Jump to content

Kā izmērīt elektromagnetisko starojumu


ufo95
 Share

Recommended Posts

Bastjens

D_l, nu bet gamma starojums jau ir tie pašie vecie labi fotoni, tikai ar ultraīsu viļņu garumu...

 

Kvanti vispār ir tāds fundamentāls jēdziens - visādas enerģijas sīkākā iespējamā, nedalāmā daļiņa - gaismas kvanti piemēram ir fotoni - nu tā mani skolā mācīja...

 

Neitroni ir daļiņa ar noteiktu miera masu, viņi nekādīgi nevar būt "ultraviegli", - izklausās kā no kādas ezotēriķu grāmatas ņemts :D.

 

Ā, ir vēl tāds brīnums kā neitrīno, laikam tos tu domāji, tie gan točna ir "ultraviegli" - pārāk viegli, lai ar mūsdienu metodēm izmērītu viņiem masu (pēc wikipēdijas) un tie izdalās beta sabrukšanā, kad atoma kodolā esošie neitroni sabrūkot mainās uz protoniem vai otrādi. Tie ir tik caurspiedīgi, ka var izskrien cauri zemeslodei, nezaudējot ātrumu (un no kosmosa mums vesels bars ar tādiem iziet cauri katru sekundi, Barkāns labāk varētu kaut ko par to uzcept "dzeltenuma" atražošanas nolūkos :D )

Labots - Bastjens
Link to comment
Share on other sites

vieglaa radiaacija, jeb rentgena starojums - briivie elektroni

gamma starojums, jeb ultra vieglie neitroni

vot šitās, dārgie būtieši, ir absolūtas muļķības. Neklausieties d_l. Atradies kodolfiziķis.

 

taapat nav manaa stilaa loznjaat pa wiki visaados mazsvariigos, mhhh, jautaajumos

tas tikai norāda attieksmi - kaut ko nobļauties forumā, nerūpējoties par publicētās informācijas patiesumu.

Labots - malacis
Link to comment
Share on other sites

paareejais viss neietilpst sjajaa nodaljaa un visai maz izpeetiits (neitriino, kvanti etc)

ps. - skaidroju vienkaarsji, lai 98% sjejieniesju kaut aptuveni nojaustu par ko iet runa.....

 

Aizmirsi kvarkus un anti-masu :). Šitie gan ir maz izpētīti. Tiešāk sakot - aprakstāmi, bet netaustāmi objekti.

 

Plika teorija vien ir. Par šo gan vajadzētu ar kādu profesoru izrunāt. Ir interesanti.

Link to comment
Share on other sites

Nedaudz atgriežoties par tēmu- (citādi drīz par visuma uzbūvi sāksim :) )

-

radiosakaru inspekcijai ir iespējas lielu daļu el.magn. viļņu diapazonu izmērīt- varbūt vajadzības gadījumā tie var palīdzēt.

Link to comment
Share on other sites

Nav vērts strīdēties par terminiem un fizikas teoriju. Būtībā jau katrs tehniski izglītots cilvēks saprot, par ko iet runa. Problēma ir ar tehniski neizglītoto tautu, kura fizikas stundās urbināja degunu un tik pat glupajiem žurnāistiem, kuri iztulko kādu rakstu no angļu valodas un "radiāciju" no mobilā telefona pielīdzina radiācijai no urāna rūdas gabala. Tad nu rodas visi šie šausmu stāsti par "radiācijas" kaitīgumu.

Link to comment
Share on other sites

didzis vai no moba naakoshais i silkts vai nee uzzinaasim tikai peec gadiem takto 20-30 ... ;)

bet ultraiisie nekaada dieva daavana arii jau nav :p

p.s. bija raxtinsh dienaa ;) kursh saakaas ar : Pēc mobilo sakaru antenu uzstādīšanas un Dreiliņu dzīvojamo māju jumtiem iedzīvotāji sūdzas par sliktu pašsajūtu, speciālisti neko bīstamu tajās nesaskata. ...

Labots - M@R$$
Link to comment
Share on other sites

Tīri tehniski gan bāzes stacija, gan mobilais telefons izstaro vienādu jaudu. Nu labi, bāzes stacija vienlaicīgi apkalpo vairākus klientus un kopējā jauda jauda būs lielāka. Toties neviens jau bāzes staciju netur kājstarpē, bet, kā zunāms, elektromagnētiskā starojuma intensitāte krīt kvadrātiskā proporcijā. Sanāk, ka mobilais telefons dod daudz lielāku starojumu uz cilvēku, jo tas atrodas dažu centimetru attālumā, bet bāzes stacija atrodas vismaz vairāku desmitu metru attālumā, plus bāzes stacijai ir vrziendarbības antenas. Tā kā starojums uz leju ir ļoti niecīgs un daudzdzīvokļu mājas iedzīvotāji tiek vairāk apstaroti no saviem privātajiem telefoniem nekā no bāzes stacijas. Tas gan viss ir tīri teorētiski un ja man virs galvas kāds gribētu likt bāzes staciju, tad es būtu pirmais kurš protestētu. Būtībā jau visi radioviļņi ir Dieva dāvana, jo ko gan mēs iesāktu bez radio, televizijas, interneta un mobilā telefona, bet tas viss ir radioviļņi. Cita lieta, ka cilvēks vienmēr grib jaudīgāku raidītāju, tālākus sakarus un vairāk programas un apstājas tikai tajā brīdi, kad mati sāk krist no galvas un "krāniņš" vairs nestāv. Ja radioviļņus izmanto saprātīgi, tad ar teim var sadzīvot. Tipisks piemērs ir Ulbrokas vidējo viļņu raidītājs, kura jauda bija simtos kilovatu un vietējiem iedzīvotājiem tas noteikti bija veselībai bīstamāks par mobilā bāzes stacijas starojumu ar dažiem vatiem. Tagad radio raida FM diapazonā ar kilovata jaudu un radio mēs dzirdam daudz kvalitatīvāk nekā vidējos viļņos ar 100kW.

Link to comment
Share on other sites

paņem augstomīgās austiņas(2000 omi) un pliku impulsu diodi(piemēram D18). Diodi vienkārši ielodē starp austiņu vadiem un tuvina raidītājam. Austiņās perfekti var dzirdēt sprakšķus vai rūkoņu, ja raidītājs darbojas. Ar tādu verķi viegli kontrolēt visādus LAN apraides punktus un citas mazjaudīgas ietaises.

 

Ok. Tas jau izskataas pec taa, ko mekleeju. Man ir Testeris ar milivatiem, ta ka njemshu to, bazishu pa vidu diodi un meginashu kaut ko nomeeriit.

Link to comment
Share on other sites

Ar testeri neko nenomērīsi. Ja raidītājs ir kautkas ciparisks(piemēram radiolinks), tad tur pa gaisu iet tikai impulsi un to amplitūda nosaka jaudu. Ar testeri Tu labākajā gadījumā mērīsi kautkādu mistisku efektīvo vērtību un arī tad mērijums būs apsolūti neprecīzs. Ar austiņām var ļoti labi pateikt teiksim tā paša radiolinka jaudu. Visu dara ar salīdzināšanas metodi. Paklausās vienu aparātu ar zināmu jaudu, bet pēc tam otru ar nezuināmu vai defektīvu verķi, tad atkal labo aparātu. Priekšstatu par aparatūras tehnisko stāvokli noteikti iegūsi.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 years later...

 

 

ja ta plaši runajot viss sava ziņa ir kaitigs ,braukt mašina ,sedet pie monitora,atrasties uz ielas ,utt tad jau jadzivo meža bet tas neko nemainis...

2x tālāk 4x mazāka iedarbība. Tas ir tieši tik vienkārši. Arī pētījumi rāda, ka problēmas rada spēcīgi elektromagnētiskie lauki. Un ur MILZĪGA starpība vai tu no bāzes stacijas esi 20m vai 100m!!!!!! 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Pēc mobilo sakaru antenu uzstādīšanas un Dreiliņu dzīvojamo māju jumtiem iedzīvotāji sūdzas par sliktu pašsajūtu, speciālisti neko bīstamu tajās nesaskata. ...

 

Man personīgi tas liekās - wtf??? BĀZES STACIJA uz manas mājas jumta. Pie pašas bāzes stacijās cilvēks atrodas ļoti spēcīgā elektromagnētiskajā laukā. Kādā velna pēc man tādā vajadzētu dzīvot??? Kā var tik tuvu cilvēku galvām izvietot tādus spēcīgus raidītājus????? Pilnīgs naglums no operātoru puses..... Uzreiz neviens nenomirst - značit nav kaitīgs un netraucē dzīvot.

Link to comment
Share on other sites

A Tu pamēri zem tās antenas elektromagnētisko starojumu. Būsi pārsteigts, nu nav tur nekas liels, visādā ziņā telefons pie auss dod par kārtu lielāku starojumu. Antenas ta bāzes stacijai ar virziendarbību un uz leju praktiski nestaro. Ir pat gadījies, ka zem torņā signāls pavisam švaks.

Link to comment
Share on other sites

 

 

A Tu pamēri zem tās antenas elektromagnētisko starojumu. Būsi pārsteigts, nu nav tur nekas liels, visādā ziņā telefons pie auss dod par kārtu lielāku starojumu. Antenas ta bāzes stacijai ar virziendarbību un uz leju praktiski nestaro. Ir pat gadījies, ka zem torņā signāls pavisam švaks.

 

Nu nestāsti man ja, ka uz leju nekas nenāk!!! Pie kam, vienai mājai tas ir uz jumta. Blakus mājai tas jau staro LOGĀ pat 20m attālumā. Esmu jūtīgs pret EML. Kapēc es varu pasēdēt mašīnā, kur blakums man kāds runā pa telefonu, bet šādā dzīvoklī es nevaru atrasties? Paliek monetāli sūdīgi???


 

 

lauriit, atkal kljuudies - augstfrekvences elektromagneetiskais starojums veido rezonansi molekulaaraa liimenii, kas var un arii izraisa patogeenas izmainjas dziivajaas sjuunaas.....

 

Šim pat es varētu piekrist, jo spēcīgs EML sadibens manu dzīvi visticamāk neatgriezeniski...... 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Nu nestāsti man ja, ka uz leju nekas nenāk!!!

 

Tad priekš kam tev kaut ko mērīt? Ja speciālists pasaka, ka nenāk, bet tu viņam tāpat netici? Tev būs derīgs tikai tāds mērījums, kurš uzrādīs zvērīgu starojumu. Un vispār, ir arī kaimiņiem visādi wifi rūteri, elektriskās indukcijas plītis, mikroviļņu krāsnis. Varbūt šie grib tevi nogalināt?

Link to comment
Share on other sites

Tātad īsumā: Esmu jūtīgs pret EML. Nesen nopirku dzīvokli. Pirms pirku - izstaigāju 5x visu rajonu un pārliecinājos, ka tuvumā nav nevienas antenas. Nopirku dzīvokli. Uzturoties jau kādas 1h viņā sapratu, ka paliek sūdīgi un kaut kas cepina manus sprandas nervus. Biju apstulbis. Kas tāds spēcīgs var būt, jo ja neguļu ar galvu blakus rūterim tad tas man problēmas nesagādā, bet šis ir kaut kas spēcīgāks. Nolēmu izstaigāt pārējos paģīšus. Ieejot 1 pagītī (man ir 3) un tiekot līdz otrajam stāvam (pavisam ir 3) sametās nenormāli sūdīgi. Tālāk netiku..... Tātad man ir aizdomas, ka tur kaut kur ir kāds spēcīgs raidītājs. Tāpēc man vajag kādu, kas būtu spējīgs noteikt, cik spēcīgs lauks ir šajā mājā un no kurienes viņš nāk!!!!!


 

 

Tas ir jūtams pa gabalu, ...nu tā tava sadіrstā dzīve.

Klausies puišeli. Vēl 4 kursā man nebija nekādu problēmu un es nemaz nezināju, ka tāds EML pastāv tāpēc es ieteiktu tev paklausīties, ka nesanāk kā man ;) 

Link to comment
Share on other sites

Plencis, ar šādām problēmām jāiet dzīvot vai nu uz neapdzīvotu salu kaut kur okeāna vidū ( bet arī tur kāds kuģis ar radaru var pabraukt garām) vai nu pie psihiatra!

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

 

 

Esmu jūtīgs pret EML.

 

Faradeja būris atrisinās tavu problēmu.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Tu nopirki dzīvokli, taču pirms tam tajā pat nebiji iegājis, tikai pagalmu izložņāji? Ož pēc sūdiem...

Link to comment
Share on other sites

 

 

Esmu jūtīgs pret EML.

 

To tu saki, vai tas ir ārsta slēdziens? Jo savādāk man izklausās pēc vienas no hipohondrijas nokrāsām.

 

 

 

Ieejot 1 pagītī (man ir 3) un tiekot līdz otrajam stāvam (pavisam ir 3) sametās nenormāli sūdīgi.

 

 

Moš sapūlējies un asinsspiediens izraisīja reakciju. Plus vēl sabijies no tā un saķēri panikas lēkmi.

 

 

 

Vēl 4 kursā man nebija nekādu problēmu un es nemaz nezināju, ka tāds EML pastāv
 

 

Tas gan nekas labs nav, ka nezināji. Man reāli izklausās, ka esi sev izdomājis kaiti un kādu neredzamu parādību, kas var būt visur un tādēļ izraisīt nezin ko. Ko darīsi, ja eksperti samērīs, ka nekāds izteikti augsts EML tev dzīvoklī nav? Tev tak visas atbildes jau ir, kā redzu.

Link to comment
Share on other sites

superKrona
Tīri tehniski gan bāzes stacija, gan mobilais telefons izstaro vienādu jaudu

Diez vai, pat tīri tehniski nē, nojaušu, ka teorētiski domā, ka sakariem no abām pusēm "obligāti" jābūt simetriskiem. 

Labots - superKrona
Link to comment
Share on other sites

Nu šādu tikai retajam piemītošu īpatnību vajag pilnvērtīgi izmantot - piemēram integrēties pretraķešu aizsardzības sistēmā par radaru (pārdoties "reiteonam" vai "dženeral dainamikam")

 

p.s. sorry, nekā personīga...

Link to comment
Share on other sites

Griezies šajā iestāde, maksā naudiņu un visu tev nomērīs http://www.vases.lv/

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

ārsta slēdziens?

Gribu zināt, kurš ārsts iedeva autoram tādu slēdzienu.

Pēc wiki, to slimību zinātne neatzīst.

Link to comment
Share on other sites

superKrona

EML starojuma kaitīgums ir ļoti atkarīgs no tām sasodītajām frekvencēm, ja nemaldos, sēdēt 50Hz augstsprieguma līnijas tuvumā ir kaitīgāk, kā apkrauties ar pirmajiem mobilajiem telefoniem (jaudas par kārtu lielākas, kā mūsdienu) no galvas līdz kājām, kas visi strādā sarunas režīmā.

Labots - superKrona
Link to comment
Share on other sites

 

 

Gribu zināt, kurš ārsts iedeva autoram tādu slēdzienu. Pēc wiki, to slimību zinātne neatzīst.
 

 

Esmu jau bijis pie vairākiem ārstiem un arī pie psihiatra. Ārsti plāta rokas, bet viss ko psihiatrs var ir barot spēcīgus medikamentus un katru dienu jautāt - nu ir jau labāk??? Nedomāju, ka šis ir kaut kas ārstējams. Varbūt laika gaitā, bet pie nosacījuma ja dzīvoju laukos vismaz 200m no kāda torņa. Kā jau viens te minēja -

 

augstfrekvences elektromagneetiskais starojums veido rezonansi molekulaaraa liimenii, kas var un arii izraisa patogeenas izmainjas dziivajaas sjuunaas.....
Iespējams, ka šis ir tas gadījums, jo kā arī psihiatrs teica. Smadzenēs ir mainījusies uztvere un smadznes nepareizi reaģē uz EML iedarbību, jo visas sajūtas jau ražojot smadzenes.
Link to comment
Share on other sites

superKrona
didzis vai no moba naakoshais i silkts vai nee uzzinaasim tikai peec gadiem takto 20-30

Ar esošajiem 20-30 par maz? 

Labots - superKrona
Link to comment
Share on other sites

 

 

Tad jau tik Ģintermuiža var līdzēt.

 

Un ko tad šie izdarīs? Pateiks EML, lai vairs uz mani neiedarbojas? Bet tu puišeli vari smieties. Es šeit runāju no savas rūgtās pieredzes. Un jums vajadzētu klausīties cilvēkos ar pieredzi, jebkurā jomā. Kā es jau minēju. Vēl 4 kursā man nebija nekādu problēmu, bet vairāku faktoru ietekmē + atrašanās pie spēcīgiem raidītājiem ir padarījuši mani jūtīgāku. Tāpēc es jums tomēr neieteiktu samierināties ar to, ka kāds uz mājas vai blakus mājas uzmontē ko jaudīgu. EML ir tāda lieta, kas varbūt nav ar tūlītēju iedarbību ;) 

P.S Paldies par VASES. Būs laikam jāmēģina izmantot tie pakalpojumi :)

Link to comment
Share on other sites

man ir aizdomas, ka VASES šajā gadījumā sūtīs klientu uz te jau pieminēto vietu

Link to comment
Share on other sites

superKrona

 

 

Vēl 4 kursā man nebija nekādu problēmu, bet vairāku faktoru ietekmē + atrašanās pie spēcīgiem raidītājiem ir padarījuši mani jūtīgāku
Tad jau zāles vairs cilvēkiem nebūs vajadzīgas, tik vien kā bāzes stacijas jābūvē patālāk no mājām
Link to comment
Share on other sites

VASES nomērīs un iekasēs naudiņu, tas taču ir bizness!

Link to comment
Share on other sites

 

 

man ir aizdomas, ka VASES šajā gadījumā sūtīs klientu uz te jau pieminēto vietu
 

Man jautājums: Tev tiešām nav ko darīt, kā troļļot? Tava piedalīšanās šajā diskusijā ir pilnīgi bezjēdzīga. Tas moments, kad kāds sīkais ir speciālists visās jomās....

Link to comment
Share on other sites

Ko tu plāno iesākt ar to mērījumu? Iesi lauzt antenas nost, lai tiktu pie bezmaksas būra? To, ka tajā vietā tev ir slikti jau tāpat zini. Neatkarīgi no mērījuma rezultāta reālajā dzīvē nekas nemainīsies. Visas tās antenas atbilst noteiktajiem standartiem un starojumu normām. Vienīgais reālais risinājums palikt konkrētā vietā ir manis minētais Faradeja būris.

Labots - e = d
Link to comment
Share on other sites

 

 

Un ko tad šie izdarīs? Pateiks EML, lai vairs uz mani neiedarbojas? Bet tu puišeli vari smieties. Es šeit runāju no savas rūgtās pieredzes. Un jums vajadzētu klausīties cilvēkos ar pieredzi, jebkurā jomā. Kā es jau minēju. Vēl 4 kursā man nebija nekādu problēmu, bet vairāku faktoru ietekmē + atrašanās pie spēcīgiem raidītājiem ir padarījuši mani jūtīgāku. Tāpēc es jums tomēr neieteiktu samierināties ar to, ka kāds uz mājas vai blakus mājas uzmontē ko jaudīgu. EML ir tāda lieta, kas varbūt nav ar tūlītēju iedarbību ;)

Tev liekas, ka visi apkārt esošie uzbrūk, bet šie būtībā uzbrūk dezinformācijai. Vēl neviens cilvēks nav atrasts, kam tiešām būtu spējas just šādu starojumu. Ja sarīkosi pareizi izplānotu dubultaklo eksperimentu ar būriem un raidītājiem, pavisam noteikti vairs nespēsi uzrādīt savus simptomus. Kā rīkosies tādā gadījumā?

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...