Jump to content

Un kādu OS lieto tu? Balsojam.


Design
 Share

Balsojam "Kādas Operētājsistēmas mēs lietojam"  

352 members have voted

  1. 1. Kādas operētājsistēmas mēs lietojam ?


This poll is closed to new votes


Recommended Posts

  • Replies 187
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • vvv

    14

  • Bomaars/C12

    11

  • Toļiks

    11

  • Design

    10

Top Posters In This Topic

Posted Images

Mielestapa

Lietoju Windows Vista Ultimate (64), ļoti laba perētājsistēma, vismaz nav garlaicīgi!

Izvēlējos, tāpēc ka radinieks atdeva neaktivizētu retail licenci melnā kastē ar 1. servisa paku, kur (32) un (64) versijas. Piedevām tika atdota grāmata par ievadu Vistas lietošanā (654 lapas). Sapratu, ka, lai apgūtu Vistas lietošanu, mūžs būs par īsu, varētu izveidot atsevišķu studiju programmu Vistas lietošanas apguvē. Instalācija nav ilga, bet kamēr tiek salādēti visi jauninājumi, paiet stundas trejas - četras, kamēr finālā programma aizņem aptuveni 65 Gb uz cietņa (bez bling- bling jauninājumiem). Sistēma (ar I5-3570 proci un 12 GB operatīvo) skrien samērā ātri, bet resursus rij vairāk par Windows 7. Nezinu kāpēc, bet Youtube ar 1080 izšķirtspēju, Windows 7 bilde ir daudz tīrāka, Vistai redzami atpaliek attēla kvalitāte. Atšķirībā no Windows 7 notiek kādi nezināmi procesi, kad, piemēram, procesors kādu laiku darbojas ar 60% noslodzi (nekas netiek darbināts), cietais disks arī tiek spīdzināts aktīvāk. Tagad aktīvi studēju grāmatu, lai apgūtu pamatus sistēmas lietošanai un konfigurācijai. Kad ielādēju spēli Skyrim no Steam, spēlei pavisam cits scenārijs nekā uz Windows 7, izleca pirmais un pagaidām vienīgais BSOD. Vista pieklājīgi paziņoja, ka esot konflikts starp iebūvēto Windows Defender un instalēto Kaspersky Internet Security. Kad atslēdzu Defenderi, BSOD nav atkārtojušies.

Rezumē - sistēma kopumā laba un stabila, bet ne tik laba kā Windows 7, prasa vairāk laika un uzmanības, arī resursus, nepatīk NVIDIA draiveri (varot pat nobrucināt sistēmu), jēga ņemties ir tikai tad, ja tas ir kā brīvā laika pavadīšanas līdzeklis un izpētes objekts.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Piedevām tika atdota grāmata par ievadu Vistas lietošanā (654 lapas). Sapratu, ka, lai apgūtu Vistas lietošanu, mūžs būs par īsu, varētu izveidot atsevišķu studiju programmu Vistas lietošanas apguvē.

Es nesaprotu, kādā līmenī tad Tev nepieciešams apgūt vistas lietošanu :D Pamata lietošana - uzinstalēt un atvērt programmas, darboties tajās, nokonfigurēt pamata iestatījumus, to visu "bakstoties" var apgūt dienas laikā. Pie tam lietotāja interfeiss visās pēdējās windows versijās "pa lielam" ir stipri līdzīgs, tur nav nekas papildus jāapgūst. Vai tiešām te daļai ir izglītības/saprāta līmenis kā PSRS laiku kolhoza labākajai slaucējai, ka jālasa grāmatas par windows lietošanu???

Link to comment
Share on other sites

 

 

konflikts starp iebūvēto Windows Defender un instalēto Kaspersky Internet Security

Vispār jau Kasperskim bija Defenders jāatslēdz pie instalācijas. Iespējams neesi viņam to ļāvis. 2 antivīrusi sistēmā nav prāta darbs.

 

Vista ir lietojama ar pirmo servisa paku. Bez tās labāk Vistai klāt neiet. Ar SP2 ir pavisam labi, tikai tad jau iznāca Win7 un Vista vairs nevienam nav vajadzīga.

Un ... :D

Tas tiešām bija Antilla katalogs, pats esmu to rokās turējis:

peretajsistema_vista.jpg

Link to comment
Share on other sites

Mielestapa

Lasu Vistas grāmatu, lai iemācītos darboties ar repozitāriju CIM un atkostu Office 2007 mašīnrindā fontos ieaustos kaitīgos kodus :)

Link to comment
Share on other sites

Vai nu sajauca pogas, vai ir stipri argumentēti savā pārliecībā :D 

Link to comment
Share on other sites

Mielestapa

Ar pāris stundām instalēt var nepietikt, jo sākotnēji jāinstalē atjauninājumi otrās servisa pakas instalēšanai (Microsoft Update Readiness), tad otrā servisa paka, pēc tam vēl atjauninājumi aptuveni 200 mb, tad 500 mb, un vēl 900 mb apjomā, un vēl, un vēl.. Bet Vistiņas labā nekā nav žēl, jo visi tagad lepni dzīvo ar 7 un 8 Windows, bet neaktivizētu Vistiņu var dabūt kā dāvanu no labiem draugiem/radiem, kas "mūžīgajam" studentam ir svarīgi dēļ ierobežotajiem līdzekļiem. Un mājas Vista uz I5-3570 proča ar 12 Gb operatīvo uz MSI Z77-G43 plates darbojas krietni ātrāk nekā darba Celerons ar Windows 8.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Vai nu sajauca pogas, vai ir stipri argumentēti savā pārliecībā :D

 

Mans arguments vienkāršs: 2007. gadā nopirku datoru ar OEM vistu. Tā nu arī lietoju. Ar uzliktajiem uzdevumiem OS tiek galā lieliski, un neredzu jēgu maksāt par apgreidu, lai dabūtu čakarēties ar apgreidu un pēc tam turpināt darīt to pašu.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Es 2008-tajā nopirku datoru (laptopu) ar Vistu. Ja izmet ārā visus tos sūdus, ko lapša ražotājs sabāzis, tad Vistai nebija nekāda dižā vaina. Bet jau, laikam, nākošajā gadā nopirku apgreidu uz W7 pa, ja nemaldos, ~30 lašiem, un vajadzības pēc Vistas vairs nav bijušas. Tagad jau arī tas w7 apgreids put plauktā, jo tas bija bez W7 SP1. 

Link to comment
Share on other sites

@@ggg97, Aha.. atceros.. dual bija akcija windows 7.. brālim stacionārais oem arī nāca ar windows vista.., tagad gan nonācis manā īpašumā upgreidots tika ar windows 7.. tiesa kamēr saliec updeitus pusdiena paiet :D

 

Bija man portatīvais, kurš pēc nolikuma validējās windows 8 upgreidam, bet nu.. kkas tur negāja.. tā arī palika windows 7 :) Neko.. gaidu windows 9, runā, ka upgreids būšot bezmaksas. Dzīvosim, redzēsim.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Mielestapa

Tas ir kaut kāds nepareizais video, jo dibenplānā esošie monitori nemirgo un neraustās, tātad attēls tur ir uzzīmēts :)

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

 

 

Kompis ir redzējis gan W7, gan W8. Vēl jo projām W8 bezmaksas versija stāv. Sen. Bet uz abiem bija problēmas ar video draiveri. Visu laiku meta paziņojumu, "display driver stopped responding and has been recovered". Nets pilns ar šo problēmu, bet man neviens ieteikums nepalīdzēja. Uz XP šāda lieta nav. Tāpēc vēl sēžu uz XP.

 

Atbildi jau pats pateici. Jeb kā didzis teica, ja kaut kas strādā tad nevajag to čakarēt, lai strādā!

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

ja kaut kas strādā tad nevajag to čakarēt, lai strādā

 

+1

nevajag labot to kas nav salūzis.

Link to comment
Share on other sites

Леший

Kaut kur jau gadu neesmu lietojis windows. Jau 15 mēnešus lietoju KDE ar plasmu, un tas pagaidām ir labākais, ko esmu lietojis.

Taisos vēl paprovēt xmonad, bet skatos wayland virzienā: kura DE būs pirmā stabīla uz wayland, to arī likšu.

Windows lietošanu ikdienā (ja nepiespiež vajadzība) uzskatu par idiotismu.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

"display driver stopped responding and has been recovered"

 

Man šito meta uz vecā Acera. AMD kaut kāds divkodolnieks un Nvidia Geforce 7000m kaut kāda. Bet godīgi sakot, īpaši netraucēja, ne katru dienu, pat ne katru mēnesi. Tik iefrīzoja uz pussekundi.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
Pēc globālajiem Wikipedia datiem vispopulārāka OS ir Windows 7 ar lielu pārsvaru 53.05%, otrajā vietā ir klasika Windows XP ar 17.18%, un visbeidzot trešajā vietā vien ar 16.80% ierindojās Windows 8/8.1 Šādi ir globālie dati gribētu redzēt kādi ir mūsu % ko mēs lietojam.   Balsojam!

Izskatās ka Windows 7 un XP uz windows 8/8.1 fona paliek ar vien populārāks.

http://en.wikipedia.org/wiki/Usage_share_of_operating_systems

Labots - Toļiks
Link to comment
Share on other sites

Augstāk piestādītos datus smalki nepētīju, bet daudzi uzņēmumi sēž uz W7. Tā ir inerta grupa ar inerci. Pašam gan arī W7, gan darbā, gan mājās.

Labots - ggg97
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Paši MS vainīgi. Par daudz labu to W7 uztaisīja. Tad arī nav ko brīnīties, ka no tā prom neiet.
Nav jau uz ko aiziet šaubos ka windows 10 viņu aizstās. 
Link to comment
Share on other sites

 

 

Augstāk piestādītos datus smalki nepētīju, bet daudzi uzņēmumi sēž uz W7.

Uzņēmumi, valsts un pašvaldības iestādes, skolas utt un tas ir milzīgs skaits OS. Windows 8 aizies, jo Windows 10 seko ļoti ātri pēc tās. 

 

Daudzi te runā par to, ka Microsoft ik pa vienai paaudzei uztaisa labu OS, bet es nepiekrītu, jo principā cikls, kurā Microsoft uztaisa 2 jaunas OS ir arī tipisks datora dzīves cikls, tādējādi Ja dators pirkts ar Windows 7, tad kad dators sāks parādīt savu vecumu, Windows 10 būs aktuālā OS, nevis Windows 8 - attiecīgi rodas šīs robs uz Windows 8 pusi. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pat neticās bet jau ir pagājuši 6 gadi kopš windows 7 iznākšanas liekas tas bija tik nesen.


Būtu labāk izlaiduši Windows 7 SP2 nevis to windows 10

Labots - Toļiks
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Bomaars/C12

Rezumē pašam bij topā win 7 uz 2x pc, nekādus tur win 8 vai 8.1 negribēju redzēt, pienāca trešais pc, tam tika uzlikts 8.1 Pro un teikšu pats to kompi nelietoju, bet kamēr visu regulēju, win 7 nobāl veiktspējas ziņā, vienigais kas besij ir flizes 8.1, bet ar pamazam pierasts, un ja kompis izsledzas iesledzas 2x atrāk tad ir vērts pariet no win 7 uz 8.1, Ja kadam nav velme ņemties ar visam tur instalacijam utt tad win 10 obligāti nomainīs win7, jo veiktspeja būs labāka tāda kā 8.1 un uz vecām karbam superīgi griezīsies un arī atgriezis mazliet vecos iespaidus no win 7

Labots - Bomaars/C12
Link to comment
Share on other sites

Galīgi negribētu W8, W8.1 ar Vistu salīdzināt. W8 pazušana drīzāk būs sakarā ar to, ka W10 būs par velti priekš visiem W8, W8.1 lietotājiem, nevis tāpēc, ka W8, W8.1 nav labs.


Un pareizi sakāt. Lai cik labs (labāks) tas W8.1 vai nākošais W10 arī nebūtu, tas nav arguments iestādēm, darba devējiem atteikties no labi strādājošas W7. Nu jā, būs jauni datori vajadzīgi, pirks ar aktuālo OS, jo vecākas vienkārši vairs nebūs nopērkamas, bet kamēr darbojas vecās, lai taču darbojas.

Link to comment
Share on other sites

 

 

un microzofts var zolīdi flīzēties taisni

Kamēr vēl W7 ir nopērkams... tad, kamēr vēl W7 datori iet. Tikmēr, jā. A tālāk nāksies vien arī pašam kādreiz saflīzēties. Jo to jau tu nelemsi, to nolēma MS onkuļi. :sarkasms:


 

 

8.1 Pro lido bez ssd tāda nu skarbā realitāte

Griež labāk tas 8.1 par 7. Taisnība.

Link to comment
Share on other sites

Kamēr vēl W7 ir nopērkams... tad, kamēr vēl W7 datori iet. Tikmēr, jā. A tālāk nāksies vien arī pašam kādreiz saflīzēties. Jo to jau tu nelemsi, to nolēma MS onkuļi.

Pēc tik ilga laika jau būs pieejama cits OS vel jaunāka par windows 10. Kas to zin varbūt beidzot viņi būs nākuši pie prāta un novākuši tās flīzes.

Labots - Design
Link to comment
Share on other sites

ColorPulse

Man kā hibrīdpiezīmjdatora lietotājam tagad problēmas, laikam, sagādās brīvā vieta iekš SSD. Jāsāk domāt, kā nepiepildīt visu 24Gb SSD updeitojot no w8.1 uz w10 nepazaudējot licenci.

Nekad neesmu saskāries ar legālas programmatūras specifiku šajā gadījumā, ceru, ka pārāk daudz no 8.1 nepaliks datōrā un visi nelietojamie faili tiks izdzēsti.

 

Kāds zin ķēdi kā tas notiks vai kā ar esošo 8.1 licenci sagrābt savā varā w10?

Link to comment
Share on other sites

A kur garantija, ka tas cits OS, vēl jaunāks par W10, nebūs vēl flīžaināks? Flīzes no vienas vietas... :sarkasms:


 

 

Kāds zin ķēdi kā tas notiks vai kā ar esošo 8.1 licenci sagrābt savā varā w10?

Papēti, kā tas notika pārejot bez maksas no W8 uz W8.1. Gan jau būs kas līdzīgs.

Link to comment
Share on other sites

Bomaars/C12
Griež labāk tas 8.1 par 7. Taisnība.

 

8.1 Pro ieslēdzas ar parasto HDD tā kā Win 7 ar SSD. Biju diezgan izbrīnīts

Labots - Bomaars/C12
Link to comment
Share on other sites

 

 

Nēesmu eskperts windows 8 lietās bet vai tās flīzes kaut kādā veidā ir iespējams novākt ?

Windows 8.1 var uzlikt, lai uzreiz startējas uz Desktop. Ja grib pilnu starta pogu atpakaļ, tad Classic Shell un viss notiek. 

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Ja negribi tās flīzes, var iekārtoties tā, ka tu viņas neredzi, vispār neredzi. Un W8.1 jau pēc noklusējuma tev ieslēdzas dators bez flīzēm. Pats lietoju W8.1 diendienā, pat neatceros, kad man pēdējo reizi bija vajadzība tajās flīzēs ko darīt. Fakts, ka flīzes kaut kur ir, man netraucē.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...