Jump to content

Interneta lapu prefiksi..


Artanis
 Share

Recommended Posts

Labadiena biedriem.

 

Te nu vienu topiku lasot iešāvās prātā tāds ķecerīgs jautājums - cik īsti liela nozīme ir interneta lapu prefiksiem (piem. "www")?

 

Nu, piemēram - izmantojot IE 6.0, teiksim, LMT mājaslapa neatverās ja ievadu to kā "http://lmt.lv", savukārt ievadot "http://www.lmt.lv" viss ir, kā mēdz sacīt, bumbās. Un tas nav vienīgais tāda veida piemērs. Šādas nesaprašanās rodas arī iekš FF, Operas, Konqueror un vairākām citām pārlūkrogrammām, tā ka man domāt ka tas kautkā saistīts ar forvardēšanu iekš pašiem saitiem.

 

Vai kāds zinošs varētu īsti apstāstīt, kā tur ir?

Link to comment
Share on other sites

Guest CrazyA9

Tas www ir tas pats kas subdomēns. Piemēram ir saits.lv un ir forums.saits.lv. Uz saits.lv ir pati lapa, bet uz forums.saits.lv ir saita forums.

 

 

Tas pats notiek arī ar WWW. WWW - Subdomens. ))

Link to comment
Share on other sites

Tas ir saistiits ar DNS t.i. kaada cipariskaa adrese piesaistiita katrai vaardiskajai. Kaa jau var nojaust - lai straadaatu gan www.lmt.lv gan lmt.lv - ir jaabuut diviem dazhaadiem ierakstiem konkreetaas zonas dns serverii. Bet taads hosta ieraxts lmt.lv neexistee - tapeec taadu lapu arii nevar atveert.

http://en.wikipedia.org/wiki/Domain_name_system

Link to comment
Share on other sites

Liels paldies par izskaidorjumu. Domājams, varētu pārcelt pie BUJ'a, jo jau vairākkārt šitais forumā ir uzpeldējis pēdējo dienu laikā.

 

Slēgts. Pārvietots.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...