena no pirmajām, kas uztaisīja kompīšu klasi Latvijā.

 

Ko nu stāsti - "viena no pirmajām". Savā dzimtajā skolā Siguldā mēs BK-0010 kompju klasi likām augšā ap 1986-87 gadu, vidū kā centrālais stāvēja kaut kāds EC-kautkas. Drīz pēc tam vēl paši savilkām tīklu, lai nav ar magnetafoniem jāčakarējas :)

 

Tajaa laikaa PC attiistiiba bija ljoti leena(saliidzinot ar shodienu) un 5 gadi bija viens puutiens, me jau neteica, ka pirmaa, bet viena no pirmajaam, pats veel peedaas ieliki.

Link to comment
Share on other sites

Ū, man ZX Spectrums 48 bija jau kaut kad, liekas '92. - lāgā vairs neatminos, bet Instiņā (Sākumā Rīgas Politehniskais Instutūts, vēlāk Rīgas Tehniskā Universitāte) mūs jau no '89. gada mocīja ar tiem lielajiem skaitļošanas skapjiem :-) ...tiem kas ar perfokartēm rukāja - nu kas i' jaunatne, kāds no jums vispār ir redzējis/turējis rokā/dzirdējis par perfokarti?!  

Pēc tam mūs spīdzināja ar XT-eškām (8086). No '94. gada sāku darboties ar kompi regulāri... un tā līdz pat šodienai. ;-)

perfokarte- laba lieta...Ogre bija tads skaitljosanas centrs,- laika kad vinu demonteja, drusku aizravos ar elektroniku un tur drusku komponentes palasijos...ka uzzinaju no vecakiem cilvekiem, tad ka Ogres skaitljosanas centru palaida, tad Kjeguma HES stradaja uz parslodzes slieksna:))

jauda tajos laikos laikam bija ka tadam 386...

 

:)) paskaidroshu par to HES paarslodzi. Nevar paarslogot HES, jo tas nav vieniigais energjijas piegaadaataajs pateereetaajam, vienlaiciigi tiiklam ir piesleegti visi HES, kaa arii TEC un veel Lietuva, Igaunija, Krievija, ja tiek palaistas lielas jaudas, tad Latvenergo tam gatavojaas un tas ir jaasaskanjo, liidz ar to paarslodze ir neiespeejama. Vari tiem vecajiem cilveekiem(tanteem) pateikt lai iet ieskrieties :)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...