Gestapo Ierakstīts Jūnijs 4, 2010 Share Ierakstīts Jūnijs 4, 2010 (labots) Ir iekrājies pulka raidījumi par pārtikas tēmu. Nezinu vai viss tur ir taisnība, bet vismaz kaut cik pārzināmajā lauksaimniecības ķīmijas tēmā runā taisnību. Ir drusku manāma krievu kāre pēc sensācijas, drusku "vissirslikti" un arī mazliet krievu tirgus specifika. Visi krieviski. Nevienu pārliecināt negribu, bet ja interesē zināt, tad viedokļi un filmiņas welkomētas. Gan jau saraksts tiks papildināts. Sreda.obitanija.Tot.ewe.frukt.2010.XviD.SATRip Par augļu un dārzeņu nogatavināšanu noliktavās, par nitrātiem un citu ķīmiju, par mūžīgajiem āboliem utt., padomi kā izvēlēties nepārķīmiķotu pārtiku. Sreda.obitanija.Skolko.mjasa.v.kolbase.2010.XviD.SATRip Par desām, kur nav gaļas, par soju utt. Sreda.obitanija.Chto.v.Konservnoy.Banke.2010.DivX.SATRip Neesmu pats noskatījies, bet nu jau pēc nosaukuma skaidrs. Sreda.obitanija.Chto.mi.edim.2009.DivX.SATRip Par to kā tiek iesmērēta nederīgi pārtika, kā zilas vistas paliek atkal smukas un frišas, kā tiek kūpinātas zivis bez dūmiem un uguns. Padomi kā izvēlēties labāko. Gromkoe.delo.Velikaya.taina.edi.2010.XviD.SATRip E mantiņas un lietiņas, krāsotāji un iesmaržinātāji, konservanti un tā... Среда обитания. Фастфуд.avi Par kubiņiem, čipsiem un citu ķīmisko pārtiku. Food.Inc.2008.P.480p.BDRip Par jeņķu fastfodiem, par absurdo tiesu sistēmu, cilvēku ekspluatāciju, par negodīgu konkurenci. Среда обитания. Рыбный день Par parazītiem, par veidiem kā iepuvušu zivi atkal dabūt svaigu un padomi kā neuzķerties. Sreda.obitanija.Chto.v.Butilke.2010.DivX.SATRip Par alu, šņabi, vīnu un enerģijas dzērieniem. Daži padomi par alus iegādi un kā jau veikalā saprast, kurš šņabis nav galīgs sūds. Sreda.obitaniya.Skolko.soka.v.soke.2010.XviD.SATRip Par sulām, limpenēm un kvasiem. Par granātābolu sula, kas iegūta no āboliem. Par kvasa tārpiem un kolas pielietojumu saimniecības darbos. Super.size.me.DVDRip. Te veselīgs džeks iziet uz eksperimentu un mēnesi dzīvo tikai no makdonalda pārtikas. Par ietekmi uz organismu, veikalu sistēmu un tā. Insanti un filma pilnmetrāžas. Sreda.Obitaniya.Sladkaya.Zhizn.2010.DivX.avi Par cukuru un tā ietekmi. Par desertiem un cilvēku gaumi. Sreda.obitaniya.Ne.obozhgisj.na.moloke.2009.DivX.avi Par piena produktiem bez piena, par slimībām, kas iegūstamas, ja dzer kreiso pienu un kā nopirkt labāko. Sreda.obitanija.Chto.techet.iz.krana.2010.XviD.avi Par ūdens hlorēšanu, filtriem un ūdensvadu stāvokli. Sreda.Obitaniya-Chem.Nas.Kormyat.Na.Ulice.avi Par kebabiem, burgeriem un citām lietiņām, kuras pārdod uz ielas kioskos, tīri jautri. Всемирная история соли.2010.SATRip Insanta filma par sāli, daudz ko jaunu varēja uzzināt. Labots Septembris 14, 2010 - Gestapo 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
usver Jūnijs 4, 2010 Share Jūnijs 4, 2010 (labots) prasās klāt arī uzskaitīt tematiskās amīšu filmas. The world according to Monsanto ( http://www.imdb.com/title/tt1189345/ ) Food Inc ( http://www.imdb.com/title/tt1286537/ ) u.c par tēmu galu galā - kukurūza un soja pie mums tā vienkārši neaug, tā tiek importēta. un tur nu citu valstu paradumi ietekmē mūs. Labots Jūnijs 4, 2010 - tt2t Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gestapo Jūnijs 4, 2010 Author Share Jūnijs 4, 2010 (labots) Food Inc ( http://www.imdb.com/title/tt1286537/ ) Papildināts, arī ūberfilma ;XD, ja pie mums ir samērā vēl tā, tad tur ir OMFG. Labots Jūnijs 4, 2010 - liene Link to comment Share on other sites More sharing options...
Red Jūnijs 4, 2010 Share Jūnijs 4, 2010 (labots) Nu, ta lai iet ar šausmenīte priekš veģetāriešiem [media]http://www.youtube.com/watch?v=VIjanhKqVC4[/media] Nesaku, ka ēst tikai dārzeņus un graudaugus ir kas slikts, bet evolūcijas teorijas pamatā tāpat ir rupji izsakoties plika un + (Ar vājiem nerviem neskatīt!) par pārtiku un ēdmaņu tradīcijām runājot... Labots Jūnijs 4, 2010 - Red Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raimonds1 Jūnijs 6, 2010 Share Jūnijs 6, 2010 http://www.youtube.com/results?search_query=supersize+me&aq=f labs Link to comment Share on other sites More sharing options...
M@R$$ Jūnijs 6, 2010 Share Jūnijs 6, 2010 supersize me jau i klasika Link to comment Share on other sites More sharing options...
Outsider Jūnijs 6, 2010 Share Jūnijs 6, 2010 (labots) + (Ar vājiem nerviem neskatīt!) par pārtiku un ēdmaņu tradīcijām runājot... NECITĒJAM VISU GARO RAKSTU! neaizmirsti ka pārsvarā veģetārieši ir tieši, kas tās filmas taisa + beer wars. alus jau arī ir pārtika Labots Jūnijs 6, 2010 - Artanis citāts Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalnietis Jūnijs 6, 2010 Share Jūnijs 6, 2010 Среда обитания (весь цикл) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bastjens Jūnijs 6, 2010 Share Jūnijs 6, 2010 http://urbanlegends.about.com/ Tas par to zupu ir kārtējā pa internetu klīstošā leģenda, apmēram tikpat ticama, cik ziņa, ka kaut kur atkal redzēts NLO. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konstatators Jūnijs 6, 2010 Share Jūnijs 6, 2010 Ar jūsu atļauju mazliet izteikšos... Godīgi sakot pat skatīties negribās, kaut vajadzētu. Tas tāpat, kā lielākā daļa no tiem, kas nepērk konkrētas zortes produktus, pēc tam kad dabūjuši pastrādāt kaut kādās pārtikas rūpnīcās un redzējuši, tā teikt, ražošanas ķēķa pusi, cik tas viss ir netīri un pretīgi. Noskatīšos šitos raidījumus, veikalā vairs roka necelsies uz 80% tur nopērkamo... Kā saka, ko nezini, par to sirds diži nesāp. Un ja tā padomā, nu kas tad vairs ir diži veselīgs. Konservus un desas neēd, tie pilni ar mēsliem, veikalā labu gribēdams nopērc augļus, bet tie takš, kaut arī skaisti, tikpat pilni ar visām drazām. Visas plastmasas kolas sūdi - ok, paņem sulas paku, nu tā tač tāds pats iekrāsots koncentrāta mēsls u.t.t utjp. etc. etc. Nu nav vairs glābiņa no visas šitās e-pārtikas rūpniecības, ja nu vien dziļi mežā ar savām dobēm, nez no kurienes izrautām bioloģiskām sēklām izaudzēti produkti. Tad nu retoriskais - Ja salīsti lietū, kāda vairs tur baigā razņica vai vienkārši "labi" salijis vai pilnīgi slapjš līdz vīlēm...? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gestapo Jūnijs 6, 2010 Author Share Jūnijs 6, 2010 kabinet, nav jau runa par to, lai es visus pamudinātu vispār neēst. vienkārši ir pāris domas un viltības, ka izvēlēties mazāko no ļaunumiem, kā saprast to visu būtību, kā ir tas, ka janvārī ir pilns RIMI piekrāmēts ar tomātiem un lemonēm, kā tas rodas, kas ir par uzrakstiem uz paciņas, par akcijām , kad pārdod kakla karbonādi maximās pa 2,10 kilo. p.s. skats uz košeru, žīdiem un par tēmu "mainu dzīvi pret ēdienu". Jizn.za.edy 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rabarbers Jūnijs 6, 2010 Share Jūnijs 6, 2010 ŠODIEN biju maxima gaļu nopirkt roka nepacēlās(meloju),bet tomer negribetos ēst gaļu no lopiņa kas ir nogalināts vardarbīgā,briesmīgā ciešanu pilnā NĀVĒ.Padomāsim par to Cilvēki!!! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeasus Jūnijs 6, 2010 Share Jūnijs 6, 2010 6dien sacepu 1.5kg karbonades, maximaa pa 2.50ls/kg. Nevaretu teikt ka veca un negarshiga. Kas tur ir tads no ka butu jabaidaas? p.s. rakstot sho pat vienu karbonadmaiziti stumju iekshaa.... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volodja Zavituškins Jūnijs 6, 2010 Share Jūnijs 6, 2010 Noskatījos šodien to Food Inc. Es tā līdz galam neizprotu, kāda īsti ir starpība, kā tieši to lopiņu nogalina - jo rezultāts jau ir viens. Nepārprotiet - bet man vienkārši ir vienlīdz žēl visus tos lopiņus. Galu galā - viņus nogalina, lai liktu uz sava šķīvja. Tas kā to izdara.. Nezinu, man kaut kā šķiet, ka tas ir otršķirīgi. Rezultāts viens. Tāpēc es saprotu cilvēkus, kuri izvēlas gaļu neēst vispār, bet tos, kuri grib ēst kaut kā humāni nogalinātus lopiņus (cik nu humāni vispār tas ir).. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bastjens Jūnijs 6, 2010 Share Jūnijs 6, 2010 (labots) Man pretēji - nesaprotu veģetāriešus (nu, tos fanātiskos, kas uzspiež savu viedokli visiem it kā būtu no kaut kādas īpašas veģetāriešu sektas), bet saprotu tos, kuri grib ēst "humāni nogalinātus lopiņus". Cilvēks pēc dabas ir visēdājs (viss par to liecina - gan zobu uzbūve, gan visa mūsu fizioloģija kā tāda), tātad arī gaļa ietilpst tajā, ko mums paredzēts ēst. =) Savukārt humānu nogalināšanu es saprotu kā pēc iespējas ātru un nesāpīgu Man kaut kā morāli nepieņemami liekas ēst bruņurupuča gaļas zupu, ja zinu, ka tirgū no dzīvnieka gaļa izgriezta tā, lai viņš ilgāk būtu pie dzīvības (ar domu, lai ilgāk svaigs). Vai - bija tā franču filma par okeānu - tur rādīja, kā haizivīm nogriež spuras un tad viņas dzīvas iemet atpakaļ okeānā. Bija tik pretīgi skatīties, ka šai ziņā es esmu ar ļoti "veģetāru" domāšanu un man priekš sevis ir pilnīgi skaidrs, kas ir humāna un kas ir nehumāna nogalināšana... Tai pašā laikā, man laikam tā - pēc būtības - nav nekas pret to, ka Ķīnā vai Korejā ēd kaķus un suņus. Nav mums tādu tiesību viņus mācīt, kā dzīvot. Indieši, piemēram, arī mūs, eiropiešus, nepamāca, ka nebūtu labi ēst viņu svētās govis... =) Tiem, kas saka, ka galu galā viss beidzas ar vienu un to pašu - tomēr ir starpība, vai tu mirsti ar sirdstrieku vai no plaušu vēža... Labots Jūnijs 6, 2010 - Bastjens Link to comment Share on other sites More sharing options...
rabarbers Jūnijs 6, 2010 Share Jūnijs 6, 2010 Galu galā visu nosAka CILVĒCISKĀ sirdsapziņa.(atceramies koncentrācijas nometnes,vai neatgadina lopkautuves?????) Link to comment Share on other sites More sharing options...
locoone Jūnijs 6, 2010 Share Jūnijs 6, 2010 (labots) Ka ir nehumānāk - pārgriezt ruksim rīkli vai iemest dzīvu vēzi verdošā ūdenī?... Pēc būtības jautājums ir par to kā tie lopiņi tiek "ražoti", kādos apstākļos viņi tiek turēti, ar ko baroti u.t.t.... un tas ko mēs saņemam veikalā, vai tas ir krējums vai krējuma produkts... Labots Jūnijs 6, 2010 - locoone Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igelkott Jūnijs 7, 2010 Share Jūnijs 7, 2010 (labots) Šādām filmām ir ļoti tendenciozs skatījums. Cik no jums, godātie kungi un cienītās dāmas, esat bijuši lopkautuvē? Tepat Latvijā? Cik no jums ir bijuši laukos, paši piedalījušies, vai vismaz redzējuši, kā tiek kautas cūkas vai mājputni? Tas, ja no desmit saimniekiem viens izlemj, ka lopiņš jāpiebeidz ar sevišķu brutalitāti ar agoniju trīs stundu garumā, tad tas nenozīmē, ka to dara arī pārējie. Ja vienā kautuvē no desmit neievēro standartus, tad pārējās arī to nedara - tāds secinājums sanāk... Labots Jūnijs 7, 2010 - Lords Bonifācijs Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzhonsons Jūnijs 7, 2010 Share Jūnijs 7, 2010 Neskatos visādas filmas un ēdu visu, kas garšo. Vienu vakaru kaut kādā krievu kanālā redzēju par tām vistām. Nākamajā dienā jau biju aizmirsis un riju gardu vistiņu. Tā nav mana problēma, kā iegūts konkrētais pārtikas produkts. Ja ir ēdams, viss ok. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
usver Jūnijs 7, 2010 Share Jūnijs 7, 2010 Noskatījos šodien to Food Inc. Es tā līdz galam neizprotu, kāda īsti ir starpība, kā tieši to lopiņu nogalina - jo rezultāts jau ir viens. Nepārprotiet - bet man vienkārši ir vienlīdz žēl visus tos lopiņus. Tajā filmā bija uzsvars uz to, ka 1) vistas tiek turētas tādos apstākļos, it kā viņas būtu ar hormoniem uzpumpēti balti tārpi, kam saules gaismu nevajag, kustības nevajag. Un tādām uzber nātrija glutamātu, uzlej majonēzi un cilvēki ēd gardu muti. Tad varbūt tiešām labāk selekcionēt tādu tārpu šķirni, kas būtu lieli, nekustīgi, trekni un ar vistas garšu? Nafig vistas, kuras radītas skraidelēšanai, turēt bez kustībām tā, ka viņām kauli lūzt un muskuļi atsaka zem pašu svara? Te biedri jau ir diskusijās izteikušies, ar ko pēc garšas atšķiras lauku vista no tādas bālas, tārpveidīgas radības kā filmā. 2) lopiņi tiek vesti pāri visai Amerikai, lai ~10 sertificētās lopkautuvēs tos nožmiegtu. Process ilgst ne jau 1 mirkli, bet gan vairākas dienas, kamēr viņus kā grildesas iespriež sprostos un ved. Dabiski, ka zvēriņš pie tās bļaušanas un smakas pārmīzis jēgu un izpaliek tas, ko privātie lopkāvēji cenšas panākt - mieru, bezstresa vidi pirms kaušanas, lai gaļa sanāk augstvērtīgāka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grossmeister Jūnijs 7, 2010 Share Jūnijs 7, 2010 Jādzer degvīns - tīra manta , bez "E" . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gestapo Jūnijs 7, 2010 Author Share Jūnijs 7, 2010 Papildināts ar filmu par zivtiņām. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NormaalsCilveeks Jūnijs 7, 2010 Share Jūnijs 7, 2010 veģetārieši var iet bungas rībinot - jo dabas likumi ir nemainīgi dzīvam lopam ir jāēd tas ko var dabūt viņa dzīves apvidū ... jebšu prasti sakot, ja reiz cilvēks dzīvo latvijā, tad ir pamatuzturs jāsastāda no tā, kas "aiz loga aug" un "ganībās bizo" no visām virtuves lietām iesaku sākt ar Hestona Blumentāla filmām "Virtuves ķīmija" http://www.rsc.org/education/teachers/learnnet/kitchenchemistry/00_video.htm 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fruzz Jūnijs 7, 2010 Share Jūnijs 7, 2010 Ne par velti cilvēks ir visēdājs. + NC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ediots Jūnijs 7, 2010 Share Jūnijs 7, 2010 Cilvēks nav visēdājs. Pamēģiniet kaut pusi no tā, ko cilvēks apēd, ēst termiski neapstrādāta (tas ir daļēji jau sagremotā) veidā. Diez cik ilgi izturēsiet būt "visēdājs". Link to comment Share on other sites More sharing options...
usver Jūnijs 7, 2010 Share Jūnijs 7, 2010 žurkas, teiksim, ir visēdāji - ir gatavas nograuzt gan nevārītu, pūt sākušu līķi, gan kartona kastes, gan biezas enciklopēdijas ar visiem mākslīgās ādas vākiem. neesmu vēl redzējis cilvēku, kuram būtu tik bagātīga ēdienkarte. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NormaalsCilveeks Jūnijs 7, 2010 Share Jūnijs 7, 2010 (labots) ediots Tu uzskati, ka pēdējo pāris tūkstoš gadu laikā radušās "cepeškrāsns" ēdiena pagatavošana maina ap 170.000 gadu "homo pipikusa" cilvēces esamības ēdienkarti ? mēs ēdam visu ! PS. veģetārie varoņi, lai man apgalvo, ka no "kaučkurienes" ar "kaučko" un "kaučkādā" tarā atvests avoKĀdo ... ir veģetāristiskāks un veselīgāks, par vistas stilbu, kura aiz loga man zemi kasījusi ... Labots Jūnijs 7, 2010 - NormaalsCilveeks 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fruzz Jūnijs 7, 2010 Share Jūnijs 7, 2010 žurkas, teiksim, ir visēdāji - ir gatavas nograuzt gan nevārītu, pūt sākušu līķi, gan kartona kastes, gan biezas enciklopēdijas ar visiem mākslīgās ādas vākiem. neesmu vēl redzējis cilvēku, kuram būtu tik bagātīga ēdienkarte. Cilvēks un cūka ir visēdājs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
usver Jūnijs 7, 2010 Share Jūnijs 7, 2010 NormaalsCilveeks: holesterīna skaitli esi pārbaudījis, starp citu, ka tik droši runā? avokado ir garšīgs un sātīgs. būtu viņi lētāki - ēstu daudz biežāk, bet tā nevelk atstāt piecīti, kad sagribas šitos pieēsties kā ābolus. Par veselīgumu neko nezinu, bet ārsti saka, ka tur nav ne grama holesterīna un satur derīgas taukskābes (taukus, ja prastāk). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NormaalsCilveeks Jūnijs 7, 2010 Share Jūnijs 7, 2010 tt2t es tieši kā vecajā aņukā varu sūdzēties ka man no gaļas ēšanas salst pēdas ! ka no rīta pamožos, tā pipuks stāv kā miets un no kāju pēdam segu novelk - un PĒDAS SALST ! un stāv katru ritu - lūk ar gaļēdāja arguments ... kas ir hoļesterīns un ko tas skaitlis nozīmē - nezinu un negribu zināt ... 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
itanium Jūnijs 7, 2010 Share Jūnijs 7, 2010 (labots) Jo mazāk zini, jo vieglāk dzīvot. Diemžēl tā tas ir. Labots Jūnijs 7, 2010 - itanium Link to comment Share on other sites More sharing options...
oxygen Jūnijs 7, 2010 Share Jūnijs 7, 2010 Par termiski apstrādātu/nepstrādātu- tas jau vairāk lai neaprītu kādu parazītu, bet tā... mazsālīts lasis, gaļa tātāru gaumē,... un tā var turpināt (kaut pusjēlais bifšteks). Palūram uz cilvēka zobu konstrukciju, tipiski visēdāja. Starp citu palūram kāda izskatās principālu veģetāriešu āda vecumdienās un uz reiz top skaidrs ka laikam tomēr ir jāēd viskautkas (tik vajag mēru zināt). Nu protams, ja sāk lietot visādas tabletes, kas veģitārietim aizstās to ko normāli būtu jāuzņem ar dzīvnieku izcelsmes produktie, varbūt arī nebūs tik traki, bet vaitas ir normālāk? Link to comment Share on other sites More sharing options...
_dunduks_ Jūnijs 7, 2010 Share Jūnijs 7, 2010 ...avokado ir garšīgs un sātīgs ... Par veselīgumu neko nezinu, bet ārsti saka, ka tur nav ne grama holesterīna un satur derīgas taukskābes (taukus, ja prastāk). Helesterīns ir dzīvnieku izcelsmes produkts, tāpēc augu valsts produktos (tai skaitā avokado) tu to neatradīsi. Šo lietu zinot, lielu smīnu izraisa augu eļļas reklāmas uzsvars, ka tā ir 'bez holesterīna'. Un cilvēki uzķeras... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alkoholokausts Jūnijs 7, 2010 Share Jūnijs 7, 2010 Klausiet vairāk promiļu, tfu, bruņinieku, velns, tfu, vienkārši viedo NC un tālu tiksiet! Viņam stāv cauru diennakti! 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ediots Jūnijs 7, 2010 Share Jūnijs 7, 2010 Termiskā apstrāde saīsina/samazina sagremošanas laiku/patēriņu. Kaut vai svaigi burkāni un vārīti burkāni, paskatieties, kuri nāks ārā pa otru galu. Vai kartupeļi. Tāpat droši vien ar gaļu, apēst jau jēlu var, bet cik mēs no tās paspēsim uzņemt pirms tā izskries mums cauri. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bastjens Jūnijs 7, 2010 Share Jūnijs 7, 2010 Jā, bet kāds termiskai apstrādei sakars ar to, vai cilvēks ir visēdājs? "Visēdājs" ir bioloģisks termins ar pavisam konkrētu nozīmi, kam atbilst arī cilvēks, un tiem, kuri saka, ka mēs neesot visēdāji, vienkārši ir maza jēga par bioloģiju, bet ar savu nezināšanu nebūtu jālepojas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igelkott Jūnijs 8, 2010 Share Jūnijs 8, 2010 Nemetīsim visus holesterīnus vienā maisā, par cik holesterīns cilvēka arganismam ir nepieciešams, cita lieta, ka pastāv t.s. "labie" un sliktie "holesterīni", kas būtībā ir zema līmeņa lipoproteīns. Cilvēks ir visēdājs, bet tas nenozīmē, ka ir jāpārtiek tikai un vienīgi no fāst fūda un beķerejas izstrādājumiem (bulciņas, bulciņas, vēl mazliet bulciņu, vēl vairāk bulciņu, kūciņu un smalku maizīšu). Kas attiecas uz augu taukiem: margarīnu izvairos lietot uzturā vien tikai dēļ tā (tajā skaitā krējuma un siera izstrādājumus). ka to gatavošanā var tikt izmantoti palmu tauki - produkts, kuru līdz 90. gadu sākumam pat neizmantoja pārtikas rūpniecībā, bet paši palmu tauki pilnībā no organisma neizvadās. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aigars Jūnijs 8, 2010 Share Jūnijs 8, 2010 Mūsdienās pasaulē vidēji 51% nāves gadījumiem par iemeslu ir ateroskleroze. Pēdējos 50 gados tās saslimstība ir pieaugusi 5 reizes. Vācu koncentrācijas nometņu bojā gājušajiem cilvēkiem, kas bija gados jauni, neskatoties uz to, ka tie ar pārtiku vispār nesaņēma holesterīnu, konstatēja smagā formā aterosklerozi. Jo ilgāk atradās nometnē, jo smagākā formā. Lai asinsrite varētu transportēt taukvielas (lipīdus) tos ievieto olbaltumvielu apvalkā, izveidojot lipoproteīdus. Ja organismā trūkst olbaltumvielu, tad tik veidoti zeme līmeņa lipoproteīdi, jeb “sliktie holesterīni”. Holesterīns ir svarīga izejviela šūnu un dzimumhormonu veidošanai. NC šajā ziņā ir taisnība. Ja lieto vienlaicīgi dzīvnieku un augu valsts taukus, tad organisms labāk uzņem gan vienus, gan otrus. Rezultātā aptaukošanās var pieaugt divkārt. Sieviešu dzimumhormoni tās pasargā no aterosklerozes. http://fatalenergy.com.ru/fitness/book/faleev_4/2.php http://www.faleev.com/ http://www.realyoga.ru/Physiology/publikacii/790.html Es protams nevaru galvot par tā visa patiesību, tāpēc tas tikai iesākumam tālākai izpētei, kam tas interesē. Ieteiktu pameklēt citus avotus un padalīties ar tiem. Nesen prasīju savai mammai (1938) un sievasmātei (1930), cik daudz senos laikos ēda gaļu. Abas apgalvoja, ka reti. Laikam bieži nevarēja atļauties. Sievasmāte bija bagāta saimnieka maita, kuru pēc kara izsūtīja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gestapo Jūnijs 8, 2010 Author Share Jūnijs 8, 2010 Papildināts ar Sreda.obitanija.Chto.v.Butilke.2010.DivX.SATRip 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibins Jūnijs 9, 2010 Share Jūnijs 9, 2010 Jebkurā gadījumā - pašu audzēts ruksis ir daudzkārt veselīgāks un garšīgāks par Druvas unguru u.tml. ražotņu galaproduktiem, kas pārbāzti ar augšanas regulātoriem, antibiotikām u.c mēsliem. Mazliet no offtopic: vārds veģetārietis esot cēlies no senas indiāņu cilts, un tā aptuvens tulkojums ir - slikts mednieks! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu
Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas
Izveidot jaunu kontu
Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!
Reģistrēt jaunu kontuPierakstīties
Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!
Pierakstīties tagad!