Jump to content

Atsauksmes par Radiotehnika Giant FS100


Type44
 Share

Recommended Posts

Guest Jazz

Jā, es arī gribētu zināt par tiem brīnumiem. RRR mājas lapa klusē (jau gadiem)

 

 

Cik inčīgi būtu uzzināt arī par visādiem veciem brīnumu prototipiem, kam līdz konveijeram bija 1 sekunde, bet ko vadība noraidīja... Tādi verķi! :) Esot bijs pat videomaģis (VHS)

 

Īstenībā jau RRR varētu "DVD'škas" taisīt :) Pasūtīt Ķīnā un likt savu brandu virsū, nu jā, bet jēgas nekādas no tā...

Link to comment
Share on other sites

Nu man nekas nebūtu pretī pret radiotehnikas resīvera iegādi, kaut vai ķīnā ražota. Galvenais ir perfekts inženieru darbs un sakarīga cena.

Link to comment
Share on other sites

Par Radiotehnika Giant FS100 es jau lasīju rakstu iekš žurnāla HI-END tehnika #5 (oktobris). Tumbas maksā 600 Ls/2.gab. priekš High End (ja viņas tādas patiešām ir) diezgan smieklīgs cipars.

 

Bet tā kā es neticu preses izdevumu testiem tad gribētos dzirdēt arī reālu cilvēku reālas atsauksmes.

 

Laikam kādu dienu būs jāaizšauj uz RRR pašam izpētīt tuvāk. Gribu uzzināt kādi skaļruņi tiek izmantoti u.t.t.

 

Pagaidām ir ideja par resīveri ņemt Marantz (ne budžeta gala), Harman Kardon vai DENON. Nevaru izlemt tieši kuru, jo visu noteiks noklausīšanās dzīvājā.

 

Kā jau te lasīju vienā citā topic'ā tad tagad pirms ziemassvētkiem nav vērt nekur braukt un klausīties, jo tāds klientu pieplūdums, ka nekas jēdzīgs nesanāks.

Link to comment
Share on other sites

Guest NSSpecial

Aha, te mūsējie kombinējas ar Dāņiem. Nav gadījies šos sadzirdēt bet gribētos. Tāds interesants veidojums šis izskatās, itkā būtu paņēmuši Dāņu tumbu (abi vidi un pīkstulis) un uzkabinājuši apakšā subu ar 2 RRR skaļruņiem. Tikai atkal nepatīk RRR saits kur nav nekādas infas par nevienu skaļruni izņemot pāris foto paveciem modeļiem. Tā filozofējot šīs izskatās ka pārkāps RRR tumbu līmeni toč.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Diezgan vecs topic's, bet pamazām sāk izkristalizēties doma par šiem Radiotehnika Giant FS100 + Yamaha RX V657 resīvers.

 

Vienīgi kā to visu tagad sajūgt un paklausīties.

 

Pirkt Yamaha un vest uz RRR vai otrādi. Elkors ir elkors, ej nu sazini, kas viņiem var uznākt.

 

Lai gan galvenais ir tumbas, resīvers jau nav lampinieks, skanēs draņķīgi jebkurā gadījumā :D

 

Lai gan bija man doma par lampinieku, bet tā kā pārsvarā klausos Londonas klubu mūziku un DJ'u set'us, kas pārsvarā nāk kā MP3, tad laist pamatīgi saciparotu mūziku caur lampām būtu grēks un izšķērdība. Savukārt to mūziku, kuru es klausos iekš CD nevar nopirkt :?

Link to comment
Share on other sites

Guest Romis

offtopic par resīveri, nez par konkrēto modeli, būs jāapskatās, bet Yamaha resīverus ņem tie kuri pārsvarā tikai skatās mājas kino... mūzikai labāk paņemt ko citu, kādu Sony, Onkyo, Marantz: IMHO

 

ps.7-channel 945W powerful surround sound (135W x 7 Max) - izskatās tāds pabriesmīgs verķis ;)

Link to comment
Share on other sites

Biju divos Radiotehnika veikalos.

Giant tumbas ir izpirktas!

 

Kā izrādās viņas LV tirgum nemaz nebija paredzētas, bet pēc tautas pieprasījuma nolēma tirgot arī vietējiem.

Link to comment
Share on other sites

Guest jurrus
Biju divos Radiotehnika veikalos.

Giant tumbas ir izpirktas!

 

Kā izrādās viņas LV tirgum nemaz nebija paredzētas, bet pēc tautas pieprasījuma nolēma tirgot arī vietējiem.

 

Vai neteica, kad shamas varetu atkal paradities plauktos?

Link to comment
Share on other sites

Guest Geex

RRR ražojumus jau labu laiku dažādi kritiķi ir ievietojuši pie Hi-End. Palasiet kautvai krievu žurnālu "Stereo". RRR piedāvā ļoti labu kvalitāti par stipri zemākām cenām kā labi pazīstamie Hi-End brandi. vienkārši pie mums šo produkciju vēlarvien nenovērtē un RRR produkcija galvenokārt aiziet eksportā.

Link to comment
Share on other sites

Guest LOOK

Kaut es pats esmu Sony piekritējs, iesaku paklausīties kādu no pēdējā laika Pioneer resīveriem. Abiem gali ir uz lauciniekiem un tas noteikti būs tuvāk Tavām iemīļotajām lampām. Maz ir tādi resīveri kuri daudzmaz normāli atskaņo parasto audio (Yamaha noteikti tāda nav). RRR sērijveida ražošanā nekad nebūs Hi-End. Varbūt vienīgi kā kompromiss starp cenu un kvalitāti.

Link to comment
Share on other sites

audio_spoks

Nu ko, esmu tas laimīgais, kurš ar Giant nodzīvoja kopā apmēram mēnesi. man ir tikai viens sakāmais - man bija žēl atdot to mantu prom. skaļruņi cik nu es zinu ir Vifa vidi un pīkstulis, un RRR basinieki. skan labi, bet jāslēdz bi-wiring, ja vien var, jo tas dod jūtamu kvalitātes lēcienu. iesilst ātri. liela jutība, ar 2 x 25 W stiprekli skaļums ne pa jokam. ja nav privātmājā labāk pat nemēģināt, jo kaimiņi nolinčos. ja pareizi izvietotas, skatuve gan dziļumā gan platumā fantastiska. recomend, jo par tādu naudu labākas atrast būs baigi smagi.

Link to comment
Share on other sites

Guest NSSpecial
RRR ražojumus jau labu laiku dažādi kritiķi ir ievietojuši pie Hi-End.

 

Diemžēl tie nabaga korumpētie nevella nezinošie "kritiķi" tad man jāsaka.

 

RRR nav Hi-End. Un nevar būt ar šādu rādītāju tehniku. Tādēļ arī tiek veidoti tādi kopražojumi kā Giant F100. RRR pieliek to ko viņi spēj uzražot atbilstoši Hi-End prasībām un pārējo nopērk. Varbūt arī ka pēc kāda laika sāks arī ar 100% savu tehniku tajā plauktā tusēt, kas lai zin. Derētu jau. Un nopietni derētu kāds normāls pastiprinātājs vai recievers no viņu puses, jo ar tiem ir vēl trakākā zarā kā skaļruņiem.

 

Šī sērija patiesībā RRR ir tāda kā debija uz Hi-End. Un patreiz laikam varētu būt pats labākais ko ražo. Un atkal sanāk uzrauties uz to ka RRR atpaliek skaļruņu jomā, bet ar korpusiem un tām štellēm viss ir kārtībā. Tā tāda filozofēšana no manis.

 

Cena patiesi šīm ir laba.

Link to comment
Share on other sites

Guest noname

audio_spoks, ja nav noslēpums, ar kādu pastūzi tad viņas testēji, un kādēļ bija jāšķirās no viņām ?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

skan labi, bet jāslēdz bi-wiring, ja vien var, jo tas dod jūtamu kvalitātes lēcienu.

 

Es kaut kā neizprotu "domu augsto lidojumu" tam bi-wiring pieslēgumam.

pēc http://www.audiolinks.nl/biwiring/biwiring.html skatoties vienīgā šķirba ir ka tiek novikti vēl papildus vadi

no tām pašām pastiprinātāja izejām. Un novākti "tiltiņi". Elektriski tur nekas nemainās.

Vai tas ir kārtējais audiofīlu izdomājums? Es saprotu, ka bi-amping ir cits pavisam slēgums, bet conventional <-> bi-wiring neredzu atšķirību.

Link to comment
Share on other sites

q64silver

Palasiet kautvai krievu žurnālu "Stereo". RRR piedāvā ļoti labu kvalitāti par stipri zemākām cenām kā labi pazīstamie Hi-End brandi. vienkārši pie mums šo produkciju vēlarvien nenovērtē un RRR produkcija galvenokārt aiziet eksportā.

 

Nu, nu, kur tad tādas lietas raksta? Kuros numuros konkrēti? Cik zinu, S&V bija testēta kaut kāda audiosistēma, kuras dizainu izstrādājis kāds krievs. Atsauksmes bija vēsas.

Labots - q64silver
Link to comment
Share on other sites

esmu izteicies par GIANT FS-100 akustiku...(veiksmīgs risinājums) - akustika tiešām laba, galvenokārt ražo eksportam. (piem. Anglijas tirgum - cena 1500 mārciņas)

 

viedokli izteicu saitā: stereo.ru

http://www.stereo.ru/profile_notes.php?product_id=6905&tree_id=59

Labots - Vitaalijs Kalninsh
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Nu jau ilgāk kā mēnesi mājās ir RRR Giant FS-100, un tā kāesmu ļoti apmierināts ar skaņas kvalitāte, nedaudz padalīšos iespaidos.

 

Skandes meklēju Rīgā cenā līdz 2000 LVL par pāri, tāpēc tajos nedaudzajos salonos, kur šādi piedāvājumi ir, klausījos 2-3 dārgākas skandes, nekā RRR (kas pašlaik maksā kādi 600 LVL par pāri). Nedaudz pārsteidza Latvijas pārdevēju augstprātība, daudzi no kuriem nebija par GIANT patdzirdējuši, bet izteicās nievājoši.

 

Mulsināja Baltaudio pārdevēju attieksme,kas kādus 2000 LVL dārgus skaļruņus (ja nemaldos Magnat) darbināja ar lētā gala 300 latu vērtu pastiprinātāju, turklāt vēl stāstīja, ka labāku pastiprinātāju viņam esot sarežģīti pieslēgt. Varbūt arī tāpēc skaņa man galīgi nelikās investīcijas vērta un, godīgi sakot, nelikās arī labāka, kā Radiotehnikas GIANT. Atzīšos, ka neesmu nekāds aparatūru un skaļruņu eksperts,bet subjektīvu patiku/nepatiku šādos pirkumos grūti izslēgt.

 

 

 

Visprofesionālākā likās apkalpošana Audiosalonā Ģertūdesielā 38. Viņiem tagad filiāle arī MC2. Noteikti iesaku katram, kas meklē labu audioaparatūru. Viņi gan ļāva salīdzināt dažādu pastiprinātāju un atskaņotāju ietekmi uz skaņu, gan arī piedāvātās skandes bija labā kvalitātē. Tiešām skandes var skanēt krietni atšķirīgi, ja tās darbina ar pietiekami labu pastūzi(kuru cena laikam ir no kādiem 1000 LVL uz augšu). Arī pārdevēji bijaprofesionāli un pretimnākoši. Kaut gan dažu šajā salonā klausīto skandu skaņas kvalitāte, iespējams, bija labāka par GIANT, tomēr nelikās tik vērta, lai tikai par skandēm izgrūstu par 1000 – 1500 LVL vairāk.

 

 

 

Vēl atceros, ka ELKORā klausījos kādus 2000 LVL dārgus Monitor skaļŗuņus, kas skanēja labi, tomēr skaņa man izklausījās pārāk nedabiska un elektroniski uzpūsta un pieblietēta. Pilnīgi pretēji GIANT, kas laikam vairāk atbalsta klasiskas vērtības (ne velti šīs skandes sver 50 kg katra!!!). RRR vietnē, starp citu, var izlasīt interesantu britu mūzikas laikraksta ekspertu vērtējumu par šo tematu un RRR Giantiem: http://www.rrr.lv/lv...-uznemumu/prese

 

 

 

Secinājums par to visu: diemžēl laikam cenai skandu pasaulēir nozīme. Nācās dzirdēt pāris 3000 un 5000 vērtus skaļruņus un to skanējumu,ko šie aparāti deva laukā, nu ne ar uguni neatradīsi cenu kategorijā līdz 2000LVL. Tomēr cenu kategorijā līdz 2000 LVL Radiotehnikas Milzeņi tiešām neizklausījās slikti. Es noteikti negribu apgalvot, ka Radiotehnikas GIANT būtuvislabākās skandes šajā cenu kategorijā, jo gaumes un skaļruņu skanējums ir dažāds, tomēr tās noteikti nebija sliktākās. RRR Milzeņu cenas/kvalitātesattiecība noteikti ir ļoti labi vērtējama. Pirms pirkšanas kārtīgi iztestējis,milzeņus darbinu ar VINCENT SV-234 pastūzi un Marantz SA 7001 HDAM atskaņotāju.FLAC failus atskaņoju ar SONOS atskaņotāju.

 

 

 

Vēl daži novērojumi. Ar Radiotehnikas veikalā pieejamoYAMAHA pastūzi Milzeņi skanēja labi, tomēr ar minēto VINCENT SV-234 pastūzi skaņa bija krietni labāka (diemžēl cena arī kādas 3 reizes augstāka :() . Tāpat skaņas kvalitāti, šķiet, uzlaboja skandu pieslēgšana ar Bi-wire. Rezultātā nu jau mēnesi tiešām baudu dzīvi. :)

 

 

 

Žēl Radiotehnikas viņu patizlā vai drīzāk neesošā marketinga dēļ un tā, ka LV praktiski nekur viņu preces netirgo..

Labots - celotajs
Link to comment
Share on other sites

no biampinga ir jēga, bi-wire pats par sevi neko nevar uzlabot :D

Link to comment
Share on other sites

Esmu laimīgi nosolījis par 200 EUR 3 gab 603ās B&W, interesanti būtu salīdzināt ar Giant, kad manas B&W atnāks līdz Rīgai. B&W kādu gadu vaktēju, 800ā sērija jau patiktu labāk. Jaunas 600tās jau ar pie 1KLs vilka...

Link to comment
Share on other sites

Labs cipars! Tad jau gaidīsim iespaidus kā skan :) un jācer ka būs tehniski un vizuāli labas!

Par giantiem runājot, ir jau jamie labi...tikai žēl, ka nav 8 omu versija...un dārgie pastūži labi skan tāpēc , ka tie spēj kādus 10-20W A klasē izdot ( pēc tam aiziet A/B režīms līdz pat 100W vai vairāk) un tas ir pilnīgi pietiekoši jūtīgām skandām lai labi skanētu. Parasts A/AB amps (ar mazu miera strāvu) tieši pie mazas jaudas skan vissliktāk un skanējums uzlabojas griežot skaļāk...bet šīm skandām nevajag skaļāk...

Link to comment
Share on other sites

no biampinga ir jēga, bi-wire pats par sevi neko nevar uzlabot :D

 

 

 

Iespējams, Tev taisnība. Pārvedot milzeņus uz citu dzīvesvietu, pieslēdzu ar bi-wire (katrai skandei 2 auklas, pa vienu iet augšu skaņa, pa otru apakšu skaņa) un man šķita, ka skaņa ir labāka. Bet to tikpat labi var skaidrot ar citu telpu un subjektīviem faktoriem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

labāk tad vienu resnu vadu. Drīzāk skaņa izmainījās no telpas, tas daudz būtiskāk ietekmē...mēbeles, sienu tips , grīda ut.t...

 

un tev viss iet pa abiem vadiem - jo tie ir paralēli :) lai ietu kā tu stāsti - vajag 2 pastiprinātājus - tad katrs pastūzis baro savu joslu, bet tad vajag arī filtru pirms ampa..

Link to comment
Share on other sites

labāk tad vienu resnu vadu. Drīzāk skaņa izmainījās no telpas, tas daudz būtiskāk ietekmē...mēbeles, sienu tips , grīda ut.t...

 

un tev viss iet pa abiem vadiem - jo tie ir paralēli :) lai ietu kā tu stāsti - vajag 2 pastiprinātājus - tad katrs pastūzis baro savu joslu, bet tad vajag arī filtru pirms ampa..

 

Nē, iet tā kā es stāstu, augšas pa vienu vadu, apakšas pa otru. training1.gif To tik droši varu apgalvot tāpēc, ka pastūzim ar vienu pogas spiedienu var ieslēgt/izslēgt vienu vai otru vadu (tas ir tāpēc, ka ar pastūzi var darbināt arī 4 skandes bez bi-wire un tad tās pogas izmanto, lai atslēgtu/ieslēgtu skandes.) Iespējams, runa ir par BI-AMP funkciju, kuru šis integrētais pastūzis tomer atbalsta?! Papīros gan nekur tas uzsvērts nav.. shok.gif

 

Netā atradu šādu aprakstu par šo pastūzi: 'There are five stereo inputs via RCA and stereo XLR while outputs include preamplification and four loudspeaker per channel for bi-amplifications." http://www.enjoythemusic.com/news/0807/

 

 

 

Laikam man jālabo apraksts un jāraksta, ka runa ir par bi-amp? Kā jau teicu - neesmu nekāds tehnikas eksperts, tāpēc atvainojos par iespējamām kļūdām... crazy_pilot.gif

Link to comment
Share on other sites

nu tas tik un tā nebūs īsts bi-ampings, jo pastūzim kanāli 2 tikai.....un 4 izejas - pa 2 uz kānālu. īsts biampings nozīmē to ,ka katrs kanāls darbina savu joslu....teiksim resīveri ar 4 kanāliem varētu izmantot biampingam. pašam arī ir iespēja izmantot biampingu (kkāreiz daži ampi bez darba rūs :D ) , taču nekad neesmu to vēlējies darīt...

 

kas ar attachmentiem ? gļuko ? 1.jpg

 

tā izskatās bi ampings shematiski. un vaja joslu filtru - vai nu pasīvu , kā bildē, vai aktīvu...

 

bilde - TM N.Pass F4

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

pašam arī ir iespēja izmantot biampingu (kkāreiz daži ampi bez darba rūs :D ) , taču nekad neesmu to vēlējies darīt...

 

un kāpēc ne? iiam.gif

Link to comment
Share on other sites

1. kārt - vajag crossoveru;

2. slinkums visu atkal pārvienot....tikko sakārtots viss lērums...

3. ieguvums var būt neadekvāts, taču čakarīga lietošana - katram skaļrunim sava skaļuma regulācija un tādā garā...

 

Parasti šo izmanto piem -

kādu labu un mazjaudīgu pastūzi augšām un jaudīgu basiem...kaut kā tā....nu nav tembrubloks vajadzīgs un skaitās baigi audiofīliski :D

 

es esmu minimālisma piekritējs - CD/ pasīvais pocis vai vispār bez poča - uz CD aparāta skaļumu griežu / pliks pastūzis/ skandas

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

quote name='osscar' timestamp='1283631371' post='1370651']

1. kārt - vajag crossoveru;

2. slinkums visu atkal pārvienot....tikko sakārtots viss lērums...

3. ieguvums var būt neadekvāts, taču čakarīga lietošana - katram skaļrunim sava skaļuma regulācija un tādā garā...

 

Parasti šo izmanto piem -

kādu labu un mazjaudīgu pastūzi augšām un jaudīgu basiem...kaut kā tā....nu nav tembrubloks vajadzīgs un skaitās baigi audiofīliski :D

 

es esmu minimālisma piekritējs - CD/ pasīvais pocis vai vispār bez poča - uz CD aparāta skaļumu griežu / pliks pastūzis/ skandas

 

Skaidrs. Paldies arī par pievienoto shēmu. :)

Link to comment
Share on other sites

Rūpīgi izlasīju Vincenta manuāli no tejienes:

http://www.vincent-t...ct-manuals.html

 

Nekas cits kā 2 kanālu (stereo) amps ar palielu jaudu tas nav. Ir divi pāri izejas klemmes skandām un divas pogas A un B uz priekšpaneļa. Var jau taisīt Bi-Wiring , slēdzot zemo galu pie A klemmēm, otru - pie B klemmēm, bet es kā fiziķis starpību neredzu. Audiofīli protams man oponēs :-)

 

Es pa to laiku izpakoju savu Technics SL-2000 un konstatēju, ka galva gan ir laba virsū - Audio Technica AT120 oranžā. Adata gan būs jāmaina laikam...

Labots - Tornis
Link to comment
Share on other sites

2.jpg

 

tavs gadījums ir šāds - tas ir parasts bi-wiring izmantojot 2 klemmes - tik pat labi abus vadus var ielikt A klemmēs vai B. Piekrītu Tornim - efekts nekāds, ja nu vienīgi psiholoģisks. bi ampimgam tev vajag vēl vienu pastūzi.

Link to comment
Share on other sites

Liels paldies par tehnisku paskaidrojumu. Es jau izlaboju savu komentu, ieliekot paskaidrojumu ar "šķiet...". Pašlaik nekādus papildu pastūžus pirkt netaisos, jo skaņa, vismaz pagaidām apmierina. Pat ļoti :)good.gif

 

Par to, vai bi-wire dod kādu efektu vai nē, lai strīdas zinošāki. dntknw.gif Iespējams, es tiešām dzirdēju jaunas telpas efektu -- pirms tam bez bi-wire skandes bija palielā 40m2 telpā ar augstiem griestiem, kur lielāka atbalss, savukārt tagad telpa ir mazāka un garenāka.

Bet tas arī nav svarīgi, galvenais ka mūsu ģimenītei milzeņu skaņa ļoti patīk, tāpēc vismaz pagaidām jaunus piedzīvojumus skaņu pasaulē nemeklēsim . music.gif

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Skatiijos par taam Giant... Kamdeelj vinjaam tik daudz skaljrunju ? Kaut kaa jociigi liekas saliidzinot ar citu razjotaaju piedaavaato.

Link to comment
Share on other sites

Varbūt sarunāšu muļķības, bet man šķiet tā - šie 2 ZF un 2 VF skaļruņi saslēgti paralēli nodrošinot augstāku jūtību + palielinās virsma kas izstaro skaņas viļņus - tobiš skanēs skaļāk, kaut kā tā.Man vienīgi nepatīk, ka šīs ir 4 omu tumbas.

Link to comment
Share on other sites

Ja basu galā tie divi nodrošina tieši labāku pašu zemo basu, tad vidu joslā, ar šādi izvietotu pīkstuli pa vidu, tiek nodrošināts vienmērīgāks skaņas lauks. Vismaz tam tā vajadzētu būt. Protams, jutība arī uzlabojas, iespējams uz pīkstuli nav jāliek vājināšanas ķēde.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...