Jump to content

Elektriskā cigarete


Mezavecis
 Share

Recommended Posts

Mezavecis

Pacelšu vienu vecu tēmu sakarā ar to, ka draudzene iepirka elektrisko cigareti Future Lab, lai mazāk smirdētu. Sakarā ar stresaino darba režīmu kaut kā ar atmešanu īsti nevedas.

 

Tad nu varu pakomentēt bez liekas reklāmas, kas tas pa zvēru ir. Princips ir tāds, ka akumulatora deglītis silda patronu, kur iekšā kaut kas glicerīnam līdzīgs (mutē paliek salda garša) + nikotīns. Jo vairāk nikotīna kasetnē, jo vairāk kož kaklā, līdz ar to mīts par to, ka varēs smoļīt vienā laidā, izpaliek, jo pēc brīža jau konkrēti kaklā sāk kost.

 

Protams, par tiem skaistajiem lozungiem, ka viens kartridžs aizvieto paciņu, ir mīts. Realitātē kaut kur puspaciņai varētu atbilst.

 

Kas jau arī izdodas samazinot cigarešu apjomu no vienas paciņas dienā līdz pat 5 cigaretēm. Tā uzreiz pāriet no cigaretēm uz šitiem te diezvai patiks, jo garša pilnīgi savādāka, plus jāčakarējas ar lādēšanu, kartridžu pirkšanu. Bieži vien pat aizmirstas pīpēt, jo zūd ieraduma moments, kas var teikt ir noteicošais pīpēšanas rituālā.

 

Katrā gadījumā labāk nekā kožleņes, kuras nežēlīgi kož mēlē. Par plāksteriem gan nezinu. Pozitīvs moments, ka nav jāskrien kaut kur ārā pīpēt.

 

Protams, atmest jau ir vislabāk un bez liekiem tēriņiem :)

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Nu jā, citiem izdodas, citiem ne.

 

Skaidrs, ka viņi reklamējas. Tak atkarīgo vieglāk pierunāt turpināt savu niķi tikai savādākā veidā :) Tak tie kartridži nav lēti 3-5Ls par iepakojumu :)

 

Es gan neteiktu, ka šis te sūds būtu galīgs draņķis, bet nu vismaz nesmird, var telpās zelēt, nesatur darvu, CO un citus degšanas blakusproduktus. Tik īsti tās baudas nav, jo dūms nav tāds dūms, kož kaklā. Tik vien tiek nomākta tieksme pēc kārtējās nikotīna devas. Līdz ar to nav gluži labākais veids, kā atmest - ja met, tad met uzreiz nost.

Link to comment
Share on other sites

Alens Karrs. "Kā viegli atmest smēķēšanu". Izklausās jau stulbi, bet šī grāmata dara brīnumus. Smēķēšanas atkarība dalās 2 daļās: psiholoģiskā un narkotiskā atkarība. Grāmata likvidē psiholoģisko, bet ar narkotisko tikt galā nemaz nav tik grūti. Samazinot cigarešu skaitu, tu tikai padari kārtējo cigareti vērtīgāku un neaizstājamāku, bet aizvietotāji, tai skaitā elektriskie, cītīgi uztur narkotisko atkarību un nekādā veidā nesamazina psiholoģisko. Grāmatas cena 8-10ls, nedēļas zārka naglu tiesa... Pat ja neizdodas atmest, varbūt grāmata palīdzēs atmest kādam citam.

Link to comment
Share on other sites

Pats pīpēju pacīņu dienā, nu jau 6 gadi :( , biju pārgājis uz elektronisko sūdu, teikšu kā ir- sūds, kas sūds. Dienā aizgāja 2-3 patronas. Naudas ziņā izmaksas daudz lielākas + nervi "piepīpējot" + lādēšana, ok kamēr jauna ar vienu uzlādi pietika ilgam laikam, beigās- mašīnā pie piepīpētāja visu laiku viens gals lādējās. Beigās piegriezās... tiesa pāriet uz normāliem smēķiem bija pagrūti :) . Mērķis nebija atmest, bet gan pacensties uzlabot veselību. Runājot par kaitīgumu - ok,plaušām nekas nenotiek - jo tas ir tikai tvaiks, bet tā ķīmija- garšviels gan liek attiecīgajiem orgāniem strādāt uz attiecīgo slodzi.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...