Jump to content

Iesācējiem: lapas, bez kurām nevar iztikt


VIL
 Share

Recommended Posts

1. Nosaukums:

2. URL: http://www.google.lv

3. Tēma: Meklētājs

4. Anotācija:Viens no populārākajiem informācijas meklētājiem tīklā. Kā to lietot? Vienkāršākais paņēmiens ir norādīt atslēgvārdu(-s) un spiest "Meklēt".

Piemērs: spēlējam spēlīti "prokļaķije faraonov", kas angliski skan "Amenophis: resurrection", bet esam iestrēguši un tālāk netiekam. www.google.lv norādām atslēgvārdus Amenophis resurrection walkthrough, un 10. rezultāts mums pilnībā der.

Google piedāvā meklēt lapas latviešu valodā, bet šī opcija strādā ne visai korekti, iespējams, tādēļ, ka bāleliņi parasti nenorāda lapas valodu. Interesantāka iespēja ir "meklēt Latvijas lapās".

Ja ir vēlēšanās meklēt, piemēram, tikai PDF dokumentus, tad jāizmanto "Izvērstā meklēšana", kur norādām kritēriju "Faila formāts"="Adobe Acrobat *.pdf"

Saite uz biežāk uzdotajiem jautājumiem par Google:http://www.google.lv/intl/lv/faq.html

5. Vērtējums:

6. Ierobežojumi: nav zināmi

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

1. Nosaukums:

2. URL: http://www.yahoo.com

3. Tēma: Meklētājs

4. Anotācija:Ja Google.lv neuzrāda gaidītos rezltātus, pirms mest plinti krūmos, informācija jāmeklē ar kādu citu meklētāju. Šajā brīdī talkā nāk Yahoo. Agrāk šis bija vienīgais meklētājs, kura datubāzi papildināja cilvēki manuāli. Pārējiem to darīja tīkla roboti. Līdz ar to Yahoo datubāze bija mazāka, bet labāk kategorizēta. Meklēšanas princips ir tāds pats kā Google - norādām vienu vai vairākus atslēgvārdus un spiežam "Search".

Šeit ir saite uz Yahoo meklēšanas ieteikumiem: http://help.yahoo.com/help/us/ysearch/basi.../basics-04.html

Pie Yahoo trūkumiem var minēt komercializāciju...

5. Vērtējums:

6. Ierobežojumi: nav zināmi

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

1. Nosaukums:

2. URL: http://www.tomshardware.com/

3. Tēma: Portāls/Hard,Soft

4. Anotācija:Tomshardware laika gaitā ir kļuvis par IT nozares klasiku. Portāls publicē kā dažādas nozares īsziņas, tā arī gatavo pilnvērtīgus rakstus. Lasītājiem saistošākie šķiet tie, kur rakstīts, cik kadrus jaunajās spēlēs var uzrādīt viņu videokartes un cik ātri darbojas viņu rīcībā esošais procesors. Tomshardware raksti tiek grupēti šādās sadaļās:

*) Motherboards & RAM

*) Processors

*) Graphics & Displays

*) Mass Storage

*) Networking

*) Mobile Devices

*) Peripherals & Consumer Electronics

*) PCs & HowTo

*) Games & Entertainment

*) Business Reports

*) Columns - raksti hronoloģiskā secībā

Ja mēs vēlamies atrast, kā uzvedas geforce 6800, tad rīkojamies šādi: pie "Search Articles" norādām kategoriju "Graphics Cards" un laukā "Search Keyword" rakstām "6800". Pirmais atrastais links ir "Performance Leap: NVIDIA GeForce 6800 Ultra". Meklēšanas kritērijos nav ieteicams norādīt vārdus "Nvidia", "ATI", "Geforce", "Radeon", jo tie ir ļoti izplatīti un nevajadzīgi palielina rezultātu kopu.

Tomshardware popularitāti apliecina arī parodijas par šo lapu: http://home.planetinternet.be/~bbaeyen2/thb/index.html

5. Vērtējums:

6. Ierobežojumi: nav zināmi

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

1. Nosaukums:

2. URL: http://www.xbitlabs.com/

3. Tēma: Portāls/Hard,Soft

4. Anotācija:Ļoti interesants hardware/software ziņu portāls, kas lieliski papildina (pārsvarā gan apsteidz) tomshardware. Arī šeit tiek publicētas kā īsziņas, tā arī pilnvērtīgi raksti. Piemēram, raksts "The Fastest Graphics Cards of Summer 2004" aizņēma veselas 54 lappuses un bija bagātīgi ilustrēts ar karšu ātrumu raksturojošo lielumu stabiņdiagrammām. X-bit labs raksti tiek grupēti šādās sadaļās:

*) CPU

*) Chipsets

*) Memory

*) Mainboards

*) Video

*) Storage

*) Multimedia

*) Mobile

*) Other

Šajā portālā īpaši var uzsvērt ātrdarbības testu dažādību un pilnīgumu, ar ko tas patīkami izceļas uz konkurējošo lapu fona.

5. Vērtējums:

6. Ierobežojumi: nav zināmi

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

1. Nosaukums:

2. URL: http://scholar.google.com

3. Tēma: Akadēmisko materiālu meklētājs

4. Anotācija:Viens no populārākajiem informācijas meklētājiem tīklā, kas paplašina indeksēto informāciju ar akadēmiskiem materiāliem, grāmatām utt.

Šī ir īstā vieta, kur jaunajiem pētniekiem/programmētājiem/speciālistiem meklēt kvalitatīvas(lasi, zinātniski pamatotas) atbildes uz sarežģītiem jautājumiem.

 

About Google Scholar

 

Google Scholar enables you to search specifically for scholarly literature, including peer-reviewed papers, theses, books, preprints, abstracts and technical reports from all broad areas of research. Use Google Scholar to find articles from a wide variety of academic publishers, professional societies, preprint repositories and universities, as well as scholarly articles available across the web.

 

Just as with Google Web Search, Google Scholar orders your search results by how relevant they are to your query, so the most useful references should appear at the top of the page. This relevance ranking takes into account the full text of each article as well as the article's author, the publication in which the article appeared and how often it has been cited in scholarly literature. Google Scholar also automatically analyzes and extracts citations and presents them as separate results, even if the documents they refer to are not online. This means your search results may include citations of older works and seminal articles that appear only in books or other offline publications.

 

Please let us know if you have suggestions, questions or comments about Google Scholar. We recognize the debt we owe to all those in academia whose work has made Google itself a reality and we hope to make Google Scholar as useful to this community as possible. We believe everyone should have a chance to stand on the shoulders of giants.

5. Vērtējums:

6. Ierobežojumi: nav zināmi

 

Pirmais pieminēja: PC Magazine, february 8 2005

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...