Jump to content

1 PC, 2 peles, 2 klavieres, 2 monitori, 2 neatkarīgi lietotāji


Rainy
 Share

Recommended Posts

Man ir divas peles un divas klaviatūras... saslēdzu 2 monitorus kopā (ar videokarti x1600Pro 512Mb AGP). Jautājums tāds... vai ir iespējams izdarīt tā, lai uz otra monitora varētu strādāt ar otru klaviatūru un peli un netraucējot pirmajam monitoram? Kā lai paskaidro vieglāk.. nu itkā man būtu 2 datori un katrs dara ko grib netraucejot otram lietotājam :)

Link to comment
Share on other sites

nuu, vajadzes divas kursorsviras liidz ar to... un ari drukaat var vienlaicigi tikai vienaa vietaa... takshto NEEE. tagad jau jaunakajiem prochiem ir virtualizacijas tehnologjija, kas ljauj laist diva OS vienlaicigi.

Link to comment
Share on other sites

martinus

var bet tur vajadzees kaukaadu tur split.... vo otru vaardu aizmirsu. karoc kastiiti kura tad arii visu saregulees. taa var savienoot man skiet pat 4 monitorus(sanaak 4 darbstacijas)

Link to comment
Share on other sites

(labots)

split-screen? a moš ir kautkāds emulātora softs ar ko kautko tādu var panākt ?

Labots - Rainy
Link to comment
Share on other sites

Daudz reižu pat tepat forumā izrunāts - NĒ, nevar! Win pēc savas būtības normālā veidā neko tādu neatbalsta (un, pieņemu, neviens Unix arī nē).

 

Slēdzu, ja nevienam nav nekas piebilstams.

Link to comment
Share on other sites

linuxaa taada veida risinaajums ir populaars. ir pat speciaali risinaajumi, kur viens naabaga kompis velk 8 un vairaak I/O iekaartu komplektus.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Njā to pašu atradu arī netā uz win tas nav iespejams pagaidām, bet uz unix gan var. Var jau arī mēģināt uz win, bet tad jāperk papildus visādas herņas āa piem., easyClone jeb citi štrunti un tas vairs nav tas....

Labots - Rainy
Link to comment
Share on other sites

atkārtošu vēlreiz - tiem kas nesaprot - uz windows tas IR iespējams.

Indijā un āfrikā lai taupītu naudu šādus risinājumus izmanto skolās. Mans kolēģis tādu mājās bērniem bija uzstūmis. Un ar ko tyas nav tas ?

Softu nosaukumus gan uzreiz nepateikšu. Pagooglējiet man jūsu vietā nav laika to darīt.

Labots - zeds
Link to comment
Share on other sites

Guest snail

Jā tiešām bija tāds softs, apmēram 2 gadus atpakaļ maniju pie times.lv download bet tur jau nedaudz vecie faili patīrīti, kā agrāk teica paliek google

Link to comment
Share on other sites

Oj, jopcikrazīt!

Es šito "BeTwin" savulaik gribēju ieviest kantorī, kurā administrēju kompjus. Tipa, ar šefu apspriedāmies un izfunktierējām, ka tas būtu COOL. Domāts, darīts. Tika sapirktas PCI video kartes (divgalvu videokartes nevelk divas darbstacijas - vismaz toreiz nevilka), PCI > USB adapterus, USB klavieres un attiecīgi peles. Tika iepirkta tā "BeTwin" licence un kā pirmais tika splitēts grāmatvedes kompis, jo viņai ka reiz bija atnākusi jauniņa palīdze, kurai kompis vēl nebija iegādāts. Iesākumā (~5 dienas) viss izskatījās forši, ja neskaita, ka 2.5GHz Celerons ar 1 Gb RAM-u sāka BAIGI lagot. Tad atklājās, ka vienlaicīgi nevar palaist nevienu grāmatvedības vajadzībām izmantojamu programmu. Sākās kašķis ar printera izmantošanu, reizēm bez pēdām pazuda tīkls. Tad sākās vēl krutāki pigori. Sāka pazust palīdzes virtuālā darba stacija. Lai to atjaunotu softu vajadzēja deinstalēt un instalēt no jauna, pie tam katru reizi vajadzēja aktualizēt licenci. Es uzrakstīju tiem "BeTwin"-istiem vēstuli ar lūgumu izskaidrot notiekošo. Viņi man atpūta automātisko atbildi, kurā bija uzrakstīts viss tas pats, ko jau biju veicis neskaitāmas reizes. Es, dabiski, nemetu plinti krūmos un līdzīgā veidā "bītwinoju" vēl divus pīšļus. Un kas bija pats jautrākais - pēc dažām darba dienām arī ar tiem sākās TIEŠI tas pats murgs. :evil:

 

Risinājums bija pavisam vienkāršs - tika iegādāti NORMĀLI sistēmbloki un par BeTwin aizmirsts kā par ļaunu murgu... dabiski, es viņiem aizpūtu mailu , ka no viņu puses būtu solīdi, ja viņi atgrieztu naudu par licencēm... saprotams, ka šoreiz nesekoja pat automātiska atbilde... :sad:

Labots - Vecais
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
Trust?

Labvakar! Lasījos pa internetu, ka var uztaisīt vismaz 2 lietotājus uz viena PC. Uz Linux tas it kā ir iespējams, bet par Windows nesapratu. Tātad jautājumi:

 

1)Vai ir iespējams uz Vistas strādāt 2 cilvēkiem vienlaicīgi uz viena PC ar visām dublējošām ievades/izvades ierīcēm?

 

2)Tad varbūt, vismaz ir iespējams, piemēram, pa vienu monitoru palaist spēli uz tumbām, un uz otru monitoru filmu pa austiņām?

 

Kompim ir mātsplate ar Gigabyte P35C-DS3R un tur rakstīts:

7.1+2 Channel High Definition Output

The ALC889A provides support for 7.1 sound playback, plus 2 channels of independent stereo output (multiple streaming) through the front panel stereo outputs.

 

Paldies jau iepriekš.

Link to comment
Share on other sites

usins_pacina

Krāj naudiņu kompitim vēlvienam.. laptopam.. bet nav dzirdēts par tādu lietu uz windows,.

speeletaajam nopeerc pulti vai stūri, un sev lieto peli un klāvu :) un vienkārši sistēmai uzliec 2 monjus :) unn jaudīgu PC vajadzētu :)

Link to comment
Share on other sites

PlayingTheSaint

Par to skaņu tepat kaut kur bija temats,kur runāja par skaņas kartes sadalīšanu divās virtuālās... kkas tāds,ja pareizi atminos :?

Link to comment
Share on other sites

Grisha

straadaat nevar, vai nu noblokjeesies pirmais ekraans vai arii darbiibas dubleesies uz desktopa, kaa arii uz remote desktop.

Par speeliishu dzenaashanu tev ir apstaastiits, par skanjas karti arii.

Iisti nevar iebraukt ko iisti veelies, bet ja gribi ar savu braali lietot vienlaiciigi vienu datoru bez citu datoru klaatbuutnes, tad aizmirsti, tas nav iespeejams. Arii Linux tev nepaliidzees.

Ieteiktu skolaa apmekleet informaatikas stundas, lai uzzinaatu elementaaras lietas.

Link to comment
Share on other sites

jaciks

DROSI,KA JAKONFIGURE VIDEOKARTE,BET SAVADAK SPELE UN FILMA VIENLAICIGI NEIES.

Link to comment
Share on other sites

Trust?

Nu mēģināju to BeTwin, bet viņš man ļāva izmantot tikai vienu monitoru, respektīvi, viens ieslēgts, otrs izslēgts; bet viņš man kaut kādu erroru meta 'rundll stoped working' vai kaut ko tādu; un vēl man ir programma Asus Smartdoctor, kas neļauj pārkarst videokartei(paceļ ventilatora apgriezienus atbilstoši temperatūrai) bet pēc beTwin palaišanas nevar vairs palaist to programu un man bailes, ka nodegs videokarte. Nu nekas atinstalēju to betwin.

Kā jums bija ar konfigurēšanu? Tomēr vēl neesmu atmetis cerību

 

Mēģinaju arī ar to Virtual Audio Cable 4, bet nekādīgi nesanāca nokonfigurēt, nu nekas.

 

BET man sanāca ar savu mātesplates hardware risinājumu, proti, mātesplates ražotājs paredzējis, ka var laist dažādus audio pa aizmugures un priekšas izejām.

 

 

Paceļās jautājums: kā var VLC un Windows Media Player nomainīt skaņas output ? skypā man sanāca, Winampā arī.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
eduardinio

Vai ir iespejams no viena datora dabut 2??. apmeram ta 2peles 2 klavieres, 2 monji, 2pari austinjas, 1dators-lai piemeram viens var stradat, otrs galda otra puse pie ta pasa dakja speeleet speeles???

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Priekš kam tas vajadzīgs? Kaut kur dzirdēti tādi varianti ar dažādām kartēm, bet lētāk būs nopirkt otru datoru priekš darbiem.

Link to comment
Share on other sites

eduardinio
(labots)

reali tagad vairs tas nav vajadziigs...

 

 

bet ka tas ietekmeetu performance? nojausu ka uz abiem reize crysis uz max laiam nevarees spelet

Labots - eduardinio
Link to comment
Share on other sites

Tehniski efektīvākais variants varētu būt pacelt niknu terminālserveri + sapirkt lētos PC ar pingvīnu un remote desktop funkciju.

Link to comment
Share on other sites

Android1

Kā jau te TokRa rakstīja windā 2 in 1 ir iespējams ar programmu ACTEP. Šis ir domāts, lai pilnvērtīgi emulētu 2 neatkarīgas sistēmas. Lasīju par šito Upgrade Special 05. gada oktobra numurā.

 

Nu performance samazinātos diezgan. Tad vajag jaudīgu PC, lai spēlētu abās pusēs, jo, piem., šaurā vieta var būt HDD (protams pastāv iespēja nopirkt 2 un saslēgt RAID0). Netam darbam ar Office paku pilnīgi pietiktu ar ne pārāk jaudīgu PC.

 

Crysis abās pusēs vari necerēt uz max toč. Domāju, ka ar pašu jaudīgāko uz mid rezolūcijām un seetingiem varbūt varētu paspēlēt.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
it.kroplis

Atceros kādu gadu atpakaļ lasīju par korejas programeri kas bija izveidojis tieši šādas darbības softu. tb sadalīja PC uz diviem. Varēja lietot divi cilvēki reizē katrs ar savu peli/klaviat ekrāns tika sadalīts uz pusēm. Spēles tā spēlēt nebija domāts. Ofisa programmas strādāja cik var saprast normāli.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

palasīju visu iepriekšminēto, tagad zinu kad ar "be twin" neatgūsi ne naudu ne nervus. Un risinājums problēmai ir tikai nedaudz naudas priekš jauna dzelža :)

  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Interesants fakts. Windows nav paredzēts divu peļu vai klaviatūru kontrolēšanai, bet spēj kontrolēt vairākas spēļu pultis.

Labots - ciba43
Link to comment
Share on other sites

The fuck are you? loģiski, ka windows nevar kontrolē peles vai klaviatūras, jo tās ir ievadierīces, kamēr pultis mēdz būt ievadizvadierīces.

Link to comment
Share on other sites

Tāpēc, ka spēļu pultis skaitās džoistiki (aļa abstrakti HID), nevis klaviatūras vai peles. Plus, sākot ar Windows XP, Windows programmas patiesībā var atšķirt vairākas klaviatūras un peles, tikai tas ir speciāli jāpieprogrammē. Taču lielāko daļu programmu dziļi neinteresē, uz kuras klaviatūras Tu nospiedi "D", tāpēc viņas to nemaz necenšas darīt. Tas pats attiecas uz vairākiem peles kursoriem. Ja gribi vairāk par vienu - zīmē pārējos pats. Tā ir ļoti reta vajadzība.

 

Taču pie viena datora strādāt diviem cilvēkiem - tāda fīča gan nav, un diezi vai kādreiz būs. Pārāk mazs pieprasījums pēc kā tāda.

 

Bet tagad vēl viens interesants fakts - Tu nupat pacēli divarpus gadus vecu miroņtopiku. Tā nav labi darīt, it sevišķi, ja neko lietderīgu tur nevari piemetināt.

Labots - Vilx-
Link to comment
Share on other sites

  • Ronalds unpinned this tēmaa

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...