Varu padalīties ar savu pieredzi.
Pirmo e-cigu nopirku pirms ~1.5 gadiem, izlasot nenormālu daudzumu review netā. Pirku ProSmoke (ASV) komplektiņu, ļoti līdzīgs cigaretei utt, esot labs "throat hit" utt.
Netā solīja, ka izmaksas samazināsies uz pusi, baigi labai un viens kartridžš aizvieto ciktur simtus cigarešu.
Saņēmu, sāku pīpēt - galīga vilšanās, kautkādas vieglas un nekādas, bet neko, cietos. Pēc dienām dienas konstatēju, ka nevelna nevelkās. Izrādās tas kartridžs tukšs. Nu ok, there goes 100 cigarešu ekvivalents.
Tad atņirdzās atomizeris. Īsāk sakot izbesījos, pasūtīju atomizerus, kartridžus, bet Rīgā, kantorī airsmoke nopirku bezsakarīgi dārgo šķidrumu (10ml = 8Ls). Pilināju pats tajos kartridžos, niekojos ar vatēm kas tajos utt.
Studējot pasākumu tālāk, pārsteigts konstatēju, ka visas tās cigas reāli ir 3 veidi (moš tagad jau vairāk) un pārdevēji tikai saliek savas bļambas virsū. Tā mazā, cigaretei līdzīgā ir m403(ja nemaldos).
Tālāk izlasīju vēl ka ir 50X kas ir lielākas un EGO (šim ir vispār kazzilions paveidi).
Ok, nah visu ProSmoku, lai ķēmojās paši, man vajag true gadžetu. Šajā brīdī biju sapratis, ka viena no galvenajām kļūdām e-cigaretes iegādē, ir cenšanās sameklēt pēc iespējasl īdzīgāku cigaretei. Tās ir pilnīgas muļķības,
e-ciga ir par smagu lai ērti turētu divos pirkstos, to tur pilnā plaukstā, nekādas lampiņas nav vajadzīgas un pat ir nevēlamas un jo mazāks akumulators, jo īsāks tam mūžs. Un vēl, tie kārtridži ir baigais čakars, gribēju normāli pildīt pats.
Nākamais pirkums man bija Ego Jets no Janty, jo redz esot TANK sistēma, kas nozīmē, ka nav kartridža, bet aiz atomaizera spraužas trauciņš kurā lej tīru šķidrumu. Ciga ir vienkārši milzīga ar tiem mazajiem mēsliņiem salīdzinot.
Fenomenāli, dūms zveļ, garša lieliska, šķidrumu lej uz nebēdu ...līdz pēc ~3 nedēļām atomaizeris nomira. Viens atomaizeris maksā ~10EUR, kas būtu štrunts, bet šippings no francijas, kur Janty ir, ir tikai ar DHL, t.i. vēl 10Ls. Neko, pasūtīju uzreiz kaudzi. Eksperimentēju, plēsu, mazgāju spirtā, iebāzu kolā un vispār iznīcināju. Līdz uzraku youtubē, kā var korekti izjaukt un izmazgāt. Ok, atomaizeri regulāri izmazgājot, viņš pusgadu toč spēlē. Prieks un laime. Bet problēma ar šķidrumiem nemainīga, pērkot uz pusi lētāk pie Janty, tāpat šippings nolādētais.
Kas vēl neforši, tankam (tam trauciņam kur lej šķidrumu) ir vāciņš, kurš virinot izdilst. Biju redzējis, ka tādus var iegādāties no silikona, bet grūti atrast kur.
Pirms divām nedēļām uzrāvu kantori "baltcig", kur ir EGO tipa mutanti (baterejai citi stiprinājumi un tanki garāki un tievāki) jau ar silikona vāciņiem. Bet es negribu mainīt, mani apmierina mana ciga pilnībā (milzu batereja, jālādē reizi divās dienās, plakanais munštuks, utt.) bet savietojamas daļas nav.
Bet, viņiem ir 15ml pudelītes ar visa veida garšām un stiprumiem pa 4Ls(!!!) Tas ir lētāk kā mazumā no ķīniešiem pirkt. Nu lūk, pīpēju, bēdu nezinu, zinu kā garšo alus, uz pohām plaušas nesāp, nekas nesmird un dzīve ir prieks un bauda.
Šeit ir dažas štelles, ko gribu atzīmēt:
1. E-ciga NAV atmešanai, vēl vairāk, dēļ tā ka nikotīns ir vairāk un pīpēt var jebkur, smēķēsi dramatiski vairāk. Šodien tādu 100 cigu kartridžu novilktu ~1h. Viss ko viņi raksta par ekvivalentiem ir sviests. Neuzpīpējot e-cigu, tieši tāpat kā parasto, pēc pāris h jau būsi nervozs, uzvilcies un nikotīna badā.
2. Cigareti NEVAJAG izvēlēties līdzīgu parastajai cigaretei. Patiesībā jo līdzīgāka, jo mazāka un līdz ar to lielāka jātne.
3. Cigareti izvēlies pēc uzturēšanas un izmantošanas ērtības - kur raut atomaizerus, ja nu kādreiz atņirdzas batereja, kur dabūt, un kā uzpildīt. Starpctiu savu ego joprojām velku ar oriģinālajām baterejām, nezinu, kad tad vienreiz nomirs.
4. Smēķējot elektronisko cigareti, pirmās dienas divas liksies, ka nav īsti tas, jo nav pretīgās stiprās kodības rīklē. Pēc nedēļas paprovējot parasto, pirmkārt vēl gribēsi smēķēt (sk. pt.1), otrkārt izbesīsies, cik pārsteidzoši pretīga garša un smaka.
5. Ja esi aktīvs smēķētājs (10-15 cigas dienā), manuprāt jāņem vidējais stiprums 18mg vai 24. Ar mazākiem nepietiek.
6. Šķidrumi ar tabakas aromātiem ir visneinteresantākie un negaršīgākie, tieši tie sieviškīgie (augļu, mentols, rums) ir visforšākie. Tiešām patīkami.
7. VG (Augu glicerīns) vairāk kūp, bet mazāk intensīvi garšo, kā arī ātrāk aizķepina atomaizeri. PG (sintētiskais glicerīns) - pretēji, stiprāk izteikta garša, bet mazāk dūmu un mazāk kvēldiegs apaug. Izvēle ir gaumes jautājums, abi labi, tikai dažreiz pārejot no VG uz PG pirmajā brīdī šķiet ka atomizeris jāmazgā. Tā nav, PG tas nepalīdz. Atomizeris jāmazgā, ja cigarete paliek rūgta.
8. Nekad nepērc automātiskās baterejas bez pogas, kuras velc un viņas sāk automātiski darboties - pirmkārt ciga izpīpēsies kabatā, otrkārt mazāk kontroles un patiesībā labām cīgām viņas nemaz nav pieejamas. Podziņa ir eleganti. Man ir bijuši abi veidi, saku no pieredzes.
9. Batereja vienmēr beidzās tualetē, kad tikko apsēdies ar avīzi. Vēlams nēsāt līdzi otro. Bet pamatīgi velkot, VAR piekūpināt telpu, tā ka nākošais jutīs un redzēs.
10. Smēķējot e-cigareti, nezini kad apstāties, jo tā nebeidzas, līdz vienu brīdi konstatē, ka nāk vēmiens un sirds sāk sisties. Ar laiku piešausies, kad pietiek, bet sākumā, akurāti.
11. Es zinu, ka ārzemju forumos ir kartridžu un atomizeru fani - t.i., šķidrumu neizmanto, bet pērc reālu cigas detaļu, kurā iekšā jau šķidrums ir. Ja man, kā asv domubiedriem, būtu jebkurā veikalā pieejama katridžu paciņa par pāris centiem, varbūt arī tā darītu, bet šeit - nesanāks. 5Ls 5 kartridži, un katridžos iet iekšā ~0.5Ml, savukārt vienā tankā var ieliet 2ml. Un vienu tanku garākā alus vakarā ir izdevies nopīpēt. Matemātika vienkārša.
Šābrīža statistika - smēķēju ~10 reizes dienā bet stipri ilgāk kā parasto cigareti - piem braucot 20 min uz/no darba, pīpēju visu ceļu.
Alus vakarā cigareti turu visu laiku pa rokai, piedevām otrai parasti piesakās nepīpējošie draugi - šmigojot baigā avene esot, līdzīgi ūdenspīpei. Pudele šķidruma iziet ~2 nedēļās. Atomizerus mazgāju, batereja nemirst. Izmaksas nesalīdzināmi mazākas, bet protams tas prasa sākumai nvestīcijas, un vienu brīdi tie atomizeri būs jāmaina. Un gan jau tās baterejas gluži mūžīgas nav, lai gan pēc gandrīz gada, nav pat samazinājies ilgums, cik tur.
Tāds viedoklis. pēdējā gada laikā esmu izsmēķējis ~paciņu parasto cigarešu, bet smēķēju daudz. Man e-cigarešu risinājums šķiet brīnišķīgs izgudrojums, un ieteiktu visiem, kuri smēķē un nevēlas atmest. Diemžēl esmu novērojis, ka noraidoša attieksme ir ļoti daudziem, jo tā ir jātne un besis, kamēr saprot kas un kā, vēl piedevām lielākajai daļai pieredze ir beigusies ar vienreizējās cigas mēģināšanu, kamēr vēl tiek piekopts "analogo" netikums. Savukārt kad piešaujās, mainās viss, ieradumi, veselība un garšas.
Jā, smēķētāj, Tu nemaz nezini, kā patiesībā garšo alus un šašliks
Par "e-cigaretes ir kaitīgākas par parastajām", nevaru komentēt. Vienīgi nevaru nosaukt neko kas būtu kaitīgāks par smēķēšanu (varbūt atkaitot smagās narkotikas), un es laiku pa laikam nekrekšķu un nemēģinu attīrīt kaklu, kā tas bija velkot parastās. Man ar to pietiek.
Šī nav smadzeņu skalošana un mani neinteresē nevienam neko ieskaidrot vai pārliecināt, neko netirgoju un nevienu kantori nepārstāvu, manis pēc pīpējiet kāpostu lapas vai labāk nepīpējiet vispār.
Atvainojos par stilu un gramatiku, negribu iespringt tādu palagu rakstot.
Nedaudz pasmirdēja Lauraiss: 25 April 2012 - 18:56