Jump to content

MAC'isti, gribu dzirdēt jūsu pieredzi.


Trenz
 Share

Recommended Posts

Sveicināti visi.

 

Vispirms, es gribētu pateikt to, ka lūdzu nekādus svētos karus MAC vs Windows netaisīsim, un uzstāstiienus par "krānu pagarināšanu" varat izteikt savam kaķim.

 

Tad nu lūk ir pienākusi tā reize, ka esmu nosliecies uz MAC'a pusi. Visu savu mūžu esmu lietojis tikai Windows sistēmas. Un ar MAC'iem esmu uz "jūs", tikai esmu savācis tādu pamatinformāciju par jamiem. Iesmels kāpēc gribu iegādāties MAC'u, ir ļoti vienkāršs, drīz vecākais dēls pārvāksies uz kojām dzīvot, un došu viņam savu HP portatīvo, lai sēž un kūko. Bet man drīzumā ir paredzēts masīvs ceļojums pa Eiropu satiekoties ar darījumu cilvēkiem, rada gabaliem un draugiem, kas atrodas ES zonā. Tā, kā ļoti liela nepieciešamība ir portatīvais, bez kura, diemžēl iztikt nevaru. Un diemžēl tas ir skumji, bet fakts, ka biznesa pasaulē tevi ļoti stipri vērtē pēc ārējā izskata, un Apple šajā situācijā kalpos ļoti labi.

 

 

Esmu nosliecies uz MacBook. Skaists dizains, un izskatās, un esmu dzirdējis, ka ir ļoti ērts. Pats esmu sēdējis pie iMaca un tikai uz pusotru stundu, pirmais iespaids ir radies, bet vēlos uzklausīt citu cilvēku pieredzi ar mac'iem, un it īpaši par MacBook'iem.

 

Tātad, ko es sagaidu no šī āboļa - ērts, lai nekaras, un pietiekami liela jauda lai varētu bez problēmām browsot un rediģēt relatīvi lielos .raw foto failus, bet ar šo es redzu, ka problēmu nebūs.

 

Lai labi uztver Wi-fi.

 

 

Šaubos, ka ir problēmas ar softiem, ja nu tādas ir, lūdzu padalieties. Vēlētos dzirdēt par tā stabilitāti, dzelžu ziņā un OS ziņā, ir kādi crash'i pie smagākiem failiem novēroti, vai kas cits ?

 

Kā ir ar garantiju Latvijā ? Un esmu dzirdējis, ka Latvijā pat ir Apple dīleris, jebšu es kļūdos ? Uzrakstot googlē "Apple + Latvia" tikai atradu infu par iphoniem un ipodiem.

 

Respektīvi, es vienkārši gribētu dzirdēt cilvēku pieredzi ar Maciem, un it īpaši par MacBookiem.

 

Liels paldies.

Labots - Trenz
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 92
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Smii

    10

  • Trenz

    10

  • Žaks Noriss

    10

  • Bonifacijs

    13

Dalās tikai amēbas.

Garantija jauniem Maciem protams ir, šajā gadījumā neko nemainīs tas, ja pirksi no oficiāla reselera vai vienkārši laba interneta veikala.

Lietoju Macbook Pro jau kādu mēnesi. Rēķinies, ka paies kādas divas nedēļas, pirms tu līdz galam pieradīsi. Tipiskās drīz fāzes arī draud. "Wow, cik viss smuki un nekas negļuko" , "tfuu uz windows visu varēja ātrāk" un "Jā, Macs tomēr ir kruts, nekad neko citu nepirkšu"

Softi. Nav vēl nācies ķert pēc windows, lai izdarītu kaut ko. Uz maca var visu. Tikai var nākties pameklēt kādas programmiņas utt.

Ērtuma ziņā ir diezgan iespaidīga atšķirība. Kad pieradīsi lietot Spotlight searchu, nesapratīsi kā vispār agrāk varēji mēģināt atcerēties kur to ko glabā uz datora. Vēl ir grēda ar lieliskā fīcām. Pašam ļoti patīk Dashboards, citi fano par Spaces un ko tik vēl ne. Macam pat skaips ir 2x ērtāks nekā uz PC.

Lieta, ko tu novērtēsi - baterija. Jauniem maciem tā vilks kādas 4+ stundas. Manam divus gadus vecajam macbook pro tur aptuveni 3 stundas, bet tas ir atkarīgs no režīma, ekrāna spožuma utt.

WiFi ir ok. Ir izdevies pārliecināties, ka 1,5k Ls Lenovo ķer labāk, bet arī manam nav ne vainas.

Vari diezgan droši aizmirst par OS gļukiem, kāršanos utt. Te viss strādā. Un pa skaisto.

Katrā ziņā, ka ja esi izmlēmis, ka gribi Macu, tad galvenais rēķinies, ka vajadzēs pierast, bet pēc tam tu nekad neko citu vairs negribēsi.. Un skats protams, iespaidīgs.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Mjā, paldies Remus par skype atsauci, to aizmirsu piebilst, ka arī ir diezgan svarīgs (kontaktu dēļ).

 

Piedošanu, par glupo jautājumu, bet kā ir ar MSN ? Vai strādā normāli, protams, ja vispār ir iespējams palaist šo MS brīnumu uz Mac ?

Labots - Trenz
Link to comment
Share on other sites

MSN Messenger ir iekļauts jaunajā MS Office priekš MAC. Tāpat kā Outlook līdzinieks, kas šķiet smagi identisks tam, kas ir uz PC, Word, Excel utt.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Ģimenē ir 3 Maki - PowerMac G4, MB Black un iBook G3.

 

Ar Mac viss ir ļoti vienkārši un ātri apgūstams, it īpaši, ja esi jau iepriekš ar kompjiem draudzējies, tad tā lieta tiešām ir 2 nedēļās pieveicama. Vairāk laika gan nāksies pavadīt meklējot šādus tādus softiņus.

http://www.coolosxapps.net/

http://www.coolmacapps.com/

Un vispār jāgūglē pēc "mac apps" un viss tev tiks dots.

 

Par stabilitāti ir tā, ka pašam netīšām sanāca pārbaudīt kā tas notiek Mac vidē (PowerMac G4) - gribēju atvērt vaļā jpg failus, kas bija vienā folderī, bet netīšām sanāca atvērt visu failus, kas satur tekstu "jpg". Kopā bija pāri pa 3000 dokumentiem (bildes, rtf, txt u.t.t.). Bet Maks nenokārās.

 

Ja runā par konkrētu Mac portatīvā izvēli tiešām tēla radīšanai, tad MacBook White nebūs tas īstais. Ārzemēs (pārbaudīts DE, FR, IT) MB White ir totāls studentu rīks. Vispār ārzemju studenti izvēlas tikai 2 ražotājus: Apple un Sony (VAIO). Izvēlei vajadzētu krist uz neko lētāku kā MB Black ar 4GB RAM un būs viss OK. Izmaksas pērkot LV būs apmēram 1000Ls par MB Black un ap 60-70Ls klāt par RAM. 4 darbības stundas gan solīt nevaru, ja nu vienīgi kā mp3 pleijeri ar izslēgtu LCD, tad gan ilgi strādā.

Link to comment
Share on other sites

Varu topika autoram pateikt, ka oficialie Apple izplatītaji Latvijā ir Capital un Lattelecom. Šie kantori arī nodrošinās servisu.

Labots - UnderV
Link to comment
Share on other sites

Jānis Bērziņš

Arī varu piekrist pozitīvajam : nu jau mēnešus 4 sēžu uz MacBook C2D 2.0Ghz +2.5GB RAM. Iespaidi protams ir tikai tie pozitīvākie.

 

Visām Win programmām ir alternatīvas - daudzas pat labāk nostrādātas.

 

Kā oficiālais dīleris Latvijā ir Capital un Lattelecom. Pārdod tā pat Elkorā un daudzos internetveikalos. Garantija, protams, ir un problēmu tur nekādu.

 

Par Wi-Fi - kad vēl Elkorā strādāju, nācās notestēt daudzus notebookus. Daudzi dārgā gala Asusi un HP neķēra tur, kur ķēra jebkurš Mac.

 

Par *.raw failiem - nu principā var būt tikai vēlme pielikt operatīvo. Ir tāda ļoti laba programma kā Aperture - ir vērts iegādāt. It kā ļoti vienkārša, bet tajā pašā laikā ļoti labi var apstrādāt no spogulenes iegūtās bildītes.

 

Ir bijušas dažas reizes, kad macs pakāries, bet pārsvarā tas ir bijis, kad paralēli stāvējis vaļā arī WinXP caur Parallels emulatoru. (WinXP ir tikai tāpēc, ka bija iegādāta spēlīte, kuru šad tad paspēlēju... protams, ka uz XP, lai gan uz Mac arī spēļu netrūkst).

 

Viens liels mīnuss - vāku nekādā gadījumā nedrīkst cirst ciet, vēlams to ļoti uzmanīgi aizvērt... Grūti izstāstīt, bet kad redzēsi dzīvē, sapratīsi - tur plastmasa ne visai izturīga tieši vietā, kur magnēts, līdz ar to atliek ne tā trāpīt un var nolaust nelielu plastmasas gabaliņu no korpusa (man tur jau neliela plaisiņa izveidojusies).

 

Par pierašanu arī ir stāsts - neilgi pēc tam, kad pats sev biju nopircis MacBooku, arī sencis meklēja jaunu... Tad nu aizbraucu reiz pie viņa ciemos, iedevu biku paspaidīt un sanāca, ka pēc pāris dienām arī viņš sev iegādāja tādu pašu. Līdz šim bija sēdējis tikai pie Windows kastēm. Respektīvi bija tā - to ko viņam vajadzēja, viņš bija iemācījies darīt, bet ja bija kas jauns, tā zvanīja man un es stāstīju, kas un kā. Kādu nedēļu pēc tam, kad viņš bija pastrādājis ar MacBooku, šis man zvana, ka viņam vajadzētu bildes saskenēt datorā un uztaisīt kādu prezentāciju vai ko līdzīgu. Nu sarunājām, ka vakarā pēc darba iebraukšu. Aizbraucu tagad pie viņa, viņš man sāk stāstīt - "Izdomāju pats pamēģināt, kas un kā. Piespraudu skeneri klāt, noskenēju, tad saliku datorā, kur gribēju, paņēmu ar šito programmiņu mazliet izmērus pamainīju, krāsas pieregulēju, uztaisīju slaidšovu - viss ir ok". Es, protams, stāvēju un klausījos kā brīnumā :) To, ko uz Windowsa es būtu visu vakaru stāstījis, viņš pats bija pusstundas laikā atkodis.

 

Tā kā arī ar pierašanu ir daudz labāk nekā liekas. :)

Labots - Jānis Bērziņš
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Hmm... nu nav viss tik skaisti, lai varētu teikt, ka esmu 100% apmierināts ar Mac. Ja strādā tikai un vienīgi OS X vidē, tad jārēķinās, ka dažreiz var sanākt kaut kāda dokumentu, prezentāciju nesaderība ar Win. Piemēram, augstskolai kaut kādi elektroniski nododamie darbi būtu pirms nosūtīšanas jāpārbauda uz Win kārbas. Tā pat atsevišķi fotoaparātu modeļi nevēlas "draudzēties" ar OS X un jāpērk karšu lasītājs. Faktiski vislielākās problēmas rodas ar ārējiem USB gadžetiem, kas nav uzrādīti kā pilnīgi Mac saderīgi (USB mikrafoni, austiņas, skaņas kartes u.t.t.). Draiverus var mēģināt meklēt, bet parasti tas beidzas ar ierīces pārdošanu. Ar printeriem un skaneriem gan problēmas neesmu novērojis, bet instalējot OS X vajag pieķeksēt klāt printeru draiverus, kuri aizņem ap 1.5GB cietā diska vietas.

 

Latviešu klaviatūras izkārtojums 10.4 un 10.5 apdeitotām sistēmām ir pieejams. Bet ar pareizrakstību pieklibo. Atnāks biedrs kroko un visu apstāstīs kas un kā. Tā kā esmu jau kādu laiku beidzis augstskolu, tad pareizrakstība praktiski vairs mani nesatrauc un neesmu mēģinājis to pētīt.

Link to comment
Share on other sites

Jānis Bērziņš

Nav gadījies izveidot nevienu nesaderīgu dokumentu ar Windows, par cik lietoju MS Office for Mac un OpenOffice.org. Ar openofisu pie settingiem uzliekot default save as office 97-2003 dokumentu nu galīgi nekādām problēmām nevajadzētu būt.

 

Vienīgais, ko varu iedomāties, ir MS Office papildus formatēšanas iespējas + PowerPointā templati, kurus varētu neatpazīt uz vecākiem ofisiem. Bet tam jau ir "compabilty mode" + tāda pat problēma ir ar windows bāzēto 2007 Offisu.

 

Par fotoaparātiem - droši vien, ka var atrast modeļus, ar kuriem ir problēmas, bet visus, kurus esmu mēģinājis, macs ir atpazinis un problēmu nav. Jāņem vērā arī, ka Maca popularitāte pēc Vista iznākšanas aug - līdz ar to arī ražotāji vairāk pievērsīsies draiveriem priekš MacOS.

Link to comment
Share on other sites

Domāju, ka vari arī palasīties šeit: MacPasaule

Sadaļā "Slēdzīšiem" ir biežāk uzdotie jautājumi cilvēkiem, kas no PC pāriet uz Mac.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Oj nu liels paldies visiem par infu. Pierast nevajadzētu būt problēmām, kā teikt, es ātri mācos, pierodu pie visa jaunā.

 

Nu nekādus advancētos USB gadžetus man nevajadzēs, tīri tikai 1 USB flash, vairāk arī neko.

 

Paskatijos, ka mans fotoverķis arī rukās bez problēmām uz maca - Olympus E-510, un arī tā softs - Olympus Master 2, kas arī ir galvenās lietas lai rukā uz mac'a, bet skatos, ka problēmām nevajadzētu būt.

 

Protams, visu ko man vajag lieliski nodrošina MS brīnumi, bet gribas kautko pamainīt, un savādāku. Nekļūšu par 100% mac'istu, tomēr i sieva ir pieradusi pie windows, un pats ik pa laikam uzrauju kādu spēlīti, kuru macs neatbalsta (vai otrādi). Taka tā.

 

Nu jebkurā gadijumā liels paldies visiem, un tuvākajā laikā jau maukšu uz Rīgu, lai apskatītu šitos Mac brīnumus klātienē.

 

viena lieta vēl - kā ir ar display'iem ? Tieši macbookam, stipri atspīd saule/gaisma pret ekrānu ?

 

Liels paldies visiem !

Labots - Trenz
Link to comment
Share on other sites

1/2 gadu darbā lietoju MacMini ar Tīģeri virsū.

 

Pirms mēneša jebajā nopirku macbook arī mājām. Ar Leopardu jau.

 

Mac spēks slēpjas tieši OSX. Viss notiek ātri un organiski, vienīgā problēma bija palaist serialnumuru ģeneratoru priekš CS3 pakas, jo jamais bija exe :D

 

PC līdz tam ietoju gadus 13 - sākot ar win 3.1.1 iekš RV1Ģ un beidzot ar XP, to visu neskaitāmas reizes esmu pārinstalējis, hakojis, modificējis utt.

 

Sapratu, ka man pietiek. Ne uz vienas no kastēm man win nestāv, un īstenībā arī negrasos instalēt. Nav vajadzības.

 

Lai arī makbuks ir dārgs, domāju ka viņš ir katras iztērētās kapeikas vērts. Es meklētu galus, kas var atvest no US - iespēja ietaupīt vismaz 200 latus.

 

LV pirktam toties būs 2 gadu garantija (starptautiskā ir tikai gads)

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Smii, paldies, skatoties pēc tava avatara, jau sapratu, ka esi 100% mac'ists :)

 

P.S. Noskatijos

, vai man būtu pamats klausīties un ticēt tam, to tur sak par mac'iem ? Jebšu tā ir kautkādi anti-mac propoganda ? Labots - Trenz
Link to comment
Share on other sites

theone2be

Macus lietoju skolā, nedaudz darbā, un vispār, kad vien ir izvēles iespējas. Tikai dēļ augstajām cenām pašam vēl nav, jo man nepieciešams ļoti jaudīgs dators. Par to video - nu nez, man personīgi nekad nav tā bijis, ka kompis pats pēkšņi izslēdzas, arī uz pavecākiem iMaciem ar bieziem Il CS2 un Photošopa CS2 failiem viss notiek pieņemamā ātrumā pat ar 1 Gb, lai gan tam jau rekomendēti vismaz 2 GB ar jaunāko MacOsu. Tā lieta par shortcatu taisīšanu uz desktopa - man liekas, ka tas bija raksturīgāk vecākajiem MacOsiem, ja arī jaunajiem, tad liekas, ka to var atslēgt. Vienīgā dīvainība, ja piem. kko no Flashatmiņas dzēs, jaiztīra miskaste, citādi faili vairs tev neparādiesies (uz Win sistēmām, MacOsā tāpat būs miskastē) bet vietu flešā aizņems. Task menedžerim daļēji analogā Force quit kustība man personīgi liekas dabiskāka, nekā ctrl+alt+del, it īpaši uz laptopiem... Nu nez, tas tā no manas pieredzes.

 

Edit: spriežot pēc iMaca, kas tiek mētāts apkārt, video ir krietni vecs.

 

Edit 2: Docku, ja nemaldos, vispār var atslēgt, pats neesmu to darījis, jo nekad nav traucējis...

Labots - theone2be
Link to comment
Share on other sites

Grossmeister
Vienīgā dīvainība, ja piem. kko no Flashatmiņas dzēs, jaiztīra miskaste

Vai tad uz makiem Shift+Delete nedarbojas ?

Link to comment
Share on other sites

osx failus dzēš ar command+backspace vai ievelkot misenē (kas ir viens un tas pats)

Link to comment
Share on other sites

Vai tad uz makiem Shift+Delete nedarbojas ?

Vismaz manam macam nav Delete pogas. Sākumā pie tā ir grūti pierast...

Link to comment
Share on other sites

Mans subjektīvais viedoklis, kā Mac nelietotājam.

Macu pamatā vēl aizvien lieto visādi izdevēji, datorgrafiķi un tml., bieži vien izņemot viņu vadību.

Tādā kārtīgā biznesa pasaulē tomēr ir atbilstoša līmeņa lielo zīmolu portatīvie (HP, DELL, IBM, SONY), vēlams zem 14".

Parasti biznesa portatīvajiem ir ilgdarbojošas baterijas, ar iespēju pat iepirkt speciālas ar palielinātu ietilpību. Man HP compaq nc6320 standarta baterija arī mierīgi velk kādas 4h. Tas saistībā ar viena minēto maca ilgdarbību.

Ja tomēr ņem Macu tieši biznesam, un kā jau pats minēji, lai tipa pazīmētos, tad no pro sērijas, un tikai.

Link to comment
Share on other sites

theone2be

Ja tomēr ņem Macu tieši biznesam, un kā jau pats minēji, lai tipa pazīmētos, tad no pro sērijas, un tikai.

 

Nu arī fakts, turklāt .raw faili arī MacBook Pro daudz labāk apstrādāsies. :) Tāpēc ar pašam nesanāca paņiemt Maca portabli, jo ar parasto nav ko darīt, bet līdz Pro nedavelk.

Link to comment
Share on other sites

jā, jā uz tas pats intelis uz wina apstrādās sliktāk RAW...... :mrgreen: Kādreiz, kad makam bija citi dzelži - tas bija ik kā veiktspējīgāks par windu....bet tagad ta dzelži ir praktiski identiski....

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

ju, kā jau teicu, varu ņemt kādu citu dārgā gala portatīvo, kautvai to pašu HP. Bet, es gribu nelielas pārmaiņas, apnicis biku ir ar Windows ņemties, un gribas vienkārši ko jaunu pamēģināt. Ja es varu savas profesionālās darbības apmierināt un dabūt vēl labu dizainu/izskatu, tad vēl jo labāk !

 

Nu skaidrs, tad laikam skatīšos uz MacBook Pro.

Link to comment
Share on other sites

proBookam es saskatu 4 būtiskas atšķirības:

 

1) labāks ekrāns (LED izgaismots, krietni platāks skata leņķis, lielāka izšķirtspēja 1400kaut kas)

2) labāka videokarte (k-kāds geforce pret intel x3100 iekš MB)

3) gaismas sensors (izgaismota klaviere, automātiska ekrāna apgaismojuma regulācija atkarībā no vides)

4) multitačpads (tas tiešām ROCKS! - bet tikai jaunākajiem MBP un AIRam)

 

Bet ir arī mīnusi.

1) izmērs (tikai tādēļ ižšķīros par labu 13 collu parastajam MB)

2) Alumīnija kurpusā pēc mēneša būs buktes (ok, baltā plastmasa saskrāpēsies)

3) cena

4) MB klaviatūra ir krietni foršāka nekā MBP (neraugoties uz izgaismošanu)

Link to comment
Share on other sites

theone2be

jā, jā uz tas pats intelis uz wina apstrādās sliktāk RAW...... :mrgreen: Kādreiz, kad makam bija citi dzelži - tas bija ik kā veiktspējīgāks par windu....bet tagad ta dzelži ir praktiski identiski....

 

Nu es domāju, ka Pro pret parasto MacBooku tak ir labāk aprīkots? Ne par Pc pret Mac to domāju.

Link to comment
Share on other sites

2) Alumīnija kurpusā pēc mēneša būs buktes (ok, baltā plastmasa saskrāpēsies)

Kādas vēl buktes? Ja nedzen naglas vai nemet uz zemes, nekādas buktes nerodās. Vienīgi ja dators tiek nomests kur pagadās, pēc kāda laika var sašvīkāties, bet tas jau ir dabiskais nolietojums.

Link to comment
Share on other sites

Esmu saudzīgs pret mantām, bet kamēr ceļošu, protams somā bašāna, un stjibīšana riņķī būs kārtīga.

 

Btw, kāds kuram ir MB Pro un parastais MB, kā ir ar gaismas/saules atspulgu monitorā ? Stipri atspīd, vai ir ciešami (portatīvais netiks turēts tieši pret sauli, vai lampu )? varbūt ir kādi matētie display'i. Kā jau teicu, monitors netiks turēts tieši pret sauli, vai lampu, bet dažreiz pat saule, kad spīd no loga baigi apgrūtina strādāšanu, it īpaši, ja ir jāņemas ar bildēm.

Link to comment
Share on other sites

DDžunga

Katrā gadījumā, izvēlies to ko sirds kāro!

Tā sacīt jāsaka-

 

Ja tev nepalīdzēs Forlaks

Tad tev stāvēs klāt Maks!

 

 

Cik esmu Maku lietojis, tad ir radušās grūtības ar mac ''žiglajiem'' taustiņiem, nevarēju piešauties ! Kas lēni nāk tas labi nāk :D

Link to comment
Share on other sites

izspaidīts līdz pēdējam tas brīnums ir... tā pat izspaidīti ir dažādākie linuxi, un pēdējā kliedziena logi...

 

mīts:

-> mac's nekarās

-> mac's ir ērts

 

par pirmo mītu, paskaidrojumu tā kā nevajadzētu - nu karās, vienīgais labums, ka pēc pāris minūtēm parāda uzrakstu uz ekrāna vairākās valodās ka ir nokāries un restartēt var paturot izslēgšanas pogu tik un tik sekundes :mrgreen::lol: (full system freeze biežums -> tāds pats kā putnam - reti...)

 

par otro mītu -> nu nav viņš ērts, i nemēģiniet visiem to lažu barot..., windows bāzētu datortīklu "ērti" sapārot ar jūsu mīļo mac'u mācēs tik IT cilvēks kurš kaut ko dzirdējis par sambu un tīklu darbības pamatiem... un ja gadīsies vēl problēmas, ka ievadot attiecīgajos lauciņos visu info tik un tā nestrādā (lasīt: gļuks, piedzīvots gan tik iekš leoparda), tad nāksies vēl pacīnīties... :twisted:

 

pozitīvais uz mac'a:

-> ieslēdzās krietni fiksāk kā jebkurš nelaimes putns (vista :mrgreen: )

-> ja viss strādā, tad tā arī strādās turpmāk (kopējā sistēmas stabilitāte)

-> eye candy ir tīkams (programmatūras līmenī)

-> vizuāli teicami nostrādāts (korpuss)

 

ieteikums par izvēli:

tas ko jau rakstīja Arča, lai biznesa pasaulē tevi respektētu -> MacBook Pro vai melno MacBook ;)

Link to comment
Share on other sites

kolēga ir neticams pedants. neraugoties uz to ir pamanījies iebuktēt to probooku.

Link to comment
Share on other sites

autor, ja brauksi uz rīgu iesaku ieskriet sky&more duntes ielā 19, tur ir labs ābolīšu veikals- pārdevēji atsaucīgi :)

Link to comment
Share on other sites

Un vēl pēdējais jautājums.

 

Atzīstos, bet nelielos, ka dažreiz nagi niez izmantot kādu softu nevelkot naudas maku ārā. Kā šajā ziņā ir ar mac'u ? Torrentu programmas uz šo strādā ?

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Skati #5 postu! Mac'isti cenšas nepiratēt.

Link to comment
Share on other sites

Un vēl pēdējais jautājums.

 

Atzīstos, bet nelielos, ka dažreiz nagi niez izmantot kādu softu nevelkot naudas maku ārā. Kā šajā ziņā ir ar mac'u ? Torrentu programmas uz šo strādā ?

 

torrentu vilcēji:

azerus

bit rocket (man gļukoja)

tomatoe (neesmu provējis).

 

Liela daļa progu nāk kopā ar macu. iTunes, quicktime, iphoto, imovie, garage band... utt. Melnajiem n[āk arī iworks. Vārdnīca un latv val par ziedojumu no kroko (meklē iekš mac.tunt.lv )

 

LV torrentos stāv 30 Gb mac progu paka. Ārzemēs arī viskautkas dabonams.

 

Par ētiku - neuzskatu, ka manaai 1x mēnesī fotošopa vai ilustratora vajadzībai jāpērk cs3 paka. Lai viņu pūliņus apmaksā dizaineru kantori.

 

Jautājums vietā - kādas ir tavas vajadzības?

Labots - Smii
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Atbilde par softu: viss ir pieejams. Ļoti daudz kas ir freeware, bet dažas lietas tomēr ir jāpērk vai "jāpalienē". Palienējot nebūs tik smuki, daudz un pēdējās versijas kā Win vidē, bet visu var sadabūt. Problēmas drīzāk radīs vecas programmas (kas iet vēl uz G3/G4 procesoriem), bet tas uz tevi neattiecas, jo tev jau būs viss svaigākais.

Link to comment
Share on other sites

Nē es nerunāju par visādiem softiem, utt, drīzāk kādu mūziku, vai kādu filmu.

 

Esmu monētu kolekcionārs, līdz ar to, ar MAC tiks drukātas tabulas, un skatītās/apstrādātas bildes. Viss mans softs, kas man ir vajadzīgs ir legāls. Pat fotožops, u.c. man vajadzīgie softi.

 

Pirāteļu midzeņi ir vajadzīgi kādāi "empētroikai", vai kādam mūvijam, vairāk nekam.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Uz Mac tev nederēs Win programmas. Tad ir jālaiž paralēle vai dual boot ar bootcamp. Šajā mirklī zūd jēga pirkt Mac.

Link to comment
Share on other sites

Nu uz mac'a, man būs 3 galvenie verķi - office priekš MAC, Olympus Master 2 (kas rukā uz mac'a), un mans fotoaparāts. Viss, vairāk man neko nevajag, un tas viss strādā uz manu mac'u. Tikai gribēju piebildi par torrentiem, bet visi mani te norēja kāds es pirāts, lai eju grēkus sūdzēt baznīcā. Itkā visi nu būtu svētuļi un maksātu paši par visiem fotožopiem, mp3, filmām u.c.

 

Neko nesaku, ja fotožops ir daļa no naudas pelnīšanas, kas manā gadijumā arī ir, bet to es uz PC esmu legāli nopircis, un viss ir štokos. Uz portabļa pietiks ar Olympus Master softu lai apstrādātu bildes.

Link to comment
Share on other sites

monētu bildes bla bla la...

 

Aizmirsti to Olympus kaku. Aperture būs kā radīts tev ;) btw nav arī tik dārga ja tiek pirkta legāli.

 

vienu lietu par mac varu pateikt 100% - tu nenožēlosi. Ja vari atļauties - pērc. Ja vari gandrīz atļauties - pērc. Ja nevari atļauties, tad nepērc.

 

Tas verķis ir tā vērts.

 

Man bija doma pirkt 13" dell xps pirms tam - labi ka pietika prāta to nedarīt.

Labots - Smii
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Hmm... neesmu šo lietu pētījis, bet, manuprāt, ir samērā švaki ar Olympus E-510 RAW failu apstrādi. Nezinu kā ar Olympus Master (Studio) un nezinu kā ar Aperture, bet Adobe piedāvā E-510 kompatiblu RAW pluginu tikai CS3 versijai. CS un CS2 nesaprot E-510.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...