Jump to content

Maiņstrāvas ģenerators (2-3kW)


Varonis
 Share

Recommended Posts

ir radusies tāda ideja iegādāt elektrības ģeneratoru uz 2-3 kW, darbināmu ar benzīnu, vai iespējams dīzeli. Veikalā jauni tādi - 2kw maksā 260Ls bet 3kw - 450Ls,

 

ja vēl ņem vērā ka vidēji 2L degvielas stundā viņš vēl varētu aprīt, tad nekāds lētais prieks nav, bet ja ņem vērā arī to ka pagājušogad 9 janvārī bij labu labā vētra, tad paniekoties ar ģeneratoru derētu, vienīgi, iespējams, kaut kur tādu var atrast lētāk, lietotu vai taml, vai varbūt pašam taisīt?

 

vēl tīri labs variants ir 12V DC pārveidotājs par 220V AC (ar 600W) jaudu, maksājot ap 50Ls, šo var izmantot ņemot strāvu no automašīnas, protams tā aprīs degvielu krietni vairāk kā mazais ģeneratoriņš, un iegūtā jauda - ~ 600W tik vien kā ūdens sūknim arī knapi tik derēs, vai datoram ar veļasmašīnu un ledusskapi :)

 

iznomāt elektroģeneratoru ir apm 8Ls diennaktī (ar 100Ls drošības naudu, nez tad drīkst arī neatdot? 8)

_____________________________________

štuks tāds -

1) - kur tādus lietotus krāmus varētu dabūt?

2) - vai var provēt kādas to daļas sūtīt no eBay un taml?

3) - kāda jums ir pieredze ar viņu lietošanu, kā viņi tur, vai nelūzt un taml???

______________________________________

cik ir pētīts, tad AC (maiņstrāvas) ģenerēšanai vajadzīgs konkrēts ģeneratora apgriezienu skaits, lai iegūtu strāvai to 50hz frekvenci, līdz ar to, būvēt pašam no salasītām daļām (ģeneratora un veca deltas mopēda vai taml:) - būtu laikietilpīgi, izdevīgāk tad ir samaksāt ~100-150Ls un dabūt gatavu...

Link to comment
Share on other sites

Guest arno

Man te darba kolēģim laukos tēva saimniecībā arī līdzīgas problēmas dažreiz gadās. Tad nu viņš iepirka lietotu APC upsi, laikam 1400VA, pielika klāt vairākus lielos akumulatorus no telefonu centrāles, lietotus, norakstītus, bet vēl ejošus.

Televizoru var paskatīties, arī lampiņa spīd. Nekāds lielais kaifs jau nesanāk, toties gandrīz par velti.

Link to comment
Share on other sites

štuks tīri labs ar tiem akumulatoriem... bet arī jau sazin, ja tērēt sanāk ap 1,5kw - cik ilgi izvilks?

Link to comment
Share on other sites

Guest LexForte

Man arii shitaads stuks. Pagajusogad peec veetras apkure lauku maajaa bija janobremzee, jo apkures piedzinas suuknitis paarstaaja griezties. Uz sitinu izliidzeejos ar inventeri un traktora aķi.

Link to comment
Share on other sites

tomēr sanāk ka vajag vairākus aķus, ja grib normāli nodrošināt ikdienas patēriņu.

centrālapkures sūkni vēl varētu šādā veidā, ar upsi un aķi, bet tas jau vēl nav viss kas vajadzīgs...

 

http://www.220.lv/products4655-1LV.html#prods

 

te arī kautkādi ir, bet cenas vienalga nepievilcīgas:)

bet iekš ss.lv gan nekā nav...

Link to comment
Share on other sites

QuickSilver

megini taka opapi dara.. zinu vienu kam ir belarus dizelmotors kam pielikts kkads suds klat un tad nu razojot daudz stroma... varot itka iztikt tikpat labi ka ar parasto stravu.. a dizelis vinam par velti jo vins talbraucejs, tjip ielej parsimt litrus par daudz baka kad ir krievija kas vinam ir par velti..

Link to comment
Share on other sites

īstenībā visjēdzīgāk būtu kautkur dabūt vecu, nočakarētu, bet attiecīgi lēti, tad nebūtu velosipēds jāizgudro, atliek tik restaurēt, un darbosies kā pa sviestu :)

Link to comment
Share on other sites

Guest ADEX

Pamēģini tā:

Kaut kāds dzinējs + automašīnas ģenerators + automašīnas akumulators + UPS

Link to comment
Share on other sites

Vecu un sačakarētu varēsi nodot tikai lūžņos.Re kur Manta

SDMO SD600E.Dīzelis

Brand Yanmar

Type Engine L100E

Duration 19.6 h

Max Power W 4800

Max Power VA 6000

Noise level (LWA) 99

Oil Guard Engine shut down on lack of oil pressure

Length x Width x Height 87cm x 57cm x 75 cm

Weight 140 kg

Link to comment
Share on other sites

Nu loģiski, ka kā jebkura tehnika, arī šads ģenerators kautkad nolūzīs, tāpat tam būs jāveic apkopes. Nu vismaz ik pa laikam eļļa jāpielej.

Pašam tādu taisīt diez vai sanāks dikti lētāk, kaut vai paša taisītam nebūs garantija, līdz ar to lielāks gemorojs.

Bet ja pats taisa, tad vajag iepirkt kādu vecu zāles pļāvēju, reanimēt tā motoru. Dabūt kaut kādu sinhrono elektromotoru. Sajūgt šos kopā. Paskatīties, cik tam sinhronajam ģeneratoram ir nominālie apgriezieni, tad ieregulēt tam iekšdedzes pļāvēja motoram konstantus apgriezienus (tam zāles pļāvējam tāda iespēja ir), cik tam sinhronajam ģeneratoram ir nominālie (tā mēs panāksim ~50Hz). Nu un tad vēl vajadzētu varbnūt kādu sprieguma stabilizātoru izejā, vai vismaz aizsardzību pret pārāk lielu spriegumu. Katrā gadījumā kādu automātu pret īsslēgumu arī vajag.

Ja to visu nedabū pa velti, tad tas tāpat iznāks dārgāk pa 100Ls. Un tad jau var mēģināt meklēt ko lietotu, tiēsi ģeneratoru, lai gan atrast tādu būs grūti. Vrabūt pie jauno tirgotājiem var kādu lietotu arī da'but, tipa atjaunotu, kam motoram kapitālais uztaisīts utml.

Link to comment
Share on other sites

Kaibinjsh

"Latgaliite" kaukad nesen meetaajas armijas gjenerators (peec skata kaukaadi 3 kW) ar benziina motoru UD-2 (tam motoram ljoti garsho benziins, bet ja nomaina karburatoru un veel shadu taadu update uztaisa, tad jau paliek tiiri cieshams)

Link to comment
Share on other sites

Nu , tad jau uzmunstrē nelielu vēja ģeneratoru -aķi- parveidotāju uz 220 50Hz. Nu tikai , laikam problēma , kad bezvējš :) Bet visos citos gadijumos , pašam būvēt , nedomāju , ka sanāks lētāk , nekā gatavs. Vismaz degvielas ziņā. Tas , veikala, tomēr ir optimizēts. Bet , tas variants, kad dabūn kādu lielu aķi , pieliek pie lādētāja (lai vienmēr uzlādēts) un kad izrubijās tīkla spriegums, izmanto kā avotu , nav peļams. Pat jauns , elektroiekrāvēju aķis, uz 500 Ah un 48 V , maksā kādus 1400 Ls. Ja to( elementus) saslēdz paralēri -virknē (lai 12 V)-būs 2000 Ah. Nu, jā, tas varētu būt variants, kad cilvēks būvē jaunu māju, kur visādi labumi , kuri darbojās uz automātiku-jānodrošinās pret eletrolīniju pārrāvumiem..

Link to comment
Share on other sites

Vienīgais, ka aķi neatmaksaajas, vismaz turēt tos visu laiku pie dzīvības, lai kaut kad pāris reizes gadā to lietotu. Proatms pie apkures katla elektronikas un cirkulācijas šukņa nenāk par sliktu kādu nelielu UPS pielikt, tas pat būtu savā ziņā obligāts pasākums, lai nav jāpārbauda katla pārspiediena vārsts.

Mums te pie viena atslēguma bija, kad tas vārsts atnāca vaļā, labi, k atlam blakus nebija neivne acilvēka, jo katla uztsā'ditāji nebija pacentušies no ši vārsta uzlikt cauruli, kas to tvaiku izvadītu ārā no mājas. Tagad katla telpā jātasia kosmētiskais remonts, bet varēja būt tā, ka kādma būtu jāguļ slimnīcā ar smagiem apdegumiem.

Link to comment
Share on other sites

Ja tas ir svina akumulators- pie dzīvības uzturēšana nav nekas dārgs. Pāšizlāde minimāla, mūžs , tā 10 gadi (min), jo nav jau startera akumulators. Cita lieta tie sārma, kurus izmantoja telefonu centrālēs- lai uzlādētu , vajag par 50% vairāk elektrības (un tā tiek izmantota , lai sadalītu ūdeni), vet pluss- faktiski mūžīgi (nav jau tanī akumulatorā kam korodēt- nejaukt ar parasdtajiem, sausajiem , kuri iet mobilajos/pirkstiņos) Bet šitais variants (liels aķis) , būtu jēdzīgs , ja izmanto nelielu vēja ģeneratoriņu (nu , tā , lāpstiņas uz kādiem 2 m + auto ģenerators un , tālāk, viss pieslēgts pie , tā, milzonīgā aķa.

Link to comment
Share on other sites

Ar lielejiem aķiem taisīt UPS ir pilnīgi garām. Bija man iespēja dabūt UPS uz pāris kilovatiem, tikai bez aķiem. A aķīši tur der ne jau no golfiņa par 40Ls gabalā, bet no kombaina, vai lokomatīves. Viens tāds akumulātors maksā gandrīz tik pat daudz kā benzīna ģenerātors, bet vajag divus gabalus. Avārijas situācijā var UPS orģinālo aķi nomainīt pret automašīnas akumulatoru, tad bārdu varēs nodzīr, apkures sūknis darbosies un vēl mazu televizoru varēs skatīties. Jāņem tikai UPS bez īpašiem navarotiem, jo gudrie upši saprot, ka nav orģinālais akumulators un negrib palaisties.

Link to comment
Share on other sites

Ja pareizi lieto, tad var appist jebkuru ražotāja gudrību.neviena shēma nenoteiks kāds izskatās pievienotais skābes aķis.

Link to comment
Share on other sites

Apčakarēt jau var UPS, tikai būs jāliem programnodrošinājumā. UPSis maita ieslēdzoties testē akumulatoru un saprot, ka aķītim ir ļoti maza iekšējā pretestība. Vārdu sakot, nav nav kaut kas kā parasti un nepalaižas. Vienkārš UPS neko netestē un tura 220V kamēr aķis sauss.

Starp citu, 50Hz tīkla frekvenci vajag tikai asinhronajiem elektrodzinējiem. Tā kā, ja nevajag sūknēt ūdeni, tad galvenais, lai būtu 220V, bet frekvence var arī peldēt.

Link to comment
Share on other sites

piemirsāt vienu svarīgu lietu-formai jābūt sinusoidālai.visiem UPS, ja nav norādīts citādi, ir taisnstūra izejas signāls, kas ir nepiemērots visa veida reaktīvai slodzei.

Link to comment
Share on other sites

2 Didzis - man gan likās ka frekvence var peldēt tikai tad ja darbina kautkādas kvelspuldzes un sildītājus, a jebkam citam - datoram, leduskapim utml vajag skaistu 50hz strāvu...

 

nujā, kautkur jau rakstīju, vai arī ne, ka labprāt varētu līdz 200Ls tērēties, piedāvātie 260Ls par 2kw ģeneratorēnu iekš lv bodēm nav diezko...

 

zāles pļāvējs diezko nevilks - viņam vidēji pāris kw tik ir, labākajā gadienā, parasti mazāk, apm 1-1,5zs tas ir reiz ~0,75 = kw... tākā štruntu viņš tur pavilks, turklāt vēl viņi ir 2 taktnieki, tas nozīmē ka mūžs īss, un degvielas vietā nevar visādu drazu un pašbrūvētu ļergu liet iekšā, jo vajg to eļļu klāt 1:50 vai taml...

un ja reiz vajag 4 taktnieku, ar ~5zs motoru lai iegūtu ~3kW elektrības... bet tākā jau tur vēl tā ķēpa lai dabūtu apgriezienus ģeneratoram atbilstošos tad čakars atkal:)

 

tāda viena naiva ideja būtu darbināt kautkādu štrunta motoru kas griež pāris gab automašīnas ģeneratorus, tie lādē 12v DC aķīti, un tad ar pārveidotaju (vai to pašu upsi) elektrību pārtaisa par 220V 50hz, vienīgi nav jauki ka šādā veidā sanāks zaudēt daudz enerģijas

. to vēl var štukot ja no ups/pārveidotaja izstaroto siltumu savāc un izmanto apkurei :lol:

ā - nu un šajā gadienā motora vietā var piekārt arī kādu vējdzirnavu, lai tik lādē to aķīti, pārpalikumus izmanto ūdens uzsūknešanai (vajag 1m^3 rezervuāru) utml. tipa var iegūt "eko-māju" .... bet nav diezcik aizraujoši ķēpāties ar to milzu propelleri vēja savākšanai, vēja ģenerators :)

 

rezumējums tāds - ka smadzene pasvilināta, bet Skaidrīte vēl nerādās :?

 

PS - 2 Ezis - kas ir reaktīva slodze??? man upsis urbjmašīnu tā lēni pavilka, un tev arī pat ūdens sūkni ir vilcis, tākā sadzīvē izmantojamos daiktus pārsvarā gadījumu viņam vajadzētu spēt pavilkt?

Link to comment
Share on other sites

Urbmašīnai un sūknim un daudziem citiem rokas instrumentiem ir kolektora motors, kas iet arī ar līdzstrāvu.tiem ir pofig.Asinhronie motori normāli neies.

Mani ir VW 1.6L dīzelis, vari uzkārt 30 kW ģeneratoru.

Link to comment
Share on other sites

Ledusskapim 50Hz strāvas frekvenci tiešām vajag(asinhronais dzinējs), bet datoram gan pilnīgi pofig ar kādu tīkla frekvenci strādāt, ka tik pietiek uzlādēt impulsa barokļa elektrolītisko kondensātoru. Labāk , ka frekvence augstāka, tad visi transformātori ir mazāki. Krievu lidmašīnās izmanto 400Hz maiņstrāvu un visa tehnika iznāk vieglāka. Amerikāņiem tīkla frekvence ir 60Hz un uz tā rēķina viņi ieekanomē miljonus salīdzinājumā ar Eiropu. Visi barošanas adapteri, kuri paredzēti darbam 50Hz frekvencē mierīgi strādā arī pie 60Hz. Skaistu sinusoīdu arī nevajag, jo transformātors darbojas kā drosele un visu izlīdzina. Sinusoīdas skaistums vairāk vajadzīgs, lai neradītu lielus radiotraucejumus, jo asām signāla frontēm ir ļoti plašs harmoniku spektrs. No kantainiem impulsiem dabūt sinusoīdu var ar droseles palīdzību.

Link to comment
Share on other sites

Zāles pļāvējam parasti ir četrtaktu dzinējs un eļļu lej karterī. Motoru var izmantot priekš ģenerātora, tikai neērti, ka dzenošā ass stāv vertikāli. Pirkt zālespļāvēju, lai no tā iztaisītu ģenerātoru neatmaksāsies, tad jau labāk uzreiz gatavu aparātu un nečakarēties. Ja elektroģenerātoru neizmanto pastāvīgi, piemēram, celtniecībā, tad motora resursam nav lielas nozīmes un ar 1kW jaudu arī var iztikt. Gadījumi, kad pazūd elektrība ir ļoti reti un var sev ierobežot komfortu(nemazgāt veļu, nelietot mikroviļņu krāsni, nelietot putekļu sūcēju u.t.t.).Galvenais, lai mājā ir siltums, ūdens un darbojas televizors, radio vai telefons, lai ir iespēja uzzināt, kas noticies. Šīm vajadzībām pilnīgi pietiek ar 1kW jaudu, bet bez mājas kīnozāles, datora un infrasarkanās pirts var iztikt līdz brīdim, kad elektropadeve atjaunosies.

Link to comment
Share on other sites

Kaibinjsh

LV nopeerkamajem zaales cirpeejiem lielako ties ir Briggs & Stratton motori iipashi izturiigi nav, pa kaadaam 2 sezonaam saudziigi uzvedoties var nokaut. Parasti nobeidzas klokjenes sliidgultnji (aka - shaales) Ir veel maniits ka shmaso var nipirkt plikus, dazhaadi novietojamus.

Link to comment
Share on other sites

2 Ezis - hehe:) - te nupat arī kā būs uzradies viens Opel Corsas motors 1,2 (laikam) bet benzīnnieks, un vēl viens Opel Omegas, 2l benzīnnieks. te jau var spēkstaciju taisīt:)

 

saki ka 30kW pie tava dīzeļa varētu pieslēgrt? tas prasīs laikam apm 50zs no viņa? maksimālais viņam ir kādi 60-70zs ??? tad jau pie normāliem apgriezieniem tiešām varētu. Jo pigors jau tāds, uz šādām lielākām jaudām sanāk lietderīgāka - energoefektīvāka tā padarīšana, nekā ar 2zs motoriņiem...

 

tikai skaidrs ka 30kW pats jau nenokurinās, būs jādzen atpakaļ tīklā, lai Latvenergo maksā:))) - te vienīgi ķibele ka man tur laukos vēl elektro pieslēgums. hmmm....

 

un tads 30kW ģenerators - kautkur tāds jāizrok,

Link to comment
Share on other sites

2 Kaibinjsh - jā ja, par tiem brigs un straton diezko labi neizsakās, hondas esot krietni labākas.

Link to comment
Share on other sites

No autiņa motora elektroģenerātoru ,protams, var iztaisīt, tikai tā padarīšana iznāks masīva un 30kW arī nebūs kur grūst. Ir profesionālie elektroģenerātori, kuri paradzēti nepārtrauktam darbam ,piemēram, celtniecībā. Un tie maksā stipri dārgāk par amatieru verķiem, kuri paredzēti iedarbināt labi ja vienreiz gadā(zāles pļāvēji par 100Ls arī ir amatieru aparāti) No otras puses, vai ir vērc turēt mājās profesionālu ģenerātoru, ja nopietnas vētras Latvijā notiek reizi trīsdesmit gados..

Link to comment
Share on other sites

2 Didzis - nu štuks ir viltīgāks, vetras ir viena lieta, bet tas ka Latvenergo pieslēgums maksā pāris tūkst, tas arī, un līdz ar to šķiet aizraujošāki visādi alternatīvie veidi, jo laukos nav latvenergo pieslēguma. Tiesa gan, mājas tur arī nav :)

Link to comment
Share on other sites

Kaibinjsh

Kaiminjonkam laukos siltumniicaam ir ZMZ-53 (GAZ-53 motors) ar kaukadu armijas gjeneratoru galaa. Tas motors griezhas ar tvana gaazi, tjip kaa ar gaazes gjeneratoru. Gaazi njem no leenaas sadegshanas apkures katla (taam pashaam siltumniicaam). Sanaak taada maza kogjeneraacijas stacija. siltums un gaisma pa leetu naudu.

Link to comment
Share on other sites

2 kaibinjsh - nu brīnišķīgi:))) - tieši to es arī biju štukojis - barot tos ģeneratorus ar kautko citu, ne benzīnu, lai sanāk lētak:)!!

 

saki ka viņam tas pasākums 100gadus vienā mierā darbojas? - par to tvana gāzi jeb deggāzi, kāviņtur sauc (woodgas) - bij teikts ka viņa satur arī lērumu skābes, un tālab motors var pastiprināti korodēt, turklāt no tiem izgarojumiem laikam tik 50% ir eksplozīvi, pārējais ir tvaiks, kvēpi un dažādas nedegošas gāzes...

bet itkā jau varot vienkārši izfiltrēt, izžāvēt, un darbināt, katrā gadienā - to jau var droši saukt par neatkarīgo enerģījas sistēmu:)!

Link to comment
Share on other sites

Izmantot gāzģenerātoru par degvielas avotu nav nekas jauns. Otrā pasaules kara laikā tādas mašīnas bija un pats tiku redzējis astoņdesmito gadu beigās, kad pie mums arī sāka trūkt benzīns. Tikai, kā benzīns parādās, tā visi no šīs monstrozās iekārtas atsakās. Lai uztaisītu elektroģenerātoru vajag autiņa motoru(to šrotā var dabūt par smiekla naudu) un gāzģenerātora iekārtu. Protams, ja rokas aug no īstās vietas, tad to visu var uztaisīt no veciem dzelžiem. Malka arī palikusi stipri dārga, bet ja pats savā mežā nocērt un ar zirdziņu aizvelk līdz mājai, tad nemaz tik dārgi nebūs.Ja viss jāpērk no jauna un vēl meistaram jāmaksā par darbu, lai to iekārtu uztaisa, tad tie pāris tūkstoši , ko prasa Latvenergo, nekas liels nebūs.

Kaibinjsh, vai vari iedot tā sava kaimiņa kordinātes.Gribētos uz to iekārtu paskatīties un varbūt kādu interesantu sižetu televizijā uztaisīt.

Link to comment
Share on other sites

2 Didzis - tur netiakai sižetu uztaisīt - tur jātaisa pašam augšā tāds pat verķis:))

 

njā, receptes (internertā ''woodgas'') ir daudz, bet interesanti redzēt kā dzīvē tas darbojas:)

Link to comment
Share on other sites

Guest NSSpecial
njā, receptes (internertā ''woodgas'') ir daudz, bet interesanti redzēt kā dzīvē tas darbojas:)

 

Dzīvē ar šiem verķiem ir problēmas. Nu vienīgi ne tad ja paredzēts darbināt parastas kvēlspuldzes u.c. primitīvus elektropribombasus. Ja pats taisīsi tad paredzu ka būs problēmas ar sprieguma stabilitāti, frekvences stabilitāti un līdz ar to jaudas izdzīšanu rēķinoties ar šiem abiem. Ir kaudze ar elektroiekārtām kas prasa kvalitatīvu barošanu. Un tiem ģeneratoriem patiešām primitīvi izdabūt tos 220 V un visus kW nekādu problēmu nav tādu pašam saskrūvēt. Toties panākt to lietu stabilu ir jau pamatīgas problēmas.

 

Vienkāršs piemērs - tev ir ģenerators. Viņš griežas ar savu zināmu apgriezienu skaitu un dzen ārā tos 50 Hz 220 V. Piejūdzam klāt teiksim veļas mašīnu. Tā ik pa brīdim ieslēdz centrifūgu kas uz sitiena paņem pamatīgu jaudu, līdz ar to kārtīgi strauji pieaug ģeneratora slodze un līdz ar to pat neiedziļinoties visās EDS fiškās elektriskajā ķēdē pieaug mehāniskā pretestība dzinējam. Tas uz mirkli nomet apgriezienus kas katastrofāli atsaucas uz izejas elektriskā signāla frekvenci. Tie kas zin šo to no elektrības sapratīs kas var notikt tālāk. Līdz vadu svilšanai.

 

Vai otrādi - darbojas centrifūgs + vēl ledusskapis + vēl vis kas uz max jaudu tam ģeneratoram. Dzinējs iet uz pilnu klopi un tur stabili to padarīšanu. Tagad pēkšņi visi lielie verķi sagadās ka vienlaicīgi izslēdzas. Vēlviens pamatīgs trieciens ķēdē. Un ja tur ir klāt PC piejūgts tad domājams ka to uzspridzināt nekādu problēmu.

 

Tādā nopietnā ģeneratorā ir nopietni strāvas stabilizatori iekšā. Un uztaisīt pašam normālu ģeneratoru būs padārgi un kas ir vis svarīgākais - sarežģīti. Painteresējies cik izmaksās tāds kārtīgs 3kW UPSis, attiecīgas ietilpības un atdeves akumulators. Cik kārtīgs dzinējs, kārtīgi tinumi ģeneratoram un iekārta kas to visu regulēs izejot no strāvas izejas parametriem. Ja uzbūvēsi tad mok ņemot vērā degvielas cenas pēc 100 gadiem būsi viņu atpelnījis nevis ņemot strāvu no Latvenergo. Tas tad ja 100 gadus tas nebūs jāremontē. Es jau nu ģeneratorus lietotu tad kad citas iespējas nav. Kad Latvenergo vadi nevelk kur vajag. Un vispār 3kW ir štrunts, 2 elektriskos sildītājus īsti nestieps.

 

Nu bet ja vajag toč kādas pāris spuldzītes un kāda mazu plītiņu tad jau var krāmēt augšā.

Link to comment
Share on other sites

Man vairāk aktuāli mājās ir ģenerātors, kuru var fiksi iedarbināt, kad Latvenergo kautkas noiet greizi. Kamēr saskaldīs malku, kamēr iekurinās gāzģenerātoru, kamēr uzsildīs motoru, tikmēr jau Latvenergo veči būs visas problēmas novērsuši. NSSpecial ir pilnīga taisnība par to strāvas stabilizēšanu. Vienkāršus ģenerātorus var izmantot tikai izdzīvošanai, bet ne pilnīgai mājsaimniecības nodrošināšanai ar elektroenerģiju. Drīzāk mājās var izmantot alternatīvi elektroenerģiju no vēja ģenerātora piemēram ūdens sildīšanai. Es gan pilnībā atbalstu Varonis vēlēšanos darboties, bet viegli un ātri uztaisīt elektrostaciju diez vai izdosies. Zēl, ka Latvenergo nav konkurentu kā tas ir Lattelekom. Kādreiz Lattelekom arī bija jālūdzā, lai ievelk telefonu pa bargu naudu, a tagad lien bez ziepēm, lai tik neatteiktos no telefona. Cik labi būtu, ja tā būtu ar Latvenergo, bet monopols paliek mpnopols.

Link to comment
Share on other sites

Energo resursi ir pelnošākā nozare kāda vien iespējama. pat mazajā Latvijā arī - pagājušogad uzņemumu lielākā peļņa - 1. vietā Latvenergo 2. neatceros:) - 3. Rimi (jeb VIP market)

 

katrs pats var smuki parēķināt cik naudas gada laikā tiek izdots par enerģijām, elektrību, gāzi, benzīnu utml...

Link to comment
Share on other sites

Kaibinjsh

labojums! Taa siltumniicas sildiishana un apgaismoshana pagaidaam projektaa. Reaali tagad tiek testets GAZiks ar gaazgjeneratoru. Sen shamo neesu saticis, taapeec iizti nemaaceeshu pateikt.

Link to comment
Share on other sites

HEIJĀ!!!

redzkur šis jaukums ir:) -

http://www.ntpo.com/techno/techno2_1/5.shtml

 

-- izrādās jau ir notestēts ka ar 3kw elektrolīzes jaudu sekundē var iegūt 123kub cm H2, un ar to pietiek lai darbinātu mazu iekšdedzes motorēnu ar 25kw jaudu:)) vienīgi ka izskatās ka te tiek izmantota ačgārnā eksplozija - tiek izmantots vakums ko rada H2 savienodamies a rgaisu un kļūdams par ūdeni. nu tā neko sev...

Link to comment
Share on other sites

2 Ezis - hehe:) - te nupat arī kā būs uzradies viens Opel Corsas motors 1' date='2 (laikam) bet benzīnnieks, un vēl viens Opel Omegas, 2l benzīnnieks. te jau var spēkstaciju taisīt:)[/quote']

tikai neaizmirsti, ka tiem motoriem vajag pusi opeļa kabeļu, lai viņi ietu.Dīzelim neko nevajag, tikai 12V starta laikā starterim un kvēlsvecēm un degvielas vārstam.

 

Par gāzģeneratoru-pašu svarīgāko esat aizmirsuši-malka nenāk pa taisno no meža, viņu pāris gadus jāpažāvē.pirms tam sazāģē un saskalda.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...